Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είναι δικαίωμα του καθενός να πιστεύει σε κάτι το οποίο αποδεδειγμένα δεν ισχύει ή και να πληρώνει γι' αυτό. Το πρόβλημα ξεκινάει όταν ο ασθενής παραμερίζει την επιστήμη και βασίζεται αποκλειστικά σε ομοιοπαθητική, βιοσυντονισμό και άλλες ψευδοεπιστημονικές μεθόδους.

• Like 2
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, al6s2491 είπε

Και η αλήθεια είναι ότι έχουμε στο περιβάλλον ζευγάρια που κάνουν για χρόνια στα παιδιά τους μόνο ομοιοπαθητική (εννοώντας φυσικά και με καλύτερη διατροφή) και έχουν πολύ εντυπωσιακο ιστορικό συγκριτικά με εμάς τους πιο συμβατικούς.

Για καθε οικογενεια της  ομοιοπαθητικης σχολης που εχει καλο ιστορικο (τυχαια εντελως) υπαρχουν αλλες 2-3  που εχασαν τα παιδια τους επειδη εμπιστευτηκαν ματζουνια.

Αν και συνηθως οταν βλεπουν οτι αρρωσταινουν συνηθως ξεχνανε την ιδεολογια και τρεχουν σε κανονικο νοσοκομειο.

Η πλειοψηφια των ανθρωπων μεχρι τα 35-40 ειναι υγιεις χωρις να παιρνουν παρα τα βασικα φαρμακα...  μετα αρχιζουν τα προβληματα.

• Like 5
Δημοσ.

Θεωρώ ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως πρακτική η ομοιοπαθητική αλλά με σύνεση....τουλάχιστον στην Θεσσαλονίκη υπάρχουν αρκετοί "ψευδο επιστήμονες" που δεν είναι καν γιατροί.....και πουλάν καραμέλες ίασης.....μόνο και μόνο που η ομοιοπαθητική απαγορεύει τον καφέ και την coca cola...μακριά.....1 φορά μόνο δοκίμασα και πέταξα της "halls" σε 3 μέρες....αναφέρομαι στο θέμα επειδή συγκενικο μου πρόσωπο είχε εμμονή για μεγάλο χρονικό διάστημα.....αυτήν η αυθυποβολή παιδιά θεράπευσε(το αυγχενικο τις ημικρανίες τους βήχες....κτλπ)μέχρι που την διέψευσαν οι ακτινογραφίες....και η συνεχή χρήση voltaren μετά για μήνες......Μόνο και μόνο η θεωρία ότι τα χάπια(ομοιοπαθητικής) πρέπει να μένουν σε αλλουμινοχαρτο όταν είναι δίπλα στο κινητό....μην αναστηθεί ο Φαραντέι.....λέει αρκετά.....

😄

:)

Δημοσ.
Στις 27/7/2024 στις 12:23 ΠΜ, al6s2491 είπε

Ρε παιδιά διαβάζω αυτό το θέμα τόσα χρόνια μετά, και μου δημιουργείται μια απορία

Να σου δημιουργήσω κι άλλες απορίες. Αντιγράφω από βιογραφικό 

"Η μεγάλη μου επιθυμία να θεραπεύω χωρίς πολλά φάρμακα, με οδήγησε σε εναλλακτικές μορφές Ιατρικής, όπως η Μεταβολομική, το Functional medicine, η Γνωστική Ομοιοπαθητική και η Κβαντική ιατρική"

Δημοσ.

Τσαρλατανοι ως επι τω πλειστω πολλοι στην εναλακτικη ιατρικη, παθων λογω της γυναικας μου που για ενα μεγαλο δοαστημα δεν ηθελε να δινει αντιβιωσεις....

Δημοσ.

Και ο μέγας Steve πίστεψε ότι με εναλλακτικές μορφές ιατρικής,  με χορτοφαγία,  χυμούς και κλυσματα θα θεράπευε τον καρκίνο. 

Δυστυχώς ακόμη και προικισμένοι άνθρωποι πέφτουν θύματα ιδεοληψιών και τσαρλατάνων. 

Δημοσ.

Όλα με μέτρο, το να υπάρχει μια εναλλακτική λύση για κάτι light δεν είναι απαραίτητα κακό, πχ αν κάτσεις λίγο παραπάνω στον ήλιο καλύτερα να βάλεις αλόη παρά αλοιφή που μπορεί να έχει κορτιζόνη έστω και σε πολύ μικρή ποσότητα. Υπάρχουν βοτανικές θεραπείες που γίνονται χιλιάδες χρόνια  και πάνω στις ουσίες τους φτιάχτηκαν σκευάσματα. Κανένας δεν πρέπει να αντικαταστήσει το γιατρό με σαμάνο αλλά προτιμώ πχ μέρες με άγχος πρώτα να δοκιμασω λίγο σάουνα για αποτοξίνωση, γυμναστική για εκτόνωση και κάποιο αφέψημα για χαλάρωση παρά να κουμπωσω με τη μια Xanax επειδή το έχω στο ντουλάπι.  

• Το θέμα έχει κλειδωθεί
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...