Προς το περιεχόμενο

Λύση στα γενικά προβλήματα με την Κάρτα Γραφικών 101

Apoll

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 673
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παιδιά μπορείτε σας παρακαλώ να μου δώσετε τα φώτα σας κάπου, κάθε φορά που ενεργοποιω το freesync από το μενού της οθόνης και κάνω επανεκκίνηση το pc το pcie led της μητρικής μένει κόκκινο εκεί που έχω τη gpu μου δηλαδή, γιατί γίνετε αυτό εφόσον gpu & monitor βάση κατασκευαστή υποστηρίζουν freesync? :/

*Έχω ποσταρει και αλλού σχετικά με αυτό ένα παρόμοιο μήνυμα, μπορεί να το διαγράψει η διαχείρηση από εκεί, απλά θεώρησα πως εδώ είναι πιο σωστό να το ποσταρω.

EDIT: Μολης συνδεσα το βασικο μου monitor μεσω display port το λαμπακι εσβησε ακομα και με το freesync ανοιχτο και δεν εχω κανενα προβλημα μονο που κατα την επανεκινηση και κατα τη λειτουργεια bios δεινει σημα και στα δυο monitor και δειχνουν και οι δυο οθονες (και η αλλη δηλαδη που εχω συνδεσει μεσω hdmi) αλαλ αυτο δε μου δημιουργει προβλημα, συμπερασμα, το freesync δεν υποστηριζετε μεσω hdmi.

Επεξ/σία από giorgosmcmc
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Αν υπάρχει κάποιος ας βοηθήσει ρε παιδιά. Έχω μια κάρτα που μου βγάζει καθετες γραμμές,κάποια στιγμή άνοιξαν το. Pc και την κουνησα και έδωσε καλό σήμα αλλά μετά πάλι τα ίδια, έβαλα άλλη κάρτα και παίζει κανονικά αρα mb δεν είναι. Υπάρχει κάποιος που να ξέρει κάτι;;;;;Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

Αν υπάρχει κάποιος ας βοηθήσει ρε παιδιά. Έχω μια κάρτα που μου βγάζει καθετες γραμμές,κάποια στιγμή άνοιξαν το. Pc και την κουνησα και έδωσε καλό σήμα αλλά μετά πάλι τα ίδια, έβαλα άλλη κάρτα και παίζει κανονικά αρα mb δεν είναι. Υπάρχει κάποιος που να ξέρει κάτι;;;;;Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

Τι εννοείς άνιξες και την κούνησες,την ώρα που δούλευε?  :confused:

Μήπως είναι κανένα καλώδιο που τα έχει "παίξει' ? Αλλιώς μου ακούγεται για χαλασμένη κάρτα..

• Like 1

Οχι οταν δουλευε,πριν τον ενεργοποίησω την ξεβιδωσα και την κουνησα,την άφησα ξεβιδωτη και δούλεψε.όταν την βιδωσα στο κουτι παλι τα ίδια.

παιδια καλησπερα εχω ενα μικρο θεμα με την καρτα γραφικων μου.

Βασικα εχω την asus a88 xm-plus μητρικη

Amd a10 7770k επεξεργαστη

Asus rx480 strix καρτα γραφικων

Εχω ενα θεμα με την καρτα λοιπον ενω συνδεω την καρτα με το pc και εχω κανει και ολα τα update η αναλυση ειναι τελειως χαλια και επισης στην υποδοχη που μπαινει το ρευμα στην καρτα μενει ανοιχτο το ασπρο λαμπακι και δεν κλινει...

Sos....sos...

Sos....sos...

παιδια καλησπερα εχω ενα μικρο θεμα με την καρτα γραφικων μου.

Βασικα εχω την asus a88 xm-plus μητρικη

Amd a10 7770k επεξεργαστη

Asus rx480 strix καρτα γραφικων

Εχω ενα θεμα με την καρτα λοιπον ενω συνδεω την καρτα με το pc και εχω κανει και ολα τα update η αναλυση ειναι τελειως χαλια και επισης στην υποδοχη που μπαινει το ρευμα στην καρτα μενει ανοιχτο το ασπρο λαμπακι και δεν κλινει...

Sos....sos...

Sos....sos...

To λαμπάκι που δεν κλείνει είναι φυσιολογικό. Όσο παίρνει ρεύμα, θα μένει άσπρο. Ο μόνος τρόπος να σβήσει (ενώ είναι η κάρτα πάνω στη μητρική) είναι να κλείσεις το τροφοδοτικό.

Όσο για την ανάλυση, το είναι τελείως χάλια δε λέει κάτι.

Τι πάει να πει χάλια;

Το pc κάνει boot σε 800x600;

Το βαζω full hd και ειναι χαλια ολα..λες και δεν περνει το πληρες σημα απο την καρτα!!

Παιζει να τρεχει παραληλα και η αλλη καρτη η ενσωματομενη?

Και βασικα το pc μπαινει κανονικα στην επιφανεια εργασιας αλλα δεν εχει καθολου καλη αναλυση

Γεια σας παιδες. Λοιπον το προβλημα παει ως εξεις.

εχω την AMD Radeon R9 200 series και απο την στιγμη που εκανα φορματ τον υπολογιστη μου (3-4 μηνες πριν) εγκατεστησα το speedfan. Ενα προγραμμα το οποιο ελεγχεις ο ιδιος την ταχυτητα των ανεμιστηρων της καρτας γραφικων. 

Το προβλημα μου λοιπον ειναι οτι αμα δεν εχω ανοιχτο το speedfan οι ανεμιστηρες τις καρτας γραφικων δεν δουλευουν σχεδον ΚΑΘΟΛΟΥ εκτος αν φτασει η καρτα καπου 90-100 βαθμους κελσιου οπου εκει ξαφνικα δουλευουν και οι 3 ανεμιστηρες μαζι στο 100%.

Ακομα και οταν απεγκατεστησα το speedfan, τα ιδια ακριβως συνεβαιναν.

Υπαρχει καμια λυση ετσι ωστε η καρτα μου να ρυθμιζει αυτοματα τους ανεμιστηρες ετσι ωστε η καρτα να μην πηγαινει περισσοτερο απο πχ: 80 βαθμους;

Γεια σας παιδες. Λοιπον το προβλημα παει ως εξεις.

εχω την AMD Radeon R9 200 series και απο την στιγμη που εκανα φορματ τον υπολογιστη μου (3-4 μηνες πριν) εγκατεστησα το speedfan. Ενα προγραμμα το οποιο ελεγχεις ο ιδιος την ταχυτητα των ανεμιστηρων της καρτας γραφικων. 

Το προβλημα μου λοιπον ειναι οτι αμα δεν εχω ανοιχτο το speedfan οι ανεμιστηρες τις καρτας γραφικων δεν δουλευουν σχεδον ΚΑΘΟΛΟΥ εκτος αν φτασει η καρτα καπου 90-100 βαθμους κελσιου οπου εκει ξαφνικα δουλευουν και οι 3 ανεμιστηρες μαζι στο 100%.

Ακομα και οταν απεγκατεστησα το speedfan, τα ιδια ακριβως συνεβαιναν.

Υπαρχει καμια λυση ετσι ωστε η καρτα μου να ρυθμιζει αυτοματα τους ανεμιστηρες ετσι ωστε η καρτα να μην πηγαινει περισσοτερο απο πχ: 80 βαθμους;

Δεν ξέρω ποια ακριβώς κάρτα έχεις και αν υποστηρίζει zero fan speed,που θα σήμαινε οτι θα έπρεπε να αρχίζουν να δουλεύουν από τους 50 βαθμούς περίπου.Πάντως κάνε τα εξής,επειδή και το speedfan δεν είναι και ότι καλύτερο.

Απέγκατέστησε speedfan και ότι άλλο έχει σχέση με ρυθμίσεις fan.

Απεγκατέστησε drivers amd (κατα προτίμηση με ddu) και ξαναπέρασε τους τελευταίους

Δοκίμασε να δείς αν δουλεύουν σωστα και βλέπεις.

Επίσης αν δεν δουλέψουν ή αν θες ,το καλύτερο software για να χειρίζεσαι μόνο σου την ταχύτητα ,όπως και το speedfan,είναι το msi afterburner.To μπορείς να επιλέξεις να ανοίγει αυτόματα με τα win .

• Like 3

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Ρε παιδιά μια βοήθεια αν ξέρετε...εχω συνδέσει το pc με την 4K τηλεόραση ...η καρτα ειναι η gtx 970...ενώ δείχνει την εικόνα κανονικά συνέχεια αναβοσβήνει ...χάνεται η εικόνα και ξανά επανέρχεται...άλλαξα καλώδιο δεν είδα αλλαγή..εγκατέστησα καινούργιους drivers της κάρτας παλι δεν είδα βελτίωση...εχει συμβεί σε κανέναν να μου πει τι εκανε;ευχαριστω πολυ

H ερωτηση ειναι απο το θεμα αυτο (http://www.insomnia.gr/topic/636314-ko%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-pc-%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%B5%CE%BA%CF%81%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CF%87%CE%BD%CE%B9%CE%B4%CE%B9/?do=findComment&comment=55468006) απλα ρωταω και εδω μηπως γνωριζει καποιο κατι παραπανω.

Να ρωτησω εγω τωρα,υπαρχει περιπτωση λογω θερμοκρασιας να μαλακωνει το socket που κραταει την καρτα γραφικων πανω στη μητρικη και την κανει να "χαλαρωνει"?

Ρωταω γιατι παρατηρησα πως οταν βαζω δυναμη με τα χερια πανω στο γραφειο εμφανιζονται κοκκινα pixels σε ολη την οθονη και αραια και που μια κοκκινη γραμμη,μολις σταματησω να βαζω δυναμη εξαφανιζονται. Το κουτι το εχω πανω στο γραφειο! Υπαρχει περιπτωση να φταει και το HDMI?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ξέρω ποια ακριβώς κάρτα έχεις και αν υποστηρίζει zero fan speed,που θα σήμαινε οτι θα έπρεπε να αρχίζουν να δουλεύουν από τους 50 βαθμούς περίπου.Πάντως κάνε τα εξής,επειδή και το speedfan δεν είναι και ότι καλύτερο.

Απέγκατέστησε speedfan και ότι άλλο έχει σχέση με ρυθμίσεις fan.

Απεγκατέστησε drivers amd (κατα προτίμηση με ddu) και ξαναπέρασε τους τελευταίους

Δοκίμασε να δείς αν δουλεύουν σωστα και βλέπεις.

Επίσης αν δεν δουλέψουν ή αν θες ,το καλύτερο software για να χειρίζεσαι μόνο σου την ταχύτητα ,όπως και το speedfan,είναι το msi afterburner.To μπορείς να επιλέξεις να ανοίγει αυτόματα με τα win .

λοιπον το afterburner δουλευει τελεια ωστοσο, τωρα θελω να ρωτησω για ενα ακομα προβλημα για την ιδια κάρτα (AMD r9 200 series). Εχω δοκιμασει δυο προγραμματα για να κάνω overclock στην κάρτα (msi afterburn και sapphire trixx) ωστοσο και στα 2 δεν μπορω να ελεγξω με τιποτα το voltage της καρτας, με αποτελεσμα να ψωφαει εντελως καποιο παιχνιδι που παιζω εκεινη την στιγμη για να το δοκιμασω η ακομα και να παγωσει ο υπολογιστης. Εκανα κατι κολπακια που ελεγαν μερικα threads για να ελενξω το voltage απο το afterburn αλλα τζιφος. Ξερετε τι μπορω να κανω σε αυτην την περιπτωση η δεν δεν γινεται overclock με τιποτα η καρτα;

edit:

H ερωτηση ειναι απο το θεμα αυτο (http://www.insomnia.gr/topic/636314-koλλημα-pc-με-συγκεκριμενο-παιχνιδι/#entry55468006) απλα ρωταω και εδω μηπως γνωριζει καποιο κατι παραπανω.

Να ρωτησω εγω τωρα,υπαρχει περιπτωση λογω θερμοκρασιας να μαλακωνει το socket που κραταει την καρτα γραφικων πανω στη μητρικη και την κανει να "χαλαρωνει"?

Ρωταω γιατι παρατηρησα πως οταν βαζω δυναμη με τα χερια πανω στο γραφειο εμφανιζονται κοκκινα pixels σε ολη την οθονη και αραια και που μια κοκκινη γραμμη,μολις σταματησω να βαζω δυναμη εξαφανιζονται. Το κουτι το εχω πανω στο γραφειο! Υπαρχει περιπτωση να φταει και το HDMI?

Περισσοτερη πιθανοτητα για μενα εχει να καει η καρτα παρα απο ολα τα προβληματα να φταιει οτι χαλαρωσε το socket. Αυτο το οποιο μπορεις να κανεις αν μπορεις ειναι να βγαλεις το κουμπωμα του κουτιου και να κουνισεις πολυ ελαφρα την καρτα γραφικων ενω εχεις ανοιχτο το κομπιουτερ (ΕΛΑΦΡΑ ΠΑΝΤΑ :P). Αν δεν παρατηρησεις κατι στην οθωνη τοτε δεν φταιει σιγουρα αυτο. Απο εκει ξεκινα.

Επεξ/σία από Insomnius
  • Like 1

Ρε παιδια πως μπορω να χαμηλωσω τα ρολογια στην r9280x μου?τελευταια εχω πολλα artifactx χωρις λογο kai πολλοι λενε οτι πρεπει να χαμηλωθουν τα ρολογια της καρτας αποτι ειδα στο ιντερνετ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...