Προς το περιεχόμενο

Είσοδος, έξοδος πεζόδρομου.

Cossutius.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Υπάρχει νόμος που ξέρω ότι απαγορεύει το παρκάρισμα σε είσοδο, έξοδο πεζόδρομου, όπως φυσικά και η κυκλοφορία-παρκάρισμα εντός πεζόδρομου, παρά μόνο σε συγκεκριμένες ώρες για τροφοδοσία καταστημάτων. Μέχρι εδώ όλα οκ.

Τι γίνεται στη περίπτωση που το κράσπεδο του πεζοδρομίου είναι το ψηλό που δε μπορεί να ανέβει ούτε φορτηγό, και όλα τα οχήματα τροφοδοσίας αναγκάζονται να πάνε από άλλη είσοδο που έχει προβλεφθεί βοηθητικό στο κράσπεδο.

Μπορεί ο άλλος να παρκάρει στο σημείο αυτό που πρακτικά δε μπορεί ούτε να ανέβει κανείς, ούτε να κατέβει?

Επίσης, κατά πόσο ισχύει ότι παίρνεις πρόστιμο αν παρκάρεις αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα σε σημείο που δεν υπάρχει απαγορευτικό, αλλά η παράβαση είναι «παρκάρισμα 5 μέτρα μακριά από είσοδο έξοδο γκαράζ»? Ευχαριστω εκ των προτέρων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπάρχει νόμος που ξέρω ότι απαγορεύει το παρκάρισμα σε είσοδο, έξοδο πεζόδρομου, όπως φυσικά και η κυκλοφορία-παρκάρισμα εντός πεζόδρομου, παρά μόνο σε συγκεκριμένες ώρες για τροφοδοσία καταστημάτων. Μέχρι εδώ όλα οκ.

Τι γίνεται στη περίπτωση που το κράσπεδο του πεζοδρομίου είναι το ψηλό που δε μπορεί να ανέβει ούτε φορτηγό, και όλα τα οχήματα τροφοδοσίας αναγκάζονται να πάνε από άλλη είσοδο που έχει προβλεφθεί βοηθητικό στο κράσπεδο.

Μπορεί ο άλλος να παρκάρει στο σημείο αυτό που πρακτικά δε μπορεί ούτε να ανέβει κανείς, ούτε να κατέβει?

Επίσης, κατά πόσο ισχύει ότι παίρνεις πρόστιμο αν παρκάρεις αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα σε σημείο που δεν υπάρχει απαγορευτικό, αλλά η παράβαση είναι «παρκάρισμα 5 μέτρα μακριά από είσοδο έξοδο γκαράζ»? Ευχαριστω εκ των προτέρων.

Σοβαρά?!!?!

1)Απο την στιγμή που είναι πεζόδρομος και υπαρχει σήμανση για να μην παρκαρεις είναι παράνομο το παρκάρισμα, ασχετα αμα ειναι προσβάσιμος ο πεζόδρομος. Και στην πόλη μου υπάρχουν κολωνάνια σε όλες τις εισόδους του πεζόδρομου  οπότε απο συγκεκριμένα σημεία ειναι μη προσβάσιμος 7/24 αλλά κάποιοι άτυχοι έχουν πάρει κλήσεις (σπάνια βέβαια)

2)Είναι η είσοδος- έξοδος γκαράζο νόμιμη; Έχει σήμανση κτλ;

1)Απο την στιγμή που είναι πεζόδρομος και υπαρχει σήμανση για να μην παρκαρεις είναι παράνομο το παρκάρισμα, ασχετα αμα ειναι προσβάσιμος ο πεζόδρομος. Και στην πόλη μου υπάρχουν κολωνάνια σε όλες τις εισόδους του πεζόδρομου  οπότε απο συγκεκριμένα σημεία ειναι μη προσβάσιμος 7/24 αλλά κάποιοι άτυχοι έχουν πάρει κλήσεις (σπάνια βέβαια)

2)Είναι η είσοδος- έξοδος γκαράζο νόμιμη; Έχει σήμανση κτλ;

1. Δεν υπάρχει σημανση να μην παρκάρεις. Απλά το γνωστο σημα πεζόδρομου. Βάση νομου οπου υπάρχει τέτοιο σημα απαγορευται η εισοδος και το παρκάρισμα εντος του πεζόδρομου. Δεν ειναι αναγκαίο το απαγορευτικό

2. Ναι υπάρχει σημα "είσοδος γκαραζ, μη παρκάρετε". 5 μέτρα ομως απόσταση ειναι 1,5 αμάξι σωστά?

Εγώ ήξερα για 5 μέτρα από διάβαση πεζών, το 5 μέτρα μακριά από είσοδο έξοδο γκαράζ πρώτη φορά το ακούω.

Εγώ ήξερα για 5 μέτρα από διάβαση πεζών, το 5 μέτρα μακριά από είσοδο έξοδο γκαράζ πρώτη φορά το ακούω.

κι εγω

που το διαβασες αυτο?δε νομιζω οτι στεκει.

5 μέτρα ομως απόσταση ειναι 1,5 αμάξι σωστά?

Όχι. Μιας και το αμάξι δεν είναι τυποποιημένη μονάδα μέτρησης, όσο και αν το πιστεύουν όσοι κάνουν κόντρες (:P), πρέπει πρώτα να ξέρουμε τι αμάξι. 

2. Ναι υπάρχει σημα "είσοδος γκαραζ, μη παρκάρετε".

Η πινακιδα του νομιμου γκαραζ αναγραφει αριθμο αδειας. Το απλο σημα που το αγοραζεις απο το πρακτικερ ξερωγω,δε σημαινει οτι το γκαραζ ειναι νομιμο.

Βεβαια, οκ, ακομα και σε μη νομιμο ειναι καφριλα να πας να κλεισεις την εξοδο, αυτονοητο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...