Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα να ρωτήσω τους φίλους του forum όντας λίγο άσχετος με το αντικείμενο δίκτυα , για τα παρακάτω. 

Θέλω να συνδέσω , ή να πάρω σήμα από το ρούτερ του σπιτιού μου, σε άλλο κτίριο που απέχει από το δικό μου γύρω στα 60 με 70 μ. ενώ τα πίσω δωμάτια είναι γύρω στα 45-50 μ. Ουσιαστικά πρόκειται για μια μικρή 2ώροφη πολυκατοικία, που το διαμέρισμά μου είναι στο πρώτο όροφο, αλλά με πρόσοψη του δωματίου που βρίσκεται το ρούτερ , αντιδιαμετρικά, από τι πίσω πλευρά του έτερου κτιρίου.Ο χώρος που θέλω να έχει σήμα είναι ακριβώς στην άκρη και προς τι δική μου κατεύθυνση. Δλδ ανάμεσα στα δύο σημεία παρεμβάλλεται ο όγκος του δικού μου σπιτιού, ενώ τα πίσω δωμάτια κοιτάζουν προς τι πλευρά του κτιρίου που θέλω να συνδέσω αλλά δεν το βλέπουν άμεσα λόγω ύψους (ποιο χαμηλά).Να πω ότι δε παίζει να ρίξω εξωτερικό καλώδιο utp .

O router που έχω τοποθετημένο τώρα είναι ο airties 5340 αλλά διαθέτω άλλα δύο, αυτό που δίνει ο ΟΤΕ και ένα zimens.

Σκέφτομαι αν μπορώ στο πίσω υπνοδωμάτιο να τοποθετήσω κάποιου είδους αναμεταδότη ο οποιος να παίρνει το ασύρματο σήμα του ρούτερ μου και από εκεί αν δοκιμάσω και δεν έχει ακόμα σήμα (το ποιο πιθανό αν και υπάρχει περίπτωση αν το σήμα είναι δυνατό να υπάρξει επικοινωνία) με καλώδιο να το στείλω σε εξωτερική κεραία στην ταράτσα. 

Αλλά δε γνωρίζω τι συσκευες μπορώ και πρέπει να χρησιμοποιήσω

Δημοσ.

45 μέτρα δεν θεωρείται μικρή απόσταση για ασύρματα δίκτυα με κλασσικές συσκευές router. Αν τα δυο μπαλκόνια εχουν οπτική επαφή (ακόμα κι αν ειναι σε διαφορετικό ύψος) τοτε μπορείς να εγκαταστήσεις δυο κατευθυντικές κεραίες που η μια να βλέπει την άλλη. Πίσω απο κάθε κατευθθντική θα χρειαστείς ενα router που δέχεται/στέλνει το σήμα. 

Τέλος για το σπιτι που θες να μεταφέρεις το σήμα από τη μια στην αλλη πλευρα, αν δεν μπορεις να ρίξεις καλώδιο, αλλη καλή λύση ειναι ενα ζευγάρι powerlines. 

Δημοσ.

Δεν υπάρχει οπτική επαφή. Εϊναι ποιο χαμηλά και ακριβώς πίσω από τι γωνία κτιρίου. Οπότε και για αυτό έχω καταλήξει στη λύση που περιγράφω. Όπως σου είπα είμαι λίγο άσχετος. κάπου διάβασα για WiFi repeaters. Δε ξέρω αν μπορούν να βοηθήσουν. Όπως είπα αυτό που σκέφτομαι και θέλω να εφαρμόσω, είναι να στείλω με καλώδιο το σήμα από το υπνοδωμάτιο στο πίσω μπαλκόνι, στη ταράτσα από όπου και έχει οπτική επαφή με το κτίριο που θέλω να φτάσει το σήμα. Για αυτό ρωτάω.Πρώτα πως θα στείλω και που το σήμα στο πίσω δωμάτιο; Τα ρουτερ που έχω μπορούν να χρησιμοποιηθούν;. Δε παίζει καλώδιο ούτε από σαλόνι προς υπνοδωμάτιο ούτε στο απέναντι κτίριο. Υπάρχει λύση που να μπορώ να την εφαρμόσω σχετικά εύκολα, ή πρέπει να μιλήσω με ειδικό;  και το δεύτερο που το βλέπω και ποιο εύκολο , κατευθυντική κεραία  και ποια για να τι στείσω στη ταράτσα μου;

Δημοσ.

Καταρχήν οι συσκευές που έχεις τώρα δεν παίζουν ως αναμεταδότες, ούτε ως απλά AP Client, δηλαδή ασύρματοι δέκτες.

Μόνο το Airties έχει αντίστοιχη δυνατότητα (Mesh), αλλά όπως αναφέρει η εταιρεία γίνεται με δικές της συσκευές.

Αυτό που θέλεις είναι ένα Access Point που να μπορεί να παίξει ως Repeater. Αλλά πριν ξεκινήσεις οτιδήποτε πρέπει να σιγουρέψεις ότι φθάνει το σήμα από τον router στο πίσω δωμάτιο.

Αν δεν φθάνει, τότε ή θα περάσεις καλώδιο ή θα χρησιμοποιήσεις powerline. Άλλη λύση δεν παίζει.

Αφού σκέφτεσαι την λύση να στείλεις καλώδιο από το πίσω δωμάτιο στην ταράτσα, γιατί δεν το κάνεις από το μπροστινό δωμάτιο;

Δημοσ.

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Το σήμα φτάνει και δυνατό στο πίσω δωμάτιο, το airites έχει 2 κεραίες και είναι αρκετά ισχυρό. Τώρα γιατί θέλω να το ππάω στο πίσω δωμάτιο, έχω μια αμυδρή ελπίδα ότι αν ο αναμεταδότης είναι αρκετά ισχυρός, δεν θα χρειαστεί να ανέβω στη ταράτσα. Βεβαια όσο περισσότερο το σκέφτομαι τόσο ποιο απίθανο το θεωρώ αυτο. Οπότε καλύτερη λύση είναι αυτό που μου πρότεινεις , να αναίβω από μπροστά στην ταράτσα και να πάω το καλώδιο στη πίσω πλευρά της οροφής που έχει οπτική επαφή. Μπορείς να μου πεις τι θα χρειαστώ; Δλδ απλά καλώδιο UTP εξωτερικού χώρου γύρω στα 30-40μ και μια κατευθυντική κεραία; Υπάρχει καμιά οικονομική υπόψη σου; Τίποτα άλλο;

Δημοσ.

Αν μπορείς ν' αναβάσεις καλώδιο, δεν το συζητάμε, είναι μακράν η καλύτερη λύση.

Θέλεις Χ μέτρα καλώδιο UTP Cat5e (μονόκλωνο) και ένα Access Point εξωτερικού χώρου (π.χ. Ubiquiti NanoStation LocoM2) και φυσικά υλικά στήριξης.

Μπορείς όμως να δοκιμάσεις πρώτα το Airties ως αναμεταδότη, μήπως έχεις επιτυχία, πριν κάνεις κάποια αγορά.

Βάλε ως κύριο modem/router μια από τις άλλες συσκευές και δοκίμασε το Airties στο πίσω δωμάτιο να κάνει ασύρματη αναμετάδοση.

Δημοσ.

Nα κάνω και μια τελευταία ανόητη ερώτηση. Το Access Point εξωτερικού χώρου χρειάζεται και ξεχωριστή τροφοδοσία; :cry: 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...