Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έπεσε ο παλιός εσωτερικός δίσκος 2.5 [HITACHI 250GB TRAVELSTAR 5K250 HTS542525K9SA300 AUG/08] που τον είχα κάνει εξωτερικό.

Τον άνοιξα και τα πλατερ του είναι μια χαρά (ήταν κλειστός όταν έπεσε) όμως χάλασαν οι βελόνες ανάγνωσης /εγγραφής.

Τι επιλογές υπάρχουν;

Γιατί είναι παλιός και λίγο δύσκολα να βρω κάποιον ίδιο για να κάνω αντικατάσταση τις βελόνες.

Σημαντικά δεδομένα δεν έχω.

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τον άνοιξα και τα πλατερ του είναι μια χαρά (ήταν κλειστός όταν έπεσε) όμως χάλασαν οι βελόνες ανάγνωσης /εγγραφής.

...αυτό μου θυμίζει το 

"Πέθανε το χρυσόψαρο που πήρα χθες.

...κι όμως ήταν μια χαρά το βράδυ που το έβαλα στο κλουβί του"  

:-D

Τι επιλογές υπάρχουν;

Μία και μόνη :-)

• Like 1
Δημοσ.

Καλά επειδή ακόμα ελπίζω θα δοκιμάσω να βρω ανταλλακτικό άλλωστε ποτε δε ξέρεις το αποτέλεσμα χωρις να δοκιμάσεις.

Τώρα σχετικά με το χρυσόψαρο 

Reference not found
Δημοσ.

Καλά επειδή ακόμα ελπίζω θα δοκιμάσω να βρω ανταλλακτικό άλλωστε ποτε δε ξέρεις το αποτέλεσμα χωρις να δοκιμάσεις.

sougiasdj το αποτέλεσμα το ξέρουμε στη περίπτωση αυτή.

Δεν είναι τυχαίο που στο λέμε κατηγορηματικά, ακόμα & ας μην έχουμε πλήρη εικόνα του δίσκου.

Απλά του έδωσες τη χαριστική βολή.

Λεφτά θα πετάξεις μόνο, εγγυημένα.

Δημοσ.

Ουσιαστικά ακολούθησα όλες τις οδηγίες για τον σωστό άνοιγμα(κατάλληλα εργαλεία / σκόνη/  στατικός ηλεκτρισμός) .

Τώρα αν δε παίξει πραγματικά δε με νοιάζει τόσο μιας και τα αρχεία τα έχω απλά είναι λίγο διάσπαρτα.

Σε κάθε περίπτωση θα ενημερώσω έτσι ώστε να γλυτώσει κάποιος άλλος την "βαβούρα".

Δημοσ.

Πως συμπέρανες πως το πρόβλημα είναι στις κεφαλές; - δεν σε αμφισβητώ, ειλικρινής απορία

Όπως και να'χει, αν το έψαξες έψαξες θα δεις πως η αγορά του head stack θα σου κοστίσει σχεδόν όσο ο δίσκος, κάτι που είναι ασύμφορο απ'τη στιγμή που δε σε ενδιαφέρει το data recovery αλλά απλά να χρησιμοποιήσεις το δίσκο.

Δημοσ.

Ο δίσκος έπεσε απο μικρή απόσταση και ηταν κλειστός, οπότε οταν τον έβαλα ακουγόντουσαν οτι οι κεφαλές σαν να είχαν κολλήσει, το άνοιξα και είδα οτι είχε στραβωμένη τι μία κεφαλή και έτσι δε μπορούσε να πάει καν στα πλατερ ;)

Δημοσ.

Να ξέρεις πως θα πρέπει να ταιριάξεις μοντέλο, part number, και MLC number.

Χωρίς να σημαίνει πως σε παροτρύνω να προβείς στην αλλαγή.

Δημοσ.

Ουσιαστικά ακολούθησα όλες τις οδηγίες για τον σωστό άνοιγμα

Οδηγίες από ποιόν/πού; Όχι πως μπορώ να φανταστώ κάποιον σοβαρό να δίνει οδηγίες για DIY άνοιγμα σκληρού, αλλά πες αν θες...

(...για σκόνη που λες, τί εννοείς; Ελπίζω όχι πάντως ότι έβαλες ηλεκτρική....Τεσπα, όταν αρκεί ένα σωματίδιο γυμνό στο ανθρώπινο μάτι και στον αέρα αιωρούμενο να πάει να κάτσει στο εσωτερικό του σκληρού ώστε να γίνουν όλα κουρούμπελο μετά, οι όποιες οδηγίες δεν μου λένε τίποτα. Φαίνεσαι βέβαια άνθρωπος συγκροτημένος κι όχι χαχαχούχας, οπότε δεν έχω ιδιαίτερο λόγο να πιστεύω ότι δεν έκανες ότι καλύτερο μπορύσες - απλώς φοβάμαι ότι αυτό δεν αρκεί. Οπότε ξαναγυρνάμε στο χρυσόψαρο...) (<-"ανέκδοτο" είναι. Παλιό.)

(....άσε που γενικά όποιος πάει ν' ανοίξει σκληρό και έχει μάθει αυτό που πρέπει να ξέρει, δεν είναι από αυτούς που θα ρωτήσουν κάτι σχετικό σε φόρουμ, αλλά μάλλον από αυτούς που δίνουν απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις...Κι αυτό μου ισχυροποιεί τις αμφιβολίες ότι δεν έχει αποτελειωθεί ο δίσκος με το άνοιγμα...)

(...επίσης, με προβλημάτισε αυτό που είπες και για τις κεφαλές, και για τα πλάτερ...Στραβωμένη κεφαλή; Αλλά το πλάτερ οκ κι όλας...; Για να στραβώσει εμφανώς μια κεφαλή, θα πρέπει να γίνει με παρέμβαση με ανοιχτό τον δίσκο...Πχ σε προσπάθεια αφαίρεσης του μπράτσου...Αλλιώς -αν και δεν μπορώ να το φανταστώ το "πώς" έπαθε τέτοια δουλειά η κεφαλή- θα πρέπει τουλάχιστο να έχει καταπηδηχτεί το από κάτω της το πλάτερ, και όχι να είναι "μια χαρά"...Χμμ...)

(....είναι κι εκείνο το "βελόνες", το οποίο δεν το λέει κάποιος που όπως είπαμε ξέρει τί κάνει, αλλά στην καλύτερη του κόβει γενικά, το "έχει ψάξει", και πειραματίζεται, ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ πως είναι σε καλό δρόμο, αλλά έχει κατά πάσα πιθανότητα κάνει ανεπανόρθωτου κόστους αβλεψίες.............και ολ' αυτά ως σούμα, don't sound too good a karma για τον δίσκο....Τεσπα όμως. Απλά τις σκέψεις μου μεταφέρω. Την ΟΥΣΙΑ-ΟΥΣΙΑ στην είπε ήδη ο άδικος : ακόμη και κάτι να πεις να καταφέρεις, ο κόπος και το χρήμα δεν αξίζουν, όχι για το εν λόγω hardware. Aν ήτανε τίποτ' αρχεία στη μέση, ίσως και ν' άξιζε.

...πάω βέβαια πάσο, για την περίπτωση που θες να πειραματιστείς, να αποκτήσεις εμπειρία σχετική, να μάθεις.)

*...το θρεντ που λίνκαρα πριν, δεν είναι μόνο για την πέριπτωση να τον χαρίσεις για την πλακέτα του. Είναι και για την περίπτωση να βρεις κι εσύ κάποιον δωρητή. Γενικά δεν τραβάει σαν θρεντ, αλλά πού ξέρεις, μπορεί να σταθείς τυχερός. Κάνε ένα ποστ για ζήτηση, κι ό,τι κάτσει. Κι αν μια μέρα των ημερών δεν βγαίνει συμπέρασμα με τον εν λόγω δίσκο, πόσταρε με τη σειρά σου -προκειμένου να τον πετάξεις- μπας και η πλακέτα του σώσει κανέναν άλλον...

Δημοσ.

Ουσιαστικά ακολούθησα όλες τις οδηγίες για τον σωστό άνοιγμα(κατάλληλα εργαλεία / σκόνη/  στατικός ηλεκτρισμός) .

Οδηγίες από ποιόν/πού; Όχι πως μπορώ να φανταστώ κάποιον σοβαρό να δίνει οδηγίες για DIY άνοιγμα σκληρού, αλλά πες αν θες...

[...] οι όποιες οδηγίες δεν μου λένε τίποτα.

Φαντάζομαι εννοεί οδηγίες για άνοιγμα δίσκου με το σωστό τρόπο όπως αναφέρει εξάλλου.

Κάπως έτσι: "ανοίχτε τον σε clean room παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας: ρουχισμό, γειώσεις για στατικό ηλεκτρισμό κλπ"

Δημοσ.

washcloud μιας και βλεπω  ξανα εσκασες μυτη

δεν ρχεσαι μια διπλα και σε μενα να μου πεις την γνωμη σου ?!!!

τι να τον  κανω , να τον πεταξω ? 147 πριν δυο χρονια με τους απατεωνες , κριμα ειναι ..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...