Προς το περιεχόμενο

Ξεκινησα για overclocking σε p4 και ανακαλυψα οτι..........

antonisgt

Προτεινόμενες αναρτήσεις

συμφωνα με τις εργοστασιακες ρυθμισεις ειναι P4 στα 2.4GHz
Eλα μου ομως που παντου εδειχνε P4 στα 1,7 GHz.........Ακομα και μετα απο φρεσκια εγκατασταση windows xp!!!!!!
Mπηκα λοιπον στο bios και αλλαξα cpu frequency στα 133MHz απο 100 που ητανε,και dram  σε 133 απο 100 που ητανε.
Και ναι επιτελους δειχνει 2.4 GHz!!!!!!
Eκανα oc η απλα το εφερα στις σωστες ρυθμισεις?
Η διαφορα μεγαλη αφου πλεον τα βιντεο του youtube τρεχουνε νερακι ενω πριν σερνοντουσαν!!!!!!
Γενικα ειναι αισθητη η πιο γρηγορη αποκριση του αρχαιου αυτου pc........
Mπορω λοιπον να προχωρησω πιο περα,δηλαδη 166ΜΗz cpu και 166ΜΗz dram?
Λογικα δεν εχω κανει οc μεχρι τωρα..........

P4 2,4GHz
RAM 1250MB
windows xp home.

post-286718-0-70372200-1410801532_thumb.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οχι απλος το εφερες στην κανονικη του ταχυτητα το κανουν καμια φορα η μητρικες με της ram και cpu... αλλα για να συγουρεφτεις οτι εισαι καλα μεχρι εδω κατεβασε το HWMonitor και δες θερμοκρασιες ... ακομα αφου πείραξες και της ram θα σου ελεγα να τρεξει ενα memtest και να δεις εαν σου παρουσιαζει καποιο προβλημα. Και μετα βλεπεις για και o.c. ... που οντως μου φαινετε λιγο παραξενο ο.c. σε αυτη την μητρικη  :huh:  :huh:

Δεν νομιζω να μπορεις να κανεις oc τη cpu σε αυτη τη μητρικη. Στο cpu ratio εχει επιλογες για ξεκλειδωμα ή λεει παντα μονο locked?

locked συνεχεια.τις αλλες τιμες μπορω να τις παω 166MHz η την μια απο τις δυο?

οχι απλος το εφερες στην κανονικη του ταχυτητα το κανουν καμια φορα η μητρικες με της ram και cpu... αλλα για να συγουρεφτεις οτι εισαι καλα μεχρι εδω κατεβασε το HWMonitor και δες θερμοκρασιες ... ακομα αφου πείραξες και της ram θα σου ελεγα να τρεξει ενα memtest και να δεις εαν σου παρουσιαζει καποιο προβλημα. Και μετα βλεπεις για και o.c. ... που οντως μου φαινετε λιγο παραξενο ο.c. σε αυτη την μητρικη  :huh:  :huh:

Δουλευει 10 μερες αψογα χωρις το παραμικρο προβλημα.Δηλαδη δεν χρειαζοτανε η αυξηση dram?μπορω να παω την cpu 166MHz?

Και για να μην ανοιγω αλλο θεμα,το δικο μου pc ειναι core duo στα 2.33ΜΗz 64bit windows.

στο cpu-z δειχνει χρονισμο στα 2GHz:

Processor 1            ID = 0

Number of cores        2 (max 2)

Number of threads    2 (max 2)

Name            Intel Core 2 Duo E6550

Codename        Conroe

Specification        Intel® Core2 Duo CPU     E6550  @ 2.33GHz

Package (platform ID)    Socket 775 LGA (0x0)

CPUID            6.F.B

Extended CPUID        6.F

Core Stepping        G0

Technology        65 nm

Core Speed        2000.0 MHz

Multiplier x Bus Speed    6.0 x 333.3 MHz

Rated Bus speed        1333.3 MHz

Stock frequency        2333 MHz

Instructions sets    MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3, EM64T, VT-x

L1 Data cache        2 x 32 KBytes, 8-way set associative, 64-byte line size

L1 Instruction cache    2 x 32 KBytes, 8-way set associative, 64-byte line size

L2 cache        4096 KBytes, 16-way set associative, 64-byte line size

FID/VID Control        yes

FID range        6.0x - 7.0x

Max VID            1.338 V

Eιναι φυσιολογικο,η μηπως και εδω παιζει κατι?

την θερμοκρασια θελουμε να δουμε απο το hwmonitor ! ... ανεβασε μια φοτο να δω ακριβως τι γραφει ... μια οταν βρισκετε σε idle και μια οταν τον ζοριζεις 

επισης κατεβασε το memtest απο εδω http://www.memtest86.com/download.htmκανε το εγκατασταση σε ενα usb ( θελει φορματ ) μετα μπες στα bios και αλλαξε την σειρα προτερεοτητας που κανει boot το pc και βαλε πρωτο το usb αντι το δισκο σου και αποθηκευουεις της αλλαγες ... μετα αφου bootari το usb αφηνεις να τρεξει 2-3 φορες και αμα δεν σου βγαλει error εισαι καλα και μπορεις να δοκιμασεις για λιγο o.c. (αν γινετε) 

Και για να μην ανοιγω αλλο θεμα,το δικο μου pc ειναι core duo στα 2.33ΜΗz 64bit windows.
στο cpu-z δειχνει χρονισμο στα 2GHz:

δοκιμασε το και επανελαβε ολα αυτα που σου ειπα απο πανω (εαν δεν κανεις oc της ram το memtest δεν χρειαζετε) 

την θερμοκρασια θελουμε να δουμε απο το hwmonitor ! ... ανεβασε μια φοτο να δω ακριβως τι γραφει ... μια οταν βρισκετε σε idle και μια οταν τον ζοριζεις 

επισης κατεβασε το memtest απο εδω http://www.memtest86.com/download.htmκανε το εγκατασταση σε ενα usb ( θελει φορματ ) μετα μπες στα bios και αλλαξε την σειρα προτερεοτητας που κανει boot το pc και βαλε πρωτο το usb αντι το δισκο σου και αποθηκευουεις της αλλαγες ... μετα αφου bootari το usb αφηνεις να τρεξει 2-3 φορες και αμα δεν σου βγαλει error εισαι καλα και μπορεις να δοκιμασεις για λιγο o.c. (αν γινετε) 

δοκιμασε το και επανελαβε ολα αυτα που σου ειπα απο πανω (εαν δεν κανεις oc της ram το memtest δεν χρειαζετε) 

Σε ευχαριστω!απλα το παλιο pc ειναι στο σπιτι της κοπελας μου και θα παω παρασκευη να το τσεκαρω.

Εγω πειραξα μονο την cpu και dram στις ρυθμισεις bios στο παλιο pc.Και τα δυο εχουνε παραπανω ρυθμιση στα 166MHz........

antonisgt ποιο μοντελο ειναι η μητρικη του Pentium 4 tower? Σε κατι αρχαιες ECS μητρικες το χω δει αυτο, να πρεπει να ρυθμισεις εσυ το σωστο CPU Frequency αλλιως το Default τους ειναι κατω απτην κανονικη συχνοτητα του επεξεργαστη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...