chaosmaster Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Καλημέρα. Θέλω να στήσω ένα μηχάνημα για δουλειά. Κύριο λειτουργικό σύστημα θα είναι Linux και μέσα από εκεί με vm θα τρέχω Windows που θα έχω όλα τα προγράμματα μου. Η δουλειά θα είναι photoshop και ίντερνετ. Καθόλου games. Θα βάλω 8gb ram, ssd κλπ. Τώρα έλεγα να δοκιμάσω τον AMD (πάντα Intel). Το ξέρω ότι είναι άλλη μια κόντρα AMD vs Intel αλλά θέλω τη γνώμη σας. Ο λόγος που το ψάχνω για AMD είναι καθαρά οικονομικός (να πέσω έστω και λίγο γιατί πρέπει να μπουν διπλές οθόνες nas κλπ). Ευχαριστώ
adtakhs Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Καλημέρα. Θέλω να στήσω ένα μηχάνημα για δουλειά. Κύριο λειτουργικό σύστημα θα είναι Linux και μέσα από εκεί με vm θα τρέχω Windows που θα έχω όλα τα προγράμματα μου. Η δουλειά θα είναι photoshop και ίντερνετ. Καθόλου games. Θα βάλω 8gb ram, ssd κλπ. Τώρα έλεγα να δοκιμάσω τον AMD (πάντα Intel). Ότι και να πάρεις ευχαριστημενος θα είσαι. Ο 8320 θα σου δώσει καλό multitasking και σχετικά καλύτερο multithreading . Ο 4460 θα σου δώσει καλύτερο single. Αν τρέχεις πολύ πράγμα ταυτόχρονα , μάλλον 8320 θα έλεγα. Είναι και τα vm. που θα παίζεις. Σε AMD πακέτο κοίταξε και τον 8350, του οποίου η τιμή έπεσε στα 156€ . http://www.skroutz.gr/s/2524848/AMD-FX-8350-Box.html?from=catspan Για μητρική θα σου έλεγα μια GIGABYTE GA-970A-UD3P με 10φασική τροφοδοσία. Δεν χρειάζεσαι τίποτα καλύτερο. Είναι πληρέστατη. http://www.skroutz.gr/s/4046503/Gigabyte-970A-UD3P.html?keyphrase=970a+ud3p 2
aetos1988 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Έχω την εντύπωση δεν είμαι σίγουρος ότι στο photoshop η Intel είναι ταχύτερη ακόμα και ο i5 σε σχέση με τους fx 83..
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Για photoshop και internet καλύτερη πρόταση θα ήταν ο i5 4460, αλλά στα λεφτά του πλέον παίρνεις τον 8350, ο οποίος έχει περισσότερη επεξεργαστική ισχύ συνολικά μόλις χρησιμοποιηθούν και οι 8 πυρήνες του. Όμως έχει ένα μειονέκτημα, υστερεί σε single core performance σε αντίθεση με τον i5, κάνοντάς τον σαφώς πιο αργό στις εφαρμογές που χρησιμοποιούν έναν πυρήνα. Από την άλλη πλευρά, ο i5 υστερεί σημαντικά σε multitasking/threading, λόγω λιγότερων πυρήνων. Οπότε αποφασίζεις σύμφωνα με τα κριτήρια που προανέφερε ο adtakhs. Να ξέρεις πως αν τυχόν στο μέλλον θελήσεις rendering και video editing ο i5 θα θέλει αναβάθμιση σε κάποιον i7 για ικανοποιητικό αποτέλεσμα (όχι ότι ο i5 δεν μπορεί να ανταπεξέλθει προς Θεού, απλά το hyperthreading του i7 θα ήταν το κερασάκι στην τούρτα).
adtakhs Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Έχω την εντύπωση δεν είμαι σίγουρος ότι στο photoshop η Intel είναι ταχύτερη ακόμα και ο i5 σε σχέση με τους fx 83.. Θα τρέχει μέσα από linux τα windows με vm (virtual box ?) και από εκεί photoshop + browsers κ.λ.π. απ` ότι κατάλαβα. Σε τέτοια περίπτωση οι πυρήνες πρέπει να μετράνε αρκετά. Τουλάχιστον έτσι πιστεύω και για αυτό του είπα να κοιτάξει μάλλον προς FX 83XX. Σε νορμάλ χρήση, οι I5 στο photoshop είναι μπροστά από fx. Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2014 από adtakhs
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Adtakhs εσύ που έχεις fx και συγκεκριμένα τον 8350 χρησιμοποιείς photoshop? Αν ναι το oc βοήθησε καθόλου ως προς την απόδοση του fx στο photoshop?
adtakhs Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Σπάνια το χρησιμοποιώ. Προσπαθώ να μάθω το gimp και σιγά σιγά να μεταβώ εξολοκλήρου στα ubuntu/ linux για τα πάντα πλην gaming που και αυτό με την δουλειά φαντάζει όνειρο μακρινό. ........... Δεν έχω κάνει κάποια σύγκριση με και χωρίς κλοκάρισμα. Έχω την εντύπωση πάντως πως θα έχει διαφορά. Το θέμα όμως σε αυτή την περίπτωση είναι πως το pc είναι για δουλειά γραφείου, οπότε ΔΕΝ παίζει το ενδεχόμενο κλοκαρίσματος.
selianx Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Θα προτιμούσα 8320 λόγω τιμής, δε νομίζω ότι οι διαφορές είναι τόσες μεγάλες σε σχέση με 8350/i5. Θα πήγαινα σε i5 αν σκόπευα να χρησιμοποιήσω την iGPU του.
pnick Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Ναι, αλλά αν πάρει 8350/8320 θα χρειαστεί και κάρτα (αν δεν έχει) κάτι που θα ανέβαζε το κόστος, έτσι δεν είναι; Θα πρέπει ο TS να μας πεί αν έχει καμιά παλιά καρτούλα. Αν ναι, τότε ας κοιτάξει και FX και ας αποφασίσει τί τον συμφέρει. Αν όχι, ο i5 είναι μονόδρομος.
adtakhs Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Ναι, αλλά αν πάρει 8350/8320 θα χρειαστεί και κάρτα (αν δεν έχει) κάτι που θα ανέβαζε το κόστος, έτσι δεν είναι; Θα πρέπει ο TS να μας πεί αν έχει καμιά παλιά καρτούλα. Αν ναι, τότε ας κοιτάξει και FX και ας αποφασίσει τί τον συμφέρει. Αν όχι, ο i5 είναι μονόδρομος. Αν παίξει με IGP θα πάρει μνήμη από την μνήμη του συστήματος. Αυτό δεν είναι και τόσο καλό όταν δουλεύεις με VM , στο οποίο έτσι κι αλλιώς δεσμεύεις μνήμη και θες μνήμη.... Για να το ξεπεράσεις θα πρέπει να ανεβάσεις την μνήμη του συστήματός σου και σου έρχεται μια ή άλλη σχεδόν σε κόστος με το να πάρεις μια εξωτερική κάρτα που θα είναι και τελικά δυνατότερη. 1
TheELF Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Αν τρέχεις πολύ πράγμα ταυτόχρονα , μάλλον 8320 θα έλεγα. Είναι και τα vm. που θα παίζεις. Αν είναι όντως ΤΑ ,θέλει να τρέχει δηλαδή πολλά ταυτόχρονα τότε ναι,υπό προϋποθέσεις αξίζει να πάει σε fx. Αν θέλει να τρέξει μόνο ένα vm για να τρέξει ότι θέλει να τρέξει μέσα σε αυτό τότε το vm δεν είναι τίποτα παρά άλλο ένα μικρό προγραμματάκι που τρέχει στον Η/Υ,οπότε δεν αλλάζει τίποτα στην επιλογή του επεξεργαστή,αν χρειάζεσαι πολλούς πυρήνες μέσα στο vm πας σε fx αν θες δυνατούς πυρήνες πας σε intel. Αν παίξει με IGP θα πάρει μνήμη από την μνήμη του συστήματος. Αυτό δεν είναι και τόσο καλό όταν δουλεύεις με VM , στο οποίο έτσι κι αλλιώς δεσμεύεις μνήμη και θες μνήμη.... Για να το ξεπεράσεις θα πρέπει να ανεβάσεις την μνήμη του συστήματός σου και σου έρχεται μια ή άλλη σχεδόν σε κόστος με το να πάρεις μια εξωτερική κάρτα που θα είναι και τελικά δυνατότερη. Από 64mb τρώει η igpu όταν την ορίσεις στο αυτόματο από το bios και αναλόγως την ανάλυση ανεβαίνει,αλλά όχι πολύ,έτσι κι αλλιώς τα 8gb που σκέφτεται οριακά είναι ακόμα και μόνο για το photoshop αν μιλάμε για επαγγελματική χρήση.
chaosmaster Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις. Κάρτα γραφικών θα πάρω αναγκαστικά για να υποστηρίξω τις 2 οθόνες που θα έχω. Η gpu θα είναι nvidia λόγω των κλειστών drivers σε Linux. Απλά επειδή θέλω να πάρω πολλά και πρέπει να κάνω το καλύτερο value for money. Από Linux θα τρέχω browser με πολλά tabs και ταυτόχρονα θα έχω ανοιχτό vm με Windows για photoshop και άλλες μικρές εφαρμογές. Σας ευχαριστώ όλους και πάλι
adtakhs Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Από 64mb τρώει η igpu όταν την ορίσεις στο αυτόματο από το bios και αναλόγως την ανάλυση ανεβαίνει,αλλά όχι πολύ,έτσι κι αλλιώς τα 8gb που σκέφτεται οριακά είναι ακόμα και μόνο για το photoshop αν μιλάμε για επαγγελματική χρήση. Δεν κατάλαβες τι θέλω να πω. Θα ορίσει από το bios την ποσότητα της ram που έστω και στο αυτόματο θα δεσμευει ποσότητα αλλά ΚΑΙ εύρος ανάλογα τον φόρτο. Θα χρειαστεί μνήμη για το linuxάκι του. Θα ορίσει και μνήμη για το vm που θα πρέπει να είναι αρκετή. . ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Αυτό σημαίνει πως ανεβαίνουν αρκετά οι απαιτήσεις σε μνήμη και σε ταχύτητα μνήμης = εύρος. Αυτό λέω, τίποτα παραπάνω. Σε τέτοιες περιπτώσεις θα απέφευγα την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών.
TheELF Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Αυτό σημαίνει πως ανεβαίνουν αρκετά οι απαιτήσεις σε μνήμη και σε ταχύτητα μνήμης = εύρος. Αυτό λέω, τίποτα παραπάνω. Κατάλαβα τι θες να πεις και συμφωνώ σε αυτά που λες,απλά δεν θα κάνει η igpu την διαφορά αφού μπορεί να της δώσει ελάχιστα,μπροστά στα άλλα που είπες δηλαδή δεν είναι διαφορά. Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις. Κάρτα γραφικών θα πάρω αναγκαστικά για να υποστηρίξω τις 2 οθόνες που θα έχω. Η gpu θα είναι nvidia λόγω των κλειστών drivers σε Linux. Απλά επειδή θέλω να πάρω πολλά και πρέπει να κάνω το καλύτερο value for money. Από Linux θα τρέχω browser με πολλά tabs και ταυτόχρονα θα έχω ανοιχτό vm με Windows για photoshop και άλλες μικρές εφαρμογές. Σας ευχαριστώ όλους και πάλι Να έχεις υπόψιν ότι και το vmware δίνει το πολύ 126mb στα γραφικά και αυτό είναι κάτι που μπορεί να σου δυσκολέψει πολύ την ζωή στο photoshop.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα