Προς το περιεχόμενο

Λύση στα γενικά προβλήματα με την Κάρτα Γραφικών 101

Apoll

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα ειμαι νεουδι στο κοσμο του hardware αλλα γουσταρω φουλ να πειραματιζομαι μονος μεχρι εκει που με περνει φυσικα... αλλαξα σχεδον ενα παμπαλαιο πισι που ειχαμε εδω στο σπιτι πηρα νεο τροφοδοτικο νεα μητρικη νεο επεξεργαστη νεες ραμ και φυσικα ολοκαινουρια καρτα γραφικων... οχι κατι τα τρομερα βασικες αναγκες ιντερνετ η χρηση αντε και κανα παιχνιδακι που μεχρι και το προηγουμενο χρεπι σηκωνε... αντιμετωπιζω το εξης θεμα καηκε η προηγουμενη καρτα γραφηκων (την εχω τεσταρει σε 2-3 διαφορετικα συστηματα και δεν δινει σημα) πηρα νεα οπως προειπα αλλα δεν δινει σημα στην οθονη διαβασα οτι σαν πρωτη φορα πρεπει να συνδεσεις την οθονη με το onboard video output για να κανω disable τους drivers της παλιας μεσω device manager για να αναγνωρισει το συστημα την νεα αλλα εκτος οτι μιλαμε για νεο συστημα δεν εχει και η μητρικη υποδοχη για οθονη και ουτε θελω να δωσω 20-50€ μινιμουμ για να μου κανουν κατι εφοσον ειναι απλο ή απλα να μου πουν τι μπορει να εχει.... γιαυτο θα ηθελα τα φωτα καποιου σιγουρα εμπειροτερου το συστημα ειναι το παρακατω:

Motherboard: dfi lanparty 790fxb-m2rs

Cpu: AMD FX 9370

Ram: Corsair 8gb 1333MHz 2x4gb

Graphic Card: Msi GT 710 2gb

Power Supply: MS-Tech N750W

Ευχαριστω πολυ εκ' των προτερων :)

Καλα,τι σαλατα του σεφ εφτιαξες ρε παιδι μου,δεν ρωταγες πριν κανεις το οτιδηποτε που ειπαν και τα αλλα παιδια?.Καταρχην λες οτι πηρες αναμεσα στα αλλα καινουργια μητρικη.Που βρηκες καινουργια AM2+ μητρικη?Επισης μερικες ακομα ερωτησεις που εγω πραγματικα δεν μπορω να τις απαντησω με τιποτα.Πως δουλευει ο FX σε ΑΜ2+ μητρικη? :blink:  Πως εβαλες DDR3 μνημες σε DDR2 μητρικη? :blink:  Τι onboard γραφικα να απενεργοποιησεις την στιγμη που ενσωματωμενα γραφικα η μητρικη σου δεν εχει? :blink: Μυστηρια πραγματα.Δηλαδη θες να πεις οτι το παραπανω συστημα με αλλη καρτα γραφικων δουλευε?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 673
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καλησπέρα παιδιά σήμερα αγόρασα μια rx470 της gigabyte μαζί και ένα τροφοδοτικό τς corsair 550 +80 αλλά έχω ένα θέμα δεν μου δείχνει εικόνα ενώ ανοίγει κανονικά το pc ακούω που μπαίνει στα Windows. Έκανα ένα update το bios αλλά τπτ πάλι.... τι λέτε να είναι;

τα χαρακτηριστικά ειναι αυτά:

Ram: ddr3 10GB 667

Cpu: intel i5-34500 3.10Ghz 3.50Ghz

Motherboard: GIGABYTE Ga-h61m-ds2

GPU: ASUS Nvidia gtx 650

για να καταλαβουμε, με ποια gpu σου κανει το προβλημα? με την 650 ή την 470?

μπορει να εχεις βαλει την οθονη σε λαθος θυρα.

Τι συνδεση έχει η οθονη σου?

δεν ισχυει αυτο που λες.

Ουτε η οθονη εχει προβλημα, ουτε η νεα καρτα απ οτι φαινεται. Δοκιμασε να συνδεσεις την οθονη σε αλλη θυρα.

Τι συνδεση χρησιμοποιεις? hdmi? dvi? displayport?

και δεν αναβει καμια οθονη?

δοκιμασες να αλλαξεις καλωδιο ή να βαλεις σε αλλη θυρα το καλωδιο?

πιστευω με λιγο πειραματισμο θα τη βγαλεις την ακρη

99% δε φταιει το τροφοδοτικο. Εφοσον η καρτα παιζει κανονικα σε pc φιλου δοκιμασε να παρεις νεο καλωδιο, δανεισου απο το φιλο σου το καλωδιο που επαιξε στο δικο του pc.

Παιδιά έχω σοβαρό πρόβλημα με τη κάρτα γραφικών :( έχω ποσταρει και εδώ http://www.insomnia.gr/topic/632266-προβλημα-με-συνδεση-2-monitor-ταυτοχρονα/

Απλώς θεώρησα πως αυτό το τοπικ είναι πιο συσχετισμένο με το θέμα μου και είπα να το μεταφέρω εδώ, όπως θα δείτε και από τα post μου στο πιο πάνω τοπικ εκτός από τα προβλήματα που είχα ξαφνικά σήμερα ενώ έκανα επανεκκίνηση το λαμπάκι της gpu έμεινε μόνιμα κόκκινο και γενικά κατά την επανεκκίνηση ενώ της gpu μένει μόνιμα κόκκινο ανάβει και για λίγο και σε ένα άλλο σημείο υποθέτω της onboard gpu όπως θα δείτε και στις φωτο που θα ανεβάσω σε λίγο, το περίεργο είναι πως όταν συνδέω με άλλο monitor με hdmi πάντα το λαμπάκι το ενα της gpu δεν ανάβει κόκκινο και λειτουργεί φυσιολογικά αλλα μενει μονιμα αναμενο το αλλο λαμπακι της μητρικης! και πάντα όταν συνδέω ένα εξωτερικό μόνιτορ, έχω δοκιμάσει 2-3 μόνιτορ σαν βασικά και είχα πάλι πρόβλημα, δηλαδή ότι βασικο μόνιτορ συνδεσω στην ίδια υποδοχή hdma της gpu μου έχω πρόβλημα, έχω χάσει τη μπάλα, παρακαλώ πολύ επειδή δεν έχω χρόνο να τρέχω σε τεχνικό αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει θα το εκτιμούσα ιδιαιτερα.

post-391493-0-33641400-1483141656_thumb.jpg

post-391493-0-59791700-1483141673_thumb.jpg

Παιδιά έχω σοβαρό πρόβλημα με τη κάρτα γραφικών 

Κι όμως δεν είναι αυτό, είναι τραγικό αυτο που συμβαίνει [...]

Και το πιο τραγικό από όλα είναι [...]

Κατ'αρχάς μέρες που είναι, σου εύχομαι τα μόνα σοβαρά και τραγικά προβλήματα στη ζωή σου να είναι αυτής της μορφής.

Στο θέμα σου τώρα.

Διάβασα όλα τα post και άκρη δεν έβγαλα, με έχεις μπερδέψει.

για ένα περίεργο λόγο ο υπολογιστής αναγνωρίζει μόνο την μία οθόνη και όταν συνδέω την άλλη οθόνη κατά το boot "επιλεκτικά" η οθόνη δείχνει σβηστή και μολης μπαίνει στα windows ξαφνικά ανοίγει! 

Αυτό είναι φυσιολογικό. Στο boot (όσο βλέπεις την οθόνη του bios δηλαδή) ο υπολογιστής δίνει σήμα σε μία μόνο οθόνη. Όταν φορτώσουν τα windows, τότε παίρνει σήμα και η δεύτερη.

Κατά το safe mode η οθόνη ξανασβηνει ενώ έχει μπεί safemode κανονικά. Και το πιο τραγικό από όλα είναι πως όταν κάνω εντελώς uninstall τους driver της gpu ή μία οθόνη σβήνει εντελώς σε αυτή που έχω και τη τροφοδοσία τη κεντρική δηλαδή και λειτουργεί μόνο η άλλη οθονη, εχω δοκιμάσει 2-3 monitor αλλά εξακολουθεί να δουλεύει αυτό το ένα monitor σαν βασικό και να ανοίγει η οθόνη φυσιολογικά εκεί που πρέπει και όπως πρέπει, μάλλον το pc παρέδωσε και από ότι βλέπω θα φέρω τεχνικό μπας και βγάλω καμιά άκρη :/

Απ'ότι βλέπω στα specs, η κάρτα σου έχει 1 hdmi, 1 dvi, και 3 displayports. Μπορείς να μας γράψεις ακριβώς πως είναι συνδεδεμένες οι οθόνες; Σε ποιο port είναι η «κεντρική» και σε ποιο η «δευτερεύουσα»;

Μήπως κάποιο από τα δύο monitors είναι TV-monitor;

εκτός από τα προβλήματα που είχα ξαφνικά σήμερα ενώ έκανα επανεκκίνηση το λαμπάκι της gpu έμεινε μόνιμα κόκκινο και γενικά κατά την επανεκκίνηση ενώ της gpu μένει μόνιμα κόκκινο ανάβει και για λίγο και σε ένα άλλο σημείο υποθέτω της onboard gpu όπως θα δείτε και στις φωτο που θα ανεβάσω σε λίγο, το περίεργο είναι πως όταν συνδέω με άλλο monitor με hdmi πάντα το λαμπάκι το ενα της gpu δεν ανάβει κόκκινο και λειτουργεί φυσιολογικά αλλα μενει μονιμα αναμενο το αλλο λαμπακι της μητρικης! και πάντα όταν συνδέω ένα εξωτερικό μόνιτορ, έχω δοκιμάσει 2-3 μόνιτορ σαν βασικά και είχα πάλι πρόβλημα, δηλαδή ότι βασικο μόνιτορ συνδεσω στην ίδια υποδοχή hdma της gpu μου έχω πρόβλημα

Το άλλο λαμπάκι που ανάβει, σύμφωνα με το manual είναι το boot device led.

Ίσως έπαθε κοκομπλόκο η μητρική επειδή σε κάποια φάση είχες συνδέσει το ένα hdmi στην κάρτα γραφικών και το άλλο στη μητρική. Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις την onboard κάρτα ή να δώσεις priority στην PCI-E ή να κάνεις reset τα settings του BIOS στα default, (ανάλογα με τις γνώσεις σου και ό,τι νομίζεις πως μπορείς να κάνεις).

Το πρόβλημα πάλι βέβαια δεν έχω καταλάβει ποιο είναι. Ο υπολογιστής δουλεύει κανονικά και απλά μένει το led ανοιχτό;

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν επειδή σας κούρασα για να μην αναλύω ξανά και ξανά ας τα πάρουμε από την αρχή και όπως έχει η κατάσταση τώρα.

Οπως έχω το pc απλά συνδέω το βασικό μου μόνιτορ μέσω hdmi και κατά την εκκίνηση ενώ το pc ανοίγει κανονικά δε δείχνει εικόνα, λογότυπα κτλπ μέχρι να σε βάλει στο log in για να μπεις στα windows, μέχρι εκεί το monitor είναι out of range.

Επειτα από αυτό δουλεύει κανονικά εκτός όταν μπαίνω safe mode ή κάνω απεγκατασταση τελείως τους driver της 390, σε εκείνες τις στιγμές δεν έχω εικόνα καθόλου και το μόνιτορ μένει out of range ενώ το λαμπάκι της pci μένει μόνιμα ανοιχτό.

Αντε τώρα βγάλτε άκρη, εγώ πάλι δεν έμεινα με σταυρωμένα χέρια, για να τελειώνει η υπόθεση αφαίρεσα τη μπαταρία (και παραλιγο να αχριστευσω και το mobo γιατί τα δάχτυλά μου είναι σαν λουκάνικα :P :'( ) και θα κάνω ένα ολοκληρωμένο reset στα bios μπας και το πράγμα στρωσει να δούμε κάνα φως γιατί με βλέπω να μένω χωρίς pc μέρες που είναι.

Οποίος έχει να προτείνει κάτι άλλο καλοδεχούμενο, ευχαριστώ! Και καλή χρονιά!

Edit: έχω δοκιμάσει ΤΑ ΠΆΝΤΑ και τίποτα δεν άλλαξε, επίσης το dram led κατά την επανεκκίνηση ανάβει στιγμιαία κόκκινο και μετά σβήνει.

Και κάτι αλλο που διαπίστωσα προς το τέλος όταν σύνδεσα επάνω εκτός της οθόνης που είχα μεσω hdmi άλλη μία στη dvi υποδοχή της gpu μου.

Αυτό που παρατήρησα λοιπόν όπως έλεγα είναι πως κατά την εκκίνηση μαυρίζε και ανοιγε η dvi και όταν εμπενε στα windows έκλεινε η dvi και ανοιγε η hdmi.

Επίσης τώρα που είχα και τις δύο οθόνες πάνω όταν μπαίνω εκτός ότι το λαμπάκι δεν ανάβει πια κόκκινο παρά μόνο στην αρχή για λίγα δευτερόλεπτα κατά το μπουταρισμα, σε safe mode με βάζει απ τη μία οθόνη μόνο και σταματάει να δείχνει η άλλη, και μετά όταν μπαίνω σε κανονική λειτουργία δουλεύει πάλι η άλλη οθονη.

Δηλαδή αποσυνδέεται από τη μία οθόνη μόνο του και συνδέετε στην άλλη, επισης ανα διαστηματα και οταν συνδεω σε αλλη οθονη το boot device led μενει μονιμα ανοιχτο.

Με λίγα λόγια παιρνω μισή πληροφορία απ τη μία οθόνη και μισή πληροφορία απ την άλλη και η πλάκα είναι πως όταν σύνδεσα πρώτη φορά τη καινούρια μου οθόνη πάνω στην hdmi θύρα, στην αρχή αρχή, λειτούργησε κανονικά αλλά στη πορεία με το που επιχείρησα να συνδέσω άλλη οθονη και συγκεκριμενα -tv monitor- γ@μηθ€&αν όλα.

Με μία απλή αναζήτηση στο ιντερνέτ πάντως είδα πως παρά πόλοι έχουν το ίδιο πρόβλημα αλλά κανένας δεν έχει μία λύση.

"Windows 7 Booting to Secondary Monitor.
So I recently just set up dual monitors on my Windows 7 Ultimate x64 bit machine again and I'm noticing that the secondary monitor is getting all the boot information.

I have it set as the secondary monitor in Windows but the secondary monitor gets the BIOS information, and the Windows 7 boot graphic but after Windows boots it switches to the primary display"

Right now my video has two DVI inputs, one VGA and one DVI. Does VGA come first with priority? The VGA connection is my secondary, and the DVI is my primary"

Είμαι σε φάση να τα πετάξω απ το μπαλκονι, δε ξέρω τι άλλο να δοκιμάσω, αν γνωρίζει κάποιος κάτι ας μου το πει κάθε πληροφορία είναι πολύτιμη, ευχαριστω και σορυ αν έγινα κουραστικός.

Επεξ/σία από giorgosmcmc

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φιλικά, βάζε και καμιά τελεία. Δεν μπορεί να το διαβάσει άνθρωπος αυτό...

Καλή χρονιά να έχουμε.

Επεξ/σία από Sheogorath
  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...