joker myrddin Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Έχω το εξής θέμα. Το σπίτι έχει δύο ορόφους ας το πούμε. Το router με τον σταθερό υπολογιστή το έχω στον πρώτο. Στο υπόγειο δεν πιάνει καλό ασύρματο δίκτυο. Θέλω τώρα να πάω το σταθερό στο υπόγειο αλλά όπως είναι λογικό δεν έχω μπρίζα ethernet. Αν πάρω και το router κάτω δεν θα έχει ασύρματο οι λοιποί οικογένεια. Για πείτε κάποια λύση
arc Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Μόνιμη και πρακτικά αποτελεσματική λύση ειναι να ρίξεις καλώδιο ethernet από τον πρώτο μέχρι το υπόγειο, οπου εκεί βάζεις ένα router ως access point και είστε όλοι χαρούμενοι. Αν δεν μπορείς να ρίξεις καλώδιο και τα δυο σπίτια μοιράζονται το ίδιο ρολόι ρεύματος, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα ζευγάρι powerlines (ενδεικτικά http://www.e-shop.gr/tp-link-tl-pa2010pkit-av200-powerline-adapter-with-ac-pass-through-starter-kit-p-PER.612529)και ένα router ως access point. Βελτίωση του προηγούμενου μπορείς να χρησιμοποιήσεις ζευγάρι Powerlines που το δευτερο ειναι και access point (με ενσύρματη και ασυρματη πρόσβαση). Ενδεικτικά http://www.e-shop.gr/tp-link-tl-wpa2220kit-300mbps-av200-wifi-powerline-extender-starter-kit-p-PER.612576 Τέλος υπάρχει και η λύση να αγοράσεις και εγκαταστήσεις ένα wifi repeater στο ισόγειο και να αγοράσεις ενα wifi dongle για το σταθερό σου. Η λύση αυτή ειναι πιο ασταθής (και εν δυνάμει προβληματική) οπότε την κρατάς σαν έσχατη λύση.
joker myrddin Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Το πρώτο link δεν μου το εμφανίζει. όσον αφορά το δεύτερο το λειτουργεί γιατί είμαι και άσχετος. Απλά στην μπρίζα και είμαι κομπλέ?
poulinos Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2014 Το πρώτο link δεν μου το εμφανίζει. όσον αφορά το δεύτερο το λειτουργεί γιατί είμαι και άσχετος. Απλά στην μπρίζα και είμαι κομπλέ? το πρωτo link ειναι αυτο http://www.e-shop.gr/tp-link-tl-pa2010pkit-av200-powerline-adapter-with-ac-pass-through-starter-kit-p-PER.612529 απλα δεν θελει την παρενθεση στο τελος που μπηκε καταλαθος. τα powerline παιζουν ως εξης.εφοσον υπαρχει κοινο ρολοι ρευματος βαζεις το ενα διπλα στον ρουτερ και το ενωνεις με καλωδιο ethernet Με το ρουτερ. βαζεις το δευτερο πχ στο υπογειο και ειτε παιρνεις με καλωδιο etherneet στο pc σου ειτε βαζεις ενα access point (ή ενα παλιο adsl router που θα το κανεις access point)για να σου δινει ασυρματα ή μπορεις να παρεις και Powerline που να βγαζει ταυτοχρονα και ασυρματο.αν δεν καταλαβες κατι πες μου να το εξηγησω καλυτερα. το καλωδιο ειναι η καλυτερη λυση μετα Powerline ειναι μια καλη λυση και τελευταια το Repeater.καλα powerlines ειναι τα devolo παντως.αν παιζεις games η γενικα σκιζεις το net καλο θα ηταν το ρουτερ να ειναι με το Pc και να μπει Powerline ή repeater για τους πανω.αν εχεις παλιο adsl router γινεται access point οποτε δεν χρειαζεται το powerlinee να ειναι ασυρματο υποχρεωτικα.και παιζει να βρεις και κανα πακετακι με 3 μεσα αν θες να βαλες και ενα ακομα στον πιο πανω οροφο(αλλιως τα αγοραζεις ξεχωριστα). 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα