bikey77 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Θέλω να μεταφέρω τον primary δίσκο που περιέχει Windows 7 Professional από το παλιό μου laptop στο καινούργιο. Μπορεί να γίνει και αν ναι, ποια τα βήματα; Ξέρω ότι δεν είανι best practice αλλά δυστυχώς δε θα έχω ταυτόχρονα και τα 2 μηχανήματα ώστε να κάνω ένα clean install όλων των προγραμματων και μεταφορά αρχείων οπότε ψάχνω τρόπο να κάνω τον δίσκο να λειτουργήσει απ ευθείας στο νέο σύστημα με το δυνατόν λιγότερα θέματα. Περισσότερο φαντάζομαι θα με απασχολήσει το θέμα hardware/drivers. Κάποιος που το έχει ξανακάνει, μπορεί να μου δώσει ορισμένα tips;
SPANK Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Εφόσον τον βάζεις σε εντελώς διαφορετικό hardware νομίζω οτι δεν θα κάνει boot και να γίνεται ομως το πιθανότερο ειναι να εχεις θεματάκια , καλύτερα βασικά να κάνεις καινούργια εγκατάσταση οχι τιποτα αλλο αλλα για να εισαι σίγουρος οτι θα λειτουργει κανονικά και δεν θα εχεις το οτιδήποτε. Δοκίμασε το ομως και βλέπεις δεν χάνεις τιποτα μπορεί να λειτουργεί και κανονικά
bikey77 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Δεν μπορω απλά να το δοκιμάσω, πρέπει να ξέρω αν γίνεται ή όχι... Όπως ειπα και παραπάνω, γνωρίζω ότι δεν είναι ο σωστός τρόπος, όμως πρέπει να δουλέψω άμεσα με το νέο μηχάνημα χωρίς να έχω την πολυτέλεια να κάνω fresh install & data migration...
TheELF Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Να ξέρεις 100% από πριν δεν γίνεται,ακόμα και με επαγγελματικό τρόπο να το κάνεις και να αφαιρέσεις τα πάντα που σχετίζονται στο παλιό hardware μέσου του sysprep δεν θα είσαι 100% σίγουρος ότι δεν θα έχεις προβλήματα. https://www.google.gr/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=system%20migration%20sysprep 1
.::NikoS::. Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Μπορεί να δουλέψει έτσι απλά, μπορεί να χρειαστεί κάνα repair της εγκατάστασης, μπορεί να μην δουλέψει καν όμως. Δεν είναι τίποτα σίγουρο. Σίγουρο θα ήταν στα windows XP το ότι δεν θα υπήρχε περίπτωση να δουλέψει 1
Euclides Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Όλα παίζονται. Από BSOD μέχρι να δουλέψει χωρίς πρόβλημα, και να κατεβάσει μάλιστα και μόνο του τους drivers που χρειάζονται για το νέο laptop. Δίσκος με Windows 7 Ultimate από Lenovo Z500 σε HP Pavilion dv5-1151eg μου δούλεψε χωρίς κανένα πρόβλημα. Δοκιμασε και ότι σου κάτσει.
SPANK Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Δοκίμασε τον και το πολύ να μην κάνουν boot τα windows μετα τον ξανα βάζεις στο προηγούμενο μηχάνημα 1
bikey77 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Δίσκος με Windows 7 Ultimate από Lenovo Z500 σε HP Pavilion dv5-1151eg μου δούλεψε χωρίς κανένα πρόβλημα. Μπορείς να μου πεις τι έκανες για να το δοκιμάσω; Δοκίμασε τον και το πολύ να μην κάνουν boot τα windows μετα τον ξανα βάζεις στο προηγούμενο μηχάνημα To θέμα είναι ότι δεν θα έχω ταυτόχρονα και τα δύο μηχανήματα... είναι λίγο παράξενη η περίπτωση, γι αυτό και ψάχνομαι... Αλλιως θα καθόμουν ένα σ/κ να στήσω το νέο laptop και να μεταφέρω σε αυτό όλα μου τα αρχεία.
Euclides Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Μπορείς να μου πεις τι έκανες για να το δοκιμάσω; Απλά έβγαλα τον δίσκο από το ένα laptop και τον τοποθέτησα στο δεύτερο.
Traleon Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 Οχι μόνο υπάρχουν πολλές πιθανότητες να μην παίξει στο καινούργιο note, αλλα κάνοντας την δοκιμή, τα Windows θα εγκαταστήσουν drivers για τα καινούργιο Hardware που θα δουν στον νέο μηχάνημα. Που σημαίνει απο κάρτα γραφικών και οθόνη, μέχρι cpu και chipset μητρικής. RAM και πυρήνες στις CPU επίσης θα αναγνωριστούν και τα windows θα τα λάβουν υπόψη τους. Αν λοιπόν δεν παίξουν στο καινούργιο, ξαναβάζοντας τον στο παλιό μηχανημα, διακυνδυνέυεις να απο το να έχεις προβλήματα, μέχρι και να μην παίξει μιας και πλέον θα είναι εγκατεστημένα διπλά hardware.Επειδή αναφέρεις οτι θέλεις να μεταφέρεις τα data σου, και οχι τα προγραμματα σου, και εφόσον τα προγράμματά σου μπορείς να τα ξαναεγκαταστήσεις στο καινουργιο pc, πιστεύω οτι διακυνδυνέυεις αρκετά να αποκτήσεις προβλήματα που δεν θα λυνονται καθόλου εύκολα. Επαναλαμβάνω εφόσον το ζητούμενο είναι το data migration, που γενικα ειναι αρκετα ευκολο εφοσον ο ογκος τους (αφου ειναι μεσα σε σκληρο απο notebook) ειναι μικρος. Ενας μικρος εξωτερικος για τα data ειναι μια σχετικα ευκολη υποθεση στην εποχη μας, ακομα και δανικός.Επίσης αν έχεις τα windows, με Users και Passwords, και αν ακόμα χειρότερα, αν έχεις κάνει encrypt τα data κάποιου user, η συμβουλή μου είναι να κάνεις καθαρή εγκατάσταση κε μετά προχωράς στο data migration, γιατί αλλιως διακυνδυνέυεις να μείνεις με κλειδωνέμα data αλά χωρίς δυνατοτητα ξεκλειδωματος. Οσο για το αν το εχει κανει κάποιος και ως εκ τούτου να σου μεταφέρει την εμπειρία του απο αυτό το γεγονός οπως ο φίλος πιο πάνω, να σου πω και εγώ οτι σε μια δοκιμή που είχα κάνει (μόνο για την εμπειρία, χωρις να ριψοκυνδυνέυω data) μου είχε πετύχει με κάποια μικρα ζητηματάκια, αλλα το θέμα είναι οτι 2 ίδιες περιπτώσεις, ωστε να βγάλει κάποιος αξιόπιστο συμπέρασμα, είναι απιθανο να βρεθούν σε πραγματικές συνθήκες και οχι συνθήκες εργαστηρίου. Ακομα και 2 ιδια pc μετα απο καιρο χρήσης, εχουν πολύ διαφορετική συμπεριφορά, τοσο λογο της χρήσης, οσο και hardware που συνδέθηκαν και αποσυνδεθήκανε κάποια στιγμή, απο εκτυπωτες μέχρι USB devices, κινητά τηλέφωνα κτλ και βέβαια απο τα προγράμματα που εγκαταστάθηκαν η ακόμα και απεγκατασταθήκανε.Ετσι λοιπόν η δικιά μου εμπειρία είναι οτι κάνεις δεν θα μπορούσε να ξέρει απο πριν. Εκτός βέβαια και αν ήτανε Windows XP, οποτε οπως είπε και πιο πριν ο Νικος, ξέρουμε οτι δεν γίνεται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα