Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βασικά ακριβώς μ αυτό μοιάζει:Μόνο που αυτες που έχω γω είναι πιο ανοιχτόχρωμες και πιο λεπτες και μαλακές640px-Scutigera_coleoptrata_MHNT_.jpg

την βρήκα αυτη πρέπει να είναι

http://en.wikipedia.org/wiki/Scutigera_coleoptrata

Μπορεί να είμαι λάθος,αλλά τούτο δεν τσιμπάει και δεν είναι επικίνδυνο.Εάν δεν απατώμαι είναι άκακος( με μεγάλο ερωτηματικό) κυνηγός εντόμων(σαν και τις αράχνες).

Τουλάχιστον δεν μοιάζει με τις σαρανταποδαρούσες που είχαμε στην Μακεδονία που ήταν περισσότερο σαν σκουλίκια με ποδάρια και όταν σε τσιμπούσε έλεγες το μπιραλάχ.

• Like 1
  • Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τουλάχιστον δεν μοιάζει με τις σαρανταποδαρούσες που είχαμε στην Μακεδονία που ήταν περισσότερο σαν σκουλίκια με ποδάρια και όταν σε τσιμπούσε έλεγες το μπιραλάχ.

Λες αυτές; 

Giganteaglug.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Το καλοκαιρι στις 3:30 περιπου το βραδυ,παω στο μπανιο και βλεπω μια σαρανταποδαρουσα πανω απο 10 εκατοστα και με ριγες...Χεστηκα απανω μου εννοειται,κλεινω την πορτα αλλα τελικα δραπετευσε....3 εβδομαδες μετα που μπαινω στο σπιτι,την βλεπω στην εισοδο...10 φορες επρεπε να την πατησω για να σταματησει να κουνιεται

Δημοσ.

imperator ή icon! ΑΛΛΑ επειδή είναι πολύ επικίνδυνα και τοξικά ή φώναξε κάποιο συνεργείο να στην κάνει ή πάρε όλα τα αναγκαία μέτρα (μάσκα,γυαλιά,γάντια,παλιά ρούχα,να μην φυσάει στον χώρο,να μην  ειπνεύσεις το φάρμακο και χίλια δυο ακόμα).Επίσης ο χώρος να αεριστεί ΑΜΕΣΑ μετά την εφαρμογή και να σφουγγαριστεί μετά από 3 μέρες και να μείνει ανοικτό κανά παράθυρο να ξεμυρίσει. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ η εφαρμογή εάν στο σπίτι υπάρχουν μωρά ή μικρά παιδιά ή κατοικίδια. αυτά στην διάθεσή σου για περαιτέρω πληροφορίες.Γνώμη μου μην το κάνεις μόνος σου.

Δημοσ.

Βρες κάποια καλή εταιρεία απολύμανσης και καθάρισες. Το θέμα είναι αν θα βρείς στο χωριό σου ή την γύρω περιοχή. Καλύτερα μην πειραματιστείς με φάρμακα που μπορεί να αποτύχουν.

Δεν ξέρω αν πεθαίνεις από τέτοιο έντομο, προ αμνημονεύτων χρόνων μου έλεγε η γιαγιά μου οτι την είχε τσιμπήσει σαρανταποδαρούσα στο πόδι της. Έβγαλε καντήλες και ένιωθε έντονο τσούξιμο.

Δημοσ.

Τυγχάνει να δουλεύω ως γεωπόνος σε εταιρεία που κανει απολύμανσεις γι αυτο κ το προτεινα! Αλλα προπάντων η προσωπική κ οικογενειακή ασφάλεια!

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Η σαρανταποδαρούσα που εβαλε ο akpe ειναι η οριτζιναλ, με εχει τσιμπησει στις κυκλαδες και γμθκα στον πονο, μου εκανε μεγάλο πρηξιμο στο ποδι και δυο τελιτσες εκει που με δαγκωσε, ο κοσμος νομιζε οτι με τσιμπησε φιδι!!!!!!!! αλλά ήταν 40ποδαρούσα, γιατί την ειδα να βγαίνει από το παπούτσι μου ΕΝΩ ΤΟ ΦΟΡΑΓΑ (είχε διανυκτερεύσει εντός και την ξύπνησε το πόδι μου)

Μη σας τύχει

• Like 1
Δημοσ.

Η σαρανταποδαρούσα που εβαλε ο akpe ειναι η οριτζιναλ, με εχει τσιμπησει στις κυκλαδες και γμθκα στον πονο, μου εκανε μεγάλο πρηξιμο στο ποδι και δυο τελιτσες εκει που με δαγκωσε, ο κοσμος νομιζε οτι με τσιμπησε φιδι!!!!!!!! αλλά ήταν 40ποδαρούσα, γιατί την ειδα να βγαίνει από το παπούτσι μου ΕΝΩ ΤΟ ΦΟΡΑΓΑ (είχε διανυκτερεύσει εντός και την ξύπνησε το πόδι μου)

Μη σας τύχει

Ανταπέδωσες τουλάχιστον;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...