Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν είναι δυνατόν το 2014 να αποκαλούνται οι Ρομά τσιγγάνοι και γύφτοι

Μετά απορείτε που παρουσιάζουν κάποια μικροπροβλήματα συμπεριφοράς

Για οσους δεν ξερουν, αλλο γυφτοι και αλλο τσιγγανοι. Γιατι τους βαζεις στο ιδιο τσουβαλι με τον χαρακτηρισμο Ρομα; Εχεις αποκαλεσει κανεναν τσιγγανο γυφτο και το αντιθετο να δεις τι θα γινει; Μην μιλατε οσοι δεν ξερετε καλυτερα. 

• Like 1
Δημοσ.

Μου θυμησατε τον βας βας "Δεν είμαι γύφτος, είμαι Ευρωπαίος τσιγγάνος"...

Όντως έχει διαφορά; Εγώ γυφτους τους λέω να τελειωνουμε (έτσι κ αλλιως χεστηκαν πως τους λέμε...και αυτοί κ εμείς ^^)

• Like 4
Δημοσ.

Όντως έχει διαφορά; Εγώ γυφτους τους λέω να τελειωνουμε (έτσι κ αλλιως χεστηκαν πως τους λέμε...και αυτοί κ εμείς ^^)

κάτι άκουγα οτι έχουν κάποιες διάφορες ( ναχαμε να λέγαμε ), οτι οι γύφτοι είναι εγκληματίες που μένουν σε σπίτια και οι τσιγγάνοι εγκληματίες που μένουν σε τσαντίρια ή το αντίστροφο, αλλά ποτέ δεν έδωσα σημασία... και εγώ όλους γύφτους τους λέω...

• Like 2
Δημοσ.

Οι γυφτοι φτιαχνουν βασεις παντου και γυρω γυρω με χαμοσπιτα, τρογλες και οτι αλλο μπορεις να φανταστεις (εννοειται οτι η κεντρικη τους βαση ειναι σπιτια-παλατια) και εννοειται οτι κατεχουν τρομερα μεγαλη περιουσια λογο εμποριου οπλων, ναρκωτικων και γενικα εμποριο απο οτι παρανομο μπορεις να φανταστεις. Δεν μενουν μονο εκει ομως. 

Οι τσιγγανοι ειναι καραβανι και πανε απο το ενα μερος στο αλλο. Δεν εχουν συγκεκριμενη βαση. Σε σχεση με τους γυφτους αυτοι το λενε ανοιχτα οτι δεν μας γουσταρουν, ουτε εμας, ουτε τον τροπο ζωης μας ουτε τιποτα αλλα γουσταρουν να μας τα τρωνε με οποιονδηποτε τροπο μπορουν. Οπου πανε ξανοιγονται ολοκληρες οικογενειες για μικροκλεψιες σε δυνδιασμο με τις πωλησεις σε πανηγυρια, λαικες κτλ που κανουν. Γενικα ειναι ποιο ακακοι και δεν εχουν μπλεξει (ακομα τουλαχιστον) με το στιγνο εγγλημα που πλεον εχουν μπλεξει ολοι οι γυφτοι. 

Γενικα γυφτος = μαφιοζος και θεωρειται κακια φαρα. Τσιγγανος = απλα "ελευθερος" απο δεσμα της κοινωνιας και χωρις καμια ηθικη αξια. Κανουν οτι θελουν. 

Το μονο κοινο που εχουν ειναι οτι ο τροπος ζωης τους ειναι απο καθαρη επιλογη και οχι επειδη "αναγκαστηκαν" να ειναι ετσι. 

• Like 4
Δημοσ.

Μάλιστα. Αξιοσημείωτο όμως που δεν αφομοιώνονται με τίποτα ε; Κάνει μπαμ η αντίθεση τους με την κοινωνία και τους αφήνει αδιάφορους.

Δηλαδή οι μανταμες στο Μοναστηράκι με τα λουλούδια είναι τσιγγάνες; Φτου... λάθος τις βριζω τόσο καιρό που μου λένε "πάρε λουλούντι για το κοπέλα σου" :(

Δημοσ.

Μπορεί να είναι παιδιά μεταναστών με προβλήματα ένταξης στη κοινωνία μας, πολύ εύκολα τους βγάλατε τσαμπουκάδες

Φίλε μου το τελευταιο που νοιαζει τους μετανάστες ειναι αν τα παιδια τους τραμπουκιζουν κοσμο. Το προβλημα ειναι πιο μεγαλο απο αυτο που ο περισσοτερος κοσμος βλεπει.

Μέχρι χθες ο μετανάστης έπαιρνε δουλειές επειδή τον εκμεταλλεύονταν οι εργοδότες και τον είχαν να δουλεύει σαν δούλο μεγαλώνοντας όμως έτσι μεγαλα προβληματα πχ ανεργία, ή μπορεί ως ταλαίπωρος να μαχαίρωνε ή να έκλεβε για ένα πιάτο φαγητό.(Κακώς φυσικά τα έκανε αυτά αλλά κάπου το καταλαβαίνω γιατί αν δεν έχεις να φας αναγκαστικά θα καταφύγεις στη βία) ΑΛΛΑ το να τραμπουκιζεις κοσμο με το ετσι θελω μονο καλο δεν το βλεπω και δειχνει οτι η κατασταση εχει ξεφυγει πια. Και δεν μιλάμε για τραμπουκισμό δρόμου έτσι... Τα mall είναι πολλά μαγαζιά με ρούχα εκει μπορει να βρεθει ενας ας πουμε που εχει λεφτα και παει και ψωνιζει ακριβά ρούχα. Συνήθως τέτοιες παρέες από παιδιά μεταναστών υπάρχου νσε φτωχογειτονιές όπως το Γκύζι ή τα Πατήσια όπου εκεί η φτωχια θεριζει.

Δημοσ.

Ούτε εγώ τους πάω τους γύφτους, ούτε οι τσιγγάνοι τους πάνε, στην γειτονία μου έχουμε 2-3 οικογένειες τσιγγάνων που δραστηριοποιούνται εμπορικά, κυρίως χαλιά (είπαμε, στερεότυπο), τα παιδιά τους τα πάνε σχολείο, δεν προκαλούν φασαρίες κλπ.

Μπαίνεις στο σπίτι τους, τσιγγάνικο μεν, αλλά αξιοπρεπές δε.

Δημοσ.

Δεν είναι κακό να μαχαιρώνεις για φαΐ, βασικό ένστικτο επιβίωσης είναι

Όλα τα ζώα έχουν αυτό το ένστικτο

Δημοσ.

Το μαχαίρωμα μεχρι ενός σημείου δικαιολογείται όντως εαν φυσικα προκειται για αισθημα επιβιωσης.

Η μαγκια ομως απο παιδια μεταναστων σε μερη που δεν εχουν καμια δουλεια να βρισκονται δικαιολογειται; Οι γονεις τους τι ακριβως κανουν;;

Και παντα να εχουμε στο νου μας οτι μιλαμε για μια χωρα που δυστυχως υπαρχουν φανατισμενοι ειδικα Χριστιανοι. Αυτο οξυνει τα πραγματα ακομα περισσοτερο.

Δημοσ.

Μια απορια μιας π λεμε για Ρωμα τσιγγανους και γυφτους

Αυτες οι φυλές γιατί δεν υπαρχουν σε Γαλλια , Uk , Σουηδια , Ολλανδια κλπ μερη ; Μηπως γιατι εδω υπαρχει η ανοχη στην παραβατικοτητα ;

• Like 1
Δημοσ.

Οι φανατισμενοι χριστιανοι ειναι που προσφερουν βοηθεια σε αυτους τους ανθρωπους, οι αλλοι, οι προοδευτικοι, τους κλεινουν την πορτα σταα μουτρα η τους εκμεταλλευονται.

Δημοσ.

Μια απορια μιας π λεμε για Ρωμα τσιγγανους και γυφτους

Αυτες οι φυλές γιατί δεν υπαρχουν σε Γαλλια , Uk , Σουηδια , Ολλανδια κλπ μερη ; Μηπως γιατι εδω υπαρχει η ανοχη στην παραβατικοτητα ;

Ποιος σου ειπε πως δεν υπαρχουν?Απλως στα Βαλκανια ειναι η βαση τους...

ΥΓ.Roma  τους λενε τους ανθρωπους.

http://en.wikipedia.org/wiki/Romani_people

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...