mary Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Όπως ανέφερε η Google στην εξαμηνιαία έκθεση διαφάνειας τη περασμένη Δευτέρα, δέχεται συνεχείς πιέσεις από κυβερνήσεις ανά τον κόσμο για να αποκαλύψει πληροφορίες χρηστών εμπλεκομένων σε έρευνες που έχουν σχέση με εγκληματικές πράξεις που βρίσκονται σε εξέλιξη εν μέσω αποκαλύψεων για εθνικά προγράμματα παρακολούθησης.Ο αριθμός των αιτήσεων έχει αυξηθεί κατά 15% το τελευταίο εξάμηνο και κατά 150% σε σύγκριση με 5 χρόνια νωρίτερα. Συγκεκριμένα, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, η ζήτηση για πληροφορίες από την Google έχει αυξηθεί κατά 19% το τελευταίο εξάμηνο του τρέχοντος έτους ενώ έχει περίπου τριπλασιαστεί από το 2009, όποτε και άρχισε να δημοσιεύει την έκθεση. Τον Ιανουάριο ο Barack Obama ζήτησε από το Κογκρέσο να επιβάλλει περιορισμούς στη μαζική συλλογή και αποθήκευση στοιχείων για εκατομμύρια κλήσεις από τηλεφωνικούς αριθμούς στις Η.Π.Α., μετά από τις περσινές αποκαλύψεις του Edward Snowden. Αρκετές άλλες τεχνολογικές εταιρείες με βάση την Αμερική διαμαρτύρονται και ζητούν αλλαγές καθώς πολλές από αυτές είναι διεθνής επιχειρήσεις και οι ξένες κυβερνήσεις ανησυχούν πως συγκεντρώνουν πληροφορίες και τις παραδίδουν σε Αμερικάνικες κατασκοπευτικές υπηρεσίες. Site: Reuters
iasonas04 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Έτσι και καλά ξεκινάνε τα πραγματα δήθεν για κάποιους που εμπλέκονται και στο τέλος Θα έχουν πρόσβαση στον κάθε έναν απο εμας Sent from my iPad using Insomnia 2
GiwrgosP- Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Πω πω καημενη google, εγινες μαρτυρας για μας τους πελατες σου...3 ζήτω για την google!! (θα παρει 2, αντε 3, αντε 100 εκατομμυριακια και ολα οκ..) 1
Chocobo Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 απορώ με κάτι κακομοίριδες που λένε ότι τώρα θα μπορούν να έχουν πρόσβαη στον καθένα μας....ναι γιατί αυτό περίμεναν...και πραγματικά πέραν απο τιην μάνα σας , κανέναν άλλο στον πλανήτη δεν τον νοιάζει να μάθει προσωπικά σας παιδιά..οποτε κόψτε να το παίζεται Neo δεν ζήτε στο matrix 6
GiwrgosP- Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 απορώ με κάτι κακομοίριδες που λένε ότι τώρα θα μπορούν να έχουν πρόσβαη στον καθένα μας....ναι γιατί αυτό περίμεναν...και πραγματικά πέραν απο τιην μάνα σας , κανέναν άλλο στον πλανήτη δεν τον νοιάζει να μάθει προσωπικά σας παιδιά..οποτε κόψτε να το παίζεται Neo δεν ζήτε στο matrix Σωστο! (μην ξεχνας τον μπαμπα ) 1
wnet Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 απορώ με κάτι κακομοίριδες που λένε ότι τώρα θα μπορούν να έχουν πρόσβαη στον καθένα μας....ναι γιατί αυτό περίμεναν σαφώς και δεν περίμεναν αυτό, την πρόσβαση προφανώς την είχαν.... .και πραγματικά πέραν απο τιην μάνα σας , κανέναν άλλο στον πλανήτη δεν τον νοιάζει να μάθει προσωπικά σας παιδιά..οποτε κόψτε να το παίζεται Neo δεν ζήτε στο matrix Εδώ είσαι λάθος.... το "δεν έχω τίποτα να κρύψω, δεν είμαι εγκληματίας" είναι μέγα λάθος..... Βγάλτα όλα φόρα παρτίδα μετά, βγάλε εδώ τον κωδικό σου στο facebook αν έχεις να μπούμε όλοι από 2 λεπτά έτσι για πλάκα..... 6
Meraklis56 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 απορώ με κάτι κακομοίριδες που λένε ότι τώρα θα μπορούν να έχουν πρόσβαη στον καθένα μας....ναι γιατί αυτό περίμεναν...και πραγματικά πέραν απο τιην μάνα σας , κανέναν άλλο στον πλανήτη δεν τον νοιάζει να μάθει προσωπικά σας παιδιά..οποτε κόψτε να το παίζεται Neo δεν ζήτε στο matrix Αφού δεν νοιάζει κανέναν, τότε να μην προσπαθούνε να τα αποκτήσουν (με ακόμα πιο απροκάληπτο τρόπο). No? Οι 5 εκ. υποκλοπές απο web cam απο την MI5 της αγγλίας, απο περιέργεια γίναν; ένα headline "Massive FBI facial recognition program unveiled Monday is the tip of the iceberg: 4.3 million civilian photos by 2015 and a palm-reader database. And this is just phase one." και άπειρα άλλα που μάλλον δε τα ξες. 3
Gtr34 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Η καταπατηση της ιδιωτικοτητας αυξανει την επιρροη τριτων προς εμας, τα αποτελεσματα ποικιλουν, αναλογα με τις ορεξεις τους. Φυσικα δεν αναφερομαι σε χρηστες που εχουν μπλεξιματα με τον νομο. 2
aris1986 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Tι να τους νοιαζει πως τρωμε το σουβλακι μας και τι λεμε, θεωρείες συνομωσιας και ψευτικη ειδηση! Εγινα cool και γω τωρα που τα λέω αυτα; Θελω likes τωρα! 1
Chocobo Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 σαφώς και δεν περίμεναν αυτό, την πρόσβαση προφανώς την είχαν.... Εδώ είσαι λάθος.... το "δεν έχω τίποτα να κρύψω, δεν είμαι εγκληματίας" είναι μέγα λάθος..... Βγάλτα όλα φόρα παρτίδα μετά, βγάλε εδώ τον κωδικό σου στο facebook αν έχεις να μπούμε όλοι από 2 λεπτά έτσι για πλάκα..... Ειλικρινά θα έμπενες στον κόπο να μπεις στο φεισμπουκ μου εαν σου έδηνα τον κωδικο.? σε εναν αγνωστο.? να κανεις τι ακριβώς περαν του trolling..? εμένα δεν θα μου καιγόταν καρφί να μαθω παντος.Εδω δεν με νοιαζει στις κοπελας μου να μαθω στοιχεία απο φβ κλπ όχι σε αγνωστους...
wnet Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Ειλικρινά θα έμπενες στον κόπο να μπεις στο φεισμπουκ μου εαν σου έδηνα τον κωδικο.? σε εναν αγνωστο.? να κανεις τι ακριβώς περαν του trolling..? εμένα δεν θα μου καιγόταν καρφί να μαθω παντος.Εδω δεν με νοιαζει στις κοπελας μου να μαθω στοιχεία απο φβ κλπ όχι σε αγνωστους... Ναι όντως δε θα έμπαινα... γιατί δεν σε ξέρω και ότι και να έβλεπα δεν θα είχε ενδιαφέρον... (ακόμα και γνωστός να ήσουνα, μάλλον πάλι δεν θα είχε ενδιαφέρον)... όμως ούτε και συ έδωσες τα στοιχεία φορα-παρτίδα (εννοείται βέβαια πως καλά έκανες) διότι κάποιοι μπορεί και να μπαίναν στον κόπο να χαζέψουν 2 λεπτα τα μηνύματα σου... και προφανώς δεν το γουστάρεις κατά βάθος... Το ότι όμως δεν έχει ενδιαφέρον για μένα να ξέρω τις λεπτομέρειες της ζωής σου δε σημαίνει πως για κάποιους εκεί έξω δεν έχει επίσης ενδιαφέρον να ξέρουν το αγοραστικό, κοινωνικό, πολιτικό κ.λπ. προφίλ σου... Και αν ακόμα και έτσι θεωρείς πως δεν έχει σημασία... ίσως στο μέλλον οι μικρές λεπτομέρειες της τωρινής ζωής σου να έχουν σημασία αν είναι γνωστές σε κάποιον... Τέλος πάντων... ο καθένας ορίζει τα όρια της ιδιωτικότητας που θέλει... δύσκολο να την κρατήσουμε σήμερα με το Internet και όλα όσα έχουμε "μπλέξει" αλλά η γνώμη μου είναι πως μια μικρή προσπάθεια να τη διατηρήσουμε όσο μπορούμε και τουλάχιστον να μην την παραδώσουμε αμαχητί ... μάλλον για καλό είναι... 8
takis1979 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Αυτη η google ολο συνομοσιολογιες ειναι...αφου ολα βαινουν κλλωςβσε αυτον τον ομορφα πλασμενο...κοσμο, πλασμενο απο αυτους που κ εχουν την δυναμη...
bounce2 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Εδώ την πιέζουν οι Γερμανοί να τους αποκαλύψει τον αλγόριθμό του pagerank... Στα στοιχεία χρηστώ θα κολήσουν;
Jophiel Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Όχι ότι η αποκάλυψη των προσωπικών δεδομένων σε κυβερνήσεις είναι μικρό πράγμα, αλλά μπορεί να υπάρχει λόγος που μια κυβέρνηση ζητάει τα δεδομένα ενός χρήστή. Μπορεί για παράδειγμα να είναι εγκληματίας, οπότε και δεν τίθεται θέμα προσωπικών δεδομένων, κατά τη γνώμη μου. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η πώληση προσωπικών δεδομένων (πχ προτιμήσεις πλοήγησης) σε ενδιαφερόμενες εταιρείες από την google. Γι αυτά δε μιλάει κανένας, απλά μας πετάνε κάθε λίγο και λιγάκι τέτοιες ειδήσεις για να ξεχάσουμε και να τη θεωρούμε αξιόπιστη, που αντιστέκεται και δεν δίνει τα προσωπικά μας δεδομένα στις διάφορες κυβερνητικές οργανώσεις. Μην ξεχνάμε ότι είναι η εταιρεία που ξέρει περισσότερα για την ψυχολογία μας, τις καταναλωτικές μας συνήθειες και γενικότερα τον εαυτό μας απ' ότι ξέρουμε οι ίδιοι καμιά φορά. Από τη στιγμή που ξέρει ποιες σελίδες επισκεπτόμαστε, τί γλώσσα προτιμάμε, τί είδους προϊόντα κοιτάμε κτλ μπορεί να συγκεντρώνει καθημερινά πληροφορίες, οι οποίες έχουν πραγματική αξία για κάποιες εταιρείες, αυτό είναι το προϊόν που πουλάει η google. Γι αυτά δε μιλάει κανείς βέβαια...
Captain Nemo Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Άντε να γιγαντωθεί να ορίζει αυτή τις κυβερνήσεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα