Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kαλησπερα,

Ενδιαφερομαι να αγορασω Ram DDR3 στα 1866Mhz 8Gb Dual Channel !!

Tα μοντελα που εχω δει ειναι αρχικα της KINGSTON!

1)

Beast - 8GB Kit* (2x4GB) - DDR3 1866MHz CL9 Intel XMP DIMM

Part Number: HX318C9T3K2/8

Specs: DDR3, 1866MHz, CL9, 1.5V, Unbuffered, Spec Sheet PDF

Timings: 1866MHz, 9-10-11, 1.5V; 1600MHz, 9-9-9, 1.5V

2)

Beast - 8GB Kit* (2x4GB) - DDR3 1866MHz CL10 DIMM

Part Number: KHX18C10T3K2/8

Specs: DDR3, 1866MHz, CL10, 1.5V, Unbuffered, Spec Sheet PDF

Timings: 1866MHz, 10-11-10, 1.5V; 1600MHz, 9-9-9, 1.5V

Eπειδη εχω AMD FX 6350 cpu , Θελω να λειτουργουν στα 1866Mhz.
Mπορει να μου πει καποιος ποια ειναι καλυτερη? Διαφορα εχουν στους χρονισμους μονο απο οτι μπορω να δω εγω.Αλλα ποιο ειναι το καλυτερο 1) ή 2) ?

Υ.Γ. " Δεκτη και οποια γνωμη για καποιο καλυτερο μοντελο απο αυτο. "

Δημοσ.

Καλύτερο αυτό με το C9, με διαφορές πολύ μικρές για να τις καταλάβεις πάντως.

*Είναι τα ίδια ακριβώς στικάκια, θα μπορούσες να πάρεις πχ αυτό με το CL10, να βάλεις τα timings που δίνει στο CL9, και να παίξει, έχοντας πιθανότητα να μην είναι stable (πολύ μικρή). Στο stickάκι που είναι ήδη CL9, τη διαδικασία την έχει αναλάβει η Kingston*

Αν έχει διαφορά πάνω από 5 ευρώ, θα έπαιρνα το CL10.

• Like 1
Δημοσ.

Γνωριζετε καποιο αλλο μοντελο που ειναι καλυτερο απο αυτες?

Όποια και να πάρεις ικανοποιημένος θα είσαι, δεν υπάρχουν διαφορές που θα καταλάβεις μεταξύ τους (εκτός από την ομορφιά και το σύστημα ψύξης ας πούμε...).

Πάρε αυτές που σε καλύπτουν (από timings/speed), στην καλύτερη τιμή που θα βρεις και πάντα προσεκτικά αν θα χωρέσουν χωρίς να έχεις θέματα με την ψύκτρα - πχ. αυτές που έχεις διαλέξει είναι ψηλές, ίσως βρίσκει το cooler σου. Αν πιστεύεις ότι θα έχεις θέματα με το ύψος τους δες και τις Kingston Fury, αλλιώς πάρε αυτές.

• Like 1
Δημοσ.

Όποια και να πάρεις ικανοποιημένος θα είσαι, δεν υπάρχουν διαφορές που θα καταλάβεις μεταξύ τους (εκτός από την ομορφιά και το σύστημα ψύξης ας πούμε...).

Πάρε αυτές που σε καλύπτουν (από timings/speed), στην καλύτερη τιμή που θα βρεις και πάντα προσεκτικά αν θα χωρέσουν χωρίς να έχεις θέματα με την ψύκτρα - πχ. αυτές που έχεις διαλέξει είναι ψηλές, ίσως βρίσκει το cooler σου. Αν πιστεύεις ότι θα έχεις θέματα με το ύψος τους δες και τις Kingston Fury, αλλιώς πάρε αυτές.

Δεν εχω ψυκτρα για τις RAM γιατι το κουτι ειναι μικρο και ειναι πολυ κοντα στην ψυκτρα του επεξεργαστη.

Δεν ξερω αν χωραει καλα καλα δηλαδη ψυκτρα για RAM.

Επισης δεν ψαχνω για kingston μονο. Απλα στα 1866 να ειναι..εχω ακουσει και για τις Vegeance καλες κριτηκες.

Δημοσ.

Δεν εχω ψυκτρα για τις RAM γιατι το κουτι ειναι μικρο και ειναι πολυ κοντα στην ψυκτρα του επεξεργαστη.

Δεν ξερω αν χωραει καλα καλα δηλαδη ψυκτρα για RAM.

Επισης δεν ψαχνω για kingston μονο. Απλα στα 1866 να ειναι..εχω ακουσει και για τις Vegeance καλες κριτηκες.

Όλες καλές είναι... RAM δύσκολα θα πέσεις σε ελαττωματικό κομμάτι, και είναι να σου τύχει...

Όταν λέω ψύκτρα, εννοούσα την ψύκτρα του επεξεργαστή.

Σου πρότεινα τις Fury γιατί είναι α) οι φθηνότερες 1866 (2x4GB) και β) έχουν χαμηλό σύστημα ψύξης πράγμα που θα σε διευκολύνει πολύ στη συμβατότητα με διάφορα μεγέθη ψυκτρών επεξεργαστή.

• Like 1
Δημοσ.

Όλες καλές είναι... RAM δύσκολα θα πέσεις σε ελαττωματικό κομμάτι, και είναι να σου τύχει...

Όταν λέω ψύκτρα, εννοούσα την ψύκτρα του επεξεργαστή.

Σου πρότεινα τις Fury γιατί είναι α) οι φθηνότερες 1866 (2x4GB) και β) έχουν χαμηλό σύστημα ψύξης πράγμα που θα σε διευκολύνει πολύ στη συμβατότητα με διάφορα μεγέθη ψυκτρών επεξεργαστή.

Καταλαβα.

Ναι δεν εχω σκοπο να παρω μεγαλη ψυκτρα για τον επεξεργαστη γιατι δεν εχω και χωρο στο κουτι πολυ..

Εχουν σε μεγεθος ειδα παρομοιο υψος με τις vegeance και εχω μια τετοια πανω τωρα. οποτε θα ειναι μια χαρα απο μεγεθος.

Απλα δεν ηξερα ποιες να παρω. Τις τσεκαρα λιγο και τις fury αλλα εχουν χειροτερους χρονισμους..αν σε λεφτα δεν βγουνε πολυ η διαφορα..θα παω σε αυτες!!

Απλα ηθελα να δω τι διαφορα εχουν αυτες οι 2 γιατι η Kingston τις βγαζει ετσι..

Η πρωτη λεει Intel XMP ( Xtreme Memory Profile) και δεν ξερω αν παιζει ρολο αυτο καπου.

Το Mobo που εχω ειναι το " MSI 970 GAMING "

http://www.msi.com/product/mb/970_GAMING.html#hero-overview

Δεν νομιζω να εχει θεμα με το XMP?

Δημοσ.

Καταλαβα.

Ναι δεν εχω σκοπο να παρω μεγαλη ψυκτρα για τον επεξεργαστη γιατι δεν εχω και χωρο στο κουτι πολυ..

Εχουν σε μεγεθος ειδα παρομοιο υψος με τις vegeance και εχω μια τετοια πανω τωρα. οποτε θα ειναι μια χαρα απο μεγεθος.

Απλα δεν ηξερα ποιες να παρω. Τις τσεκαρα λιγο και τις fury αλλα εχουν χειροτερους χρονισμους..αν σε λεφτα δεν βγουνε πολυ η διαφορα..θα παω σε αυτες!!

Απλα ηθελα να δω τι διαφορα εχουν αυτες οι 2 γιατι η Kingston τις βγαζει ετσι..

Η πρωτη λεει Intel XMP ( Xtreme Memory Profile) και δεν ξερω αν παιζει ρολο αυτο καπου.

Το Mobo που εχω ειναι το " MSI 970 GAMING "

http://www.msi.com/product/mb/970_GAMING.html#hero-overview

Δεν νομιζω να εχει θεμα με το XMP?

Τώρα πρόσεξα ότι είσαι σε AMD, my bad. Και τα δυο υποστηρίζουν XMP, όλα τα "XMP" της Intel είναι μιας και αυτή τα δημιούργησε.. λογικά θα παίξει 11-11-11 @ 1600 MHz όταν  θα τις πρωτοβάλεις, εσύ απλά βάζεις μόνος σου volts-mhz-timings, απλά αντί να αλλάξεις απλά προφίλ, θα αλλάξεις μια-μια τις παραμέτρους.

Τι RAM έχεις τώρα;

• Like 1
Δημοσ.

Τώρα πρόσεξα ότι είσαι σε AMD, my bad. Και τα δυο υποστηρίζουν XMP, όλα τα "XMP" της Intel είναι μιας και αυτή τα δημιούργησε.. λογικά θα παίξει 11-11-11 @ 1600 MHz όταν  θα τις πρωτοβάλεις, εσύ απλά βάζεις μόνος σου volts-mhz-timings, απλά αντί να αλλάξεις απλά προφίλ, θα αλλάξεις μια-μια τις παραμέτρους.

Τι RAM έχεις τώρα;

Γιατι 11-11-11 στα 1600? Αφου και τα 2 μοντελα γραφουν 9-9-9 οτι παιζουν στα 1600Mhz.

Παιζει ρολο οτι ειναι AMD ?

Tωρα εχω 2 δανεικες απο φιλους.. 

Kingston Hyper X, ddr3 2000 Mhz, 2GB 

Corsair Vegeance, ddr3 1600 Mhz , 4GB

Στο CPU-Z φαινεται να τρεχει η μια στα 9-11-9-27 και η δευτερη 9-9-9-24 αλλα τις εχω στα 1600 και τις 2 να τρεχουν.

Δημοσ.

Το jedec αναγνωρίζεται αυτόματα, τα XMP τα loadάρεις εσύ αν υποστηρίζει η μητρική σου, άρα αυτόματα θα πάει 11-11-11 1600. Μην αγχώνεσαι, βάζεις εσύ τα timings Που αναφέρονται στα XMP, καθώς και MHz και volts και παίζεις άνετα.

• Like 1
Δημοσ.

Το jedec αναγνωρίζεται αυτόματα, τα XMP τα loadάρεις εσύ αν υποστηρίζει η μητρική σου, άρα αυτόματα θα πάει 11-11-11 1600. Μην αγχώνεσαι, βάζεις εσύ τα timings Που αναφέρονται στα XMP, καθώς και MHz και volts και παίζεις άνετα.

Aυτο και για τα 2 μοντελα?

ή αναφερεσαι μονο στο ενα?

Δημοσ.

Aυτο και για τα 2 μοντελα?

ή αναφερεσαι μονο στο ενα?

Και τα δυο. Τα ίδια μοντέλα είναι.. να δεις που άμα πάρεις οποιοδήποτε από τα δυο θα παίζει και στα 9-10-11 και στα 10-11-10 (κατά πολύ μεγάλη πιθανότητα, δε κόβω και τα @@ μου που λένε).

Το ψάχνεις πάρα πολύ για RAM, που δε χρειάζεται. Τα timings δεν έχουν τόσο σημασία στις μέρες μας, όχι ότι με τους χρονισμούς παίζουν διαφορές αλλά τέλος πάντων... πάρε ότι σ'αρέσει περισσότερο στη χαμηλότερη τιμή που μπορείς να βρεις, απλό είναι.

• Like 1
Δημοσ.

Και τα δυο. Τα ίδια μοντέλα είναι.. να δεις που άμα πάρεις οποιοδήποτε από τα δυο θα παίζει και στα 9-10-11 και στα 10-11-10 (κατά πολύ μεγάλη πιθανότητα, δε κόβω και τα @@ μου που λένε).

Το ψάχνεις πάρα πολύ για RAM, που δε χρειάζεται. Τα timings δεν έχουν τόσο σημασία στις μέρες μας, όχι ότι με τους χρονισμούς παίζουν διαφορές αλλά τέλος πάντων... πάρε ότι σ'αρέσει περισσότερο στη χαμηλότερη τιμή που μπορείς να βρεις, απλό είναι.

Ευχαριστώ Πολύ φίλε για ολη τη βοήθεια και τον χρόνο σου.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...