Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μου αρέσει που παραθέτεις ακριβώς τα λόγια μου. Είπα λοιπόν: "Το Asus είναι κατώτερο στα χαρακτηριστικά". Τα περιγράφω λοιπόν, ακριβώς όπως μπορούμε όλοι να τα διαβάσουμε στο συγκριτικό link που έβαλε ο φίλος μας από το gsmarena:

1. To Acer υποστηρίζει 3G ενώ το Asus όχι.

2. H οθόνη του Acer είναι LED IPS ενώ του Asus απλή IPS (θεωρώ καλύτερη).

3. Το Acer έχει "Dolby Digital Plus sound enhancement"

4. Το Acer έχει 16/32 GB χωρητικότητα, ενώ το Asus 8/16GB.

5. Το Acer έχει 5MP κάμερα ενώ το Asus έχει 2MP.

6. Το Acer έχει επεξεργαστή Quad-core 1.2 GHz Cortex-A7 ενώ το Asus Dual-core 1.86 GHz. Τώρα εδώ σηκώνει συζήτηση για το ποιός είναι πιο γρήγορος, αλλά πάντως το Acer είναι τετραπύρηνο. 

7. Το Acer έχει θύρα HDMI. 

8. Σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά της μπαταρίας, το Acer κρατάει περισσότερο. 

Νομίζω λοιπόν, ότι 8 στοιχεία, όπως φαίνονται στο παραπάνω συγκριτικό, δείχνουν ότι, όπως είπα, το Asus είναι κατώτερο στα τεχνικά χαρακτηριστικά. Ανέφερα στη συνέχεια όμως, ότι είναι πιο στιβαρή κατασκευή και ότι έχει τη δυνατότητα του dock. Νομίζω ότι ήμουν δίκαιος, προσπαθώ να είμαι αμερόληπτος και μάλιστα εγώ ο ίδιος έχω laptop Asus που "φυσάει" και είμαι πολύ ευχαριστημένος. 

Τώρα, αν το κατέχω το αντικείμενο ή όχι, μπορεί να το κρίνει ο καθένας από τις αναρτήσεις και τα σχόλιά μου, όπως και για τον καθένα από τα μέλη του forum. Τέλος, δε νομίζω ότι "παίρνουμε κανέναν στο λαιμό μας", γιατί θεωρώ ότι απλά λέμε τη γνώμη μας και ο ενδιαφερόμενος, απλά μπορεί να την αγνοήσει. Υποθέτω ότι είμαστε όλοι ενήλικες εδώ μέσα, έτσι; 

Νομιζω η παρεξηγηση ηταν στο θεμα του soc.Και οταν δεν το εχεις ψαξει λιγο δεν μπορεις να καταλαβεις οτι το gsm arena,που ως συνηθως,γραφει οτι τους ερθει στο αδειο τους κεφαλι!!!

Πληροφοριακα ο intel Z3745 που εχει το asus,ειναι:

1. 4core και οχι 2core!

2.64bit cpu.

3.Ειναι στα επιπεδα του snapdragon 801 που ειναι 4core Α15 και οχι ο πολυ πιο αδυναμος(μπορει και -100%) Mediatek MT8125  4core A7 του acer!

Για να καταλαβουμε τι συγκρινουμε,ειναι σαν συγκρινεις τον tegra3 vs tegra K1,σ'αυτα τα επιπεδα ειναι η διαφορες των δυο soc,οσο αφορα το επεξεργαστη!

Με αλλα λογια ο soc του asus ξεφευγει κατα πολυ σε δυναμη απο αυτο του Acer και δε σηκωνει ΚΑΜΙΑ συζητηση! :P

Προσοχη,λοιπον απο που διαβαζουμε τα scecs!

Υ.Γ.Βγαλε και το 2. απο την λιστα γιατι ειναι και του asus LED.Και στο 3. το asus εχει SonicMaster-enhanced audio,απλα δε ξερω ποσο μεγαλη διαφορα παιζει στο ηχο ενως tablet,αυτες οι τεχνολογιες.

Επεξ/σία από ektor7
  • Like 3
Δημοσ.

Αν επιμένεις στα 200 ευρώ τότε μπορείς και κοιτάξεις την αγορά της Κίνας. Πρόσφατα πήρε η αδερφή μου ενα κινέζικο 8 πύρινο και μεγαλύτερη οθόνη από 10 ίντσες. Πιο απόγευμα θα έχω το Κονγκ να σου το στειλω

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Νομιζω η παρεξηγηση ηταν στο θεμα του soc.Και οταν δεν το εχεις ψαξει λιγο δεν μπορεις να καταλαβεις οτι το gsm arena,που ως συνηθως,γραφει οτι τους ερθει στο αδειο τους κεφαλι!!!

Πληροφοριακα ο intel Z3745 που εχει το asus,ειναι:

1. 4core και οχι 2core!

2.64bit cpu.

3.Ειναι στα επιπεδα του snapdragon 801 που ειναι 4core Α15 και οχι ο πολυ πιο αδυναμος(μπορει και -100%) Mediatek MT8125  4core A7 του acer!

Για να καταλαβουμε τι συγκρινουμε,ειναι σαν συγκρινεις τον tegra3 vs tegra K1,σ'αυτα τα επιπεδα ειναι η διαφορες των δυο soc,οσο αφορα το επεξεργαστη!

Με αλλα λογια ο soc του asus ξεφευγει κατα πολυ σε δυναμη απο αυτο του Acer και δε σηκωνει ΚΑΜΙΑ συζητηση! :P

Προσοχη,λοιπον απο που διαβαζουμε τα scecs!

Υ.Γ.Βγαλε και το 2. απο την λιστα γιατι ειναι και του asus LED.Και στο 3. το asus εχει SonicMaster-enhanced audio,απλα δε ξερω ποσο μεγαλη διαφορα παιζει στο ηχο ενως tablet,αυτες οι τεχνολογιες.

@annorax.....

Με έβγαλε ο Έκτορας από τον κόπο.....

Την άλλη φορά να είσαι πιο προσεκτικός......

Φίλοι μου, έχετε δίκιο όσον αφορά στο ότι κοιτούσα τα specs από το link του gsmarena που παρέθεσε η goldtrix. Ήταν σε κάποια σημεία λάθος. 

Όμως, στην τελική, δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι το Asus είναι στην πράξη τόσο ταχύτερο από το Acer. Πρώτα απ' όλα, δεν είμαι σίγουρος ότι το συγκεκριμένο tablet επωφελείται από την αρχιτεκτονική 64bit της Intel. Τόσο, από άποψης hardware, όσο και από διαθεσιμότητας Android apps που να την εκμεταλλεύονται. 

Διαβάστε εδώ: http://www.androidcentral.com/why-64-bit-processors-really-matter-android 

και εδώ: http://www.pcworld.idg.com.au/review/asus/transformer_pad_tf103c/550151/

Αυτό που θέλω να καταλήξω είναι, σίγουρα στα νούμερα (και στα benchmarks) φαίνεται ταχύτερο, αλλά τελικά ο μέσος χρήστης (ο οποίος κοιτάζει και το πορτοφόλι του...), πόσο μεγάλη διαφορά σε ταχύτητα θα καταλάβει ανάμεσα στα δύο; 

Τέλος, τα υπόλοιπα που ανέφερα ισχύουν: περισσότερη χωρητικότητα, υποστήριξη 3G (άσχετα αν η κοπέλα τελικά επέλεξε την απλή έκδοση για οικονομικούς λόγους), HDMI έξοδος, καλύτερη οπίσθια κάμερα (τουλάχιστον στα megapixels), Dolby Digital (σταθερή αξία και φαντάζομαι, αν βάλεις καλά ακουστικά, θα έχεις άψογο ήχο). 

Εν κατακλείδι, εγώ και πάλι θα διάλεγα το Acer και νομίζω και η goldtrix να μείνει ευχαριστημένη. 

Την επόμενη φορά falcon δεν θα είμαι τόσο βιαστικός...I stand corrected... :rolleyes:

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλοι μου, έχετε δίκιο όσον αφορά στο ότι κοιτούσα τα specs από το link του gsmarena που παρέθεσε η goldtrix. Ήταν σε κάποια σημεία λάθος. 

Όμως, στην τελική, δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι το Asus είναι στην πράξη τόσο ταχύτερο από το Acer. Πρώτα απ' όλα, δεν είμαι σίγουρος ότι το συγκεκριμένο tablet επωφελείται από την αρχιτεκτονική 64bit της Intel. Τόσο, από άποψης hardware, όσο και από διαθεσιμότητας Android apps που να την εκμεταλλεύονται. 

Διαβάστε εδώ: http://www.androidcentral.com/why-64-bit-processors-really-matter-android 

και εδώ: http://www.pcworld.idg.com.au/review/asus/transformer_pad_tf103c/550151/

Αυτό που θέλω να καταλήξω είναι, σίγουρα στα νούμερα (και στα benchmarks) φαίνεται ταχύτερο, αλλά τελικά ο μέσος χρήστης (ο οποίος κοιτάζει και το πορτοφόλι του...), πόσο μεγάλη διαφορά σε ταχύτητα θα καταλάβει ανάμεσα στα δύο; 

Τέλος, τα υπόλοιπα που ανέφερα ισχύουν: περισσότερη χωρητικότητα, υποστήριξη 3G (άσχετα αν η κοπέλα τελικά επέλεξε την απλή έκδοση για οικονομικούς λόγους), HDMI έξοδος, καλύτερη οπίσθια κάμερα (τουλάχιστον στα megapixels), Dolby Digital (σταθερή αξία και φαντάζομαι, αν βάλεις καλά ακουστικά, θα έχεις άψογο ήχο). 

Εν κατακλείδι, εγώ και πάλι θα διάλεγα το Acer και νομίζω και η goldtrix να μείνει ευχαριστημένη. 

Την επόμενη φορά falcon δεν θα είμαι τόσο βιαστικός...I stand corrected... :rolleyes:

Νομιζω οτι ημουν αρκετα ξεκαθαρος στο θεμα soc(επεξεργαστη)!Μιλαμε για ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορα στις ταχυτητες!Οχι απλα ενα 10-20% παραπανω,αλλα 100-150% παραπανω επιδοσεις υπερ του intel!

Αν δε φανει αυτη η διαφορα στην πραξη,δλδ ποσο πιο ισχυρος πρεπει να ειναι καποιος επεξεργαστης για να φανει? ;)

Υ.Γ.Ξεχνα το 64bit,δεν εχει να κανει κατι,μ'αυτες τις επιδοσεις.Το συγκεκριμενο feature απο android L και μετα θα εχει νοημα!

Επεξ/σία από ektor7
  • Like 1
Δημοσ.

Νομιζω οτι ημουν αρκετα ξεκαθαρος στο θεμα soc(επεξεργαστη)!Μιλαμε για ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορα στις ταχυτητες!Οχι απλα ενα 10-20% παραπανω,αλλα 100-150% παραπανω επιδοσεις υπερ του intel!

Αν δε φανει αυτη η διαφορα στην πραξη,δλδ ποσο πιο ισχυρος πρεπει να ειναι καποιος επεξεργαστης για να φανει? ;)

Υ.Γ.Ξεχνα το 64bit,δεν εχει να κανει κατι,μ'αυτες τις επιδοσεις.Το συγκεκριμενο feature απο android L και μετα θα εχει νοημα!

ektor7, το καταλάβαμε, κόλλησες στην ταχύτητα του επεξεργαστή. ΟΚ, το έπιασα. Εγώ όμως πολύ απλά λέω ότι δεν μετράει μόνο η καθαρή ταχύτητα δύο επεξεργαστών (λες και είναι αλογάκια κούρσας και τα βάλαμε να τρέξουν...), αλλά όλα τα υπόλοιπα σε ένα μηχάνημα (λειτουργικό, bloatware, απόκριση οθόνης, κλπ, να μην κουράζω). Νομίζω καταλαβαίνεις τι εννοώ...

Όσο για το 64bit, εσύ το πρόσθεσες στα επιχειρήματά σου και όχι εγώ. Στην τελική συμφωνούμε. 

Και για να κλείσουμε το θέμα, ναι, το παραδέχομαι ότι ο επεξεργαστής του Asus είναι 100 φορές πιο γρήγορος. 

Ικανοποιημένος?

Δημοσ.

δεν καταλαβα ποιο ειναι τελικα καλυτερο, αλλα οποιο κ αν ειναι δεν μπορω να αλλαξω τωρα γιατι το προιον εχει ηδη σταλλει... ελπιζω να μην εκανα καμια πατατα που το προτιμησα αυτο!!! anyway παντως ευχαριστω κ παλι για το ενδιαφερον σας να με βοηθησετε! :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...