Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας!!! Θα ήθελα να ρωτήσω για το boot time. Στην τελευταία μέτρηση έδειξε 51 sec. Έχει ελάχιστα πράγματα να ξεκινάνε με το ανοίγεις το pc. Ta πιο βαριά είναι το Norton, Malware, kai  το εικονίδιο της Nvidia που έχει το experience κτλ. Το σύστημα έχει τον i7 4770, SSD 120, 1Toshiba  1TB, 1WD 200GB, 8GB RAM, mobo Asus H87m-pro. Είναι πολλά η λίγα?? Eυχαριστώ!!

Δημοσ.

απο που μετράς boot time;

απ το bios post η απ την φόρτωση του λειτουργικού;

ο ssd είναι σε achi mode και βλέπεις τις πραγματικές του ταχύτητες μεταφοράς;

για windows 8 είναι αδικαιολόγητος ο χρόνος για 7άρια πάει κ έρχεται.

Δημοσ.

Πάρα πολύ ειναι φαντάσου στο δικό μου σύστημα (της υπογραφής) απο το bios μεχρι να δώ desktop κανει 20 sec , δες το ahci mode που αναφέρθηκε και επίσης βγάλε το norton ειναι αρκετά βαρύ

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Μετράω απο το bios post και οχι απο την ώρα που ξεκινάει η φόρτωσει των Windows. και το AHCI είναι ενεργοποιημένο, το γράφει το samsung magician. 

Δημοσ.

Μήπως στο login των windows βάζεις κωδικούς κτλπ για να συνδεθείς οποτε χάνεις λιγο χρόνο απο εκει ; επισης στα περισσότερα bios υπάρχει η επιλογή για fast / quiet boot που περνάει ορισμένα πράγματα οταν φωρτώνει τις συσκευές πιο γρήγορα

Δημοσ.

μωρέ spank καλά το λες αλλα αν δεν έχει 8άρια με uefi boot κλπ δεν θα τα δει αυτά που λες.

έχε υπόψιν σου ότι κάθε μητρική έχει την δική της καθυστέρηση για να δει περιφεριακαά κλπ.

αποσύνδεσε τους υπόλοιπους δίσκους και μείνε μόνο με τον ssd πάνω.

Δημοσ.

Εχω αλλάξει τον αρχικό λογαριασμό σε local account ακριβώς για αυτό το λόγο να μην περιμένω για κωδικούς. Λες να κάνω αυτό που μου είπες με το bios?? την έχω δει αυτή την επιλογή. Επίσης τον SSD τον έχω σε maximum capacity και οχι σε maximum performance..

Δημοσ.

Και όμως στο δικό μου κλασσικό αρχαίο bios υπάρχουν παρόμοιες επιλογές που απενεργοποίησα εντελώς και αλλες που μείωσα τους χρόνους να φορτώνουν οι συσκευές

Δημοσ.

Ενεργοποίησα το fast boot κα έβγαλα και τους άλλους 2 σκληρους αλλά τίποτα. οπότε πάμε για format δηλαδή?? Πάντως όταν του πατάω να κλείσει, κλείνει πολύ γρήγορα.. 

Δημοσ.

Ναι φίλε μ παλιά έμπαινε πολύ γρήγορα..ίσα-ισα έβλεπες το log του λογαριασμού και μετά καπάκι το desktop...Μήπως φταίει κάποιο uddate των windows?? σου έβαλα και ένα printscreen. Ζοομαρετο και ρίξε μια ματιά. Σε ευχαριστώ.

Δημοσ.

Βασικά δεν του κανεις και ενα καθάρισμα απο spyware trojans κτλπ μηπως εχεις κολλήσει τιποτα και σε καθυστερεί ; , δοκίμασε με malwarebytes και supernatispyware

Δημοσ.

Καλησπέρα σας!!! Θα ήθελα να ρωτήσω για το boot time. Στην τελευταία μέτρηση έδειξε 51 sec. Έχει ελάχιστα πράγματα να ξεκινάνε με το ανοίγεις το pc. Ta πιο βαριά είναι το Norton, Malware, kai  το εικονίδιο της Nvidia που έχει το experience κτλ. Το σύστημα έχει τον i7 4770, SSD 120, 1Toshiba  1TB, 1WD 200GB, 8GB RAM, mobo Asus H87m-pro. Είναι πολλά η λίγα?? Eυχαριστώ!!

O μόνος τρόπος για να μετρήσεις σωστά το Boot Time είναι να χρησιμοποιήσεις κάποιο Utility σαν το Boot Timer:

http://www.thewindowsclub.com/windows-boot-timer

Για ένα σύστημα σαν το δικό σου ο χρόνος δεν θα έπρεπε να ξεπερνά τα 20 με 30 sec, ενώ με SSD θα έπρεπε να είναι κάτω από 15 sec.

Επίσης μπορείς να δεις την ανάλυση του boot time στον event viewer (το boot time καταχωρείται σαν event 100) για να εντοπίσεις το πρόβλημα:

post-294072-0-13481400-1411047108_thumb.jpg

Ο δικός μου χρόνος boot με i5-3210m επεξεργαστή, 6Gb μνήμης και SSD δίσκο, μετρημένος με τον boot timer είναι 15 δευτερόλεπτα.

post-294072-0-89361500-1411047368_thumb.jpg

60 sec boot time έχω μετρήσει σε HP dv5-1151eg με 2,2GHz AMD Turion X2 και 4Gb μνήμης.

Δημοσ.

Το βρήκα τι έφταιγε. Για κάποιο λόγο το malwarebytes κολουσε το σύστημα όλο μόλις ξεκίναγε να φορτώσει. Μόλις το έβγαλα φορτώνει σε 23 sec! Me boot timer.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...