Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδιά έχω μερικές αποριες για τους ssd

1.υπάρχει κάποιο μειονέκτημα στο να χρησιμοποιηθεί ένας ssd και για το λειτουργικό και για τα αρχεια μας? Θέλω να βάλω σε ένα λαπτοπ ένα ssd βασικά για το λειτουρικό (win 7). Τα αρχεία που χρησιμοποιώ είναι βαρειά 200GB. Ολα τα αρχεία μου είναι mp3 και flac που χρησιμοποιώ για djing. Οπότε με ένα 500αρη είμαι καλυμένος. Το ρωτάω κυρίως για τη διάρκεια ζωής του ssd.

Είναι προτιμότερη η λύση με δύο δίσκους ένα ssd με το λειτουργικό και ένα δεύτερο ("συμβατικό") με τα αρχεία μας?

2. υποθέτω πως ένα ssd μπορούμε να τον χωρίσουμε σε παρτίσιονς έτσι ώστε στο ένα να εχει το λειτουργικό (win7) και στο άλλο τα αρχεια μου. Σωστά? Το ρωτάω γιατί έτσι το έχω χρόνια τώρα.  Εχω παρει αντίγραφο-κλωνο του παρτισιον με τα windows και μόλις παει τίποτα στραβά τραβάω μια αντιγραφή του κλωνου και είναι σαν καινούργιο.

3. πως μπορώ να τσεκάρω περίπτωση μη συμβατότητας του λαπτοπ μου με το ssd που θα αγοράσω?

4. προτείνετε μου ένα πολύ καλό ssd 500αρη. Δεν βάζω οριο στο μπατζετ γιατί προοριζεται για επαγγελματική χρήση. Να έχει ομως οσο γινεται μεγαλύτερη εγγύηση.

ευχαριστώ

Δημοσ.

1. Όχι δεν υπάρχει κανενα μειονέκτημα να εχουμε ολα τα αρχεία μας εκει αντιθέτως κιολας απλα επειδή οι ssd με μεγάλες χωρητικότητες ειναι ακριβοί ολοι προτιμούν τους 128 gb και έχουμε μόνο τα windows και βασικά μας προγράμματα , τωρα αν μπορείς να πας σε 250 gb ή 500 ακόμα καλύτερα να εχεις και τα αλλα αρχεία που θέλεις στον ssd.

Δεν υπάρχει προτιμότερη λύση ειναι καθαρά τι σε βολεύει εσένα και πως θέλεις να εχεις τα αρχεία σου , προσωπικά εχω τον ssd για windows και τα βασικά μου προγράμματα και αλλους 3 δίσκους τον καθένα για διαφορετικά πράγματα (παιχνίδια , backups κτλπ) , ειναι καθάρα εσυ πως θέλεις να αρχειοθετήσεις τα πράγματα σου

2. Όπως ολους τους δίσκους ετσι και τον ssd μπορείς να κανεις αυτο που λές , αν και γενικά δεν συμπαθώ τους κλώνους αντίγραφα παρόλαυτα μπορείς να αποτελέσουν μια γρήγορη λύση οταν κατι παει στραβά.

3. Όλα τα καινούργια laptop και παλιότερα ( 4 ετίας) υποστηρίζουν κανονικά και τους ssd εφοσον ο δίσκος που εχει μέσα ειναι sata , απλα μπορει αν ειναι παλιό το laptop να υποστηρίζει sata 2 και οχι sata 3 που ειναι οι ssd και γενικά οι καινούργιοι δίσκοι , μπαίνουν φυσικά κανονικά απλα υπάρχει μια μείωση της ταχύτητα λογω του sata 2 , φυσικά ομως αξίζει η μετάβαση σε ssd οπως και να εχει θα καταλάβεις την διαφορά σε σχέση με τον μηχανικό.

4. Στα 512gb μπορείς να δεις τον crucial mx100 http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=39561&cat=6&sub=318&pmanuf=14&sort=3&step=undefinedκαι ενα review του εδω Crucial MX100 & M550 Review

Δημοσ.

Οι ssd για αποθήκευση είναι σπατάλη χρήματος χωρίς καμία απολαβή

Είναι σαν να έχεις μια Ferrari και να ανεβοκατεβαίνεις στην Πειραιώς

ίσως σωστή η παρατήρηση αλλά και κάπως άσχετη με το θέμα.

Δεν μιλάω για αποθήκευση αποκλειστικά αλλά ΚΑΙ για αποθήκευση.

Σε λαπτοπ στο οποίο δεν υπάρχει θέση για 2ο σκληρό οπου ας πουμε δεν υπάρχει ουτε DVD drive για να το αφαιρέσεις τότε ειναι μονοδρομος ένας μεγάλος ssd. Τον χωριζεις σε 2 παρτίσιονς και βάζεις και το λειτουργικό και τα αρχεία σου. Αρα η ferrari μια χαρά κάνει αυτά για τα οποία ειναι φτιαγμένη. Ακριβή λύση μεν αλλά οχι "χωρις καμιά απολαβή".

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...