koiliodoulos Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Καλησπερα μετακομιζω απο on σε οτε και θελω ενα καλο μοντεμακι το οπιο να μου επιτρεπει κιολας να ρυθμιζω την ταχυτητα που δινω στους αλλους υπολογιστες του δικτυου οι οποιοι συνδεονται ασυρματα. Δεν με νοιαζει το budget. Παλια ειχα μοντεμακι της zyxel (εποχες 05) μετα κολλησαμε με το Pirelli. Απλα να πω οτι η γραμμη μου ειναι λιγο περιεργη με 35attenuation και οταν πιανω 11-12 τρελενεται στις αποσυνδεσεις με noise margin 8-9. To λεω μπας και με σωσει το ρουτερ Ευχαριστω εκ των προτερων!
poulinos Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 καποια zyxel ειχαν bandwidth manager.αλλο qos που δινουν μερικα ρουτερ και αλλο bandwidth manager.το qos μπορει απλα να εχει να ορισεις priorities ενω το bandwidth manager να εχει να οριζεις bandwidth ανα ip.μερικα ρουτερ μπορει να εχουν και τα δυο.. πλεον τετοια feautures αν θες και καλο router δινουν τα draytek .Πχ 2760 Που ειναι και vdsl για μελλοντικη χρηση. θα προτιμουσα draytek απo zyxel http://www.draytek.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=category&id=119:bandwidth-management&Itemid=293&lang=en αν εχουν Kv στην περιοχη σου θα μπορουσες να πηγαινες σε vdsl ωστε να ειχες και καλυτερη ταχυτητα(vdsl)αλλα και σταθεροτητααααααααααα. μπορει επισης τα κολληματα να μην ειναι λογω χαλκου οτε αλλα να ειναι ειτε λογω εξοπλισμου ειτε λογω καλωδιωσης ειτε καποιο προβλημα στην καρτα στο dslam αν και δυσκολο.θα το δεις οταν ενεργοποιηθεις σε οτε.αν πιανουν τα χερια σου να κανεις δοκιμη στον καταναμητη/χωνευτη και να δεις τo max της γραμμης και να το συγκρινεις με πανω το σπιτι θα ηταν καλη φαση.αλλα δες και οταν ενεργοποιηθεις σε οτε .αν κανει τα ιδια τοτε η κατι σε σενα η στον χαλκο.
koiliodoulos Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Ειχαμε κανει παλια πριν κανα 2 χρονο μετρηση κατω στον κατανεμητη και επιανα 14 αν δεν κανω λαθος. Το θεμα ειναι οτι στο σπιτι πιανω 10-11 αλλα με φουλ αποδυνδεσεις δηλαδη δεν με αφηνει να παιξω online παιχνιδι. Αυτος ηταν τοτε και ο λογος που εφυγα απο τον οτε τοτε. Ενω κλειδωνα στα 12 αρχοντικα μια μερα κλεινω το ρουτερ και κλειδωσα στα 10 με φουλ αποσυνδεσεις. Στην ον που ειμαι/ημουν μονο οταν γραψει 5-5κατι με snr 13-15 ειμαι σταθερος! Τι να πω ειδομεν με οτε! Στο drytek που μου προτεινες εχει και επιλογες να πειραζω το snr της γραμμης?(vigor2760v delight) Ευχαριστω και παλι!
Luciddream Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 draytek έχω δουλέψει με bandwidth limiter και δουλεύει αρκετά καλά, αλλά σε ενσύρματο το έχω δοκιμάσει μόνο. έχει πολύ καλό user interface, αλλά φυσικά τα πληρώνεις όλα. γενικότερα πάντως, ακόμα και τα φτηνά technicolor έχουν qos + bandwidth limiter, αλλά πρέπει να είσαι μάγος για να τα σετάρεις για τις αποσυνδέσεις πάντως, είναι θέμα γραμμής και δεν θα σε σώσει το ρουτερ
poulinos Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Ειχαμε κανει παλια πριν κανα 2 χρονο μετρηση κατω στον κατανεμητη και επιανα 14 αν δεν κανω λαθος. Το θεμα ειναι οτι στο σπιτι πιανω 10-11 αλλα με φουλ αποδυνδεσεις δηλαδη δεν με αφηνει να παιξω online παιχνιδι. Αυτος ηταν τοτε και ο λογος που εφυγα απο τον οτε τοτε. Ενω κλειδωνα στα 12 αρχοντικα μια μερα κλεινω το ρουτερ και κλειδωσα στα 10 με φουλ αποσυνδεσεις. Στην ον που ειμαι/ημουν μονο οταν γραψει 5-5κατι με snr 13-15 ειμαι σταθερος! Τι να πω ειδομεν με οτε! Στο drytek που μου προτεινες εχει και επιλογες να πειραζω το snr της γραμμης?(vigor2760v delight) Ευχαριστω και παλι! δεν μπορεις να πειραξεις το snr στο draytek. σε netgear dgnXXXX εχω ακουσει οτι το κανουν μεσα απο το cli ο οτε θα σου βαλει 9 snr απο default εκτος αν εχεις οτε tv που θα σου βαλουν μεγαλυτερο αλλα οκ μπορεις να ζητησεις να στο χαμηλωσουν.πιο κατω απο 9 δεν θυμαμαι να εχω δει ή γενικοτερα να βαζουν σε πακετα 24αρια.αν ειχες το ιδιο προβλημα με οτε το οποιο πηγε στην On τοτε θα ξαναυπαρχει και οταν πας οτε οποτε ειτε χαλκος οτε ειτε κατι σε σενα.θελει δοκιμη σε κατανεμητη να δεις αν εισαι σταθερος εκει και μετα πανω στο κεντρικο πριζακι και στα υπολοιπα για να δεις τι γινεται.αλλιως θα πρεπει απο οτε να σου βαλουν μεγαλυτερο snr (profile) για να εισαι καλυτερα αλλα θα χασεις σε ταχυτητα.οποτε καλο θα ειναι να το ψαξεις περισσοτερο τωρα που θα γυρισεις σε οτε μηπως χρειαστει να σου αλλαξουν κανα ζευγαρι αφου το δωσεις βλαβη.απλα καλο θα ηταν αν μπορεις να τσεκαρεις εσυ πρωτα.σε καθε περιπτωση δοκιμης πρεπει να αποσυνδεεις οτιδηποτε υπαρχει πχ μετα τον κατανεμητη ή μετα το κεντρικο πριζακι για να κανεις δοκιμη ωστε να βρεις που ειναι το προβλημα.γιατι θα ειναι κριμα να χανεις μεσα στο σπιτι.αν ησουν σιγουρος οτι εχανες λογω χαλκου εκει πχ θα μπορουσες να ζηταγες νεα γραμμη αντι για να αλλαξεις παροχο στην υπαρχουσα μηπως και ετσι πετυχαινες καλυτερο χαλκο .απλα εκει πληρωνεις μεγαλυτερο τελος ενεργοποιησης και παιρνει παραπανω η αιτηση.και ελπιζω απο τον οτε να μην ζητησες τιποτα adsl over isdn αλλα απλη γραμμη.adsl over pots draytek έχω δουλέψει με bandwidth limiter και δουλεύει αρκετά καλά, αλλά σε ενσύρματο το έχω δοκιμάσει μόνο. έχει πολύ καλό user interface, αλλά φυσικά τα πληρώνεις όλα. γενικότερα πάντως, ακόμα και τα φτηνά technicolor έχουν qos + bandwidth limiter, αλλά πρέπει να είσαι μάγος για να τα σετάρεις το thomson/technicolor ναι μεν ειναι φτηνο αλλα πρεπει να τα κανει ολα απο κονσολα οποτε ας το αφησει καλυτερα.πολυ cli και απορω ποσοι μπορουν να το σεταρουν.το draytek κοιταει ip οποτε ειτε ενσυρματα ειτε ασυρματα δεν νομιζω οτι αλλαζει κατι.και interface να κοταει περα απo ip παλι θα υπαρχει και το wifi. αν δεν θες vdsl ρουτερ για χ ψ λογο τοτε πας στο 2710n.
koiliodoulos Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Οκ καταλαβα!! Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις!! Αν ξεκινησει αποσυνδεσεις θα το δωσω βλαβη και βλεπουμε τι θα γινει!! Απλα με οτε πιστευω θα βρω λυση!! Και παλι ευχαριστω! Sent from my iPhone using Insomnia
poulinos Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 Οκ καταλαβα!! Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις!! Αν ξεκινησει αποσυνδεσεις θα το δωσω βλαβη και βλεπουμε τι θα γινει!! Απλα με οτε πιστευω θα βρω λυση!! Και παλι ευχαριστω! Sent from my iPhone using Insomnia ναι περιμενε να πας σε οτε και να δεις τι γινεται.ο οτε θα σε βαλει σε 9margin.αμα δεις σκαμπανεβασματα στο margin εκει ξεκινα πρωτα απο ολα με κατανεμητη.αν σε κατανεμητη εισαι πχ στα 14 οπως ελεγες και πανω φτανεις στα 10 και με αποσυνδεσεις ε ναι ειναι φως φαναρι οτι κατι φταιει απο κατω μεχρι πανω.μπορει να ειναι ειτε στην καθετη καλωδιωση δηλαδη κατανεμητη μεχρι κεντρικο πριζακι ειτε μπορει να ειναι στην οριζοντια δηλαδη απο το κεντρικο πριζακι μεχρι μεσα.μπορει πχ να ειναι καποιο προβληματικο φιλτρο ,καποιο οξειδωμενο καλωδιο.μηπως υπαρχει συνδεδεμενος συναγερμος και δεν εχει φιλτρο?απλα καποιος που να ξερει να κανει τις δοκιμες γιατι ο οτε αμα ερθει θα δοκιμασει μεχρι τον κατανεμητη μονο που ειναι το κομματι ευθυνης του
koiliodoulos Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2014 Το θεμα ειναι οτι δεν ξερω να τα κανω αυτα τα τεστ!! Και να διαβασω guide ψιλοφοβαμαι να τα πειραξω! Αλλα ακομα και να ηξερα και να εβρισκα προβλημα πως διορθωνεται;; Πληροφοριακα παντα! Sent from my iPhone using Insomnia
poulinos Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2014 Το θεμα ειναι οτι δεν ξερω να τα κανω αυτα τα τεστ!! Και να διαβασω guide ψιλοφοβαμαι να τα πειραξω! Αλλα ακομα και να ηξερα και να εβρισκα προβλημα πως διορθωνεται;; Πληροφοριακα παντα! Sent from my iPhone using Insomnia αν δεν ξερεις να τα κανεις οταν ενεργοποιηθεις στον οτε δες τι γινετε με την γραμμη.μην βαλεις πανω το zte που σου δινουν γιατι ειναι μπαχαλο ετσι και αλλιως.αν βλεπεις παραξενα στο MargIn και αποσυνδεσεις βγαλε ολα τα τηλεφωνα φιλτρα σπλιττερ και ασε μονο το ρουτερ και δες παλι.κατανεμητη το ξεχναμε αφου δεν ξερεις.αν εχεις συναγερμο θελει φιλτρο.αλλιως αν βλεπεις παλι τα ιδια φωναζεις οτε.αν ο οτε πχ δει οτι κατω εισαι 14 mbit Και πανω 10 κατι γινεται απο κατω μεχρι πανω ή στην οριζοντια καλωδιωση.αν κατω κανει τα ιδια χαλια τοτε θα το δουν αυτοι. μια αλλη δοκιμη ειναι να λυσεις το κεντρικο πριζακι στο σαλοονι συνηθως και να κρατησεις μονο τα 2 καλωδια που ερχονται απο τον κατανεμητη και να δοκιμασεις εκει.χωρις δηλαδη ολατα υπολοιπα πριζακια ενωμενα.ετσι αποκλειεις οτι φταιει κατι αλλο στα υπολοιπα πριζακια.τα καλωδια που ερχονται απο τον κατανεμητη ειναι αυτα που θα μετρησεις ταση πανω και θα εχεις και σωστο συγχρονισμο.αν βαλεις ενα σωστο ενα λαθος δεν θα εχεις ταση το πιο πιθανο(με μια εξαιρεση που την βγαζουμε εκτος) και ο συγχρονισμος σου θα ειναι ειτε ανυπαρκτος (θα βλεπεις προσπαθεια ) ή θα ειναι πολυ χαμηλος. το πως διορθωνεται εξαρτατε την περιπτωση.αν ειναι στον οτε το φτιαχνει ο οτε αν ειναι οξειδμενο καλωδιο απλα το κοβεις λιγο πιο χαμηλα ή το καθαριζεις.αν ειναι χαλασμενη ρεγκλετα γινεται παρακαμψη ,αν ειναι καθετη καλωδιωση βαζεις το αναπληρωματικο.αν ειναι καποιο πριζακι προβληματικο το αλλαζεις.αν ειναι καποιο καλωδιο προς καποιο πριζακι τοτε το απενεργοποιεις και δεν το συνδεεις.ολα ειναι αναλογως την περιπτωση. αν η γραμμη παιξει σταθερα μετα μπορεις να ζητησεις και Fast path για καλυτερο ping>αν το κανεις τωρα που ειναι ηδη χαλια θα εχεις περισσοτερες αποσυνδεσεις.τo interleave και το μεγαλυτερο snr κανουν την γραμμη πιο σταθερη αλλα το μεγαλυτερο snr κοβει και ταχυτητα.
koiliodoulos Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2014 Χιλια Ευχαριστω!!! Θα το δοκιμασω οταν ενεργοποιηθω!! Πηρα ηδη το drytek!! Sent from my iPhone using Insomnia
poulinos Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2014 Χιλια Ευχαριστω!!! Θα το δοκιμασω οταν ενεργοποιηθω!! Πηρα ηδη το drytek!! Sent from my iPhone using Insomnia μια χαρα.ριξτου firmware update.αλλα και απο τωρα μπορεις να το βαλεις πανω και να δεις για το qos και την σταθεροτητα.και να δεις και την καλωδιωση σου λιγακι.
koiliodoulos Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) <p><p>Εκτος θεματος βεβαια!! Αλλα τσεκαρε πως ειναι στο σαλονι! 2 καλωδιακια ειναι εκτος εντελως!<br><br> <br><br><br><br> <br><br><br> Edit : Βρηκα ενα παλιο θεματακι με καλωδια κτλ κτλ το δευτερο ειναι αναπληρωματικο λογικα. Εχω 3 πριζες τηλεφωνου στο σπιτι! Τα απομονωσα ολα μονο το ρουτερ στην κεντρικη αλλα παλι τα ιδια φουλ αποσυνδεσεις! καθε 5 λεπτο!<br> Sent from my iPhone using Insomnia</p></p>[Απο κρεβατοκαμαρα εκει εχω μονο τηλεφωνοΚαι απο δωματιο μου εκει εχω σκετο το μοντεμ πανω. Επισης οταν αποσυνδεσα τελειως τα καλωδια απο το σαλονι το υπολοιπο σπιτι κανονικα ειχε τηλεφωνο και ιντερνετ (εννοειται τα ιδια μπιιιιπ με αποσυνδεσεις κτλ κτλ) απλα μαλλον στης κρεββατοκαμαρας ειναι η κεντρικη πριζα του σπιτιου. Βλεπω στο σαλονι ομως οτι εχει 2 ζευγη συνδεδεμενα μαλλον λαθος του τοτε τεχνικου που τα συνδεσε? Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2014 από koiliodoulos
poulinos Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2014 σωστα.αναπληρωματικο.ενα ερχεται απο τον οτε το δευτερο πηγαινει στο δευτερο πριζακι.στο δευτερο πριζακι πρεπει να εχεις παλι 2.ενα που ερχεται απο το πρωτο και ενα που πηγαινει στο τριτο.και στο τριτο μονο ενα. αν στην κεντρικη αφησες μονο το ενα ζευγαρι και απομονωσες τα αλλα τοτε σιγουρα δεν φταιει κατι μεσα στο σπιτι.οποτε η φταιει στην χωνευτη κατι ή στον οτε.να φταιει η καθετη απο το κεντρικο πριζακι μεχρι εξω ειναι λιγο δυσκολο αλλα και να ειναι αυτο εχεις αναπληρωματικο.συνηθως δεν χαλαει το καλωδιο απλα βλεπεις οξειδωση. τωρα ειδα το edit σου.θα σου απαντησω λιγακι αργοτερα.
koiliodoulos Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Οποτε βρεις χρονο ρε συ σιγα! Αν μπορεις απαντησε μου και μεσω Pm!! Να σαι καλα για την ολη βοηθεια σου!
poulinos Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 sorry για το delay.Παμε απο την αρχη.εχεις 3 πριζακια.στο ενα που θεωρητικα ειναι το κεντρικο εχεις 3 ζευγαρια.δυο συνδεδεμενα και ενα εκτος.στο δευτερο πριζακι εχεις δυο ζευγαρια συνδεδεμενα και στο τριτο ενα ζευγαρι? αν ειναι ετσι θεωρητικα πρεπει απο το πρωτο να πηγαινεις δευτερο και απο το δευτερο στο τριτο. εσυ λες οτι στο κεντρικο τα ελυσες ολα και ειχες τηλεφωνο σε ολα τα αλλα. αυτο θα ειχε μονο μια εξηγηση αν ΚΑΙ στο δευτερο πριζακι εχεις ενα ζευγαρι( που εγω βλεπω 2 ενωμενα και ενα να περναει καθετα) αυτο θα σημαινε οτι μαλλον εχει γινει παραλληλη ενωση σε καποιο κουτι πανω στον τοιχο μεσα στο σπιτι οποτε ολα τα πριζακια ειναι ισοδυναμα.αλλα τοτε το πρωτο πριζακι δεν θα πρεπε να εχει 3 ζευγαρια αλλα να εχει ενα.επισης αν ειναι ετσι δηλαδη παραλληλα τοτε αν αφησεις ενα ζευγαρι μονο στο κεντρικο πριζακι θα πρεπει να παιζουν και τα υπολοιπα.αλλα δεν πολυστεκει ειδικα αμα εχεις 3 στο πρωτο 2 στο δευτερο και ενα στο τριτο.μηπως κατι δεν ειχες κανει καλα?εκτος αν εγινε καμια ανακαινιση και υπηρχαν 3 συνολικα ζευγαρια μεχρι το κεντρικο απο την χωνευτη(δυσκολο λιγο) και μετα απλα καποιος κατι εκοψε και τα εκανε παραλληλα.ή να υπηρχαν 2 απο χωνευτη/κατανεμητη μεχρι κεντρικο και 2 μετα να πηγαινουν στο υπολοιπο σπιτι.επισης με παραξενευει στο δευτερο πριζακι που βλεπω δυο ζευγαρια αλλα βλεπω και ενα που περναει απο πισω.να πηγαινει απο το πρωτο στο τριτο απευθειας και απο το τριτο να πηγαινει στο δευτερο σε κρυφο σημειο?αλλα παλι στο δευτερο πριζακι τα 2 ζευγαρια τι κανουν?θα πρεπει μαλλον να τα αποσυνδεσεις ολα ολα και να δεις ποιο σου φερνει ταση που ειναι απο τον οτε και μετα να μετρησεις και τα υπολοιπα να δεις αν εχουν ταση.αν οχι ειμαστε καλα.αν ναι τοτε καπου γινεται ενωση σε κουτι.εκτος αν υπαρχεει και κανα αλλο πριζακι ακομα και δεν το εχεις δει.να ειναι κρυμμενο πισω απο κανα επιπλο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα