MikeJ Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Γεια σας παιδιά, Πήρα έναν ssd 128 gb sandisk προκειμένου να αντικαταστήσω τον παλιό 500άρι σκληρό του λάπτοπ μου. Στον παλιό σκληρό έχω τα αυθεντικά windows και αρκετά προγράμματα και γι αυτό θέλω να περάσω αυτούσιο τον παλιό σκληρό στον καινούριο ssd Έχω ξανακάνει στο παρελθόν clone μεταξύ δυο δίσκων χωρίς πρόβλημα (μέσω macrium reflect) αλλά τότε τα windows δεν ήταν αυθεντικά (δε ξέρω αν γι αυτό έχω τα σφάλματα μήπως δεν αντιγράφονται τα αυθεντικά , μπορεί να λέω μπούρδες το ξέρω.) Καθάρισα τον παλιό σκληρό από οτιδήποτε περιττό και άφησα μόνο windows και προγράμματα και το recovery (σύνολο κοντά στα 60 gb ) Δε μπορώ όμως να ολοκληρώσω το cloning βγάζει σφάλματα (είτε ότι δε χωράει , πράγμα που δεν παίζει αφού ο ssd είναι διπλάσιος από αυτά που θέλω να μεταφέρω) είτε στα partition κλπ. Κάποιος που να έχει εμπειρία σε τέτοια ζητήματα ή αν έχετε κάποιον καλό οδηγό βήμα προς βήμα ή γενικότερα προτάσεις προγραμμάτων κλπ θα ήμουν ευγνώμων. ΥΓ. Δοκίμασα και με Easeus partition master και έφτασα πιο μακριά (πίστευα ότι τα κατάφερα) αλλά και πάλι δεν bootare το λάπτοπ από τον ssd όταν τον δοκίμασα.
TheELF Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Υπάρχουν δυο είδη clone το sector sector που αντιγράφει ένα προς ένα τα πάντα οπότε θες 500gb άσχετα πόσα gb είναι γεμάτα και πόσα άδεια και το file by file που αντιγράφει μόνο τα αρχεία οπότε φτάνουν τα 60gb αλλά κάνει αυτό που κατάλαβες και εσύ δεν αντιγράφει τα αρχεία εκκίνησης αφού είναι σε άλλο διαμέρισμα ή εκτός περιοχής αρχείων. Θα πρέπει να κάνεις εκκίνηση με το δισκάκι τον windows και να φτιάξεις το bcd (boot repair/fix boot κτλ).
MikeJ Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Σε ευχαριστώ, δυστυχώς δεν υπάρχει ομως cd των windows. ήταν εγκατεστημένα τα αυθεντικά όταν αγόρασα το λαπτοπ αλλά δεν υπήρχε κάποιο cd. Υπάρχει και άλλος τρόπος ;
SPANK Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Εγώ θα σου έλεγα για να ξεμπερδέψεις να κανεις μια καθαρή εγκατάσταση των windows στον ssd , αν πρόκειται για τα windows βρίσκεις και κατεβάζεις το νόμιμο iso απο εδω http://www.w7forums.com/threads/official-windows-7-sp1-iso-image-downloads.12325/ανάλογα τι έκδοση εχεις. Αν δεν εχεις το serial number δες εδω Ανάκτηση serial number των windows πως να το βρείς και στην συνέχεια κανεις ενεργοποίηση κανονικα
MikeJ Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Τα 8.1 έχω και σύμφωνα με αυτό το άρθρο η Microsoft μας μισεί http://www.pcsteps.gr/14819-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%B1-windows-8-%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AC%CE%BD/ Απ ότι κατάλαβα ο μόνος τρόπος για να εγκαταστήσω τα 8 ή τα 8.1 είναι να τα κατεβάσω ( περίπου πειρατικά Μέσω torrent ) και έπειτα να τα ενεργοποιήσω με το serial number που έχω. Είχα κατεβάσει το καλοκαίρι ελληνικά windows 8.1 με torrent. Μπορεί να το δοκιμάσω με αυτά. Απλά ήθελα να κάνω το clone για μεγαλύτερη ταχύτητα και ευκολία να μην πρέπει να ξαναρυθμίζω από την αρχή και να ξανα εγκαθιστώ προγράμματα κλπ.
130888 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2014 bcd (boot repair/fix boot κτλ). Ειναι δυσκολη διαδικασια; κανενας οδηγος; αν ειναι δισκακι windows με αλλη εκδοση υπαρχει θεμα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα