Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα, 

Δεν ξέρω πώς τα κατάφερα, μα κατέστρεψα 3 σκληρούς και 2 pc μέσα σε 4 ώρες! :P

Αρχικά το πρόβλημα ξεκίνησε με έναν SSD που έτσι ξαφνικά, σταμάτησε να δουλεύει. Στην αρχή, κόλλαγαν τα Windows και ξαναδούλευαν μόνο με επανεκκίνηση, μετά σταμάτησε να μπαίνει εντελώς στα windows και δεν έκανε ούτε επαναφορά συστήματος μέσα από το safe mode, και στο τέλος, όταν απελπίστηκα και αποφάσισα να του κάνω format, ενώ το BIOS τον έβλεπε κανονικά, το cd δεν τον αναγνώριζε για να μπορέσει να κάνει εγκατάσταση. 

Αποφάσισα λοιπόν, να σώσω τα αρχεία του 2ου σκληρού που έχω (HDD 1 TB, όχι SSD) στον υπολογιστή του μπαμπά μου, να του κάνω format, να εγκαταστήσω εκεί Windows, και να τον ξαναβάλω στον δικό μου υπολογιστή, μήπως μπορέσω και φτιάξω τον SSD μέσα από τα Windows. Συνδέω λοιπόν τον σκληρό πάνω στο pc του μπαμπά, τσεκάρω και το bios για boot sequence, (όλα ΟΚ), αλλά το pc δεν άνοιξε ποτέ. Πέταξε blue screen που έλεγε ότι αν αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά, αποσυνδέστε το καινούργιο hardware και κάντε επανεκκίνηση. Τον αποσυνδέω λοιπόν, ξανακάνω επανεκκίνηση, αλλά το pc δεν ξαναδούλεψε ποτέ. Δεν δουλεύει κανένα είδος επαναφοράς, διόρθωσης ή οτιδήποτε άλλο. Το μόνο που βγάζει είναι μπλε οθόνες με ποικίλα μηνύματα (system service exeption error, bad pool header error κλπ). Κι όλα αυτά τα εμφανίζει όταν του δίνω να κάνει το οτιδήποτε (safe mode, safe mode με γραμμή εντολών, επιδιόρθωση συστήματος κλπ κλπ)

Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω γι' αυτό όποιος μπορεί ας βοηθήσει... Πρέπει να το έχω έτοιμο μέχρι τις 15.00 που θα γυρίσει ο μπαμπάς γιατί ναι μεν μπορεί να αγαπιόμαστε τρελά, αλλά έτσι και χάσω τα αρχεία του, θα ξεχάσει ότι είναι μπαμπούλης μου και θα γίνει... μπαμπούλας μου! :P 

Δημοσ.

To πιο πιθανο ειναι να εχεις προβλημα στις μνημες ram.

Γρηγορος και μπακαλικος τροπος για να το διαπιστωσεις: Αν εχεις 2 dimms δοκιμασε να βγαλεις το ενα και να ξεκινησεις το pc σου με τον ssd. Αν συνεχισουν τα ιδια προβληματα, βγαλτε το ενα dimm και βαλε το αλλο μονο του και ξαναδοκιμασε.

• Like 1
Δημοσ.

To πιο πιθανο ειναι να εχεις προβλημα στις μνημες ram.

Γρηγορος και μπακαλικος τροπος για να το διαπιστωσεις: Αν εχεις 2 dimms δοκιμασε να βγαλεις το ενα και να ξεκινησεις το pc σου με τον ssd. Αν συνεχισουν τα ιδια προβληματα, βγαλτε το ενα dimm και βαλε το αλλο μονο του και ξαναδοκιμασε.

Και στα 2 Pc? Λίγο υπερβολικό δεν είναι? Τέλος πάντων, το δοκιμάζω αμέσως (τουλάχιστον στο pc του μπαμπά... )

Δημοσ.

γύρνα και το bios στα default του (στο μπαμπο-pc), δώστου ένα optimized defaults (κοιτα πρώτα πως τα είχε -boot sequence etc)

Δημοσ.

@@ ... Η επιδιόρθωση κατά την εκκίνηση δεν μπορεί να επιδιορθώσει αυτόν τον υπολογιστή αυτόματα... (έτσι λέει) :(

Και από κάτω γράφει κάτι κουλά όπως:

StartUPepairOffline

Υπογραφή προβλήματος (01-07) με τις εξής τιμές:

1) 6.1.7600.16385

2) το ίδιο

3) unkown 

4) 272

5) AutoFailover

6) 1

7) BadDriver

Αν βγάζει κανείς άκρη... 

Δημοσ.

system restore που δεν το βλεπω να κάνει κάτι πάλι τπτ; απο το system repair disk ή το cd των win που bootareis

Δημοσ.

γύρνα και το bios στα default του (στο μπαμπο-pc), δώστου ένα optimized defaults (κοιτα πρώτα πως τα είχε -boot sequence etc)

Εμ το έκανα αυτό με το που αποσύνδεσα τον 2ο σκληρό που του έβαλα. Τώρα, που έβγαλα το 1 dimm το pc τουλάχιστον δεν έβγαλε μπλε οθόνη, αλλά συνέχισε την προσπάθεια επιδιόρθωσης κανονικά (αν και απέτυχε). Επίσης προσπάθησα να κάνω επαναφορά συστήματος αλλά λέει ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο σημείο επαναφοράς (toiNk) οπότε πάει και αυτή η επιλογή... :/ Τώρα του κάνω διάγνωση μνήμης αλλά δε νομίζω να αποτελεί λύση....

Εμ το έκανα αυτό με το που αποσύνδεσα τον 2ο σκληρό που του έβαλα. Τώρα, που έβγαλα το 1 dimm το pc τουλάχιστον δεν έβγαλε μπλε οθόνη, αλλά συνέχισε την προσπάθεια επιδιόρθωσης κανονικά (αν και απέτυχε). Επίσης προσπάθησα να κάνω επαναφορά συστήματος αλλά λέει ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο σημείο επαναφοράς (toiNk) οπότε πάει και αυτή η επιλογή... :/ Τώρα του κάνω διάγνωση μνήμης αλλά δε νομίζω να αποτελεί λύση....

Νταξ. Ναρκωτικά το μπαμπο-pc. Μετά το διαγνωστικό μνήμης, μπήκε στα Windows!!! (toinK). Τώρα πείτε τι να του κάνω??? Να του συνδέσω το 2ο σκληρό, ή να δοκιμάσω το κολπάκι με τις μνήμες και στο δικό μου pc?

Δημοσ.

Δοκιμασε το ιδιο πραγμα με τις μνημες και στο pc σου.

Restore point δεν θα εχει, αν ειχε απενεργοποιηθει η εν λογω λειτουργια.

Νταξει τα περι επιδιορθωσης που σου βγαζει ειναι επειδη την ακουσαν τα windows απο τις πολλες μπλε οθονες/restarts κλπ. Το θεμα ειναι να σταματησουν οι μπλε οθονες, τα υπολοιπα γινονται. Απ'τη στιγμη που δεν παιρνεις μπλε οθονες, συνδεσε οσους σκληρους θες για να σιγουρεψεις οτι οι σκληροι σου ειναι οκ.

Υπαρχει παντα περιπτωση να την εχει ακουσει ενας δισκος και να προκαλει μπλε οθονες, οποτε θες καμποσο trial and error και στα 2 pc ωστε να βρεις τι ακριβως δημιουργει το προβλημα.

• Like 1
Δημοσ.

άστο το daddy-pc γιατί θα φάει κανα κόλλημα πάλι και μετα θα λυσσάξεις πάλι. :P

επομένως, γύρνα τον στο δικό σου.

άστο σε AHCI και μέσα απο το installation disk στο καλωσήρθατε πάτα shift+f10 (θα σου ανοίξει ένα command prompt) εκεί δίνεις diskpart και μετά list disk. Αν έχεις μόνο τον ssd πάνω θα τον δείς εκεί (άν έχεις κιάλλο σκληρό καλύτερα βγάλτον off πριν κάνεις οτιδήποτε και άσε μονο ssd πάνω για το setup) .

μετά δώσε select disk # οπού # είνια ο αριθμός του σκληρού σου που σου δίνει το list disk. μετά δίνεις clean και τέλος. λογικά απο κει και πέρα ο σκληρός θα φαίνεται και συνεχίζεις το setup κανονικά.

Δημοσ.

Δοκιμασε το ιδιο πραγμα με τις μνημες και στο pc σου.

Restore point δεν θα εχει, αν ειχε απενεργοποιηθει η εν λογω λειτουργια.

Νταξει τα περι επιδιορθωσης που σου βγαζει ειναι επειδη την ακουσαν τα windows απο τις πολλες μπλε οθονες/restarts κλπ. Το θεμα ειναι να σταματησουν οι μπλε οθονες, τα υπολοιπα γινονται. Απ'τη στιγμη που δεν παιρνεις μπλε οθονες, συνδεσε οσους σκληρους θες για να σιγουρεψεις οτι οι σκληροι σου ειναι οκ.

Υπαρχει παντα περιπτωση να την εχει ακουσει ενας δισκος και να προκαλει μπλε οθονες, οποτε θες καμποσο trial and error και στα 2 pc ωστε να βρεις τι ακριβως δημιουργει το προβλημα.

Λοιπόν το μπαμπο-pc φαίνεται ΟΚ. Του έβαλα και restore point (για σιγουριά), του έκανα και επανεκκίνηση, και όλα φαίνονται εντάξει. Τώρα όμως, φοβάμαι να ξαναβάλω τον 2ο σκληρό πάνω, γιατί όλο αυτό το μπάχαλο ξεκίνησε από την ώρα που σύνδεσα τον HDD στο pc του μπαμπά... Λες να το δοκιμάσω? 

άστο το daddy-pc γιατί θα φάει κανα κόλλημα πάλι και μετα θα λυσσάξεις πάλι. :P

επομένως, γύρνα τον στο δικό σου.

άστο σε AHCI και μέσα απο το installation disk στο καλωσήρθατε πάτα shift+f10 (θα σου ανοίξει ένα command prompt) εκεί δίνεις diskpart και μετά list disk. Αν έχεις μόνο τον ssd πάνω θα τον δείς εκεί (άν έχεις κιάλλο σκληρό καλύτερα βγάλτον off πριν κάνεις οτιδήποτε και άσε μονο ssd πάνω για το setup) .

μετά δώσε select disk # οπού # είνια ο αριθμός του σκληρού σου που σου δίνει το list disk. μετά δίνεις clean και τέλος. λογικά απο κει και πέρα ο σκληρός θα φαίνεται και συνεχίζεις το setup κανονικά.

Οκ τ αφήνω! (αν και θέλω να δοκιμάσω το dimm που έβγαλα γιατί τώρα ψιλοσέρνεται... ) Αν, στο δικό μου pc, ο τρόπος σου δεν βλέπει τον SSD, τότε τι κάνω? 

Δημοσ.

το γυρνάς σε IDE και δοκιμάζεις πάλι. άσε μόνο τον SSD πάνω όπως και να έχει όταν προσπαθείς να setαρεις. 

Το dimmaki ξαναβάλτο, σιγά.

Δημοσ.

Λοιπόν... Παραλόγου συνέχεια...

Κατ αρχάς, όταν έβαλα το dimm, το pc του μπαμπά δεν ξεκινούσε. Έκανε 1 αργό bip και 2 γρήγορα, που αυτό σήμαινε ότι είχε πρόβλημα η κάρτα γραφικών. Εγώ όμως, που δεν το ήξερα, νόμιζα ότι έφταιγαν τα dimmάκια. Μετά από διάφορες εναλλαγές (δοκίμασα και τα 2 dim και στα 4 slot με όλους τους συνδυασμούς και μόνα τους) κατέληξα στην αρχική τους θέση με το pc να δουλεύει άψογα!

Τώρα όσον αφορά το δικό μου Pc, του ξαναέβαλα τον HDD επάνω, και τον άνοιξα και Ω ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ δουλεύει! Μπήκε στα windows από τον SSD, έκανε και επαναφορά συστήματος, και τώρα φαίνονται όλα οκ... 

Βέβαια, επειδή είμαι και λίγο πονηρή, σκέφτομαι τι θα γίνει αν τον συνδέσω και με το δίκτυο. Δηλαδή, αν έχω κολλήσει κάποιο είδος γιού (το ΄λεγα εγώ! οι άντρες φταίνε για όλα! :P ) ο οποίος ενεργοποιείται μέσω Internet... Γι' αυτό λέω να κάνω κανα clean η τίποτα σχετικό και μετά να τον βάλω στο δίκτυο....

Δημοσ.

ε το πολύ πολύ τρέξε ένα malwarebytes  το trial μια χαρά είναι και ένα antivirus scan και είσαι οκ. να μην μπλέκεις με setup κουκουρουκου τώρα και ζορίζεσαι. 

Δημοσ.

Τέλειωσε το eset και το malware bites, κάνει επανεκκίνηση και λέει δεν μπορεί να bootarei και να βάλω το cd των Windows για επιδιόρθωση... Βάζω λοιπόν κ εγώ το CD, αλλά ο SSD εξαφανίστηκε πάλι, και ξαναφτάνουμε στην κατάσταση 1: το CD των Windows δε βλέπει τον SSD... 

Νόμιζες ότι γλίτωσες ε? Κι εγώ το ίδιο... :/

Δημοσ.

θα σου έλεγα να δοκίμαζες ένα tool για boot repair για να μην μπλέκεις αλλά καλύτερα κάνε τα προηγούμενα για να βάλεις το λειτουργικο fresh install στον ssd να τελειώνεις. τα κουράγια, να τα κάνεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...