timonkaipumpa3 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Δεν έχω Julia... και μιας που την έχεις έτοιμη είπα να ρωτήσω. Ευχαριστώ πάντως
Eru Iluvatar Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Julia παιδιά. Να τη στηρίξουμε γιατί ειναι γρήγορη και πάνω από όλα FREE. Έχω δει βίντεο με τα παιδιά της Julia. Μπορεις να δεις ότι υπάρχει πάθος σε αυτή την ομάδα.
iceblade Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Κατά την άποψη μου, γλώσσα που δημιουργήθηκε με καλές προθέσεις και με καλό community αλλά θα πάει άπατη (όπως και πολλές άλλες). Ήρθε στο χώρο του scientific computing για να προσφέρει τι; Performance; Οτιδήποτε σε αυτό το χώρο υλοποιήθηκε/θα υλοποιηθεί σε C. Scripting power και ευκολία προγραμματισμού; H Python έχει λύσει αυτό το πρόβλημα εδώ και 10 χρόνια. Βιβλιοθήκες; Η Python και η R έχουν τα πάντα. Επίσης, γλώσσες όπως η Python μπορούν να χρησιμοποιήσουν πανεύκολα οτιδήποτε έχει γραφτεί σε C. Με λίγα λόγια, δε βλέπω το λόγο υπαρξης αυτής της γλώσσας, προσπαθεί να λύσει ένα πρόβλημα που έχει εδώ και καιρό λυθεί.
Eru Iluvatar Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 ^ Θέλω μια γλώσσα χωρίς να χρειάζεται να γνωρίζω τίποτα από όλες τις άλλες. Θέλω μια γλώσσα απλή και σχετικά γρήγορη για computing και modelling. Τώρα αν θα πάει άπατη θα το δούμε. Κάνένας δε θέλει να κάνει modelling και simulations σε τέρατα όπως η C++.
iceblade Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 ^ Θέλω μια γλώσσα χωρίς να χρειάζεται να γνωρίζω τίποτα από όλες τις άλλες. Θέλω μια γλώσσα απλή και σχετικά γρήγορη για computing και modelling. Τώρα αν θα πάει άπατη θα το δούμε. Κάνένας δε θέλει να κάνει modelling και simulations σε τέρατα όπως η C++. Για αυτό ακριβώς υπάρχει η Python (με βιβλιοθήκες όπως numpy, scipy, pandas, sympy, ipython etc), όπως λέω και από πάνω. Και δεν κάνει μόνο για computing και modelling αλλά και για χίλια δυο άλλα πράγματα.
Technology fan Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Για αυτό ακριβώς υπάρχει η Python (με βιβλιοθήκες όπως numpy, scipy, pandas, sympy, ipython etc), όπως λέω και από πάνω. Και δεν κάνει μόνο για computing και modelling αλλά και για χίλια δυο άλλα πράγματα. Συμφωνώ, η python έχει πολλές βιβλιοθήκες, πολλά πράγματα γίνονται πολύ γρήγορα το μόνο αρνητικό είναι οτι υπάρχουν πολλά πακέτα για το ίδιο πράγμα... πχ για web develop Flask ή Django. Όλες αυτές οι αποφάσεις κουράζουν, γιατί πρέπει να ψάξεις σε ποιο "πακέτο" να επενδύσεις χρόνο και μπορεί στην τελική να ξανα-αλλάξεις. Η χειρότερη γλώσσα σε αυτό τον τομέα είναι η ruby...
Eru Iluvatar Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Για αυτό ακριβώς υπάρχει η Python (με βιβλιοθήκες όπως numpy, scipy, pandas, sympy, ipython etc), όπως λέω και από πάνω. Και δεν κάνει μόνο για computing και modelling αλλά και για χίλια δυο άλλα πράγματα. Στη Julia όμως δεν χρειάζεται να φορτώσεις όλες αυτές τις βιβλιοθήκες, που σημαίνει ότι η γλώσσα από μόνη της έχει δυνατότητες. Τα άλλα χίλια δύο πράγματα δεν μας αφορούν στα scientific papers (τουλάχιστον σε αυτό που κάνω εγώ). Η Julia είναι φτιαγμένη για επιστημονική δουλειά η δε Python είναι γενικής φύσεως γλώσσα εντέλει. Συμφωνώ, η python έχει πολλές βιβλιοθήκες, πολλά πράγματα γίνονται πολύ γρήγορα το μόνο αρνητικό είναι οτι υπάρχουν πολλά πακέτα για το ίδιο πράγμα... πχ για web develop Flask ή Django. Όλες αυτές οι αποφάσεις κουράζουν, γιατί πρέπει να ψάξεις σε ποιο "πακέτο" να επενδύσεις χρόνο και μπορεί στην τελική να ξανα-αλλάξεις. Η χειρότερη γλώσσα σε αυτό τον τομέα είναι η ruby... Ακριβώς, για τούτο: One language to rule them all (in scientific computing).
iceblade Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Περί ορέξεως λένε, αλλά ψάξτε το λίγο ποια είναι η γλώσσα που χρησιμοποιείται περισσότερο στο scientific computing σήμερα (hint: δεν τη λένε Julia, και δεν πρόκειται να αλλάξει στο άμεσο μέλλον).
Technology fan Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Περί ορέξεως λένε, αλλά ψάξτε το λίγο ποια είναι η γλώσσα που χρησιμοποιείται περισσότερο στο scientific computing σήμερα (hint: δεν τη λένε Julia, και δεν πρόκειται να αλλάξει στο άμεσο μέλλον). Πιστεύω το matlab είναι κορυφή σε εργαστήρια βέβαια εξαρτάται και τι κάνεις, και δεν θα αλλάξει σύντομα. Όντως την joulia πρώτη φορά χθες την άκουσα.
Eru Iluvatar Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Σωστά είναι αυτά που ειπώθηκαν μέχρι τούδε. Παρά ταύτα λεώ ότι πρέπει να είμαστε ανοιχτοί σε εναλλακτικές, οι οποίες είναι μάλιστα στην κατηγορία του ελεύθερου λογισμικού. Δεν βλάπτει κανέναν αν η beloved Julia, γίνει mainstream στο μέλλον. Περί ορέξεως λένε, αλλά ψάξτε το λίγο ποια είναι η γλώσσα που χρησιμοποιείται περισσότερο στο scientific computing σήμερα (hint: δεν τη λένε Julia, και δεν πρόκειται να αλλάξει στο άμεσο μέλλον). Fortran, we know that.
iceblade Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Fortran, we know that. Όντως, εγώ που ασχολούμαι με Bioinformatics και ανάλυση βιολογικών δικτύων με graph theory μόνο Fortran χρησιμοποιώ
Eru Iluvatar Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Όντως, εγώ που ασχολούμαι με Bioinformatics και ανάλυση βιολογικών δικτύων με graph theory μόνο Fortran χρησιμοποιώ GNU Fortran ή Intel Fortran?
iceblade Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 GNU Fortran ή Intel Fortran? Αστειέυομαι βέβαια, η Fortran χρησιμοποιείται πλεόν στο scientific computing μόνο σε έτοιμα, highly optimized κομμάτια κώδικα, που προέρχονται συνήθως από παλιό legacy code. Κανένας δεν ασχολείται πια με το να γράψει πρόγραμμα σε Fortran (εκτός από κάτι ξεχασμένους καθηγητές του 1970) Χρησιμοποιώ σχεδόν αποκλειστικά Python (με το networkx) και Biopython, και περιστασιακά R μέσω rpy2.
Eru Iluvatar Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Αστειέυομαι βέβαια, η Fortran χρησιμοποιείται πλεόν στο scientific computing μόνο σε έτοιμα, highly optimized κομμάτια κώδικα, που προέρχονται συνήθως από παλιό legacy code. Κανένας δεν ασχολείται πια με το να γράψει πρόγραμμα σε Fortran (εκτός από κάτι ξεχασμένους καθηγητές του 1970) Χρησιμοποιώ σχεδόν αποκλειστικά Python (με το networkx) και Biopython, και περιστασιακά R μέσω rpy2. PhD φοιτητές τη χρησιμοποιούν για επίλυση δυναμικών συστημάτων ισορροπίας τύπου Bellman, επειδή απλά είναι uber-γρήγορη.
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2014 Αν γράφει ο κάθε ερευνητής τι γλώσσα χρησιμοποιεί, δε θα τελειώσουμε ποτέ. Κι αυτό γιατί η βιολογία/φυσική/χημεία δεν είναι ενιαίες επιστήμες, αλλά έχουν πολλά υποπεδία των υποπεδίων.Εγώ π.χ. ασχολούμαι με βιοπληροφορική/οικοπληροφορική και χρησιμοποιώ κυρίως Perl, μετά R και ελάχιστα Python και C. Αυτό όμως δε λέει κάτι. Συμφοιτητής μου στο μεταπτυχιακό έγραφε σε C++, ενώ είχε αμιγώς βιολογικό background και ξεκίνησε μόλις φέτος να γράφει κώδικα. Οι ανάγκες αλλάζουν ανάλογα με το project που κάνεις, τυχόν έτοιμο γραμμένο σχετικό κώδικα και τις ικανότητές σου. Για να παραμείνω on topic, η Julia φαίνεται αρκετά ενδιαφέρουσα και από καιρό θέλω να κάτσω να ασχοληθώ λίγο μαζί της, κυρίως λόγω της ταχύτητάς της.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα