nikS Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Θέλω (η κόρη μου δηλαδή) να κάνω το εξής: Έχω μια φωτο στην οποία απεικονίζεται ένα τμήμα ενός δωματίου στο οποίο υπάρχει μια μια tv (μεταξύ άλλων). Θέλω να βάλω στην tv να παίζει συγκεκριμένο video και όλα τα υπόλοιπα να παραμένουν αμετάβλητα. Σκέφτηκα να τραβήξω σε βίντεο το δωμάτιο με την τηλεόραση. (όσο χρόνο χρειάζεται). Μετά θα έχω σε άλλο βίντεο το πρόγραμμα που θα παίζει η tv. Αλλά πώς θα ενσωματώσω το 2ο βίντεο στο 1ο? Άλλη λύση θα ήταν να έχω ένα βίντεο και να του βάλω γύρω-γύρω φόντο τη στατική εικόνα του δωματίου. Αλλά πώς γίνεται αυτό? Κάθε ιδέα ευπρόσδεκτη
TheELF Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 http://forum.videohelp.com/threads/360967-AviUtl-video-tutorial Εδώ είσαι,στο δεύτερο βίντεο δείχνει ακριβώς αυτό που θες να κάνεις,είναι αρκετή μανούρα πάντως την στιγμή που δεν ξέρεις από αυτά.
dancer_69 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Με αυτή την εφαρμογή πρέπει να γίνεται αυτό που θέλεις: http://img.movavi.com/online-help/videosuite/11/using_picture_in_picture_effect.htm
nikS Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Ευχαριστώ πολύ και τους 2. Όντως δείχνουν να κάνουν ακριβώς αυτό που θέλω. Θα τα δοκιμάσω σε πρώτη ευκαιρία
TheELF Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Άλλη λύση θα ήταν να έχω ένα βίντεο και να του βάλω γύρω-γύρω φόντο τη στατική εικόνα του δωματίου. Αλλά πώς γίνεται αυτό? Μιας και πρόσφατα ασχολήθηκα με αυτό το θέμα... Κατεβάζεις το ffmpeg, χρειάζεσαι μόνο το bin\ffmpeg.exe, το βάζεις σε έναν φάκελο, μαζί στον ίδιο φάκελο βάζεις και την εικόνα με όνομα pic.jpg και το βίντεο με όνομα video.xxx ,μετά φτιάχνεις ένα αρχείο κειμένου και βάζεις μέσα αυτά: ffmpeg -loop 1 -i pic.jpg -i video.xxx -filter_complex "[0:v][1:v] overlay=100:100" -codec:a copy -shortest out.mp4 (όπου και εδώ πάλι το xxx η όποια κατάληξη έχει το βίντεο) το αποθηκεύεις με κάποιο όνομα και κατάληξη .bat π.χ. videoinpicture.bat (πρέπει να φαίνονται η καταλήξεις από τα windows) ,αν κάνεις διπλό κλικ πάνω σε αυτό θα συνδέσει το βίντεο και την εικόνα και θα φτιάξει ένα mp4 βίντεο με x.264. *το overlay=100:100 λέει την απόσταση από την πάνω αριστερή γωνία σε pixel(εδώ 100 pixel προς τα δεξιά και 100 Pixel προς τα κάτω),πρέπει να υπολογίσεις μόνος σου την σωστή απόσταση για την εικόνα που θα βάλεις,ξεκίνα πρώτα με ένα πολύ μικρό κλιπ για να κάνεις δοκιμές και να μην αργεί να σου βγάζει το αποτέλεσμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα