christos.7 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Καλησπέρα παιδια,Στο χωριο μου, η κοινοτητα δινει ιντερνετ στους μονιμους κατοικους, όμως εκει που είναι το σπιτι μου δεν εχω καλο σημα, βασικα όταν είμαι στο μπαλκονι εχω 2-3 γραμμες αλλα για μεσα στο σπιτι ουτε λογως.Εγω θελω να παρω TL-WA7210N για να πιανω το σημα από το μπαλκονι και μετα θελω να το μοιραζω ασυρματα στο υπολοιπο σπιτι με καποιο router, και εδώ είναι που θελω τη βοηθεια σας, αρχικα να μου πειτε αν γινεται και αν ναι πως.Σε καποιο άλλο θεμα στο forum διαβασα ότι βαζω το ΑΡ σε λειτουργια Client mode και συνδεω το ethernet καλωδιο από το Access point στο router και μετα πρεπει να κλεισω το dhcp από το Access point και να το αφήσω μονο στο router, και θα δουλεψει. Αλλα επειδή το θεμα δεν ελεγε κατι παραπανω δεν ξερω αν θα δουλεψει σε μενα αυτό. Για το πως γινεται αυτό πιστευω θα το βρω, απλα θελω να ξερω αν γινεται αυτό που θελω να κανω για να μην αγορασω τζαμπα το Access point.Να αναφερω ότι το router είναι το DGN1000 της NETGEAR.
jkoukos Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Αν από το μπαλκόνι συνδέεσαι με το δημοτικό hotspot, τότε δεν υπάρχει θέμα, θα δουλέψει κανονικά η σύνδεση. Καταρχήν θα το τοποθετήσεις με τρόπο ώστε να κοιτά προς την εκπομπή στην οποία θέλεις να συνδεθείς. Γράφω "εκπομπή" και όχι θέση, διότι πιθανόν να μην έχει άμεση οπτική επαφή αλλά να λαμβάνεις από αντανάκλαση. Θα το βάλεις σε κατάσταση λειτουργίας είτε AP Client Router είτε Client σκέτο. Καλύτερα στην πρώτη κατάσταση. Στο Netgear, θα του κλείσεις DHCP, Firewall και θα του ορίσεις μια σταθερή διεύθυνση στο ίδιο εύρος με του ΑΡ.
doryforika2012 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 εγω συνδεομαι με το κινητο με ενα ρουτερ που ειναι στη γειτονια με παρα πολυ καλο σημα.ομως με το wa7210n δεν βρισκω αυτο το δικτυο.βρισκω παρα πολλα δικτυα τα οποια δεν πιανω με το κινητο μου αλλα αυτο οχι.πωε γινεται αυτο?
christos.7 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Αν από το μπαλκόνι συνδέεσαι με το δημοτικό hotspot, τότε δεν υπάρχει θέμα, θα δουλέψει κανονικά η σύνδεση. Καταρχήν θα το τοποθετήσεις με τρόπο ώστε να κοιτά προς την εκπομπή στην οποία θέλεις να συνδεθείς. Γράφω "εκπομπή" και όχι θέση, διότι πιθανόν να μην έχει άμεση οπτική επαφή αλλά να λαμβάνεις από αντανάκλαση. Θα το βάλεις σε κατάσταση λειτουργίας είτε AP Client Router είτε Client σκέτο. Καλύτερα στην πρώτη κατάσταση. Στο Netgear, θα του κλείσεις DHCP, Firewall και θα του ορίσεις μια σταθερή διεύθυνση στο ίδιο εύρος με του ΑΡ. Αυτό που λες για την εκπομπή θα το κοιτάξω γιατι μαλλον εχεις δικιο, αφου μεταξυ του ΑΡ του δημου(περιπου 150 μετρα από το σπιτι μου) παρεμβάλλεται ένα σπιτι, οποτε μαλλον λαμβανω με αντανακλαση. Στη συνδεση τωρα: 1)Αρχικα συνδεω το ΑΡ, το βαζω σε λειτουργια ΑΡ client router, κανω ότι ρυθμισεις χρειαζεται για να συνδεθω στο δημοτικο ΑΡ. 2)Συνδεω το καλωδιο ethernet σε μια από τις LAN ports του router 3)Μετα μπαινω στις ρυθμισεις του router για να κλεισω το DHCP και να ορισω σταθερη διευθυνση στο firewall όπως μου λες. Όμως εχει πολλες επιλογες στις ρυθμισεις του router και γι'αυτο θα ανεβασω καποιες φωτο και αν σου είναι ευκολο να μου πεις τι να αλλαξω.
jkoukos Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Στο Netgear θα κάνεις τα παρακάτω, ώστε να είναι έτοιμο για να συνδεθεί με το ΑΡ ενσύρματα, όταν τελειώσεις τις δικές του ρυθμίσεις και έχεις πρόσβαση στο διαδίκτυο: 1. Στο μενού Setup > Basic Settings > Does Your ISP Require a Login?, επιλέγεις το "No". 2. Στο μενού Setup > Basic Settings > Internet IP Address, επιλέγεις το "Get Dynamically from ISP". 3. Στο μενού Setup > Basic Settings > Domain Name Server (DNS) Address, επιλέγεις το "Get Automatically from ISP". 4. Στο μενού Setup > Basic Settings > Router MAC Address, επιλέγεις το "Use Default Address". 5. Στο μενού Setup > Basic Settings > NAT (Network Address Translation), επιλέγεις το "Disable firewall". 6. Σύμφωνα με το εγχειρίδιο, με την 5η επιλογή (πατώντας "Apply") θα κάνει επανεκκίνηση. Κατόπιν προχωράς στα υπόλοιπα. 7. Στο μενού Advanced > WAN Setup, ενεργοποιείς το "Connect Automatically, as Required" και στο πεδίο "MTU Size (in bytes)" βάζεις τιμή 1500. Πατάς "Apply". 8. Στο μενού Advanced > LAN Setup, ορίζεις μια σταθερή διεύθυνση (172.17.2.2), μάσκα υποδικτύου (255.255.255.0) και απενεργοποιείς τον DHCP Server. Πατώντας "Apply", η συσκευή έχει τώρα την καινούργια διεύθυνση, οπότε θα χάσεις την πρόσβαση και θα πρέπει ν' αλλάξεις την διεύθυνση του υπολογιστή σε κάποια στο ίδιο εύρος (π.χ. 172.17.2.5). 9. Τέλος κάνεις τις επιθυμητές ρυθμίσεις για την ασύρματη εκπομπή (SSID, ασφάλεια, κανάλι κλπ). Για το TL-WA7210N, θα χρησιμοποιήσεις αυτόν τον οδηγό, είναι για το TL-WA5210G, αλλά είναι παρόμοιος. Μπορείς βέβαια να κάνεις χρήση του Quick Setup. Στο WAN θα επιλέξεις "Dynamic IP" και στο LAN θα βάλεις διεύθυνση 172.17.2.1. Θα ενεργοποιήσεις τον DHCP με εύρος 172.17.2.10 έως όσο θέλεις εσύ. Αλλάζοντας την διεύθυνση, θα χάσεις την πρόσβαση και θα πρέπει ν' αλλάξεις την διεύθυνση του υπολογιστή σε κάποια στο ίδιο εύρος (π.χ. 172.17.2.5). Λογικά θα πρέπει να έχεις πρόσβαση στο διαδίκτυο και κατόπιν το συνδέεις ενσύρματα σε μια θύρα LAN του Netgear. εγω συνδεομαι με το κινητο με ενα ρουτερ που ειναι στη γειτονια με παρα πολυ καλο σημα.ομως με το wa7210n δεν βρισκω αυτο το δικτυο.βρισκω παρα πολλα δικτυα τα οποια δεν πιανω με το κινητο μου αλλα αυτο οχι.πωε γινεται αυτο? Η κεραία του είναι κατευθυντική (σε αντίθεση με του κινητού που πιάνει περιμετρικά) και θα πρέπει να κοιτά προς την εκπομπή.
christos.7 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Στο Netgear θα κάνεις τα παρακάτω, ώστε να είναι έτοιμο για να συνδεθεί με το ΑΡ ενσύρματα, όταν τελειώσεις τις δικές του ρυθμίσεις και έχεις πρόσβαση στο διαδίκτυο: 1. Στο μενού Setup > Basic Settings > Does Your ISP Require a Login?, επιλέγεις το "No". 2. Στο μενού Setup > Basic Settings > Internet IP Address, επιλέγεις το "Get Dynamically from ISP". 3. Στο μενού Setup > Basic Settings > Domain Name Server (DNS) Address, επιλέγεις το "Get Automatically from ISP". 4. Στο μενού Setup > Basic Settings > Router MAC Address, επιλέγεις το "Use Default Address". 5. Στο μενού Setup > Basic Settings > NAT (Network Address Translation), επιλέγεις το "Disable firewall". 6. Σύμφωνα με το εγχειρίδιο, με την 5η επιλογή (πατώντας "Apply") θα κάνει επανεκκίνηση. Κατόπιν προχωράς στα υπόλοιπα. 7. Στο μενού Advanced > WAN Setup, ενεργοποιείς το "Connect Automatically, as Required" και στο πεδίο "MTU Size (in bytes)" βάζεις τιμή 1500. Πατάς "Apply". 8. Στο μενού Advanced > LAN Setup, ορίζεις μια σταθερή διεύθυνση (172.17.2.2), μάσκα υποδικτύου (255.255.255.0) και απενεργοποιείς τον DHCP Server. Πατώντας "Apply", η συσκευή έχει τώρα την καινούργια διεύθυνση, οπότε θα χάσεις την πρόσβαση και θα πρέπει ν' αλλάξεις την διεύθυνση του υπολογιστή σε κάποια στο ίδιο εύρος (π.χ. 172.17.2.5). 9. Τέλος κάνεις τις επιθυμητές ρυθμίσεις για την ασύρματη εκπομπή (SSID, ασφάλεια, κανάλι κλπ). Για το TL-WA7210N, θα χρησιμοποιήσεις αυτόν τον οδηγό, είναι για το TL-WA5210G, αλλά είναι παρόμοιος. Μπορείς βέβαια να κάνεις χρήση του Quick Setup. Στο WAN θα επιλέξεις "Dynamic IP" και στο LAN θα βάλεις διεύθυνση 172.17.2.1. Θα ενεργοποιήσεις τον DHCP με εύρος 172.17.2.10 έως όσο θέλεις εσύ. Αλλάζοντας την διεύθυνση, θα χάσεις την πρόσβαση και θα πρέπει ν' αλλάξεις την διεύθυνση του υπολογιστή σε κάποια στο ίδιο εύρος (π.χ. 172.17.2.5). Λογικά θα πρέπει να έχεις πρόσβαση στο διαδίκτυο και κατόπιν το συνδέεις ενσύρματα σε μια θύρα LAN του Netgear. Αψογος, δεν εχω λογια. Χιλια ευχαριστω! Θα τα δοκιμασω οσα μου ειπες και αν εχω καπου πρόβλημα(που δεν νομιζω) θα ρωτησω παλι.
Giannis20vt Δημοσ. 6 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπερα, θελω να κανω ακριβώς το ίδιο, εχω το TL-WA7210N και σαν router διαθετω το speedport entry 2i της Cosmote. οι γνώσεις μου στα δίκτυα ειναι μηδαμινές, εχω διαβάσει πως να σετάρω το TL-WA7210N. Δεν το θεωρω δυσκολο. Εκει που δεν γνωριζω τιποτα ειναι πως θα σετάρω το router. Μπορει καποιος να μου περιγράψει τι πρεπει να κάνω; Επεξ/σία 6 Ιουνίου 2020 από Giannis20vt
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα