Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

πέρα από την πλάκα, καλό φαίνεται. θα δοκιμάσω να το συμπεριλάβω σαν παράδειγμα στην πτυχιακή μου που ετοιμάζω με CUDA και OpenCL, να δούμε και πώς τα πάει

Δημοσ.

Ναι πες μας πως θα πάει γιατί νομίζω αξίζει. Γιατί να δίνουμε λεφτά για Matlab!

Ναι ρε σεις. Τρολλαρετε Ε;

Να πείτε το ίδιο για τις διανομές Mandriva και Linux Mint.

Θεωρώ ότι η Julia είναι μια πολύ καλή εναλλακτική και οτι οι νεες εκδόσεις θα ειναι ακόμα πιο γρήγορες.

Δημοσ.

Αν και δεν με ενδιαφέρει το πεδίο στο οποίο στοχεύει, την βρίσκω πολύ ελπιδοφόρα γλώσσα.

ps. την είχαμε πιάσει πριν λίγο καιρό αλλά το θέμα δεν φάνηκε να είχε πολύ ενδιαφέρον για τους χρήστες του Insomnia οπότε πήγε άπατο.

Δημοσ.

Προσωπικά την εγκατέστηκα και πειραματίστηκα λιγάκι, υπάρχει κάποιου είδους ide? γιατί από terminal να γράφω είναι λίγο too much. πάντως σε κάτι απλές πράξεις πινάκων που έκανα η joulia ήταν περίπου 10% πιο γρήγορη από το matlab πράγμα που απορώ γιατί το matlab σε πράξεις πινάκων είναι πολύ μπροστά.

Δημοσ.

Προσωπικά την εγκατέστηκα και πειραματίστηκα λιγάκι, υπάρχει κάποιου είδους ide? γιατί από terminal να γράφω είναι λίγο too much. πάντως σε κάτι απλές πράξεις πινάκων που έκανα η joulia ήταν περίπου 10% πιο γρήγορη από το matlab πράγμα που απορώ γιατί το matlab σε πράξεις πινάκων είναι πολύ μπροστά.

Τι πράξεις εννοείς;

Ένα παράδειγμα;

Δημοσ.

Υπάρχει κατι από τη Forio (http://forio.com/labs/julia-studio/), αλλά εγώ χρησιμοπιώ τον Atom editor γιατί απλα γουστάρω Atom. Έτσι κι αλλιώς μια εντολή είναι: julia myfile.jl

Δημοσ.

Τι πράξεις εννοείς;

Ένα παράδειγμα;

julia:

tic();for i=1:10 ; A=rand(10000,10000); A*A;end; toc()
elapsed time: 414.702812994 seconds
414.702812994

matlab:

tic; for i=1:10 ;A=rand(10000,10000);A*A;end;toc
Elapsed time is 444.057848 seconds.

Ξέρω οτι πρέπει να είναι τα ίδια random για να μπορώ να τα συγκρίνω άμεσα αλλά έμεσα μια χαρά τα πάει...

Δημοσ.

julia:

tic();for i=1:10 ; A=rand(10000,10000); A*A;end; toc()
elapsed time: 414.702812994 seconds
414.702812994

matlab:

tic; for i=1:10 ;A=rand(10000,10000);A*A;end;toc
Elapsed time is 444.057848 seconds.

Ξέρω οτι πρέπει να είναι τα ίδια random για να μπορώ να τα συγκρίνω άμεσα αλλά έμεσα μια χαρά τα πάει...

Μπορείς να δοκιμάσεις το any και all; Υπάρχει παρόμοια function/method στην Julia; 

Επίσης, μπορείς να δοκιμάσεις και το for;

tic;
for i = [1:1000;1:1000]
a = i(1) + 1;
b = i(2) + 1;
end 
toc
Δημοσ.

Μπορείς να δοκιμάσεις το any και all; Υπάρχει παρόμοια function/method στην Julia; 

Επίσης, μπορείς να δοκιμάσεις και το for;

tic;
a = i(1) + 1;
b = i(2) + 1;
end 
toc

Δεν  ξέρω τι θες να κάνεις... εσύ δε μπορείς να το δοκιμάσεις??

σε matlab παντως

tic;
a = i(1) + 1;
b = i(2) + 1;
end
toc
Elapsed time is 0.037593 seconds.

οπότε τρέχει πολύ γρήγορα για να μπορώ να κάνω κάποια σύγκριση...

Συνήθως για να έχει νόημα οποιαδήποτε σύγκριση τρέχουν πιο intensive πραγματα 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...