aggelos_ Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Αν όντως ισχύει η παρακολουθηση μέσω web cam των καινούργιων ιντερνετικών τηλεοράσεων (εγώ δεν έχω) τότε μιλαμε για αληθινό τρόμο και προοπτικές παγκόσμιας δικτατορίας. Προφήτης ο Τσάπλιν στους Μοντέρνους Καιρούς!
vadou Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Αφού ο vadou ούτε την είδηση που σχολιάζει δε μπαίνει στον κόπο να διαβάσει τουλάχιστον για να λύσει τις απορίες του, και δε δίνει κι άλλες επιλογές στη συνέχεια, ε μάλλον ως εκεί φτάνει η φαντασία του. LOL Κρίμα γιατί τζάμπα ασχολείσαι φιλαράκο με το gaming, το καψες... Επειδή για να αντιληφθείς ότι λες βλακείες, μάλλον πρέπει να σου δώσω τις πληροφορίες μασημένες, ας κάνω μια ανάλυση μπας και νοιώσεις... "Αφού ο vadou ούτε την είδηση που σχολιάζει δε μπαίνει στον κόπο να διαβάσει τουλάχιστον για να λύσει τις απορίες του," Εσύ που διάβασες την είδηση, γράφει κάπου ότι hackaroun κάποιο λειτουργικό, εκμεταλλευόμενοι τρύπες/bugs/αδυναμίες του; Αν η απάντηση είναι όχι, τότε τι σχέση έχει το αν είναι ασφαλές το Linux με την είδηση; "και δε δίνει κι άλλες επιλογές στη συνέχεια, ε μάλλον ως εκεί φτάνει η φαντασία του. LOL" Εξέφρασες μια άποψη. Για εμένα, ακόμα πιο σημαντικό και από την ίδια την άποψη/πληροφορία, είναι η πηγή. Γι'αυτό ρώτησα, με ποια ιδιότητα εκφράζεις αυτή την άποψη. Οι επιλογές που έδωσα εγώ δεν είναι οι μόνες. Μπορεί να είσαι και ο περιπτεράς απέναντι από τη ΓΑΔΑ και να έχεις πιάσει κολλητηλίκια με το Σφακιανάκη και να στο είπε αυτός. Εξήγησε μου τελοσπάντων πως κατέληξες σε αυτή την άποψη. "Κρίμα γιατί τζάμπα ασχολείσαι φιλαράκο με το gaming, το καψες..." Άρες μάρες κουκουνάρες... Και το καλύτερο για το τέλος... "Κατά τα λοιπά, το Linux είναι ασφαλές γιατί έχει τόσο μικρό μερίδιο αγοράς που κανείς δεν ασχολείται σοβαρά να το υποκλέψει γιατί δε θα έχει και να κερδίσει." Linux, μια οικογένεια λειτουργικών, από τα οποία το καθένα είναι τόσο ίδιο αλλά και τόσο διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Φαντάζομαι (και αν κάνω λάθος διόρθωσέ με) δεν έχεις ασχοληθεί ποτέ με το αντικείμενο, δεν έχεις την παραμικρή ιδέα για το πως λειτουργούν. Έχει σχετικά μικρό μερίδιο αγοράς σε desktop συστήματα, όταν πας σε servers όμως (μαζί με τα υπόλοιπα *nix λειτουργικά) έχει τη μερίδα του λέοντος... Μάντεψε ποιο σύστημα είναι πιο επικερδές (από άποψη απόκτησης γνώσεων/εμπειρίας αλλά και οικονομική) να hackαριστεί. Και όπως σου είπε και το παλικάρι παραπάνω, για να "υποκλέψεις" δε χρειάζεται καν να μπεις στο λειτουργικό. Το sniffing/spoofing γίνεται στον αέρα, μετά που θα φύγουν τα πακέτα από τον υπολογιστή. Όλα αυτά βέβαια είναι ένα τεράστιο off-topic καθώς δεν έχουν καμμία σχέση με το πως λειτουργεί το spyware του θέματος. Αυτοί κάνουν πολύ απλά τη δουλειά τους ειδικά αν ισχύει αυτό που λέει ο c_access, δηλαδή αν φροντίζουν οι εταιρίες να έχουν προεγκατεστημένο το trojan στις συσκευές τους. 1
h34a Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Από μαθητής του δημοτικού έχω ακούσει πως όλες οι κυβερνήσεις παρακολουθούν επίσημα το internet, όλοι οι γνωστοί μου που είχαν σχέση με υπολογιστές και internet το θεωρούσαν αυτονόητο. Αρκετοί όμως άνθρωποι αρέσκονται στο να ξοδεύουν μια ζωή για να επιχειρηματολογούν για ολοφάνερα πράγματα που είναι γνωστά και διαδεδομένα. Η γνώμη μου είναι πως ο μόνος λόγος που το Linux δεν έχει ιούς είναι το ανύπαρκτο ποσοστό του στους απλούς χρήστες. Τα προγράμματα server νομίζω είναι πολύ διαφορετικά από το Ubuntu κλπ., ακόμα πρέπει να έχουν και πολλά επιπρόσθετα προγράμματα και ρυθμίσεις που ο απλός χρήστης ούτε έχει φανταστεί ποτέ. Οι κάμερες και τα τα μικρόφωνα στις τηλεοράσεις έχουν δυνατότητα να μεταφέρουν δεδομένα σε διάφορες εταιρίες και υπηρεσίες χωρίς έλεγχο του χρήστη, οι εταιρίες κατασκευής τους μασούν τα λόγια τους ή αποφεύγουν να απαντήσουν σε αυτό το θέμα. Και τέλος δύο απλά λόγια, όλα τα λειτουργικά έχουν τρύπες και είναι ευάλωτα σε κρατικό έλεγχο, αν υπήρχε η πιθανότητα κάποιος να κατασκευάσει και να κυκλοφορήσει ένα άτρωτο λειτουργικό, το επόμενο λεπτό οι κρατικές υπηρεσίες θα είχαν βγάλει από τη μέση αυτόν ή το πρόγραμμά του.
teravice Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Κατά τα λοιπά, το Linux είναι ασφαλές γιατί έχει τόσο μικρό μερίδιο αγοράς που κανείς δεν ασχολείται σοβαρά να το υποκλέψει γιατί δε θα έχει και να κερδίσει. Κάποια πράγματα μην τα λέτε απλά για να πείτε.. Unixοειδη τρέχουν οι περισσότεροι serves. Τα unixοειδη ειναι το σημαντικότερο μερίδιο της αγοράς που θέλουν να προσβάλλουν. Αν εχουν τον server τους εχουν όλους τους επισκέπτες του.. Απο εκεί θα υπό κλέψουν μαζικά. Και αντιθέτως με αυτά που πιστεύει η κοινή γνώμη υπάρχουν exploits για Linux κλπ τα οποία μπαλωνονται όλη την ώρα.. Ένας σωστός system administrator προβαίνει στις αναβαθμισεις μολις αυτές βγουν. Έτσι διατηρούνται όσο γίνεται τα σύστημα τα ασφαλή. Άμα εσυ έχεις στον υπολογιστή σου windows xp χωρίς να έχεις κανει update μπαίνει ο αλλος και σε σκίζει χρησιμοποιώντας το netbios bug το οποίο υπάρχει απο το 2005(νομίζω...)
badweed Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 πως λειτουργει αυτο το software . το βαζεις σε μια σελιδα λεγοντας πως ανασυρθηκε απο μυστικες υπηρεσιες, το κατεβαζει το καθε υποψηφιο θυμα , το τρεχει , και παρακολουθειται .
Captain Nemo Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 πως λειτουργει αυτο το software . το βαζεις σε μια σελιδα λεγοντας πως ανασυρθηκε απο μυστικες υπηρεσιες, το κατεβαζει το καθε υποψηφιο θυμα , το τρεχει , και παρακολουθειται . Οι άνθρωποι σε προειδοποιούν οτι περιέχει mallware και αν ανοίξεις το zip είναι με δική σου ευθύνη τώρα άμα είναι κάποιος γκάου πίου θα την πατήσει και θα κλαίγεται κιόλας μετά βλέποντας συνωμοσίες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα