andreas443 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Καλημέρα θέλω να αγοράσω μια καινούρια οθόνη για το pc αλλα έχω μερικές απορίες παιζω πολλά παιχνίδια στο pc τι θα μου προτείνατε εσείς σε 23 με 24 ίντσες? Εχω ακούσει για κάποιες που είναι 120hz αυτές τι πλεονέκτημα έχουν δηλαδή επειδή δεν γνωρίζω? Κάπου διάβασα ότι αυτές με τα 120hz κάτι παίζει με το vsync στα παιχνίδια μπορείτε να μου εξηγήσετε τι παίζει πια είναι τα πλεονεκτήματα και πια τα μειονεκτήματα το σύστημα που έχω είναι αυτό τις υπογραφής μου
stathisgtr Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Για να αρχισουμε: Tι ποσο μπορεις να διαθεσεις?Τι παιχνιδια παιζεις?Τι αλλο κανεις με το pc?(διαβασμα ,σερφινγκ,η καποιο αλλο προγραμμα που να δουλευεις).
andreas443 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Από παιχνίδια παίζω τα πάντα action fps racing hd movie και μετά σερφάρισμα αυτά το ποσο μέχρι 300 euro απλά έχω ένα θεματάκι δεν θέλω να συνδέσω το pc με την οθόνη με hdmi γιατί έχω παρατήρηση όταν το είχα σύνδεση έτσι στα παιχνίδια μου έβγαζε περιμετρικά μαύρα πλαίσια και από τότε που την σύνδεσα με dvi δεν είχα τέτοια προβλήματα,και άλλος ένας λόγος είναι που θέλω να έχει και dvi είναι για να μπορώ στο hdmi να συνδέω το ps4 Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2014 από andreas443
stathisgtr Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Τέλεια. Αρχίζω με το θέμα των 120 hz. Με το ps4 θα είσαι περιορισμένος στα 60. Γιαυτό και το hdmi.Το hdmi ακόμα δεν μπορεί να δώσει πάνω από 60 hz.Άρα χάνεις πολλά προτερήματα των πολλών hertz.Το ο θέμα είναι ότι πρέπει να ξέρεις πού μπλέκεις. Δλδ. Η συμβίωση με ένα Tn panel δεν είναι τόσο εύκολη, ειδικά αν ασχολείσαι και με άλλα πράγματα εκτός gaming. Εγώ το έχω αποδεχτεί μιας και το σύστημα μου είναι καθαρά για παιχνίδια και ελάχιστο σερφαρισμα. Για αρχή πρέπει να κατάλαβεις τις διαφορές που έχει ένα tn panel με ips. Tn +: input lag χαμηλό, χαμηλό refresh rate,πολλά hertz για απολαυστικό παιχνίδι και εμπειρία που δεν ξεχνιέται. Tn -: χρώματα ξεθοριασμενα, viewing angles, τιμές για tn panel Ανάγκες για hardware όταν θα βγαίνουν καινούργιοι τίτλοι παιχνιδιών για να κρατήσεις την απαιτούμενη απόδοση σε fps στα 120 hz και πάνω. Τα χρώματα, ειδικά αν προέρχεσε από ips πάνελ η κάποιο άλλο εκτός tn θα σε ξενερώσουν.Θα αποζημιωθεις από την εμπειρία στο παιχνίδι όμως. Το να επιλέξεις από την άλλη ένα ips πάνελ είναι πολύ πιο εύκολο, ειδικά με της τόσες επιλογές που έχεις σε πολύ χαμηλότερες τιμές. Το σύστημα της υπογραφής σου μπορεί να αποδώσει αλλά θα έχεις θέμα.Αναγκαστικά σε πολλούς τίτλους θα πρέπει να ρίξεις από τις ρυθμίσεις τα γραφικά κάτι που για μένα είναι απαράδεκτο μιας και χάνεις μεγάλο κομμάτι απόλαυσης του παιχνιδιού που είναι τα γραφικά. Vsync ( ωχ Παναγιά μου το input lag ) :Όπως θα βλέπεις το να έχεις 120 hertz απαιτεί και ένα ψηλό νούμερο σε frames per second.Αν εσύ ξεπερνάς τα 120 και πας πχ 150 που είναι πολύ πάνω από refresh rate σου δημιουργείτε το λεγόμενο screen tearing, που σου χαλάει το παιχνίδι μιας και παραμορφώνει την εικόνα.Το vsync αναλαμβάνει αυτήν την δουλειά έτσι ώστε να μην αφήνει τα frames να ξεπερνάνε τα hertz.Πράγμα που δημιουργεί input lag και σε πολλά παιχνίδια θα είναι αισθητό. Εγώ παίζω χωρίς vcync και έχω αποδεχτεί το screen tearing. Σου παραθέτω τις επιλογές που έχεις σε τέτοιου είδους οθόνες: https://www.skroutz.gr/s/4814929/BenQ-XL2411Z.html?keyphrase=xl2411z https://www.skroutz.gr/s/2885556/Asus-VG248QE.html?keyphrase=asus+vg248qe https://www.skroutz.gr/s/4675882/Iiyama-ProLite-GB2488HSU.html Για τα λεφτά που δίνεις αυτές τις τρεις επιλογές έχεις σαν καλές οθόνες με tn panel. Καλό είναι να ψάξεις και εσύ το όλο θέμα σε ανάλογα sites με reviews. Το blurbusters είναι ίσως η καλύτερη σελίδα για να κατανοήσεις το όλο θέμα. http://www.blurbusters.com
andreas443 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Σε ευχαριστώ παρα πολύ για τον χρόνο σου και για όλα αυτά που μου είπες δεν γνώριζα τίποτα από όλα αυτά από την στιγμή που τα χρώματα θα είναι ξεθωριασμένα και ότι θα πρέπει να ρίχνω τα γραφικά στα παιχνίδια δεν το συζητώ θα παω σε ips panel και ας χάσω τα πλεονεκτήματα τον πολλών hz έχεις να μου προτείνεις καμια καλή 24 άντε και 25 αλλα με dvi??
stathisgtr Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Σε ευχαριστώ παρα πολύ για τον χρόνο σου και για όλα αυτά που μου είπες δεν γνώριζα τίποτα από όλα αυτά από την στιγμή που τα χρώματα θα είναι ξεθωριασμένα και ότι θα πρέπει να ρίχνω τα γραφικά στα παιχνίδια δεν το συζητώ θα παω σε ips panel και ας χάσω τα πλεονεκτήματα τον πολλών hz έχεις να μου προτείνεις καμια καλή 24 άντε και 25 αλλα με dvi?? Η καλυτερη επιλογη στα χρηματα σου ειναι η dell και συγκεκριμενα αυτη:http://www.skroutz.gr/s/4287220/Dell-UltraSharp-U2414H.html Τρομερη κατασκευη σε ποιοτητα δεν την φτανει καμια.Η βαση σταθερη και τα bazel δεν υπαρχουν.Για τα χρωματα της δεν μπορω να πω κουβεντα ,ηταν η τελειοτητα ,ισως επηρεασμενος απο την δικια μου με tn panel . Αλλα καλο ειναι να που και οι καποιοι αλλοι την γνωμη πριν παρεις οτιδηποτε. Η αγορα της οθονης ειναι ισως απο τα συμαντικοτερα πραγματα σε εναν υπολογιστη και πολλοι το βλεπουν σαν ενα απλο περιφεριακο κομματι που δεν αξιζει την την αξια που θα επρεπε να δινουν. Καλο θα ηταν να δεις και απο κοντα καποιες ετσι ωστε να βγαλεις τα συμπερασματα σου.
Millennium Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Αν ο TS κλίνει προς IPS πάντως υπάρχουν και 1200p οθόνες στο budget του. Τι έχει το σύστημα του ανθρώπου; 1
andreas443 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Καλημέρα ναι χθες που έψαχνα είδα 2-3 τέτοιες απλά δεν ξέρω πως θα είναι και κύριος στις ταινίες που όλες είναι μέγιστο 1080 θa παραμορφώνει έστω και λίγο εκτος αν κάνω λάθος πάντως αν είναι να πάρω ips δεν χρειάζεται να δώσω 300 euro αλλα όσο και αν έψαξα δεν βρήκα ips με dvi σε lg που έχει και εγγύηση 0 pixel
johnmayson Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Τι εννοεις θα παραμορφωνει;;τι καρτα γραφικων εχεις;;δες και την οθονη s24d390 samsung. Αν θες να φτασεις το budget σου μια ποιοτικη υπαρχει eizo.οσο αφορα την συνδεση Υπαρχει καλωδιο hdmi to dvi d. Sent from my iPhone using Insomnia
Millennium Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Για μπάρες εννοείς; Σε ταινίες θα χεις έτσι και αλλιώς αλλά σε 16:10 είναι μεγαλύτερες. Εγγύηση 0 pixel έχουν και άλλες.
andreas443 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 θέλω να πω αν πάρω με μεγαλύτερη ανάλυση και βάλω μια ταινία full hd δεν θα αλλάξει η ανάλυση την ταινίας αφού θα έχω ρύθμιση μεγαλύτερη ανάλυση στα windows με αποτέλεσμα να παραμορφωθεί λιγάκι η ταινία αφού θα μεγαλώσει η ανάλυση και δεύτερον στα games όσο μεγαλύτερη η ανάλυση τόσο πιο πολύ δεν ζορίζεται η κάρτα γραφικών?? πειές άλλες εταιρίες έχουν εγγύηση 0 pixel?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα