georgeteras Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2014 Παιδια συγνωμη αν εχει ξαναπαντηθει αλλα θα ηθελα να μου απαντησει οποιος ξερει ποσο περιπου χωρο πιανει μια καθαρη εγκατασταση windows 7 ultimate 64bit με ολες τις ενημερωσεις τους... Εχω ενα λαπτοπ κι ενα σταθερο....και τα δυο εχουν το συγκεκριμενο λογισμικο μεσα και επιπροσθετα τα office 2010......ο σταθερος μονο με windows και office εχει ξεπερασει τα 45 gb ενω το λαπτοπ ειναι μολις στα 27,3 gb με λιγα ακομα μικρα προγραμματα μεσα!!! Πως εξηγειται αυτο??? Και ψαχνομαι με ολα αυτα γιατι και τα δυο λειτουργουν με 60αρη ssd σκληρο σαν βασικο.......
IntelInside Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2014 θελουν καπου 20GB ( windows 7 ) , τα υπολοιπα ειναι : page file, hibernate file (περιπου 10 gb ), recycle bin, restore points etc..
georgeteras Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2014 θελουν καπου 20GB ( windows 7 ) , τα υπολοιπα ειναι : page file, hibernate file (περιπου 10 gb ), recycle bin, restore points etc.. αρα το λαπτοπ ειναι νορμαλ.....στον σταθερο γιατι εχω ανεβει τοσο πολυ??? μπορω με καποιο τροπο να επιλεξω καποια απο αυτα να μην εγκατασταθουν?
IntelInside Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2014 -To page file το 8ες.. απλα μπορεις να το βαλεις 1.5-2 Χ την ραμ. -Το recycle bin παει αναλογικα με τον σκληρο, μαμα ειναι 10% νομιζω.. κανε δεξι click Recycle bin custom size. -Hypernation {quote} Click Start, and then type cmd in the Start Search box. In the search results list, right-click Command Prompt, and then click Run as Administrator. When you are prompted by User Account Control, click Continue. At the command prompt, type powercfg.exe /hibernate off, and then press Enter. Type exit, and then press Enter to close the Command Prompt window. {quote} κανε ενα restart. 1
Euclides Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2014 Για να ελευθερώσεις χώρο στoν δίσκο σου: 1. Τρέχεις το πρόγραμμα Disk Cleanup σαν Administrator. 2. Αν δεν χρησιμοποιείς το hibernation, απενεργοποίησέ το. Θα γλυτώσεις τόσο χώρο στον δίσκο σου, όσο είναι και η RAM σου. Για να το κάνεις αυτό, ανοίγεις ένα Command Prompt με Administrative Rights και τρέχεις την εντολή: powercfg -h off 3. Μειώνεις το μέγεθος του pagefile στο απολύτως απαραίτητο. Αν η RAM σου είναι πάνω από 4GB, το pagefile δεν χρειάζεται να είναι πάνω από 0,5 Gb. 4. Διαγράφεις τα περιεχόμενα των παρακάτω φακέλων: C:\Windows\winsxs\Backup\ C:\Windows\SoftwareDistribution\Download\ C:\Windows\Downloaded Program Files\ C:\Windows\Downloaded Installations\ Προσοχή: για ν’ αδειάσεις το περιεχόμενο κάποιων από τους φακέλους αυτούς, πρέπει να πάρεις το Ownership. 5. Μειώνεις τον χώρο που διατίθεται για την δημιουργία Recovery Points. Μπορείς επίσης να διαγράψεις όλα τα προηγούμενα Recovery Points αδειάζοντας τον φάκελο: C:\Windows\System32\Recovery\ 1
IntelInside Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2014 3. Μειώνεις το μέγεθος του pagefile στο απολύτως απαραίτητο. Αν η RAM σου είναι πάνω από 4GB, το pagefile δεν χρειάζεται να είναι πάνω από 0,5 Gb. Untitled2.jpg 0.5 ειναι πολυ λιγο.. ακομα και με 8GB ram..
micos000 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2014 Αν έχεις και 2ο δίσκο στο σταθερό (που μάλλον θα έχεις) δες εδώ και ακολούθα Option Two-step 6 έως 13 1
mphxths Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 την παλευετε με το pagefile ? με 4γιγα δεν θες καθολου..αν ειναι δυνατον δηλ... Αν το pagefile ειναι απαραιτητο αυτο σημαινει οτι δουλευεις 3ds max ή φορτωνεις φωτογραφιες 100000χ100000 στο photoshop ή δεν ξερωγω τι αλλο προγραμμα περιεργο που ετσι και αλλιως θα χεις αναβαθμισει μνημη καιρο πριν μπλεξεις με το pagefile. οποιος σεβεται τον εαυτο του εχει τουλαχιστον 4γιγα ραμ οποτε καμμια αναγκη pagefile...
micos000 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Άποψη σου φίλε! Εγώ πιστεύω ότι χρειάζεται, εκτός αν έχεις πάνω από 8gb. Για λιγότερα καλά είναι να υπάρχει, ενώ για 4gb είσαι οριακά καλά για μέση χρήση χωρίς page file. 1
mphxths Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2014 Άποψη σου φίλε! Εγώ πιστεύω ότι χρειάζεται, εκτός αν έχεις πάνω από 8gb. Για λιγότερα καλά είναι να υπάρχει, ενώ για 4gb είσαι οριακά καλά για μέση χρήση χωρίς page file. Τελικα χρειαζεται ή καλα ειναι να υπαρχει ?Τι οριζεις σαν μεση χρηση ? Ας σου πω εγω μια μεση χρηση.... σκαιπ , thunderbird , chrome (21 tabs) αυτην την στιγμη καταναλωνουν 4γιγα ραμ... Αν κλεισω τον μαλακα τον chrome εχω πεσει 2γιγα στο νερο....αρα αποφευγοντας τον chrome, δεν καλυπτω τα 4 γιγα ουτε με σφαιρες..εκτος και αν ανοιξω 20 προγραμματα μαζεμενα που νορμαλ ανθρωπος δεν το κανει..γιατι απλα δεν μπορει να τα δουλεψει και τα 20 ταυτοχρονα. Ο μονος τροπος να δω "out of memory" , που το ειδα πριν κατι μερες ...και εχω 12γιγα ... ηταν οταν ετρεχα επι 2-3 ωρες ενα προγραμμα 3d modelling..εκει το ειδα....εκει η ραμ γονατισε και χωρις pagefile , μου το πεταξε... Αυτο ΔΕΝ ειναι μεση χρηση. Για αυτο ειπα οτι το pagefile ΙΣΩΣ να χρειαζεται σε επαγγελματιες που τρεχουν επι ωρες προγραμματα επεξεργασιας εικονας,ηχου,βιντεο,3δ κλπ κλπ. Εκει τιγκαρεις ραμ και βαζεις και μερικα γιγα pagefile και ηρεμεις. Αλλα ο ΜΕΣΟΣ χρηστης απο το να γαμησει τον δισκο του γραψε/σβησε (ειδικα αν εχει κανα ssd) , προτιμοτερο ειναι να τιγκαρει ραμ που ειναι ΠΑΜΦΤΗΝΗ πλεον και να κλεισει τελειως το pagefile...ΣΠΑΝΙΑ θα φτασει σε σημειο να ξεμεινει... Τωρα αν εσυ θες να πιστευεις κατι αλλο....δικαιωμα σου...
Euclides Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2014 Αν κλείσεις το pagefile, δημιουργείς πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία των Windows. Αν αμφιβάλλεις κλείσε το, και μετά από ένα δίωρο λειτουργίας ρίξε μια ματιά στο error log για να δεις πόσα critical errors θα σου βγάλει. Πρέπει να είναι τουλάχιστον μεγαλύτερο από το μέγεθος της μνήμης που έχεις ορίσει για dump.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα