brute-force Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 Αν γράφει ο κάθε ερευνητής τι γλώσσα χρησιμοποιεί, δε θα τελειώσουμε ποτέ. Κι αυτό γιατί η βιολογία/φυσική/χημεία δεν είναι ενιαίες επιστήμες, αλλά έχουν πολλά υποπεδία των υποπεδίων. Εγώ π.χ. ασχολούμαι με βιοπληροφορική/οικοπληροφορική και χρησιμοποιώ κυρίως Perl, μετά R και ελάχιστα Python και C. Αυτό όμως δε λέει κάτι. Συμφοιτητής μου στο μεταπτυχιακό έγραφε σε C++, ενώ είχε αμιγώς βιολογικό background και ξεκίνησε μόλις φέτος να γράφει κώδικα. Οι ανάγκες αλλάζουν ανάλογα με το project που κάνεις, τυχόν έτοιμο γραμμένο σχετικό κώδικα και τις ικανότητές σου. Για να παραμείνω on topic, η Julia φαίνεται αρκετά ενδιαφέρουσα και από καιρό θέλω να κάτσω να ασχοληθώ λίγο μαζί της, κυρίως λόγω της ταχύτητάς της. Σωστός. Αν γίνει όμως μια σούμα, μάλλον οι περισσότεροι χρησιμοποιούν Matlab ή SciPy. Όχι ότι έχει και πολύ σημασία για μερικούς αλλά είναι ένας μπούσουλας που πολλοί που ξεκινάνε επιστημονικό προγραμματισμό θα θέλουν να ακολουθήσουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα