Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Έχω σχεδόν αναπτύξει ένα site που αφορά ένα ηλεκτρονικό κατάστημα (eshop) με χρήση των τεχνολογιών php, mysql, javascript κτλ κτλ. Το site έχει και front-end και back-end. Το eshop πρέπει να έχει προηγμένες δυνατότητες διαχείρισης (back-end) που σημαίνει οτι εκτος απο ολες τις βασικες λειτουργιες θα πρεπει να ξεχωριζει με καποιο τρόπο. Αυτη τη στιγμη το back-end κομματι περιεχει λειτουργιες διαχειρισης των

1. διαχειριστων-χρηστων (Εισαγωγη νεου χρηστη ή διαχειριστη, αναζητηση, τροποποιηση, διαγραφη)
  2. κατηγοριων/Υποκατηγοριων κτλ των προιοντων (Εισαγωγη νεας κατηγοριας-διαγραφη-τροποποιηση κτλ κτλ)
  3. προιοντων (όπως παραπανω)
  4. διαχειρισης των σχολίων που έχουν κανει οι χρηστες για καθε προιον καθως και της αξιολογησης

Γενικα ο χρηστης κανει Login και μπαινει στη διαχειριση.

Αυτό που θελω να ρωτησω ειναι καμια νεα ιδεα προκειμενου η διαχειριση της σελιδας να εχει προσθετα στοιχεια ωστε να θεωρειται προηγμενη. Οτιδηποτε εχετε στο μυαλο σας θα ηθελα να το προτεινετε για την σωστη βελτιωση του διαχειριστικου μερους!

Ευχαριστω πολυ!

Δημοσ.

Μια ιδεα θα ηταν overview των παραγγελιων, αναφορες σχετικα με πωλησεις/προιοντων/πελατων, ειδοποιησεις οταν καποιο προιον κοντευει να τελειωσει, εισαγωγη/ενεργοποιηση/απενεργοποιηση κουπονιων,  διαχειρηση επιστροφων, προβολη στατιστικων συνεργατων(affiliates) αν εχει, αποστολη spam ενημερωτικων εμαιλ στους καταχωρημενους πελατες.

Τωρα μπορει να βολευε και επεξεργασια τροπου πληρωμης, δηλαδη σημερα δεχεται απο καρτες, μετα απο ενα μηνα βαζει να δεχεται και απο paypal, οποτε να μπορει να προσθετει/αφαιρει.

Επισης, η δυνατοτα επεξεργασιας στατικων σελιδων οπως τροπων πληρωμων, shipping info, τροποι αποστολης κλπ.

• Like 1
Δημοσ.

- Επίσης δυνατότητα εισαγωγής προιόντων από CSV, XLS, XML και άλλα format. 
- Δυνατότητα επικοινωνίας με τα πιο γνωστά ERP.
- Δυνατότητα αλλαγής layout για ειδικά προιόντα, κατηγορίες

- Δυνατότητα schedule για αλλαγες τιμών στα προιόντα και άλλα πράγματα τα οποία θα μπορούσες να κάνεις με schedules.
- Δυνατότητα εισαγωγής Payment gateway (Paypal, AlphaBank, Πειραιώς)
- Δυνατότητα εξαγωγής το προιοντων για τα πιο γνωστα ecommerce platforms (Virtuemart, Magento, )

- Δυνατότητα εξαγωγής προιοντων για Skroutz, Ebay, Amazon
- Υποστίρηξη SSL
- Αυτοματοποιημένο σύστημα Mail.
- Newsletters

- Σύστημα ασφάλειας δεδομένων και συναλλαγών
- Σύστημα Plugin, Plugin manager, extensions
- Ένα API, καλό documentation

Βασίζεσαι σε κάποιο PHP Framework όπως Zend, Codeigniter, Cakephp ή Laravel?

Αν όχι φρόντισε το Project σου να βασίζεται στην νοοτροπία του MVC ή να είναι τουλάχιστον OO. Αλλιώς νομίζω ότι η δουλειά που θα κάνεις θα είναι περισσότερο για εκπαιδευτικούς σκοπούς παρά για εμπορικούς. (Το έχω πάθει )
Τα Version Controlling, Testing, Migrates, CRUD Based Controllers και πολλά άλλα είναι πολύ σημαντικά για την αποδοτικότητα, την επεκτασιμότητα, την ευελιξία, την ασφάλεια κ.α.

Πάντα φιλικά...

Αυτά θα κάνουν πιο εμπορικο το Eshop σου. 

Δημοσ.

Σας ευχαριστω πολυ!

Οχι δυστυχως δεν βασιστηκα σε καποιο Framework και τωρα ειναι αργα..

Ευτυχως ομως το Project ειναι σε λογική MVC.

Πήρα αρκετες ιδεες, το θεμα ειναι τωρα να υλοποιησω καποιες απο αυτες.

Για οποιαδηποτε ερώτηση θα ζητησω τη γνωμη σας ξανα!

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα,

θελω να σας κανω μια ερωτηση οσο αναφορα τη διαχειριση των παραγγελιων του ηλεκτρονικου καταστηματος..

Εστω οτι ενας χρηστης αγοραζει 2 προιοντα Α και Β.. Το πρωτο προιον Α εχει αποθεμα οποτε και ολα ειναι οκ. Το προιον Β δεν εχει αποθεμα και η ποσοτητα του ειναι 0 στην αποθηκη. Σε αυτην την περιπτωση εισαγω τις πληροφοριες του προιοντος Β σε εναν πινακα με ονομα "Παραγγελιες" της Βασης δεδομενων όπως φαινεται παρακατω:

order_id user_id product_id order_quantity order_created order_date

Απο κει και περα, ο διαχειριστης ειναι σε θεση να βλεπει τις ενεργες παραγγελιες μεσα απο η διαχειριση οπως φαινεται παρακατω:

Product name  - Quantity - Order Quantity - Username - Remove

Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι το εξης:

Πως θα πρεπει να προχωρησω οσο αναφορα την διαχειριση των παραγγελιων.. Δηλαδη ο διαχειριστης τι δυνατοτητες θα πρεπει εχει?

Ευχαριστω!

Δημοσ.

Η παραγγελία είναι συγκεκριμένη, δεν νομίζω πως πρέπει να την σπάσεις. Στο checkout, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα λογικό θα ήταν να δώσεις πχ χρόνο παράδοσης ανάλογα με τη διαθεσιμότητα όλων των προιόντων της παραγγελίας και εφόσον συμφωνεί ο πελάτης, την ολοκληρώνει, αλλιώς την επεξεργάζεται. Ή, αν το προϊόν έχει μηδενικό στοκ, δεν εμφανίζεται καν στον κατάλογο.

Με την ολοκλήρωση, παίρνει κάποιο status,  πχ pending. Αν πληρωθεί online, με το που θα σε ενημερώσει πχ το paypal, αλλάζεις το status. Ο διαχειριστής επίσης λογικό είναι να μπορεί να αλλάξει το status σε shipped / completed / canceled.

Επίσης, μια και φτιάχνεις τη δομή, θα σου πρότεινα να έχεις ένα πίνακα με timestamps, order_id, user_id, status, total_amount και πιθανώς επιπλέον στοιχεία και ένα διαφορετικό με order_id - item_id - quantity - cost με τους αντίστοιχους συσχετισμούς μεταξύ τους, δηλαδή ξεχωριστά η παραγγελία και ξεχωριστά τα αντικείμενά της (το κόστος ενός προϊόντος στην παραγγελία μπορεί να είναι διαφορετικό από την τρέχουσα τιμή του προϊόντος).

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα ξανά,

λοιπόν έχω ήδη υλοποιήσει κάποιες απο τις παραπάνω ιδέες ενώ κάποιες άλλες τις παλεύω ακόμα.

Σε αυτη τη φαση με ενδιαφερει λιγο το κομματι των συνεργατων(affiliates) και το πως αυτό λειτουργεί. Αυτό που κατάλαβα απο το λίγο που έψαξα είναι οτι οι affiliates ειναι ουσιαστικά συνεργάτες οι οποίοι έχουν τη δυνατοτητα να πουλανε προιοντα που εγω θα εχω στο ηλεκτρονικο μου καταστημα, μέσω του site τους και για καθε πωληση προιόντος να παιρνουν ποσοστα.  Τα λέω καλα;

Αυτό που θέλω να ρωτήσω ειναι αν κάτι τετοιο ειναι εφικτο να υλοποιηθει για εκπαιδευτικό project, πχ διπλωματική.

Αν λοιπόν εχω καταλαβει σωστα περι τινος προκειται και κάτι τετοιο μπορει και εχει νοημα να υλοποιηθει τότε πως ακριβώς ξεκιναει κανεις με κατι τετοιο;  Δηλαδή οκ εγω αυτη τη στιγμη στο project εχω front-end και back-end για τον διαχειριστή. Θα πρεπει να βάλω και back-end για τους affiliates; Ισως αν καταλαβω ακριβως πως δουλευει θα μου λυθει η απορια..!

Ευχαριστω!

+ Βασικά στο παρακάτω λινκ το εξηγει αρκετα καλα:
https://www.google.gr/search?q=what+is+affiliates&client=firefox-a&hs=p7w&rls=org.mozilla:el:official&channel=sb&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=wKZHVKOWMNPmauqEgbAM&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1680&bih=890#facrc=_&imgdii=_&imgrc=5m5o-63Nom2ANM%253A%3BNN_qc8aqLmQ3YM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.internetsearchinc.com%252Fwp-content%252Fuploads%252F2014%252F01%252FHow-Affiliate-Marketing-Work.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.dgmaffiliates.com%252Faffiliate-marketing%252F%3B1000%3B1190

Το θέμα είναι το πως θα ξεκινησω να το υλοποιω.. Καμια ιδεα;

Δημοσ.

Αρχικά θες μια βασική διαχείριση των Affiliates στο backend του Administrator. List/Create/Edit/Activate/Deactivate.

Ο κάθε affiliate αποκτά ένα μοναδικό ID και το αντίστοιχο url του είναι της μορφής http://www.myeshop.com/?AffiliateID=N

Αυτό θα είναι το link που θα βάλει ο affiliate στο δικό του site και θα οδηγεί στο δικό σου.

Στην δικιά σου πλευρά τώρα θα πρέπει να ελέγχεις αν υπάρχει το affiliateID στο querystring ή όπως αλλιώς θα το περάσεις.Αν υπάρχει συσχετίζεις τον customer με το συγκεκριμένο affiliateID.Αν η συσχέτιση θα είναι 1 προς 1 πρέπει να το αποφασίσεις εσύ.Αν θα συσχετίζεις τον customer ή μόνο το order (αν τελικά πραγματοποιηθεί) με το affiliateID είναι και πάλι δικιά σου απόφαση.

Μετά στην διαχείριση σου στον κάθε affiliate πρέπει να μπορέσεις να δεις τους customers ή τα orders ή και τα δύο που σχετίζονται με τον κάθε affiliate.

Δες τα demo sites από open-source eshops αν περιλαμβάνουν affiliates και δες εκεί πως το υλοποιούν.

Δημοσ.

Τα affiliate links λογικά θα πρέπει να δημιουργούν και cookies συγκεκριμένης χρονικής διάρκειας, ώστε η πώληση να καταγραφεί στον affiliate ακόμα και αν κάνει την αγορά με απευθείας επίσκεψη μετά από Χ μέρες. Αυτό άλλωστε γίνεται και με τα networks.

Δημοσ.

Βρήκα μια σχετική σελίδα που έχει και demo και είναι η http://www.affiliateproscript.com/demo.html

Η σελίδα παρεχει και τις 2 πλευρες. Σκεφτομαι να ξεκινησω να το υλοποιω εχοντας ως βοηθημα αυτη τη σελίδα. Για κατι τετοιο δεν μιλαμε εξάλλου;

Ευχαριστω!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...