washcloud Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 ...βρε προφανές είναι. Αλλού το πάω εγώ : πού τις βρήκε; Σε ποιούς απευθύνονται; Τί βαθμό...σοβαρότητας έχει αυτός που τις παρέχει; Πόσο εξηγεί (ή πόσο όχι) τί ακριβώς εστί "κλην ρουμ"; Και πόσο εν τέλει (εδώ το πάω) "σοβαρά" να ασχολήθηκε με το ζήτημα ο φίλος ο σουγιάς; (...κάτι μου θυμίζει αυτό εν τω μεταξύ...) Κι ολ' αυτά τα ερωτήματα, διότι νομίζω ότι δεν έχει νόημα το παίδεμα με τον δίσκο, καθώς νομίζω ότι επιβεβαιώνουν (τα ερωτήματα) την αρχική διάγνωση : ιζντέντ.... *....ωπ, ένας Μάους ανάμεσά μας! (...ναι, το πήρε το μάτι μου το θέμα σου τις προάλλες αδερφέ. Είχα πάει να γράψω και μερικά πράγματα, απλώς επιβεβαιωτικά όμως κατά βάση αυτών που σου είπαν και οι άλλοι. Και τελικά είπα δεν έχει νόημα και δεν το πόσταρα... Τεσπα, ναι, δεν είναι να βασίζεσαι στον εν λόγω δίσκο. Και σίγουρα δεν υπάρχει τρόπος να τον "φτιάξεις". Δεν ξέρω στάνταρ σενάριο για τις θερμοκρασίες, αλλά στο φλου το φαντάζομαι ότι κάπου/κάπως μπατάρανε οι κεφαλές, και δη οι εγγραφής, και γι' αυτό ανεβάζει θερμοκρασία και δεν γράφει σωστά. Εμπειρικά κι ενστικτωδώς πάντως σου λέω ότι είναι πρόβλημα χαρντγουερικό και μάλιστα δεν έχει πολύ ζωή μπροστά του. Το τονίζω επειδή κάτι σου είπε ο Ελφ για fragmentation κτλ, το οποίο δεν παίζει ούτε γι' αστείο - μιλάμε για 3ΜΒ/sec...Έχω πετύχει και άδειους σε τέτοια κατάσταση άλλωστε...Ειδικά αν ανεβάσει κι άλλο θερμοκρασία - μέχρι 75 έχω πετύχει, και μετά ίνσταντ καπούτ. ...επίσης, όταν γκρινιάζω εγώ με τις μικρές εγγυήσεις, με γράφουν οι περισσότεροι στα παλιά τους τα παπάρια μετα....... :ρ Σου 'κατσε μαν. Τί να γίνει. Αξέπτ ιτ και παν' παρακάτ'...) 1
άδικος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Αμα ο άνθρωπας κατάφερε & βρήκε clean room & έκανε τη σωστή διαδικασία τι σημασία έχει αν του το πρότεινε & η γιαγιά του Αφού το λέει κατηγορηματικά δέχεσαι πως είναι έτσι & συνεχίζεις. Δεν υπάρχει λόγος να αναλωνόμαστε στην αμφισβήτηση. Αν στο τέλος αντιληφθεί πως τελικά έκανε λάθος ή έκανε κάτι μπακαλίστικο αυτός θα το βρει μπροστά του.
washcloud Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 ...ναι αλλά, εγώ έβλεπα CSI λίγο πριν...
sougiasdj Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Για το πρώτο κομμάτι: popcorn mode: enabled Τώρα σχετικά με το μόριο σκόνης μέσα στο σκληρό δίσκο. Η λειτουργία του σκληρού δίσκου βασίζετε στον αέρα. Γιαυτό και σε μεγάλα υψόμετρα χρησιμοποιηούν ssd. Τώρα αν έχει σκόνη (ελάχιστη) πιστεύω οτι θα πάει στην κατάλληλη έξοδο που υπάρχει στο εσωτερικό του δίσκου. Όσο για το cleanroom παρακολούθησα ολόκληρη σεζον CSI -Μαϊάμι οπότε πιστεύω έχω όλες τις προϋποθέσεις.
άδικος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Τώρα σχετικά με το μόριο σκόνης μέσα στο σκληρό δίσκο. Η λειτουργία του σκληρού δίσκου βασίζετε στον αέρα καθαρό αέρα. Γιαυτό και σε μεγάλα υψόμετρα χρησιμοποιηούν ssd. Τώρα αν έχει σκόνη (ελάχιστη) πιστεύω οτι θα πάει στην κατάλληλη έξοδο που υπάρχει στο εσωτερικό του δίσκου. lol που το διάβασες αυτό; Από πότε ο δίσκος έχει "εξάτμηση" για να απορίπτει βρώμικο αέρα; Σιγά μην έχει & το δαίμονα του Μάξγουελ Πάντως και εγώ είμαι περίεργος να μάθω που & πως άνοιξες τον δίσκο. Πως αντιμετώπισες την ανάγκη για clean room...
sougiasdj Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Define : καθαρό αέρα, εκτός αν όσοι δίσκοι που είχες είχαν ενσωματωμένα συστήματα καθαρισμού του αέρα.
άδικος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Καθαρός αέρας = αέρας χωρίς ξένα σωματίδια (σκόνη κλπ). Όλοι οι δίσκοι έχουν ενσωματωμένο σύστημα καθαρισμού αέρα. Είναι ένα λεπτό βαμβακερό (συνήθως) φίλτρο που συλλέγει τα σωματίδια σκόνης που περνάνε στο εσωτερικό (λογικά δε το πρόσεξες όταν τον άνοιξες). Εξάλλου υπάρχει λόγος που οι χώροι στις γραμμές παραγωγής των δίσκων είναι πιο καθαροί και από αίθουσα χειρουργείου.
sougiasdj Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Είναι ένα λεπτό βαμβακερό φίλτρο που συλλέγει τα σωματίδια σκόνης που περνάνε στο εσωτερικό (λογικά δε το πρόσεξες όταν τον άνοιξες). Εξάλλου υπάρχει λόγος που οι χώροι στις γραμμές παραγωγής των δίσκων είναι πιο καθαροί και από αίθουσα χειρουργείου. Τώρα αν έχει σκόνη (ελάχιστη) πιστεύω οτι θα πάει στην κατάλληλη έξοδο που υπάρχει στο εσωτερικό του δίσκου. και όχι αν κάποιο γνωρίζει και δε θέλει να τρολάρει προφανώς και ως έξοδο δεν ορίζω το μπουρί της εξάτμισης.
άδικος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Μάλλον δεν έχεις κατανοήσει τη λειτουργία του δίσκου γι'αυτό παραθέτεις λάθος πράγματα, αφού έχεις κοροϊδέψει πρώτα για το σύστημα καθαρισμού αέρα, το οποίο τελικά δεν είναι "μαϊμού". Η σκόνη αυτή που μπήκε από τη δικιά σου παρέμβαση που λες ελάχιστη, & δε μας εξήγησες πως έγινε βέβαια (όντως σκούπα μυρίζει wash), θα κάνει τη ζημιά της μιας και θα έχει ήδη παρακάμψει το breath filter που βρίσκεται εκεί γι'αυτό το λόγο.
anonymous-root Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Για το πρώτο κομμάτι:popcorn mode: enabled Γιαυτό και σε μεγάλα υψόμετρα χρησιμοποιηούν ssd. Τώρα αν έχει σκόνη (ελάχιστη) πιστεύω οτι θα πάει στην κατάλληλη έξοδο που υπάρχει στο εσωτερικό του δίσκου. Πριν 20 χρόνια τι χρησιμοποιούσαν σε μεγάλο υψόμετρο; Έξοδο στο εσωτερικό του δίσκου; Νομίζω το thread πάει για epic.
άδικος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Πριν 20 χρόνια τι χρησιμοποιούσαν σε μεγάλο υψόμετρο; Δεν έχει άδικο σε αυτό που λέει. Σε πολύ μεγάλο υψόμετρο (πχ +5Κ μέτρα) ο σκληρός δίσκος θα κρασάρει λόγω χαμηλής πυκνότητας αέρα. Αυτό που έχει σημασία όμως είναι πως ο αέρας που εισέρχεται στον δίσκο φιλτράρεται. Αν εγώ πάω & ανοίξω το δίσκο στο χώρο μου πρακτικά τον αχρήστευσα, ό,τι πατεντιά & ας νομίζω πως έκανα.
washcloud Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 ....για να ανασυνταχθούμε λίγο, γιατί πάμε να επικοποιηθούμε, όπως είπε και κάποιος πιο πάνω : Φίλε Μπάμπη, ρώτησες "τί επιλογές έχω", μετά από τις δηλώσεις για το τί έχει περάσει ο δίσκος στα χέρια σου. Με το όσα μας κόβει η κούτρα μας είπαμε δυο νοματαίοι, "ναν". Κι ότι γενικά ο δίσκος κατά πάσα πιθανότητα και χαΐρι δεν έχει, και νόημα δεν έχει, η προσπάθεια να τον αναστήσεις : χρόνος/κόπος/χρήμα δυσανάλογος της ωφέλειας, όταν δεν καίγεσαι ας πούμε για δεδομένα, συν το ότι οι πιθανότητες τείνουν προς το απίθανο. (...παρ' ολ' αυτά, κι ας μην το δήλωσα, έρριξα μια ματιά μπας και μπορέσω να σε εξυπηρετήσω με το εν λόγω μοντέλο, καθώς αν παρά τις "προειδοποιήσεις" -άλλωστε δεν σε γνωρίζουμε για να ξέρουμε και τις δυνατότητές σου, οπότε από τα "βασικά" θα ξεκινήσουμε- συνεχίζεις να θέλεις να μπεις στην όλη διαδικασία. Γούστο σου και καπέλο σου άλλωστε η όποια σου επιλογή - για εμάς αρκεί να ξέρεις τί παίζει σχετικά με αυτήν, και η "δουλειά" μας είναι η ενημέρωση σχετικά. ...Όμως δυστυχώς ΚΑΙ σε αυτό έχεις σταθεί άτυχος : δεν έχω τέτοιον δίσκο...) Κάπου εκεί άρχισα λίγο το "σκάλισμα" (το σιεσαϊκό που είπα) εγώ, στην προσπάθεια να σε "πείσω" (έστω και έμμεσα), ότι είναι στα όρια του απίθανου οι δοκιμές που θες να κάνεις. Διότι καλό ναι μεν το "αν δεν δοκιμάσεις, δε θα μάθεις ποτέ", αλλά πάει και ανάλογα την περίπτωση. Και ΑΝ το άνοιγμα τελικά δεν έγινε υπό τις αυστηρές συνθήκες που ορίζει η υψηλότατη ευαισθησία των αρχών λειτουργίας ενός σκληρού (πράγμα που και νομίζω), αλλά αντιθέτως έγινε υπό συνθήκες που έχεις μείνει με την ΕΝΤΥΠΩΣΗ πως ήταν επαρκείς, τότε ξαναρχόμαστε στο "αφοριστικό", don't try it - tzaba the kopos. Δεν χρειάζεται να πάθεις για να μάθεις (δοκιμάζοντας) - υπάρχουν κι άλλοι τρόποι. Πιθανώς να έγινα "ενοχλητικός" και να έμεινε εικόνα πχ ενός "ξερόλα αμφισβητία". Ο δε άδικος το πήγε πιο διακριτικά, λέγοντας "αφού μας λέει τάδε, οκ, ας μην το κουράζουμε". Να σε διαβεβαιώσω όμως, ότι ακόμη κι έτσι, ο μόνος μου σκοπός ήταν για να σε "πείσω" για το εμφανώς μάταιο της υπόθεσης - με λίγα λόγια "για καλό σου" και για να σε "γλυτώσω". ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ να είναι δικαίωμά σου να θέλεις ακόμα και να "παίξεις" (και όχι να "προσπαθήσεις"/πειραματιστείς/δοκιμάσεις με τον δίσκο, διότι για εμένα δεν τίθεται θέμα ότι είναι τελειωμένη υπόθεση). Κι ούτε θα "γαβγίσω" για να σε ΑΠΟΤΡΕΨΩ, καθώς όπως είπα απλά θα ήθελα να σε "πείσω". Απλώς όμως -και τελειώνω- θα σου επιστήσω την προσοχή στο ότι μαζεύονται πολλές μικρολεπτομέρειες που για 'μένα υποδηλώνουν ότι κάποια πράγματα τα γνωρίζεις "στο περίπου" πώς λειτουργούν, όσον αφορά τους σκληρούς. Και η ευαισθησία των σκληρών είναι τέτοια, που δεν συγχωρεί τα "περίπου". Επίλογος : ΕΙΝΑΙ ενδιαφέρον το θρεντ σου και οι στόχοι σου κτλ. Μην τυχόν ξεφύγετε μόνο και απλά "χαλαστεί". Ο άδικος είναι (όπως πάντα) παροιμιωδώς κουλ και δεν τον φοβάμαι - και αντίστοιχα βλέπω και εσένα κουλ ηνάφ. Αλλά δε θέλει και πολύ να μπουν και άλλοι και να "καταντήσει" σαν το εσωτερικό του δίσκου σου :ρ Οπότε καλή τύχη από εμένα και προσοχή.
retinoli Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2014 Το εργαστήριο των ανεξάρτητων μενονωμένων "Zilotron Computer Labs" ενθαρρύνει το hardware hacking και δωρίζει τον κάτοθι σκληρό δίσκο στον φίλτατο και φιλομαθέστατο συνφορουμίτη με ευχές για καλή τύχη και μοναδική προϋπόθεση να παραθέσει φωτογραφίες από την φιλόδοξη απόπειρα του!
Euclides Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2014 Έπεσε ο παλιός εσωτερικός δίσκος 2.5 [HITACHI 250GB TRAVELSTAR 5K250 HTS542525K9SA300 AUG/08] που τον είχα κάνει εξωτερικό. Τον άνοιξα και τα πλατερ του είναι μια χαρά (ήταν κλειστός όταν έπεσε) όμως χάλασαν οι βελόνες ανάγνωσης /εγγραφής. Τι επιλογές υπάρχουν; Να μερικές ιδέες: 1
washcloud Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2014 ...Ρετινόλη, παίζει κα'νας μποναμάς και για τους λοιπούς συμμετέχοντες στον θρεντ; Γλυκάθηκα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα