deesnider Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Ναι πριν 200 χρονια ο Δαρβινος δεν ηταν φυσικα σε θεση να σου απαντησει απο που προηλθε ο πιθηκος γιατι δεν ειχε και τα τεχνικα μεσα αλλα δεν παραμυθιαζε κιολας τον ανθρωπο οπως καποιοι αλλοι που δεν ειχαν επιστημονικη εξηγηση.. Ο Δαρβινος δεν ξυπνησε ενα πρωι και ειπε οτι προερχομαστε απο τον πιθηκο εκατσε και εκανε ερευνα και παρατηρηση... Παντως σημερα η επιστημη διαθετει πολλα εργαλεια για να αποδειξει απο που προηλθαμε. Βλάκας ήταν ο Δαρβίνος. Στοιχεία για τη δημιουργία τού ανθρώπου από το Θεό, υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό: 4
cuspid Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Ο άνθρωπος δεν προήλθε από τον πίθηκο. Αυτή η διατύπωση είναι λάθος επιστημονικά, αφού δεν μπορείς να αναζητάς τους προγόνους ενός είδους σε σύγχρονά του είδη. Τα ανώτερα θυλαστικά μοιράζονται κοινούς προγόνους.... Η θεωρία της εξέλιξης είναι μία ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ θεωρία. Έχει αποδειχθεί με δεκάδες πειράματα και παρατηρήσεις ειδών και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Η επιστήμη ακολουθεί την Καρτεσιανή λογική: Παρατήρηση – διατύπωση θεωρίας – πειραματική απόδειξη. Δεν φοβάται να παραδεχθεί τις αδυναμίες της και δεν φοβάται να πεί: “Δεν γνωρίζω”! Για παράδειγμα, δεν γνωρίζει πως προήλθε η ζωή πάνω στην Γή: Υπάρχουν πολλές θεωρίες, έχουν γίνει πολλά πειράματα, έχουμε φτάσει πολύ κοντά αλλά δεν έχει δημιουργηθεί ακόμα σε εργαστηριακό περιβάλλον ζωντανό κύτταρο. Αντίθετα η θρησκεία απαντά στα υπαρξιακά ερωτήματα, βασισμένη στο ΔΟΓΜΑ: “ Ο Θεός (ένα ανώτερο Ον, που κατοικεί στον ουρανό) δημιούργησε τον άνθρωπο και τα ζώα πάνω στην Γή, χρησιμοποιώντας υπερφυσικές δυνάμεις” Το παραπάνω είναι ένα Δόγμα και είναι αυταπόδεικτο ή ακόμα καλύτερα δεν είναι απαραίτητη η απόδειξή του. Διαλέγεις και παίρνεις... 3
idomeneas7 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Δεν νομίζω η δυτική ιατρική να σου λέει να χαπακωθείς για ένα απλό κρυολόγημα, εμένα τουλάχιστον μου έχει πει να πάρω κανένα απλό αντιπυρετικό σε ακραία περίπτωση κάποιου πυρετού, να ξεκουραστώ και να πίνω υγρά. Αυτο τραβα πες το σε κατι γνωστους μου που οταν κρυωνουν παιρνουν 2 κουτια αντιβιωση, ροναλ, βικς, οτριβιν, ντεπον, λιζοπαίν, μυκοσολβαν κλπ και απορουν γιατι ειναι αρρωστοι ολο το χειμωνα αφου ακολουθησαν τις οδηγιες του γιατρου. 1
tsifotis Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Αυτο τραβα πες το σε κατι γνωστους μου που οταν κρυωνουν παιρνουν 2 κουτια αντιβιωση, ροναλ, βικς, οτριβιν, ντεπον, λιζοπαίν, μυκοσολβαν κλπ και απορουν γιατι ειναι αρρωστοι ολο το χειμωνα αφου ακολουθησαν τις οδηγιες του γιατρου. Ποιος σοβαρος γιατρος θα προτεινει αυτα ολα μαζι για ενα κρυωμα; Θελω να πω οτι αν ενας γιατρος συνταγογραφει υπερβολικα (ειτε για να οικονομησει εμμεσα, ειτε απο ασχετοσυνη) δεν σημαινει οτι θα συμφωνησει η πλειοψηφια των συναδελφων του ή οργανισμοι υγειας. Οπως το οτι καποιοι μαθηματικοι εχουνε παρενοχλησει σεξουαλικα μαθητες δεν μας κανει να αμφισβητησουμε τα μαθηματικα ε; Ημαρτον. 2
george_gr1 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Ναι βέβαια, εναλλακτική ιατρική αντί για την κακή δυτική ιατρική. Όταν όμως το δόντι αποφασίσει να μας σφυροκοπησει ανελεητα, τότε κάνουμε γονατιστοι πίπες στην δυτική ιατρική. Χάχα. Λοιπόν θα δεχομουν την εναλλακτική "ιατρικη" σαν πρόληψη ασθενειών και όχι θεραπευτική. Πχ ίσως κάποια ματζουνια κάνουν καλό στα δόντια ώστε να μην φτάσεις στο σημείο να χαλάσουν και πόνεσουν, δεκτό. Αν πονέσει όμως βουρ δυτικά.
idomeneas7 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Ποιος σοβαρος γιατρος θα προτεινει αυτα ολα μαζι για ενα κρυωμα; Θελω να πω οτι αν ενας γιατρος συνταγογραφει υπερβολικα (ειτε για να οικονομησει εμμεσα, ειτε απο ασχετοσυνη) δεν σημαινει οτι θα συμφωνησει η πλειοψηφια των συναδελφων του ή οργανισμοι υγειας. Οπως το οτι καποιοι μαθηματικοι εχουνε παρενοχλησει σεξουαλικα μαθητες δεν μας κανει να αμφισβητησουμε τα μαθηματικα ε; Ημαρτον. Αμα το πας ετσι, ποιος σοβαρος εναλλακτικος θα εταζε λαγους με πετραχηλια για τις φυσικες θεραπειες? Δεν μιλαμε για την ιδανικη περιπτωση αλλα για το τι κανουν οι περισσοτεροι γιατροι που ο απλος κοσμος εχει την οικονομικη δυνατοτητα να επισκεφτει. Ξερω π.χ. παθολογο - διαβητολογο που ειναι και ομοιοπαθητικος, ο οποιος θα το χρησιμοποιησει συνδυαστικα με φαρμακα και ινσουλινες για καλυτερη θεραπεια. Δεν σου δινει ματζουνια αλλα δεν σκεφτεσαι αυτον οταν ακους εναλλακτικος γιατρος...
black_rabBiT Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Ναι εντάξει σε αυτό φταίνε οι γιατροί που γράφουν φάρμακα αβέρτα κουβέρτα. Ξέρω περιπτώσεις που γράφουν ψυχοφάρμακα επειδή έτσι. Επειδή τα ζήτησε αυτός για να χαπακωθεί. "Τα φάρμακα δεν είναι πανάκεια" που λένε και στο χωριό μου. Θα έπρεπε να το γνωρίζουμε όλοι μας αυτό.
GreyHorse Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Δεν είναι θέμα μόνο πανάκειας, είναι και ότι συνηθίζει στα φάρμακα ο οργανισμός και μετά δεν μπορεί να αμυνθεί μόνος του, χώρια που γίνονται πιο ανθεκτικοί ιοί κτλ
JohnnyMalou Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Πολλοί έχουν ξεφύγει από το αρχικό θέμα...Η γνώμη μου είναι ότι η ανατολική ιατρική έχει σκοπό την πρόληψη/την δημιουργία καλού ανοσοποιητικού/την πνευματική υγειά....από την στιγμή που κάποιος άνθρωπος θα μολυνθεί από έναν ιό αν το πράγμα δεν είναι σοβαρό (τύπου δέκατα η πονόλαιμος κλπ) θεωρώ καλύτερη λύση την φυσική μέθοδο και ολίγον τι αχρείαστη την χρήση οποιασδήποτε μορφής χημικών....Αν πάλι το πράγμα είναι πιο σοβαρό όπως μια σοβαρή ασθένεια τότε η δυτική ιατρική είναι αν όχι πιο αξιόπιστη σίγουρα πιο αποτελεσματική
pournaras Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Δεν εχουν ξεφυγει μονο απο το θεμα, εχουν φυγει τελειως ακομη κι απ' το φορουμ μετα απο 4 χρονια... 1
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 14 λεπτά πριν, JohnnyMalou είπε Πολλοί έχουν ξεφύγει από το αρχικό θέμα...Η γνώμη μου είναι ότι η ανατολική ιατρική έχει σκοπό την πρόληψη/την δημιουργία καλού ανοσοποιητικού/την πνευματική υγειά....από την στιγμή που κάποιος άνθρωπος θα μολυνθεί από έναν ιό αν το πράγμα δεν είναι σοβαρό (τύπου δέκατα η πονόλαιμος κλπ) θεωρώ καλύτερη λύση την φυσική μέθοδο και ολίγον τι αχρείαστη την χρήση οποιασδήποτε μορφής χημικών....Αν πάλι το πράγμα είναι πιο σοβαρό όπως μια σοβαρή ασθένεια τότε η δυτική ιατρική είναι αν όχι πιο αξιόπιστη σίγουρα πιο αποτελεσματική καλα που το ξεθαψες? καλυτερα ανοιξε αλλο νημα καλυτερα αμα θες να μιλησεις γι αυτο το θεμα
al6s2491 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2024 Ρε παιδιά διαβάζω αυτό το θέμα τόσα χρόνια μετά, και μου δημιουργείται μια απορία. Ξέρει κάποιος εδώ μέσα (και οι υπέρμαχοι της δυτικής ιατρικής, αλλά και οι μη πολέμιοι της εναλλακτικής) τι πραγματεύεται ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ η ομοιοπαθητική; Που είναι η πιο διαδεδομένη "κομπογιαννίτικη" μέθοδος όπως λένε κάποιοι;
e1995kati Δημοσ. 27 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2024 Η ομοιπαθητικη ίσως υπάρχουν πολλοί πλέον ιατροί-ομοιοπαθητικοι.....θα σου σύστημα να μην την εμπιστευτείς για παθήσεις(αν υπάρχουν) που η αμέλεια τους θέτει σε κίνδυνο την σωματική σου ακεραιότητα......
Metal Heart Δημοσ. 27 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2024 Η λογική της ομοιοπαθητικής είναι ότι για τη θεραπεία ενός θέματος υγείας, ο ασθενής λαμβάνει μία ουσία που δημιουργεί το πρόβλημα. Μάλιστα, μία πολύ μικρή ποσότητα της ουσίας διαλύεται σε νερό το οποίο με ένα μαγικό τρόπο αποκτά τις ιδιότητες της ουσίας και μετατρέπεται σε φάρμακο. Εννοείται πως πρόκειται για ψευδοεπιστήμη με τεράστια κέρδη στην οποία εμπλέκονται και πτυχιούχοι γιατροί. 1
al6s2491 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2024 Εγώ να πω για την ομοιοπαθητική ότι προτιμώ να δώσω 40€ σε ένα γιατρό να μου πάρει όλο το ιστορικό και κάθε φορά που τον χρειάζομαι να μου λέει τι θα πάρω με βάση τα συμπτώματα(και αν με πιάσει με έπιασε )παρά να δίνω 40αρια για κάθε φορά που είμαι άρρωστος σε ξεχωριστούς γιατρούς. Επίσης τα placebos μπορεί να λειτουργούν ψευδαισθητικά, όμως ακόμα και έτσι να είναι η ομοιοπαθητική, ας μην υποτιμάμε τις ικανότητες αυτοίασης του σώματος όπως και τη δύναμη του μυαλού(θετικά ή αρνητικά). Παράδειγμα η αυθυποβολή. Εγώ προσωπικά βλέπω σε αρκετές περιπτώσεις των παιδιών μου αποτέλεσμα με την ομοιοπαθητική. Φυσικά δεν θα επιλέξω να μη δώσω αντιβίωση σε μια βαριά περίπτωση και να το πολεμήσω με ομοιοπαθητική αλλά για τα απλά τουλάχιστον προσπαθούμε πρώτα με ομοιοπαθητική. Και η αλήθεια είναι ότι έχουμε στο περιβάλλον ζευγάρια που κάνουν για χρόνια στα παιδιά τους μόνο ομοιοπαθητική (εννοώντας φυσικά και με καλύτερη διατροφή) και έχουν πολύ εντυπωσιακο ιστορικό συγκριτικά με εμάς τους πιο συμβατικούς. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις