Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συforumίτες καλησπέρα

Σκέφτομαι στο σπίτι μου να αλλάξω την κεντρική πρίζα που φτάνει η γραμμή. Η πρίζα που έχω είναι απο τις παλιές στρογγυλες ροζέτες που έβαζε ο ΟΤΕ, οποτε στην ουσιά δεν είναι ακριβώς πρίζα, είναι ένα κουτι. Λόγω της παλαιότητας του διαμερίσματος, υπάρχει μόνο μία πρίζα. Για να έχω στους άλλους χώροους, έχουμε βάλει προέκταση 15 μέτρα απο την κεντρική στον χώρο στον οποίο έχω τηλέφωνο και το ρουτερ της adsl, με καλώδιο πλακε πολύκλωνο το οποίο καταλήγει στο splitter. Τώρα σκέφτομαι να αλλάξω την πρίζα με μία σύγχρονη και να αντικατασήσω το πλακε με UTP cat5 και στην άλλη άκρη να βάλω πρίζα. Αυτό θέλω να το κάνω διότι οι ροζέτες αυτές επηρεάζουν σε κάποιο βαθμό τη γραμμή, και γιατί σε λίγες μέρες θα βάλω IPTV μέσω conn-x. Θα ήθελα την αποχη σας στο εξής θέμα, το καλώδιο είναι καλύτερα να είναι πολύκλωνο ή μονόκλωνο;

Δημοσ.

Βασικά την εποχή που μπήκε αυτό το καλώδιο, δεν είχε μπεί το ADSL στη ζωή μας, ειναι πολλά χρόνια απο την εποχή που ήταν επικρατεστερο.

Δημοσ.

Βασικά την εποχή που μπήκε αυτό το καλώδιο, δεν είχε μπεί το ADSL στη ζωή μας, ειναι πολλά χρόνια απο την εποχή που ήταν επικρατεστερο.

Το καλώδιο που μιλάμε δεν είναι για adsl αλλά τηλεφωνικό και τέτοια καλώδια υπήρχαν απο της ανακάλυψης του τηλέφωνο άσχετα αν εμείς βαζαμε οτινανε

• Like 1
Δημοσ.

Και μία άλλη ερώτηση παιδιά.

Θα βάλω VDSL σύνδεση στο σπίτι. Η συνδεσμολογία στο VDSL αλλάζει κάπως. Οι συσκευές πρέπει να συνδέονται στο splitter και όχι χωριστά με φίλτρο όπως είναι η ADSL. Εγώ για διάφορους λόγους θέλω να έχω το ρούτερ δίπλα στο PC και όχι στην κεντρική. Επειδή εγώ θέλω να έχω και τηλέφωνο δίπλα στο PC, σκέφτομαι εφόσον βάλω το UTP να χρησιμοποιήσω ένα από τα 3 ζεύγη που θα περισσεύουν για επιστροφή στη κεντρική πρίζα ώστε να έχει σήμα και η κεντρική συσκευή. Η ερώτηση είναι η εξής, θα επηρεάσει το internet η χρήση δεύτερου ζεύγους στο ίδιο καλώδιο;

Δημοσ.

Όχι κανένα, απλά το καλώδιο που θα χρησιμοποιήσεις να είναι μονόκλωνο.

Επειδή τα έχω γράψει πρόσφατα, κάντο όπως εδώ.

Μόνο που εσύ το splitter θα το βάλεις δίπλα στο PC και όχι στην ροζέτα.

Δημοσ.

σκεφτομαι και εγω να βαλω vdsl αλλα εχω και σε αλλες μπριζες τηλεφωνα τωρα με φιλτρο. αν καταλαβα καλα αν βαλω vdsl θα εχω μονο τηλεφωνο διπλα στο router και οι αλλες μπριζες τηλεφωνου καταργουνται και δεν μπορω να εχω συσκευες?

Δημοσ.

Όχι βέβαια. Απλά λέμε ποια είναι η βέλτιστη σύνδεση, Αν δεν γίνεται όμως διαφορετικά, αναγκαστικά παίζεις όπως είσαι και τώρα.

Δημοσ.

Φίλος με VDSL, ο οποιος έχει την κλασσική συνδεσμολογία όπως στην ADSL συγχρονίζει στα 23, και με συνδεσμολογία όπως στο VDSL συγχρονίζει 29. Είναι διαφορά.

Δημοσ.

φανταζομαι γραφεις για 30 αρα συνδεση. και γιατι δεν κρατανε την ιδια συνδεσμολογια και χρειαζεται να καταργησουμε αλλες τηλεφωνικες συσκευες?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...