gdiakakis89 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα. Έχω το εξής πρόβλημα. Έχω την saphire vapor-x hd 5570 gpu η οποία λειτουργούσε μια χαρά με την motherboard asus P5K DELUXE που είχα. Αφού άλλαξα motherboard και πήρα την asrock g41c-gs έχω το εξής πρόβλημα. Μόλις βάζω την κάρτα γραφικών στο pc και το κάνω power up, το ledακι που έχει η καρτα γραφικών και ο ανεμιστήρας αναβει/γυρίζει για μισό δευτερόλεπτο και στην συνέχεια σταματάνε και το pc den δίνει καθόλου εικόνα( δν νομίζω καν να bootarei). Ο ανεμιστήρας της cpu λειτούργει κανονικά όπως και οι δίσκοι. Όταν βγάζω την κάρτα γραφικών απο το pc και δοκιμάζω με την onboard κάρτα γραφικών ανοίγει κανονικά ο υπολογιστής. Αν επίλεξω απο τα bios να έχει ως προεπιλογή την onboard καρτα γραφικών, και βάλω και την καρτα πανω στην pci-e x16 κανωνικά, τότε το pc ανοίγει και αν πάω στο device manager μου δείχνει την onboard κανονικά και άλλη μια καρτα γραφικών την οποία δεν την αναγνωρίζει και λεεί "this device could not start (code 10)". Νομίζω τα έγραψα όλα. Το τροφοδοτικό μου ειναι ενα tagan tg800-bz 800 watt. Ξέρει κανείς τι μπορεί να φταίει και αν χάλασε η κάρτα γραφικών?
xalkiadakis Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) δοκιμασε αρχικα να του κανεις ενα bios update Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2014 από xalkiadakis
gdiakakis89 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Έκανα update στο bios. Αν είχε πρόβλημα η κάρτα δεν θα έπρεπε να μην ανάβει καθόλου ο ανεμιστήρας της? Είναι σαν να πέφτει κάποια "ασφάλεια" γτ ενώ παίρνει μπρος στη αρχή μετά σταματάει. Δίαβασα σε ένα αγγλόγωνο forum για κάποιον που είχε μια περίπτωση που έμοιαζε με την δική μου, και τλκ δν υποστήριζε η motherboard την σειρά hd 5xxx (ήταν και αυτή η motherboard asrock και μάλιστα με το ιδιο socket(755) απλά παλαιότερο μοντέλο) ενώ είχε κανωνικα pci express 2,0 θύρα. Και στο forum αυτό έτυχε και έγραψε κάποιος από την asrock και του έδωσε ενα λινκ για ενα beta update του bios το οποίο και δούλεψε. Το update αυτο δεν υπάρχει στην σελιδα της asrock ακομα να φανταστείς. Για να καταλάβετε τι εννοώ δείτε Site: αυτό
xalkiadakis Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Έκανα update στο bios. Αν είχε πρόβλημα η κάρτα δεν θα έπρεπε να μην ανάβει καθόλου ο ανεμιστήρας της? οχι απαρετητα ... για να το επιβεβαιοσεις αν εχει οντως προβλημα βαλε την σε ενα αλλο υπολοσιτη και δες αν δουλευει Είναι σαν να πέφτει κάποια "ασφάλεια" γτ ενώ παίρνει μπρος στη αρχή μετά σταματάει. ξερω τι εννοεις ενας φιλος μου ειχε παθει κατι παρομοιο ... ισως υπαρχει ασυμβατοτητα της καρτας με την μητρικη αλλα μου φαινετε παραξενο γιατι αυτο γινετε συνηθως οταν η μητρικη ειναι αρκετα πιο παλια απο την καρτα αλλα δεν σε αυτην την περιπτοση δεν απεδουν δα και τοσα χρονια ...
Ailuros Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 ΄Εχω αυτή τη στιγμή 4 ενότητες με παρεμφερή τίτλους, οι οποίοι θα έπρεπε να είναι αναλυτικοί και περιγραφικοί. 4έχουν τίτλο "πρόβλημα με κάρτα γραφικών" και η τέταρτη "πιθανό πρόβλημα με κάρτα γραφικών". Το μόνο που λείπει είναι μια νέα ενότητα με τίτλο "λες να έχω πρόβλημα με κάρτα γραφικών;" για να κλείσει το καρέ. 3
Apoll Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα. Έχω το εξής πρόβλημα. Έχω την saphire vapor-x hd 5570 gpu η οποία λειτουργούσε μια χαρά με την motherboard asus P5K DELUXE που είχα. Αφού άλλαξα motherboard και πήρα την asrock g41c-gs έχω το εξής πρόβλημα. Μόλις βάζω την κάρτα γραφικών στο pc και το κάνω power up, το ledακι που έχει η καρτα γραφικών και ο ανεμιστήρας αναβει/γυρίζει για μισό δευτερόλεπτο και στην συνέχεια σταματάνε και το pc den δίνει καθόλου εικόνα( δν νομίζω καν να bootarei). Ο ανεμιστήρας της cpu λειτούργει κανονικά όπως και οι δίσκοι. Όταν βγάζω την κάρτα γραφικών απο το pc και δοκιμάζω με την onboard κάρτα γραφικών ανοίγει κανονικά ο υπολογιστής. Αν επίλεξω απο τα bios να έχει ως προεπιλογή την onboard καρτα γραφικών, και βάλω και την καρτα πανω στην pci-e x16 κανωνικά, τότε το pc ανοίγει και αν πάω στο device manager μου δείχνει την onboard κανονικά και άλλη μια καρτα γραφικών την οποία δεν την αναγνωρίζει και λεεί "this device could not start (code 10)". Νομίζω τα έγραψα όλα. Το τροφοδοτικό μου ειναι ενα tagan tg800-bz 800 watt. Ξέρει κανείς τι μπορεί να φταίει και αν χάλασε η κάρτα γραφικών? Υποθέτω ότι έχεις συνδέσει όλα τα καλώδια σωστά, και η κάρτα είναι στην σωστή θύρα, και καλά κουμπωμένη..... Δουλεύει το PC με διαφορετική κάρτα; Αν όχι, κοίτα αν έχεις τα σωστά καλώδια στην μητρική και δεν έχει ψοφίσει το τροφοδοτικό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα