Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οταν βγαλα ναι το είχα στο off έκανε restore οταν το άνοιξα χωρίς αυτη και παλι τα ίδια οταν κανει restore βασικα μου βγάζει στην οθόνη να πάτησω f1 για set up & f2 για συνέχεια αλλα το πατάω και τιποτα..

Δημοσ.

...γενικά βιαστικούλα σε κόβω Λενιώ, αν κρίνω ΚΑΙ από το παραπάνω μήνυμα που κουόταρες αλλά δεν έβαλες το σχόλιό σου...

...το οποίο μου επιβεβαιώνει ότι καλό ίσως θα ήταν να ξαναστήσεις το μηχάνημα, με πιο προσεκτικές κινήσεις, και ίσως αλλάξει κάτι...

....τί βιάζεσαι βρε; Το Μνημόνιο θα υπάρχει μέχρι το 2060. Και μέχρι τότε, τρέξουμε-δεν τρέξουμε, στα ίδια (χάλια) θα είναι οι ζωές μας. Οπότε χαλάαααρωσε

Δημοσ.

δεν με αφήνει να πόσταρω για κάποιο λόγω. Οταν βγαλα το είχα στο off έκανε restore οταν το άνοιξα χωρίς αυτη και παλι τα ίδια οταν κανει restore βασικα μου βγάζει στην οθόνη να πάτησω f1 για set up & f2 για συνέχεια αλλα το πατάω και τιποτα.. Και το γεγονός το να μην εχω στήσει κατι καλα δεν στέκει γιατι λειτουργούσε κανονικά απο την στιγμή που έβαλα τα Linux..

Δημοσ.

Οταν βγαλα ναι το είχα στο off έκανε restore οταν το άνοιξα χωρίς αυτη και παλι τα ίδια οταν κανει restore βασικα μου βγάζει στην οθόνη να πάτησω f1 για set up & f2 για συνέχεια αλλα το πατάω και τιποτα..

Έχεις τίποτα ασύρματα πληκτρολόγια πάνω;;;;

Για να σου έδειξε έστω αυτό το μήνυμα το ποιο πιθανό είναι να είναι όλα οκ αλλά να υπάρχει θέμα με κάποια ρύθμιση.

Δημοσ.

Εγώ πάω νάνι πάντως.

Λενιώ, το ότι δούλεψε για κάποιο διάστημα, εμένα μου λέει ότι λιγότερο πιθανό είναι να έχει πρόβλημα η μητρική και πιθανότερο κάτι που πάταγε στο περίπου, πλέον να μην πατάει αρκετά καλά (...μια μετακινησούλα, ένα ξεκούμπωμα, λίγα ηλεκτρόνια από 'δω αντί για από εκεί, και τσουπ να ένα πρόβλημα...). Δεν το θεωρώ σίγουρο, αλλά ικανό πιθανολογικά. Οπότε, ξαναστήσε...

Σ' αφήνω σε καλά χέρα πάντως, με τον Έλφη παρόντα.

Χάρηκα, κυρίως για την καταννόηση του χιούμορ. 

:-)   

• Like 1
Δημοσ.

<p>Δοκίμασε με το ενσύρματο μια, μπας και μπει στο setup που βγαίνει με το restore.</p>

Τιποτα το αφαίρεσα τελείως έκανα την ίδια διαδικασία, μου βγαίνει αυτο στην οθόνη αλλα ενώ το πληκτρολόγιο φωτίζει κανονικά και επιχειρώ να πάτησω τιποτα παλι..

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Καλημόργκεν.

Λοιπόν Λένα, ξανατσέκαρα λίγο αυτά που έγραφες χθες, γιατί είναι αλήθεια ότι τα έγραφες κάπως "βιαστικά", και (εγώ τουλάχιστον) είχα λίγο πρόβλημα να τα πιάσω με τη μία.

Για πάμε μια σούμα :

Έχεις ένα πισί, στο οποίο αλλάζεις μητρική ΜΟΝΟ, το οποίο δεν μπορεί να εκκινήσει τα XP (λογικό, γιατί ειδικά τα ΧΡ δεν μπορούν να εκκινήσουν όταν έχει αλλάξει το hardware, και συγκεκριμένα το chipset της μητρικής, για το οποίο δεν έχουν μηχανισμό να το αναγνωρίσει ώστε να περάσουν αυτομάτως τον σχετικό driver). Τελικώς αποφασίζεις και εγκαθιστάς νέο λειτουργικό (Λίνουξ) στον δίσκο. Όλα σωστά ως εδώ;

Αν ναι, μια μικρή παύση : τα Λίνουξ άνοιξαν κανονικά μετά την εγκατάστασή τους; Δούλευαν όλες οι βασικές συσκευές κανονικά; Τα 2 πληκτρολόγια που είπες, το ποντίκι, οι USB θύρες; Τα λεντάκια τους ανάβανε, αλλά τα χρησιμοποίησες;  Έκανες μετά κάποια επανεκκίνηση στα Λίνουξ. Ξαναμπήκανε κανονικά; Ή με τη μία υπήρξε το πρόβλημα;

Στη συνέχεια, αποσύνδεσες τον-τους δίσκο-δίσκους. Και παρ' ολ' αυτά, με το που πατάγες το power-on, φαινόταν να ξεκινούσε ο υπολογιστής (τα λεντάκια του άνοιγαν κανονικά, τα ανεμιστήρια του γυρίζανε), ΑΛΛΑ δεν είδες σε καμμία στιγμή κάτι στην οθόνη (κάποιο logo ή τα γράμματα που αντιστοιχούν στο BIOS P.O.S.T.). Όχι τουλάχιστον μέχρι να βγάλεις την μπαταρία της μητρικής (κλείνοντας παράλληλα τον διακόπτη του τροφοδοτικού) -διαδικασία που την αποκάλεσες "restore"- και τότε μόνο έβλεπες την απαρίθμιση συσκευών από το ποστάρισμα του BIOS, Η οποία σταμάταγε στο τέλος της οθόνης κάτω-κάτω, και έβγαινε προτροπή να πατήσεις f1 για συνέχεια και f2 για να σε βάλει στο setup του BIOS; Και ό,τι και να πάταγες στα πληκτρολόγια, δεν ανταποκρινόταν το σύστημα;

(...έβγαλες μετά το USB dongle του ασύρματου, αλλά και πάλι -μετά από επανεκκίνηση φαντάζομαι- ενώ σου έβγαζε τις προαναφερθείσες επιλογές, αναταπόκριση από το ενσύρματο πληκτρολόγιο, γιοκ; Το οποίο τί είναι; USB; Aν ναι, μήπως έχεις/μπορεί να βρεις κι ένα PS/2 να δοκιμάσεις; Δοθέντος ότι έχει τέτοια θύρα η νέα μητρική...)

Επίσης, δεν ανέφερες καθόλου μπιπς. Υπήρξαν σε κάποια φάση; Έστω στην αρχή (δηλωτικά του "όλα καλά"); Έχει ενσωματωμένο twitter η μητρική; Ή μόνο κάποιο ηχειάκι το κουτί; Το σύνδεσες αυτό...;

Παρεμπιπτόντως, κι ας φαίνεται μαλακία η προτροπή, σίγουρα σύνδεσες όλα τα απαραίτητα βυσματάκια του τροφοδοτικού; Εκείνο το 6βολτο που πάει δίπλα στον επεγεργαστή; Της κάρτας γραφικών, αν ίσως χρειάζεται τέτοιο;

Τέλος, αποσύνδεσες πχ πιθανό-ά optical drives; Κάτι άλλο (μάλλον σε USB); Σύνδεσες ό,τι ήταν απαραίτητο, εντός του κουτιού; Πχ τα βυσματάκια για τις εμπρός ή και κάποιες από τις πίσω USB θύρες; Μήπως κάπου άλλαξες τη θύρα σύνδεσης του ενσύρματου πληκτρολογίου (για USB το κόβω), και αντιστοιχεί σε μη συνδεδεμένο στη μητρική πανελάκι; Λέω, μήπως.......

Αν τα παραπάνω έχουν γίνει / γενικά δεν βοηθάνε κάπου, το επόμενο βήμα πριν απόπειρα επιστροφής της μητρικής, προσωπικά θα ξέστηνα τα πάντα, τα γκρίζλι, τις πολικές αρκούδες που έχει το σύστημα, θα έβαζα την μητρική πάνω σε γραφείο/πάγκο/τραπέζι/τοίχο/πάτωμα/ταβάνι, θα έβγαζα-ξανάβαζα προσεκτικά τον επεξεργαστή, θα ξανάβαζα thermal paste, την ψύκτρα/τον ανεμιστήρα, θα σύνδεα ένα ηχειάκι κουτιού, όλα τα σχετικά βύσματα του τροφοδοτικού, ένα PS/2 πληκτρολόγιο, μια RAM, την οθόνη σε πιθανό VGA κονέκτορα στη μητρική - αλλιώς θα έβαζα δική μου κάρτα γραφικών και τέλος θα έκανα ένα jumpstart του συστήματος, μ' ένα κατσαβιδάκι πχ, ακουμπώντας τα σχετικά πινάκια στη μητρική. Κι αν δεν δούλευε ούτε και τότε, ε ΤΟΤΕ επιστροφή της μητρικής...

Δημοσ.

Ειναι ολα όπως τα λες και τα εχω δοκιμάσει το πληκτρολόγιο το άλλο ειναι ps/2, ακουγετε μπιπ οτι ανοίγει, και εχω τσεκάρει και τροφοδοτικά και VGA και ram. Το μονο "λάθος" ειναι οτι δεν πηρα μονο μητρική αλλα και καινούριο έπεξεργαστη

Όπως και να εχει θα κανω αυτο που μου είπες..

(Δεν κτβ μονο αυτο με τα κατσαβιδακια)

Δημοσ.

Το κατσαβίδι (ή ό,τι άλλο μεταλλικό με pointy άκρη) θα το χρησιμοποιήσεις για "γεφύρωμα" (στιγμιαία), πάνω στα πινάκια της μητρική στας οποία κανονικά καταλήγουν τα καλωδιάκια που ξεκινάν απ' το μπουτόν του "power-on" του κουτιού. Κάθε άγγιγμα του κατσαβιδιού (ψαλιδιού/καρφιού/whatever) στα πινάκια, κάνει τη δουλειά που κάνει ένα πάτημα του κουμπιού.

Το στήσιμο μητρικής εκτός κουτιού με μόνο τα ΑΠΟΛΥΤΩΣ απαραίτητα για την εκκίνηση συστήματος (ούτε δίσκοι ούτε κάτι άλλο), είναι η βάση για να καταλάβεις αν η μητρική κατά βάση (....η ο επεξεργαστής ίσως, μιας και λες ότι και αυτός είναι νέος), έχει πρόβλημα, και αξίζει τον κόπο να την δώσεις για έλεγχο και πιθανή αντικατάσταση (...αν φυσικά δεν πέσεις σε κάγκουρες και σου βγάλουν την ψυχή και για καιρό αλλά ίσως να μην κάνουν σωστό έλεγχο καν στην τελική...Από πού αλήθεια την πήρες; Γνωστή αλυσίδα ας πούμε; )

• Like 1
Δημοσ.

Δοκιμασε να ξεσυνδεσεις ολα τα καλωδια της μητρικης και αφησε μονο το 4 pin του cpu και το 24 pin της μητρικης, sata, usb front panel βγαλτα ολα. Στην συνεχεια κανε εκκινηση του μηχανηματος βραχυκυκλωνοντας τα 2 pin του power πανω στην μητρικη και δες αν σου κανει το ιδιο.

• Like 1
Δημοσ.

Παιδια άνοιξε! :) τα αφαίρεσα ολα και το άνοιξα με μονο τα βασικα. Μαλλον κατι απο τα υπόλοιπα θα βραχυκύκλων και δεν θα άφηνε τον υπολογιστή να ανοίξει. Τέλος καλο ολα καλα :) σας ευχαριστω πολυυ!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...