Τέρης Α. Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 Τώρα μάλιστα! Η κάρτα γραφικών πάει για φούντο! (Σε άλλη έξοδο δοκιμάσατε;)
drouks Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Μια μικρή τεχνική βοήθεια στο φιλαράκι σας: Έχω το παρακάτω σύστημα: CPU: Ryzen 3950x MB: ASUS ROG Strix x570e RAM: GSkill Trident Z 3200 Dual Channel 32GB (2x16) PSU: Corsair HX1200i το σύστημα στήθηκε από το κατάστημα (e-shop) και σήμερα μου ήρθε η MSI Ventus RTX3080 OC. Συνέδεσα την κάρτα στην PCIE slot κανονικά και της πέρασα δύο 8αρια pins (6+2) που χρειάζονται. Το θέμα είναι ότι το pc δεν bootαρει καθόλου. Στο κλικ του power button κλείνει μετά από ένα δεπτερόλεπτο. Όταν αφαιρέσω τη κάρτα, το PC ανοίγει κανονικά. (τουλάχιστον έτσι φαίνεται, δεν μπορώ να γνωρίζω αν πάει στα BIOS καθώς το συγκεκριμένο GPU δεν έχει γραφικά) Δοκίμασα να την τοποθετήσω σε άλλο slot, και να κάνω reset το CMOS αλλά τζίφος. Έχετε καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει? Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2020 από drouks
jimmy1973 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) δοκιμασε να βαλεις τα δυο 8πινα απο διαφορετικο καλωδιο. update στο bios του board. σιγουρεψε οτι κουμπωνει καλα η καρτα στο slot. Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2020 από jimmy1973
drouks Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 30 λεπτά πριν, jimmy1973 είπε δοκιμασε να βαλεις τα δυο 8πινα απο διαφορετικο καλωδιο. σιγουρεψε οτι κουμπωνει καλα η καρτα στο slot. Αυτά τα δύο τα έκανα, δεν άλλαξε κάτι Αν το πρόβλημα ήταν στο BIOS το PC θα έκλεινε έτσι αμέσως?
jimmy1973 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 4 λεπτά πριν, drouks είπε Αυτά τα δύο τα έκανα, δεν άλλαξε κάτι Αν το πρόβλημα ήταν στο BIOS το PC θα έκλεινε έτσι αμέσως? μπορει..τι να σου πω? γιατι κατι αλλο δεν παει στο μυαλο μου. χαλασμενη gpu?απιθανο αλλα ισως. κανε ενα search μηπως και βρεις κατι σχετικο. γιατι οι καρτες ειναι καινουργιες και μπορει να παρουσιασουν διαφορα. κανε παντως εαν μπορεις το Update στο Bios. οχι beta..
BlueBlood7 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Σιγουρέψου ότι όλα τα καλώδια πατάνε καλά. Αν ναι τότε επικοινώνησε με το eshop. Ίσως κάποιο καλώδιο του τροφοδοτικού είναι ελαττωματικό ή το ίδιο το τροφοδοτικό. Μπορεί και η κάρτα φυσικά. Το καλύτερο είναι αν τη δοκιμάσεις σε κάποιο άλλο μηχάνημα αν σου είναι δυνατό. Έχει και άλλα 2 καλώδιο για την κάρτα. Κάνε και με τα 4 όλους τους πιθανούς δυνδυασμούς.
drouks Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, BlueBlood7 είπε Σιγουρέψου ότι όλα τα καλώδια πατάνε καλά. Αν ναι τότε επικοινώνησε με το eshop. Ίσως κάποιο καλώδιο του τροφοδοτικού είναι ελαττωματικό ή το ίδιο το τροφοδοτικό. Μπορεί και η κάρτα φυσικά. Το καλύτερο είναι αν τη δοκιμάσεις σε κάποιο άλλο μηχάνημα αν σου είναι δυνατό. Έχει και άλλα 2 καλώδιο για την κάρτα. Κάνε και με τα 4 όλους τους πιθανούς δυνδυασμούς. Το δοκίμασα κι αυτό... τα καλώδια που τοποθετώ στη κάρτα δεν τα έβγαλα εγώ από το τροφοδοτικό, αλλά ζήτησα από το κατάστημα να τα έχουν έτοιμα για την τοποθέτηση της κάρτας. Δες τις φωτό μήπως βγάλεις καμιά άκρη...
BlueBlood7 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Δεν βλέπω κάτι περιέργο. Δοκιμή την κάρτα αλλού ή άλλη κάρτα σε σένα. Δεν μου έρχεται κάτι άλλο.
osotirassas Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 12 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Τώρα μάλιστα! Η κάρτα γραφικών πάει για φούντο! (Σε άλλη έξοδο δοκιμάσατε;) 1. Βασικά καλημέρα σας 2. Λόγω των προβλημάτων που μου προκαλούσε (την αέναη λούπα restart/recovey) και επειδή χρειαζόμουν το pc, όχι. Θα το δοκιμάσω το ΣΚ και θα επανέλθω. Ευχαριστώ @BlueBlood7 και @Τέρης Α. . 1 1
jimmy1973 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 13 ώρες πριν, drouks είπε Το δοκίμασα κι αυτό... τα καλώδια που τοποθετώ στη κάρτα δεν τα έβγαλα εγώ από το τροφοδοτικό, αλλά ζήτησα από το κατάστημα να τα έχουν έτοιμα για την τοποθέτηση της κάρτας. Δες τις φωτό μήπως βγάλεις καμιά άκρη... βρηκες καμια ακρη?
stel106 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Να ρωτησω λιγο αν εχει τυχει σε καποιον σας εχει τυχει μετα απο καποια αναβαθμιση σε drivers η 3080 να μην δουλευει στο 100% σε καποια games? εμενα προσωπικα οπως το ειδα μετα απο update του RDR2 η καρτα καπως χαμηλωσε τo usage σε καποια games με αποτελεσμα να δουλευει στο 65-70% πχ Pubg max 100fps (ρυθμισεις ολα full Πριν το update ηταν πχ 170fps)
jimmy1973 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 Στις 4/12/2020 στις 5:56 ΜΜ, stel106 είπε Να ρωτησω λιγο αν εχει τυχει σε καποιον σας εχει τυχει μετα απο καποια αναβαθμιση σε drivers η 3080 να μην δουλευει στο 100% σε καποια games? εμενα προσωπικα οπως το ειδα μετα απο update του RDR2 η καρτα καπως χαμηλωσε τo usage σε καποια games με αποτελεσμα να δουλευει στο 65-70% πχ Pubg max 100fps (ρυθμισεις ολα full Πριν το update ηταν πχ 170fps) αρχες ειναι και προβληματα θα υπαρχουν οπως γινεται συνηθως με τα καινουργια chipset των gpu. υπομονη... 1
jimmy1973 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 ασχετο-σχετικο.. μπορει σε αυτο το κουτι να μπει με καποιον τροπο η gpu σε verical θεση?
osotirassas Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Στις 4/12/2020 στις 7:57 ΠΜ, osotirassas είπε 1. Βασικά καλημέρα σας 2. Λόγω των προβλημάτων που μου προκαλούσε (την αέναη λούπα restart/recovey) και επειδή χρειαζόμουν το pc, όχι. Θα το δοκιμάσω το ΣΚ και θα επανέλθω. Ευχαριστώ @BlueBlood7 και @Τέρης Α. . Καλησπέρα σε όλους, Επανέρχομαι απλά για να κλείσω το θέμα. Δοκίμασα την κάρτα σε άλλη pci της motherboard, στο post έκανε έναν "μακρυ" ήχο και 3 "σύντομους" (που σημαίνει θέμα gpu ή ram). Ε, αφού με άλλη gpu παίζει μια χαρά, θεωρώ ότι επιβεβαιώνεται το θέμα με την gpu. Οπότε ...ξέρετε που μπορώ να δώσω την παλιά gpu (εν μέσω covid);
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα