Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οποτε οταν ερχονται οι χφιλοι μ να κοντραρουμε τα ακριβα κινητα που δν εχουμε θα τους δειχνω benchmarks!ειναι πολυ χρησιμος ενας τετοιος επεξεργαστης οταν εχω κλειδωμενο λογισμικο!Ας μιλησω σαν χρηστης λοιπον στο android θα βαλω οτι launcher θελω θα το κανω οπως θελω θα φορτωσω οτι emulator θελω και αμα κολλαει θα κανω root και θα εχω κινητο για αλλα ποσα χρονια με την νεα εκδοση καθε φορα και τπτ αλλο!για ποιον λογο να δωσω 900 ευρω και βαλε για να παρω το υπερεκτιμημενο iphone 64 και οχι ενα note 3 στα 400 και μια καρτα μνημης 128 με σχεδον ιδιες επιδοσεις με περισσοτερες δυνατοτητες και καλητερη τιμηΒεβαια ο σωστος παιρνει wp τηλεφωνο και android ακομα και αν εκει ipad ειναι πολυ ποιτικα και σε καλες τιμες σχετικα

Αρχικά να ξεκαθαρίσω πως δεν είμαι fan των smartphones γιατί δεν κάνουν ικανοποιητικά τη δουλειά ενός κινητού τηλεφώνου: Τηλέφωνο, μήνυμα, με μεγάλη αυτονομία. Αλλά παρακολουθώ κάπως τα πράγματα καθώς όλοι οι φίλοι μου έχουν smartphones iOS, Android, WP. Όσον αφορά την αποδοτικότητα και τη σταθερότητα, μπορώ να πω πως τα το iOS και το WP είναι τα πιο σταθερά σε σχέση με το Android. Λογικό είναι αυτό ειδικά για το iOS, το οποίο η Apple στηρίζει πάνω στο H/W της. Από την άλλη το Android είναι το πιο επεκτάσιμο όπως είπε και το παιδί. Το πιο σημαντικό και η μαγκιά για μένα είναι να καταφέρεις μία καλή εμπειρία τόσο τώρα όσο και αργότερα χωρίς παραπάνω λεφτά χρησιμοποιώντας έξυπνα τους πόρους σου. Η Apple χάνει καθώς για να αγοράσεις νέο iOS-iphone πρέπει να δώσεις σχεδόν έναν μισθό. Το Android χάνει γιατί έχει τρομερές απαιτήσεις συστήματος. Γιατί να χρησιμοποιήσει κανείς 4πύρηνους και τόση RAM; Για να τρέξει μία-δυο εκδόσεις Android; Επίσης τα περισσότερα Android κινητά δε θα καταφέρουν ποτέ να τρέξουν smoothly μία νέα έκδοση Android. Για μένα το ολοκληρωμένο πακέτο είναι τα Lumia με WP. Efficient OS, μικρότερες απαιτήσεις συστήματος και αν είσαι και λεφτάς, τα λεφτά που θα ξόδευες για τους 2 παραπάνω πυρήνες ή την παραπάνω RAM θα τα δώσεις για μία καλύτερη κάμερα. Επίσης όλοι οι κατασκευαστές βάζουν σα feature του κινητού τους την γερή κατασκευή. Στα nokia αυτό είναι κάτι το αυτονόητο. Όποιο κινητό και να αγοράσεις, θα σου κρατήσει για όσο θέλεις. Επίσης οι νέες εκδόσεις του WP παίζουν ακόμη και σε low -budget κινητά (κινητάρες) και μάλιστα τα κάνουν και πιο γρήγορα (βλέπε nokia lumia 520). Αυτό είναι εξέλιξη. Όπως έιπα δεν είμαι fan των smartphones αλλά στο θέμα των Lumia βγάζω το καπέλο μου στη Nokia-Microsoft. Είναι ακόμη νέοι στην αγορά αλλά είμαι σίγουρος ότι κάνουν πολύ καλό που αρχίζουν να υπάρχουν στην αγορά.

• Απαντ. 104
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

• Super Moderators
Δημοσ.

Αναμφίβολλα και αναντίρρητα τα iphones είναι κινητά "επένδυση", που δύσκολα χάνουν την αξία τους και επιπλέον η μεταπωλητική τους αξία είναι πολυ μεγαλύτερη αντίστοιχων ναυαρχίδων.

Εξήγησέ μου όμως γιατί το m8 ,6 μήνες μετά την κυκλοφορία του εξακολουθεί να έχει 530e, και το note 3, 1 χρόνο μετά, δεν εχει πέσει ούτε στη μισή αρχική του τιμη....

Μάλλον τα τσουβαλιάζεις όλα....

Θες να πεις πως το Note3 τώρα κάνει 800 ευρώ που ζητούσαν τις πρώτες ημέρες κυκλοφορίας του?

Καθόλου υπερβολές.

Έχει μεγάλη σημασία. 2 μήνες δεν είναι τίποτα. Ε τώρα, άμα είσαι πρόβατο και πας και το πάρεις day one ενώ ξέρεις ότι θα πέσει η τιμή του, δε σου φταίει κανείς, αλλά η νοοτροπία σου.

Και το ωραίο του android είναι ότι δεν υπάρχουν μόνο flagships κινητά. 

Ενδεικτικά κινητά, που μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου και δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα flagships (μάλλον το αντίθετο):

- Moto g

- Moto X

- Nexus 5

Κάτοχος s4, που το πήρα σε προσφορά από τα seven, omnirom, twrp recovery κι εσείς απολαύστε τα "νεα" features (custom keyboards, widgets, apps communications εν έτει 2014). Τα πραγματικά features (που βγάζει η google, οι omnirom και οι cyanogen) παίζει να περάσει καμιά χιλιετία για να δείτε τα μισά από αυτά. 

Η εταιρία που το βγάζει τόσο το κοστολογεί στην αρχή και αν εγώ είμαι φαν της νέας τεχνολογίας και έχω και τα φράγκα, θα το πληρώσω μια χαρά...

Δεν μπορείς να μου συγκρίνεις αυτές τις συσκευές με το iphone! Απο τη στιγμή που δεν μου αρέσει το android είναι σαν να μου συγκρίνεις 2 high tech τάπερ, που το ένα έχει μέσα φιλέτο και το άλλο ...μπάμιες! :P

Και αν δεν το κατάλαβες, σιχαίνομαι τις μπάμιες! 

:)

• Like 1
Δημοσ.

Θες να πεις πως το Note3 τώρα κάνει 800 ευρώ που ζητούσαν τις πρώτες ημέρες κυκλοφορίας του?

Η εταιρία που το βγάζει τόσο το κοστολογεί στην αρχή και αν εγώ είμαι φαν της νέας τεχνολογίας και έχω και τα φράγκα, θα το πληρώσω μια χαρά...

Δεν μπορείς να μου συγκρίνεις αυτές τις συσκευές με το iphone! Απο τη στιγμή που δεν μου αρέσει το android είναι σαν να μου συγκρίνεις 2 high tech τάπερ, που το ένα έχει μέσα φιλέτο και το άλλο ...μπάμιες! :P

:)

Θα απαντούσα αναλόγως για τα iphone και το πως σχετίζονται με τις μπάμιες ακριβώς αλλά θα φάει και το επόμενο μου ποστ moderation :D

Επί της ουσίας σε όποιον αρέσει το Android και τα όσα προσφέρει (καλά ή κακά), θα πάρει Android κινητό.

Άλλος για τους ίδιους λόγους θα πάρει iphone.Ομοίως και για  Windows phone.

Με μια διαφορά όπως σωστά ειπώθηκε:

Σε WP και Android Phones, υπάρχει πληθώρα επιλογών σε συσκευές ανάλογα το βαλάντιο.

Δε χρειάζεται να σκάνε όλοι 700+ ευρώ για συσκευή.

• Like 1
Δημοσ.
"είναι κολλημένη στη δεκαετία του 70"

let me guess:

η υλοποιηση της Apple θα εχει 4K,3D,κυρτη και θα ειναι Smart. και θα το βαφτισει καινοτομια, σωστα;

• Like 3
Δημοσ.

let me guess:

η υλοποιηση της Apple θα εχει 4K,3D,κυρτη και θα ειναι Smart. και θα το βαφτισει καινοτομια, σωστα;

i-cinema για παράδειγμα. "καινοτομία"...

Δημοσ.

Και μια και μιλάμε για καινοτομίες...

Για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλιότεροι:

http://9gag.com/gag/5195630/has-apple-really-ever-invented-anything

http://www.theguardian.com/technology/2012/sep/03/apple-invented-anything

• Like 3
Δημοσ.
Το ελπίζω όντως να έχει ρίξει λεφτά στο research & development.

ηλπιζε  :-D

131120043130-apple-spending-620xa.png

αλλα:

Link.png Site: Apple research and development spending surges; new device coming?

οποτε πραγματι κατι ετοιμαζει ο Tim Cook, και δεν τα ειπε τυχαια τα παραπανω στην συνεντευξη του.

και εσυ; θανατος στις μπαμιες.  :-D

• Super Moderators
Δημοσ.

Και μια και μιλάμε για καινοτομίες...

Για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλιότεροι:

Να υπνωτίζονται οι νεότεροι εννοείς θεωρώντας πως ο,τι τους λένε είναι και σωστό, χωρίς να μπουν στον κόπο να το ψάξουν οι ίδιοι?

• Like 1
Δημοσ.

Να υπνωτίζονται οι νεότεροι εννοείς θεωρώντας πως ο,τι τους λένε είναι και σωστό, χωρίς να μπουν στον κόπο να το ψάξουν οι ίδιοι?

Το ότι προσπαθείς να επιβάλλεις κάτι, δε σημαίνει ότι θα σε πάρει και κάποιος στα σοβαρά.

Οπότε δέξου το ως γνώμη μου και ως γνώμη σου και λήξτο εκεί. Ήδη σε κράζουνε για τον τρόπο που αντιδράς και προσπαθείς να επιβάλλεις πράγματα, οπότε χαλάρωσε λιγάκι. Δε συμμεριζόμαστε όλοι την άποψή σου ούτε και τον τρόπο που την επιβάλλεις.

Επίσης αν δεν έχεις επιχείρημα να αντιπαραθέσεις όταν διατυπώνεις τη γνώμη σου, καλύτερα να αφήνεις κι εσύ ο ίδιος τον κόσμο να ψάχνει.

Δε σου άρεσε το πόστ μου λοιπόν? Αντί να προσπαθείς να ειρωνευτείς, παρέθεσε εσύ δικό σου πόστ με επιχειρήματα που να το αναιρεί και θα σε σεβαστώ και θα σου βγάλω και το καπέλο.

Το μόνο σου επιχείρημα ήταν ότι έχεις όλες τις συσκευές apple και θέλεις να έχεις apple για synch και compatibility reasons λόγω ios.

So what? Αποτελεί κανόνα αυτό ότι η Apple είναι καλύτερη ή έχει καλύτερες λύσεις?

Προσωπική σου άποψη δεκτή και σεβαστή, αλλά δε θα μου την επιβάλλεις κιόλας, όπως δεν επέβαλλα κι εγώ σε κανέναν την άποψή μου.

Αυτά και το θέμα λήγει εδώ.

• Like 3
Δημοσ.

για ποιον λογο να δωσω 900 ευρω και βαλε για να παρω το υπερεκτιμημενο iphone 64 και οχι ενα note 3 στα 400 και μια καρτα μνημης 128 με σχεδον ιδιες επιδοσεις με περισσοτερες δυνατοτητες και καλητερη τιμη. Η Apple χάνει καθώς για να αγοράσεις νέο iOS-iphone πρέπει να δώσεις σχεδόν έναν μισθό.

Αυτοί που δίνουν όσα δίνουν για να πάρουν iPhone ή άλλη ακριβή συσκευή άστους να τα δίνουν, δικά τους είναι τα χρήματα. Γιατί ασχολήστε με αυτούς?

Σχεδόν ένα μισθό μπορεί να δίνεις στην Ελλάδα αλλά σε άλλες χώρες δίνεις πχ το 1/4 του μισθού σου.Το Insomnia είναι ένα ελληνικό τεχνολογικό forum όμως υπάρχουν έλληνες εδώ μέσα που δεν μένουν στην Ελλάδα. Και διαβάζουν επαναλαμβανόμενα post για μια "μισιτή" εταιρεία με ένα "πανάκριβο" προϊόν. Γιατί δεν λέτε για τις συσκευές που κατέχετε με επιχειρήματα και να πείτε αρνητικά και θετικά? Να γίνεται μια όμορφη και πολιτισμένη συζήτηση.

• Like 2
Δημοσ.

Ο καθενας γουσταρει την καθε ετερεια και καλα κανει,

οπως ενας γνωστος πηρε για πρωτο του υπολογιστη ενα mac,δεν ειχε ξανα δουλεψει pc σοβαρα και λογικο και επομενο μετα να παρει iphone και ουτω καθεξης εχοντας την εντυπωση οτι μονο αυτην την ετερεια ξερει και εμπιστευται.

Δημοσ.

Αυτοί που δίνουν όσα δίνουν για να πάρουν iPhone ή άλλη ακριβή συσκευή άστους να τα δίνουν, δικά τους είναι τα χρήματα. Γιατί ασχολήστε με αυτούς?Σχεδόν ένα μισθό μπορεί να δίνεις στην Ελλάδα αλλά σε άλλες χώρες δίνεις πχ το 1/4 του μισθού σου.Το Insomnia είναι ένα ελληνικό τεχνολογικό forum όμως υπάρχουν έλληνες εδώ μέσα που δεν μένουν στην Ελλάδα. Και διαβάζουν επαναλαμβανόμενα post για μια "μισιτή" εταιρεία με ένα "πανάκριβο" προϊόν. Γιατί δεν λέτε για τις συσκευές που κατέχετε με επιχειρήματα και να πείτε αρνητικά και θετικά? Να γίνεται μια όμορφη και πολιτισμένη συζήτηση.

Έχεις απόλυτο δίκιο.

Να γράψω 3-4 γραμμές για τα αρνητικά και θετικά του τωρινού μου κινητού και OS λοιπόν:

Aυτή τη στιγμή είμαι κάτοχος ενός Samsung Galaxy Note 3 το οποίο χρησιμοποιώ ως εργαλείο δουλείας αλλά και προσωπικής διασκέδασης, είμαι απόλυτα ευχαριστημένος και το πήρα τώρα που έχει πέσει η τιμή του.

Τί θα ήθελα από το Note 3 παραπάνω? Να μην έρχεται με Samsung bloatware όπως όλες οι Samsung συσκευές από το εργοστάσιο και να μου δίνεται πλήρως η επιλογή απεγκατάστασής του όποτε το θέλω (χωρίς να χρειάζεται να κάνω root, αν και στο Note 3 δε χρειάζεται είναι οκ).

Επίσης θα ήθελα να μου βγάζει μια εβδομάδα η μπαταρία και ας το δουλεύω στο 4G συνεχώς για παράδειγμα (σε σύγκριση με άλλες συσκευές πραγματικά έχει πολύ καλή αυτονομία πάντως). Αλλά αυτό είναι γενικό ζήτημα της τεχνολογίας κι αφορά όλες τις συσκευές ανεξαρτήτως OS.

Δε θεωρώ το Android τέλειο λειτουργικό, αλλά έχω αρκετές επιλογές ώστε να κάνω τη δουλειά μου απλά, γρήγορα κι άμεσα και κυρίως χωρίς να νιώθω ότι είμαι δεμένος σε μια συγκεκριμένη εταιρία και κυρίως χωρίς να έχω θέματα συμβατότητας, πατέντας, κλειδώματος, λέξεις άγνωστες κι αδιανόητες σε μένα εφόσον ήδη έχω πληρώσει για να αποκτήσω κάτι σωστό.

Θα ήθελα για εγκυκλοπαιδικούς λόγους να δοκιμάσω και κάποια συσκευή Windows Phone για ορισμένο χρονικό διάστημα παράλληλα με το Android, γιατί μου έχει κινήσει την περιέργεια η τόση καλή κριτική και το αξιοπρεπές κόστος συσκευών (100-150 ευρώ) για να κάνει κανείς τη δουλειά του αξιόπιστα και οικονομικά.

Δεν είμαι ούτε fan της samsung, ούτε fan του Android, και Yoshimitsu να το έλεγαν το κινητό, αν ως εργαλείο δουλειάς ήταν flawless, δε θα είχα κανένα πρόβλημα να πάρω αυτό, ας έτρεχε και Balloon OS ή Yakamura Distro του Linux, ΑΡΚΕΙ να είχα ελευθερία, ευελιξία και αξιοπιστία με ένα λογικό κόστος που να θεωρώ ότι δε με εξαπατούν.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...