Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ηλπιζε  :-D

131120043130-apple-spending-620xa.png

Μόλις μου έδειξες πώς ξοδεύονται λεφτά χωρίς αποτέλεσμα...

Και για να μιλήσουμε πιο σοβαρα, πρέπει να συγκρίνεις τι αφορά αυτο το νούμερο. Όπως είπε και ο Κουκ, τα προϊόντα της Apple χωράνε σε ενα τραπέζι. Συγκρίνεις την ατέλειωτη σειρά προϊόντων της Samsung? Το Office και τα επαγγελματικά προϊόντα της  ΜΣ ? Τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό και το Google + ?

Μην κοιτάτε τυφλά ένα νούμερο ....

Και μια και μιλάμε για καινοτομίες...

Για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλιότεροι:

http://9gag.com/gag/5195630/has-apple-really-ever-invented-anything

http://www.theguardian.com/technology/2012/sep/03/apple-invented-anything

Δεν τα ειδα τα βιντεακια, σορρυ, αλλα δεν κρατιεμαι να αντιστρεψω το μονιμο παραπονο σας, και να ρωτησω:

Ποια καινοτομια εφερε η Samsung στα smartphones ?

Το ρωτω καλοπροαιρετα και περιμενω απαντησεις, για να εκτιμησω πραγματικα την κατασταση.

• Απαντ. 104
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

<p> για ποιον λογο να δωσω 900 ευρω και βαλε για να παρω το υπερεκτιμημενο iphone 64 και οχι ενα note 3 στα 400 και μια καρτα μνημης 128 με σχεδον ιδιες επιδοσεις με περισσοτερες δυνατοτητες και καλητερη τιμη.

Η Apple χάνει καθώς για να αγοράσεις νέο iOS-iphone πρέπει να δώσεις σχεδόν έναν μισθό.</p>

Αυτοί που δίνουν όσα δίνουν για να πάρουν iPhone ή άλλη ακριβή συσκευή άστους να τα δίνουν, δικά τους είναι τα χρήματα. Γιατί ασχολήστε με αυτούς?

Σχεδόν ένα μισθό μπορεί να δίνεις στην Ελλάδα αλλά σε άλλες χώρες δίνεις πχ το 1/4 του μισθού σου.Το Insomnia είναι ένα ελληνικό τεχνολογικό forum όμως υπάρχουν έλληνες εδώ μέσα που δεν μένουν στην Ελλάδα. Και διαβάζουν επαναλαμβανόμενα post για μια "μισιτή" εταιρεία με ένα "πανάκριβο" προϊόν. Γιατί δεν λέτε για τις συσκευές που κατέχετε με επιχειρήματα και να πείτε αρνητικά και θετικά? Να γίνεται μια όμορφη και πολιτισμένη συζήτηση.

Ίσως να μην είπα αυτό που εννούσα σωστά. Διορθώνω λοιπόν: Σε σχέση με WP/Android δίνεις πάρα πολλά λεφτά για ένα iPhone. Δε με νοιάζει τι κάνουν οι άλλοι με τις τσέπες τους. Δεν προσπάθησα να επιβληθώ. Την άποψή μου εξέφρασα σαν εξωτερικός παρατηρητής, χρήστης και υποστηρικτής feature phone. Επίσης δε χρειάζεται να κατέχω κάποια από αυτές τις συσκευές. Όπως προείπα όλος μου ο περίγυρος χρησιμοποιεί smartphones, οπότε θέλω δε θέλω γνωρίζω κάποια πράγματα από εμπειρίες τους. Θες να αναφέρω κάποια στατιστικά;

Οι χρήστες Samsung Galaxy, αλλάζουν κινητό (Galaxy S Advance, Galaxy Note, Galaxy S II Plus, Galaxy S III) σχεδον κάθε 6μηνο λόγω προβλημάτων. Είτε χαλασμένη πλακέτα, είτε κολλήματα λειτουργικού. Οι χρήστες iPhone το κρατάνε είτε για καμιά 7ετία (iPhone 2G) και παίρνουν πάλι iPhone γιατί το προηγούμενο δεν τους απογοήτευσε. Επίσης μπορώ να πω πως το 2G ήταν πολύ πιo σταθερό από το Galaxy S II. Άλλοι αγοράζουν νέο iPhone λόγω κολλήματος. Τα Lumia μπήκαν σχετικά πρόσφατα στην αγορά και το Lumia 520 πρόσφατα στην παρέα. Για μένα έκανε τη διαφορά. Σταθερό λειτουργικό, με πάρα πολύ καλά χαρακτηριστικά, αναβαθμίσεις λειτουργικού που έχει νόημα και αξιοπρεπείς τιμές.

• Super Moderators
Δημοσ.

Το ότι προσπαθείς να επιβάλλεις κάτι, δε σημαίνει ότι θα σε πάρει και κάποιος στα σοβαρά.

Οπότε δέξου το ως γνώμη μου και ως γνώμη σου και λήξτο εκεί. Ήδη σε κράζουνε για τον τρόπο που αντιδράς και προσπαθείς να επιβάλλεις πράγματα, οπότε χαλάρωσε λιγάκι. Δε συμμεριζόμαστε όλοι την άποψή σου ούτε και τον τρόπο που την επιβάλλεις.

Επίσης αν δεν έχεις επιχείρημα να αντιπαραθέσεις όταν διατυπώνεις τη γνώμη σου, καλύτερα να αφήνεις κι εσύ ο ίδιος τον κόσμο να ψάχνει.

Δε σου άρεσε το πόστ μου λοιπόν? Αντί να προσπαθείς να ειρωνευτείς, παρέθεσε εσύ δικό σου πόστ με επιχειρήματα που να το αναιρεί και θα σε σεβαστώ και θα σου βγάλω και το καπέλο.

Το μόνο σου επιχείρημα ήταν ότι έχεις όλες τις συσκευές apple και θέλεις να έχεις apple για synch και compatibility reasons λόγω ios.

So what? Αποτελεί κανόνα αυτό ότι η Apple είναι καλύτερη ή έχει καλύτερες λύσεις?

Προσωπική σου άποψη δεκτή και σεβαστή, αλλά δε θα μου την επιβάλλεις κιόλας, όπως δεν επέβαλλα κι εγώ σε κανέναν την άποψή μου.

Αυτά και το θέμα λήγει εδώ.

Δεν μπορείς να μου τα γράφεις όλα αυτά τη στιγμή που κάνεις ταυτόχρονα όλα όσα για τα οποία με "κατηγορείς".

Το ότι θεωρώ τον τύπο στο video γελοίο, δεν μειώνει σε καμία περίπτωση εσένα. Μια χαρά μπορούμε να διαφωνούμε, χωρίς απλά να ξεπερνάμε κάποια βασικά όρια.

:)

Δημοσ.

Sorry, off topic (γιατί βαρέθηκα να το βλέπω και να το ξαναβλέπω):

Άλλο "τραγελαφικό", άλλο "κωμικοτραγικό"

Thanx!

Ολα τα αλλα ειναι on topic....Σε συγχωρω..

Δημοσ.

Δεν μπορείς να μου τα γράφεις όλα αυτά τη στιγμή που κάνεις ταυτόχρονα όλα όσα για τα οποία με "κατηγορείς".

Το ότι θεωρώ τον τύπο στο video γελοίο, δεν μειώνει σε καμία περίπτωση εσένα. Μια χαρά μπορούμε να διαφωνούμε, χωρίς απλά να ξεπερνάμε κάποια βασικά όρια.

:)

ΟΚ δεκτό, η αλήθεια είναι ότι με τέτοια μούτρα και στύλ δείχνει πιο πολύ για τρολλοβίντεο, όμως έχει μια ουσία σε κάποια από τα όσα λέει.

Δεν τα ειδα τα βιντεακια, σορρυ, αλλα δεν κρατιεμαι να αντιστρεψω το μονιμο παραπονο σας, και να ρωτησω:

Ποια καινοτομια εφερε η Samsung στα smartphones ?

Το ρωτω καλοπροαιρετα και περιμενω απαντησεις, για να εκτιμησω πραγματικα την κατασταση.

Δεν απαιτείται να δείς κανένα βίντεο.

Ξαναλέω δεν είμαι οπαδός της Samsung, έχει βγάλει και καλά κινητά, έχει βγάλει και προβληματικά σαπίδια που είναι για τον τοίχο.

Να σου μιλήσω για την πρώτη καινοτομία που έφερε στα smartphones η Samsung ας πούμε.

Δες το πρώτο λινκ που παρέθεσα για κινητό της Samsung που λανσαρίστηκε στη cebit 2006 και βγήκε στην αγορά 6 μήνες πριν την κυκλοφορία του πρώτου iphone. Ήταν η αρχή του shape με round edges και το κουμπί στη μέση.

Δε μπορείς να μιλήσεις για καινοτομία της Apple που ακούω πολλά φανμπόϋς να κοκορεύονται. Ο χρόνος και τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους.

Άλλο παράδειγμα, το Apple MagSage "invention".

Με ένα απλό googling βρίσκει εύκολα κανείς πολλές "καινοτομίες" της Apple που τελικά δεν είναι καινοτομίες, είναι απλά το μόνο που ήξερε να κάνει καλά ο Jobs: Να βλέπει καινοτομίες, να τις υιοθετεί για δικές του και να τις κατοχυρώνει ως πατέντες. Κλασικό τρανταχτό παράδειγμα ο μαγνήτης στην τροφοδοσία στα MacBook.

Έχεις να αντιπροτείνεις κάτι?

Απαντάω εντελώς καλοπροέραιτα αφού δεν κρατήθηκες και θέλησες να ρωτήσεις, οπότε ορίστε 2 τυχαίες απαντήσεις τις οποίες και με ένα απλό googling θα μπορούσες να τις βρείς, αλλά επειδή όπως λες δε κρατήθηκες, είπα να βοηθήσω στο να μειώσω αυτή την ανυπομονησία σου ακριβώς. :)

Δημοσ.
Αναμφίβολλα και αναντίρρητα τα iphones είναι κινητά "επένδυση", που δύσκολα χάνουν την αξία τους και επιπλέον η μεταπωλητική τους αξία είναι πολυ μεγαλύτερη αντίστοιχων ναυαρχίδων.

Εξήγησέ μου όμως γιατί το m8 ,6 μήνες μετά την κυκλοφορία του εξακολουθεί να έχει 530e, και το note 3, 1 χρόνο μετά, δεν εχει πέσει ούτε στη μισή αρχική του τιμη....

Μάλλον τα τσουβαλιάζεις όλα....

Είσαι λίγο λάθος... Το iphone έχει μέχρ την παραμονή της παρουσίασης του νέου μοντέλου την ίδια τιμή με την πρώτη μέρα, πχ €709 (να πάρουμε το βασικό μοντέλο). Και ενα μεταχειρισμένο σε πολύ καλή κατάσταση θα πωληθεί χαλαρά €400, ίσως και λίγο παραπάνω. Το note 3 που λες ξεκίνησε €799 on day 1 και εγώ το αγόρασα €470 κάπου τον Ιανουάριο (μετά ξανανέβηκε λίγο). Αν το πουλήσει κάποιος που το πήρε στα €799, πόσα λες να πάρει πίσω; Εγώ τα υπολογίζω σε €200-250. Αυτό εννοούμε όταν λέμε ότι κρατάνε μεταπωλητική αξία και ότι είναι επένδυση

Δημοσ.

<p>Ναι γιατι ως γνωστον το 70 οι τηλεορασεις ηταν και μεγαλες, 3δ και 4k ηταν smart παιρνανε usb και ολα τα εχτρα που κανουν τωρα..</p>

Δεν εννοεί της συσκευές, εννοεί τον τροπο που βλέπουμε τηλεόραση.

Με λίγα λόγια, ότι βλέπουμε ότι εχει το πρόγραμμα.

Το Netflix, iTunes, κλπ, ειναι το μέλλον, Video on Demand με λίγα λόγια, και δυστυχώς ειναι πολυ λίγοι η χρήστες & η επιλογές.

Sent from my iPad using Insomnia

Δημοσ.

Δεν εννοεί της συσκευές, εννοεί τον τροπο που βλέπουμε τηλεόραση.

Με λίγα λόγια, ότι βλέπουμε ότι εχει το πρόγραμμα.

Το Netflix, iTunes, κλπ, ειναι το μέλλον, Video on Demand με λίγα λόγια, και δυστυχώς ειναι πολυ λίγοι η χρήστες & η επιλογές.

Sent from my iPad using Insomnia

Μπορεί να ζήσει η ανθρωπότητα και χωρίς gimmicks πιστεύω.

Καινοτομία είναι μια SmartTV που με το που μπαίνεις στο σπίτι να αντιλαμβάνεται με sensors ήχου και εικόνας και τον αντίστοιχο κώδικα επεξεργασίας patterns ήχων και κινήσεων του σώματος, τη διάθεση σου και αναλόγως αυτής να παίζει το ανάλογο πρόγραμμα για να στη φτιάξει ή να παραμένει σβηστή κλπ...

Τα υπόλοιπα είναι gimmicks. Αυτό που λέω είναι innovation.

Δυστυχώς δεν έχω το χρήμα κι ένα βαρβάτο R&D τμήμα να το υλοποιήσω, οπότε παραχωρώ την ιδέα μου αφιλοκερδώς σε όποια εταιρία θέλει να την τροποποιήσει. (Ελπίζω μόνο να μην είναι η Apple γιατί θα την κατοχυρώσει ως πατέντα για να κάνει μηνύσεις σε όποιον θέλει να εργαστεί πάνω στη δική μου ελεύθερη προς το κοινό ιδέα....)

Τη φιλοσοφία μου και το τί θέλω να υπονοήσω φαντάζομαι ότι τα αντιλαμβάνονται έστω κάποιοι.

Δημοσ.

R&D, είναι και το -κατακριτέο- από παρά πολλους, λόγω των δικαστικών διαμαχιών, και το να αναγνωρίζει το λειτουργικό ότι ένας αριθμός στο mail ή την web page είναι τηλέφωνο και με το που κανείς tap να σε ρωτάει αν θέλεις να κάνεις κλήση απευθείας. Φαντάσου μόνο, τη διαδικασία χωρίς αυτό: Copy του αριθμού, κλείσιμο της εφαρμογής, άνοιγμα του dialer, paste το νούμερο και tap στο κουμπί κλήσης. Ή απομνημόνευση του αριθμού και χειροκίνητη πληκτρολόγησή του στον dialer. Γι αυτό και φαίνονται αστείες οι πατέντες που διεκδικεί η Apple, μόνο που όλες αυτές οι μικρές λεπτομερείες είναι αυτές που συνθέτουν το user experience. Φάνηκε και στο τελευταίο δικαστήριο όπου ειδικό τμήμα της Samsung ασχολείτο με το πόσα ms πρέπει να διαρκεί το slide to unlock και πόση απόσταση πρέπει να διανύσει ο αντίχειρας πάνω στην οθόνη μέχρι να ξεκλειδώσει, έχοντας πάντα ως πρότυπο το ξεκλείδωμα της Apple.

Το ίδιο έκανε κι ένα Nokia 6110 που είχα ΠΟΛΥ πριν το iPhone. Αυτόματη αναγνώριση τηλεφωνικού αριθμού. Και πρόσεξε, ΔΕΝ είναι communicator, έτσι; Άσε το θέμα με τις πατέντες. ΔΕΝ είμαστε ειδικοί και κυρίως ας μην τρώμε αμάσητα όσα μας ταΐζουν οι Αμερικάνοι.

Δημοσ.

Θα πω μια προσωπική εμπειρία για να τεκμηριωσω την άποψη μου. Είχα το iPhone 4 για 3 χρόνια. όταν το πουλησα δεν κολλούσε ουτε και οι εφαρμογές και το λατρεψα. Αποφάσισα να το πουλησω γιατί ακόμα και μετα απο τρία χρόνια είχε αξία και ήθελα να δοκιμασω κάτι άλλο. Ήθελα να δω αν το android με βολευει και γενικά αποδίδουν τα τουμπανα android; ειμουν αναμεσα σε τρια κινητά. Το Samsung galaxy s4 το iPhone 5s και το nexus5. Είπα να δω το android οποτε όχι iPhone. Εψαξα αναμεσα στα δυο android και κατεληξα οτι μου αρέσει πιο πολύ το nexus 5, καθαρό android. Πολύ ωραίο εμφανισιακά με εντυπωσιακή οθόνη κτλ κτλ. Μετα απο μισο χρόνο θέλω να το πετάξω απο τον 15ο όροφο που μένω αφού πρωτα το πετάξω στον τοίχο. Κολλάει, κανει επανεκκίνηση απο μονο του, το ηχείο χειροτερο και από του iPhone 4. Και τέλος το android δεν έχει κάτι που να μην το είχα και στο iOS. Πείτε οτι θέλετε γίνεται και στο iOS. Στο android συνέχεια κρασαρουν εφαρμογές. Αυτά δεν τα επαθα ποτε στα τρια χρόνια που είχα iPhone. Σε ενα μήνα θα πάρω το iPhone 6 plus και τραγουδατε οι ihaters. Αυτοι που επιλέγουν apple μονο πρόβατα δεν είναι. Τα android είναι προχειροδουλεμενα. Στην οικογένεια είχαμε 3 android. Τα δυο είναι χαλασμένα και το δικο μου είναι για πέταμα. Γιατί να δώσω 700 ευρώ για Samsung? Μετα απο ενα μήνα θα κολλάει όπως και το nexus.

• Like 3
Δημοσ.

Φαντάσου μόνο, τη διαδικασία χωρίς αυτό: Copy του αριθμού, κλείσιμο της εφαρμογής, άνοιγμα του dialer, paste το νούμερο και tap στο κουμπί κλήσης. Ή απομνημόνευση του αριθμού και χειροκίνητη πληκτρολόγησή του στον dialer. Γι αυτό και φαίνονται αστείες οι πατέντες που διεκδικεί η Apple, μόνο που όλες αυτές οι μικρές λεπτομερείες είναι αυτές που συνθέτουν το user experience.

Μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

Τωρα αληθεια θες να ξεκινησουμε το θεμα copy-paste στα iphone???

Οντως... μην τα ισοπεδωνεις ολα!!!

Δημοσ.

Τι σχέση έχει το copy paste με όλο το κατεβατό που έγραψα; Μερικοί τρώγεστε για φασαρία μου φαίνεται... Μαλώστε μόνοι σας, πάω να χαζέψω τηλεόραση πριν προλάβει να την πατεντάρει και αυτήν η Apple.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό το θέμα με τα οικονομικά δεν το καταλαβαίνω γιατί σας απασχολεί τόσο πολύ. Δεν καταλαβαίνετε ότι απλά η Apple στοχεύει στην "αφρόκρεμα¨ και κυνηγάει το κέρδος μέσα απο ακριβές κατασκεύες και υψηλά περιθώρια ενώ οι υπολοιποι (βλέπε samsung τώρα και nokia προ-smartphone εποχής) κυνηγάνε το κέρδος ρίχνοντας πολλά μοντέλα στην αγορά για όλα τα βαλάντια; Ας κρίνει ο καθένας τι χρειάζεται και ας το αγοράσει.

Γιατί είναι κατακριτέο το να δίνει κάποιος 600 ευρώ για iphone (αν τα δίνει και δεν τα παίρνει με επιδότηση) και όχι κάποιος που δίνει για note το οποίο θεωρώ ότι είναι παρα πολύ καλό τηλέφωνο;

Γιατί μπαίνουμε στο τρυπάκι των εταιριών που μέσα σε δυο μέρες βγήκαν και κοροίδεύουν το iphone βάζοντας μας σε μια διαδικάσια να φανατιζόμαστε για να επιβεβαίωσουμε την επιλογή μας και να αισθανθούμε καλύτερα με τον εαυτό μας. Δηλαδή όσοι κοροιδεύετε την aplle η την samsung ή τα κινέζικα λύσατε τα προβλήματα σας; 

Κύριοι, όλοι εδω μέσα είμαστε πιθανόν λίγο πιο σχετικοί απο κάποιους που δεν ασχολούνται και άρα κάνουμε θωρητικά πιο δικαιολογημένες και συνειδητές επιλογές. Μην αναλώνεστε σε χαζομάρες αφού ο καθένας έχει κάνει την επιλογή του με βάση τις ανάγκες του. Αφήστε τις εταιρείες να μαλώνουν και κοιτάξτε ποιος κέρδισε την τελευταία πενταετία απο τον πόλεμο αυτό. ΕΜΕΙΣ όλοι. Κάνουμε απίστευτα πράγματα με τα κινητά μας.

Αφήστε τον cook και τον κάθε cook να νομίζει (δουλειά του είναι εξάλλου) ότι αυτός έχει το καλύτερο κινητό. 

Αυτά 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...