Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας παιδιά, είμαι ο αδερφός του Maxalos και είμαι καινούργιος με την css. το πρόβλημα μου είναι ότι θέλω να βάλω ένα κουμπί σε θέση right και left με την css. έχω ψάξει αλλά το μόνο που βρήκα είναι αυτές τις εντολές [ position:absolute; left: 202px; top: 198px; ] αλλά δεν θέλω να τις χρησιμοποιήσω.

Link.png Site: ασδ

και γενικά θα ήθελα να μάθω ακόμα παραπάνω για τον καλύτερο σχεδιασμό της εμφαάνισης ενός κουμπιού, που θα μπορούσα να ρίξω μια καλύτερη ματιά.

με την ευκερία θα μπορούσατε να με προτείνετε κανενα καλό σίτε ή ακόμα καλύτερα κανένα βιβλίο για να μάθω καλύτερη την css.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ φίλε Χρήστο για την απαντηση σου κ για την βοήθεια. τα 2 σιτε εκτός τις mozzila είναι πολύ γνωστά, ιδιαίτερα το w3school :D .
Ερώτηση: τι είναι το nth-of-type() και τι τιμές παίρνει η παρένθεση? (δεν είμαι σίγουρος εαν κατάλαβα, τι ακριβώς κάνει η εντολή)

Αυτό που ψάχνω για ένα κουμπί είναι να το βάλω σε θέση right και center (ταυτόχρονα) που απ' ότι κατάλαβα είναι αδύνατον :/

Μία άλλη απορία είναι αν φτιάξω μια ιστοσελίδα κ ορίσω κάποια μεγέθοι (σε px) θα φαίνεται το ίδιο σε έναν υπολογιστή ο οποίος έχει μεγαλύτερη ανάλισει από την δικιά μου οθόνη ή δεν θα φαίνεται το ίδιο, αυτά τα μεγέθοι που δίχνει αυτή η ιστοσελίδα Link.png Site: unsemantic είναι για όλες τις οθόνες ίδια? δηλαδή ορίζω ένα κουμπί για την ιστοσελίδα μου κ σε μια θέση, η θέση που φαίνεται σε εμένα θα είναι το ίδιο κ στους άλλους

συγνώμη άμα γίνομαι λίγο κουραστικός

φιλικά Πέτρος

Δημοσ.

για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα είδα αυτό και έκατσα και το έγραψα μόνος μου για εξάσκηση αλλά έχω το εξης πρόβλημα, ότι δεν λειτουργεί το κουμπί έτσι όπως το πρωτοτυπο. το έκανα αντιγραφή τον κώδικα αλλά το ίδιο πρόβλημα παραμένει. Link.png Site: το αντίγραφο

Δημοσ.

Το nth-of-type(#) το χρησιμοποίησα για να επιλέξω συγκεκριμένα frames.
Βαρέθηκα να δώσω ξεχωριστά ονόματα για κάθε frame... :P

Δηλαδή αν έχεις έναν κώδικα 

<div>...</div>
<div>...</div>
<div>...</div>
<div>...</div>
<div>...</div>

και θέλεις να επιλέξεις το 3ο div, μπορείς να χρησιμοποιήσεις στο CSS την ψευδοκλάση div:nth-of-type(3).

Για το παράδειγμα σου με το Login,
Δεν έχεις συμπεριλάβει την βιβλιοθήκη jQuery γιαυτό δεν δουλεύει το login.
Στην JS πάνω αριστέρα στο γρανάζι αν πατήσεις λέει "No lilbrary..." Επέξελε την jQuery και θα παίξει.

Για το unsemantic.
Με τo CSS Framework αυτο, φτιάχνεις το layout, δηλαδή μπορείς να φτιάξεις διάφορα layouts όπως στο demo χρησιμοποιώντας τις κλάσεις του unsemantic.
Αν εσύ γράψεις κάτι δικό σου, και το ορίσεις με pixel πολύ πιθανό να μην προσαρμόζεται ανάλογα την οθόνη...
Μπορείς όμως να το γράψεις ως εξής: 

Αντί για: width: 300px; -> να το γράψεις max-width: 300px έτσι ώστε στο μέγιστο να είναι 300px και θα μικραίνει κανονικά...

• Like 1
Δημοσ.

ευχαριστώ και πάλι φίλε Χρήστο είσαι τέλειος, για δάσκαλος πρέπει να πας : D

μετά από πάρα πολλές ώρες διαβάσματος κατάλαβα κ έμαθα παρα πολλά σχετικά css, js, jquery και άλλα πολλά.

όσο για το login ήταν πολύ απλή η απάντηση του προβλήματος μ, ήταν μπροστά στα μάτια μ αλλά ποτέ δεν θα την έβρισκα λόγο επειδή δεν γνωρίζω κ καλά το codepen :P .  η εντολή nth-of-type() πολύ χρήσιμη.

Δημοσ.

Μια απορία, όπως καταλαβα πρέπει να βάζεις μια βιβλιοθήκη για την jquery αλλά δεν έχω καταλάβει ποια έκδοση πρέπει να βάζω κάθε φορά. τι στο καλό γίνετε με μπερδεύει...

για το login ποια βιβλιοθήκη πρέπει να χρησιμοποιήσω?

Δημοσ.

Συνήθως βάζεις την νεότερη για ότι κάνεις...

Εκτός αν το script που χρησιμοποιείς δεν είναι συμβατό με την νεότερη έκδοση.
Στην περίπτωση αυτή θα το λέει ότι δουλεύει μόνο με συγκεκριμένη version και ποια είναι αυτή.

Απέχω για δάσκαλος πάρα μα πάρα πολύ... άσε που μου αρέσει η μάθηση περισσότερο.
Είναι ένας τύπος στο YouTube ο Scott από το LevelUp Tuts.. (αν δεις βίντεο του θα καταλάβεις... :P) ο οποίος έχει πάρα μα πάρα πολύ ωραία tutorials... είναι και πολύ επεξηγηματικός... Εύκολα τον καταλαβαίνεις!

Γενικά το YouTube βρίθει από πολλά ωραία channels σχετικά με το web design/development.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...