Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.

Σήμερα καθώς έπαιζα D3 άκουγα λίγο πιο δυνατά τα fans απ' ότι συνήθως. Είχα καιρό να παίξω βέβαια, είχα την παλιά οθόνη ακόμα (LG Flatron W2042S, τώρα έχω αυτήν της υπογραφής μου). Λίγο πιο μετά, το pc freezαρε, έβγαλε κάτι περίεργα χρώματα σε μορφή pixels και έκανε reboot.

Από τότε δε μπορώ όχι απλά να βάλω το max resolution, αλλά δε με άφηνε κάτι άλλο εκτός από 800x600. Δοκίμασα να κάνω update τους drivers, τίποτα. Μέχρι και η εικόνα που κάνουν load τα windows στο reboot άλλαξε για κάποιον ανεξήγητο για 'μένα λόγο. Τους έκανα uninstall και μου επέτρεπε να πάω το resolution μέχρι 1280x1024. Τους ξαναέβαλα μπας και, αλλά πάλι μέχρι 800x600.

Σκέφτομαι να κάνω format μπας και διορθωθεί προς το παρόν. Ξέρω ότι μάλλον τα φτυσε η κάρτα μου αλλά δε μπορώ να πάρω καινούρια τώρα. Το θέμα είναι ότι τόσο καιρό δεν είχα θέμα με πολλά games, τα οποία κιόλας δεν τα έπαιζα σε πολύ υψηλά γραφικά για να μην το ζορίζω, πόσο μάλλον το D3 που δεν είναι και πολύ απαιτητικό από μόνο του.

Καμιά ιδέα για να μη μου βγαίνουν τα μάτια μέχρι να μαζευτεί το budget για κάρτα;; Εκτός αν παίζει κάτι άλλο με το pc που δε γνωρίζω.

Δημοσ.

Καλησπερα γραψε μας σε πρωτη φαση απο τι αποτελειται ο υπολογιστης σου

Edit:ειμαι απο το κινητο και δεν μου εμφανιζεται την υπογραφη σου

Δημοσ.

Ό,τι έχει στην υπογραφή.

Τώρα που ξαναέβγαλα τους drivers, δοκίμασα να βγάλω το hdmi και να βάλω vga. Μπορώ να βάλω μέχρι 1600x1200 but still...

Επίσης, ξέχασα να αναφέρω ότι βλέπω σε πολλά σημεία, συνήθως σκουρόχρωμα, περίεργα χρώματα τα οποία "παίζουν" άμα κάνω scroll πχ.

Καλησπερα γραψε μας σε πρωτη φαση απο τι αποτελειται ο υπολογιστης σου

Edit:ειμαι απο το κινητο και δεν μου εμφανιζεται την υπογραφη σου

Οκ, είναι το παρακάτω.

Case: Xigmatek Midgard, PSU: Chieftec ASP-500S, MB: Asrock 870 Extreme 3, CPU: AMD Phenom II X4 955, CPU Cooler: Coolermaster Hyper 212 Plus, RAM: Corsair XMS3 2x2GB DDR3-1600 MHzGPU: Gainward GTX 460, HDD: Samsung HD103SJ 1TB, Monitor: LG 23MP65HG-P

Δημοσ.

Σε πρωτη φαση δοκιμασε να κανεις απεγκατασταση των drivers της 460 με το DDU και μετα ξαναεγκατασταση τους τελευταιους.Αν εξακολουθει το προβλημα,τοτε προσπαθησε να αφαιρεσεις την καρτα γραφικων,να την καθαρισεις και μετα ξανασυνδεσε την.αν δεν υπαρξη βελτιωση βλεπουμε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από τότε που προσπάθησα να κάνω αυτό που είπες, δεν ανοίγει καν. Αφού φορτώνει το safe mode στο bios, έχει ένα παράθυρο που λέει "D-Sub σήμα εκτός ορίων". Και πλέον δε μπορώ να κάνω τίποτα...

Το pc και την κάρτα τα καθαρίζω συχνά, τελευταία φορά πριν από μια εβδομάδα.

Επίσης, από τότε που έγινε όλο αυτό υπάρχουν artifacts ακόμα και στο bios. Συνέδεσα την οθόνη με το laptop μήπως και ευθυνόταν αυτή για τα artifacts αλλά ήταν κομπλέ.

Έχω αρχίσει να ανησυχώ γιατί μέσα στη βδομάδα το χρειάζομαι επειγόντως και αυτή τη στιγμή τα χέρια μου είναι δεμένα που δε μπορώ καν να το ανοίξω.

Επεξ/σία από Norone92
Δημοσ.

Έκανα ένα format για να μπορώ να το ανοίξω. Το θέμα με τα artifacts και την ανάλυση συνεχίζεται (δεν έχω τους drivers της 460 περασμένους τώρα).

Στο SpeedFan ούτε πριν ούτε τώρα δε μου δείχνει καθόλου τη θερμοκρασία της GPU παρόλο που το fan λειτουργεί. Γενικά στο σύστημα υπήρχαν καλές θερμοκρασίες (30-45 με 30 θερμοκρασία δωματίου) εκτός από την GPU που έφτανε 70-80 (μπορεί και παραπάνω) σε game.

Οπότε είναι σίγουρα θέμα της κάρτας; Ή μπορεί να είναι psu ή mobo;

Δημοσ.

99% θέμα κάρτας.Αφήνω 1% μπας και είναι τροφοδοσία αλλά αυτά που περιγραφείς είναι κλασσικά συμπτώματα ετοιμοθάνατης καρτας.

Δημοσ.

εφόσον είδες artifacts απ το bios post 99,9999999% η κάρτα σε χαιρέτησε.

Δεν έχει σημασία το πόσο ζόρι της έριξες η όχι,δυστυχώς έτσι συμβαίνουν αυτά.

Αν χρειάζεσαι τον υπολογιστή όπως λες είτε δώσε 20-30€ και πάρε μια απλή να κάνεις τη δουλεία σου η δανείσου απο φίλο/συγγενή κλπ κλπ.

Δημοσ.

Οκ, thanks. Όπως νόμιζα λοιπόν. Θα δοκιμάσω μια παλιά που βρήκα για να το σιγουρέψω. Αλλά από 'κει και πέρα χρειάζομαι μια καλύτερη από βδομάδα. Για να μην ανοίγω καινούριο thread στις αναβαθμίσεις, έχετε να μου προτείνετε κάποια με 80-100 ευρώ max; Επειδή δεν ξέρω τί ακριβώς παίζει με compatibility κλπ.

Δημοσ.

δεν υπάρχει κανένα θέμα ασυμβατότητας στα pci-e lanes.

Δες μέχρι την άλλη εβδομάδα πόσα θα έχεις μαζέψει και πόσταρε στο αντίστοιχο τόπικ με τις αναβαθμίσεις καρτών γραφικών.

Ανάλογα με τις ανάγκες σου και το σύστημα σου θα πάρεις σωστότερη απάντηση.

Δημοσ.

Αυτό που με ανησυχούσε για ασυμβατότητα ήταν το τροφοδοτικό κυρίως.

Μετά από λίγο ψάξιμο κατέληξα σε μερικές και έστειλα εκεί για γνώμες. Θα πάρω μες στη βδομάδα την 260x λογικά. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...