funbreaker Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Έχω εκατοντάδες αρχεία pdf και θέλω να δημιουργηθουν ισάριθμοι φάκελοι με το ίδιο όνομα με το κάθε αρχείο και επίσης το κάθε αρχείο pdf να μπει αυτόματα στον αντίστοιχο φάκελο.Υπάρχει τρόπος ή πρόγραμμα να γίνει όλο αυτό αυτόματα?
TheELF Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Αν και δεν καταλαβαίνω το κέρδος στο να έχεις εκατοντάδες φακέλους αντί για εκατοντάδες αρχεία αλλά φτιάξε ένα αρχείο κειμένου,ονόμασε το filestodir.bat και βάλε μέσα(δεξί κλικ επεξεργασία) τα εξής,βάλε το στο φάκελο με τα pdf και αν το τρέξεις θα γίνει αυτό που θες,θα μπούνε όλοι οι φάκελοι σε έναν νέο φάκελο με όνομα output. cd /d %0\..mkdir outputdir /b >file.txtfor /f "delims=" %%a in (file.txt) do (mkdir output\"%%a"copy "%%a" output\"%%a")##just cleaning uprd /s /q output\file.txtrd /s /q output\filestodir.batrd /s /q output\outputdel file.txt (Δοκίμασε το πρώτα σε έναν φάκελο με λίγα αρχεία για σιγουριά) 2
funbreaker Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Ευχαριστώ για την βοήθεια. Δεν το κάνω για λόγους ταξινόμησης, μου χρειάζεται για έναν συγκεκριμένο λόγο στην δουλειά μου που είναι βαρετό να εξηγήσω.Δυστυχώς αυτό που έφτιαξες δεν δουλεύει, φτιάχνει μόνο έναν φάκελο output.Πως μπορώ να μάθω κι εγώ να φτιάχνω αντίστοιχα .bat? Είναι κάποια γλώσσα αυτό που έγραψες?
TheELF Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Εντολές msdos είναι που φτιάχνεις απλά script. Πάτα start+r και γράψε cmd για να βγεις στην γραμμή εντολών, κάνε cd στον φάκελο που έβαλες το .bat αρχείο (π.χ. cd c:\pdfs ) και τρέξε το bat γράφοντας απλά filestodir (και πατώντας enter) έτσι θα σου βγάλει το όποιο σφάλμα για να δούμε τι πρόβλημα υπάρχει.
TheELF Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Δοκίμασε να κάνεις έναν φάκελο απευθείας στον C όσο απλό γίνεται π.χ. c:\pdf μιας και βλέπω διαδρομή με πολλά κενά και ελληνικά και πολλούς υποφακέλους,γράψε μόνο μερικά αρχεία εκεί μέσα μαζί με το bat και δοκίμασε ξανά. έκανες copy/paste σωστά της εντολές;;; Γιατί σε πολλές εντολές βλέπω να λείπει το / ;;; (όπως στο dir /b που σε εσένα βγάζει το αποτέλεσμα που θα έβγαζε αν έγραφες απλά dir b )
funbreaker Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Φίλε δούλεψε, σε ευχαριστώ πάρα πολύ.Θα προσπαθήσω να μάθω κι εγώ μερικές εντολές, φαίνεται πολύ χρήσιμο.
adminaros Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Αν και δεν καταλαβαίνω το κέρδος στο να έχεις εκατοντάδες φακέλους αντί για εκατοντάδες αρχεία αλλά φτιάξε ένα αρχείο κειμένου,ονόμασε το filestodir.bat και βάλε μέσα(δεξί κλικ επεξεργασία) τα εξής,βάλε το στο φάκελο με τα pdf και αν το τρέξεις θα γίνει αυτό που θες,θα μπούνε όλοι οι φάκελοι σε έναν νέο φάκελο με όνομα output. (Δοκίμασε το πρώτα σε έναν φάκελο με λίγα αρχεία για σιγουριά) Φίλε, εύγε! Τι μας θύμησες τώρα. Αρχεία τύπου bat δεν πεθαίνουν εύκολα. Να σαι καλα.,
funbreaker Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Είναι τρομερά χρήσιμα σε κάποιες περιπτώσεις. Θα κάτσω να μάθω εντολές, με ενθουσίασαν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα