Basilhs23___ Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2014 Κατ΄αρχἠν δεν ξέρω αν ο όρος "δυτική ιατρική" είναι δόκιμος. Σε όλο τον κόσμο σχεδόν εξαιρώντας μερικές χώρες της Αφρικής και της Ασίας, υπάρχουν γιατροί που προσπαθούν πιστεύω να εξασκούν το επάγγελμά τους τηρώντας κάποιους κανονισμούς και δεοντολογία. Η Κίνα είναι μια χώρα που ιστορικά νομίζω έχει αρκετές ανακαλύψεις στο θέμα της ιατρικής και της υγείας, ακόμα και στις μέρες μας είναι μια αναπτυσσόμενη χώρα καθώς και άλλες χώρες της Ασίας που παράγουν επιστημονικό έργο. Νομίζω μια τέτοια συζήτηση είχε ξεκινήσει πάλι στο θέμα που είχε ανοίξει κάποιος για ένα μηχάνημα με βιοσυντονισμό μαλλιών; Και εκεί είχε τεθεί το θέμα της αποτελεσματικότητας/αξιοπιστίας της ομοιοπαθητικής του βελονισμού και το γεγονός οτι αρκετοί που ασχολούνται με αυτά είναι πτυχιούχοι γιατροί και όχι η κυρά Σούλα από την γειτονιά. Η άποψή μου είναι πως όταν μια ασθένεια - πρόβλημα δεν μπορεί να ιαθεί με επιστημονικά αποδεκτές μεθόδους και τα φάρμακα που προέρχονται από την σύγχρονη ιατρική και φαρμακευτική και έχουμε εξαντλήσει τις προσπάθειές μας με διάφορους γιατρούς, τότε δεν χάνουμε τίποτα να δοκιμάσουμε από τις υπόλοιπες μεθόδους οι οποίες δεν είναι απαραίτητο να είναι μούφα απλά είναι ξεπερασμένες, κι όμως όλο και κάποιες φορές ακούμε από φίλους γνωστούς ή συγγενείς οτι ωφελήθηκαν σε κάποιο πρόβλημα από αυτές τις μεθόδους. Ακούω πολλά τα τελευταία χρόνια για τους ομοιοπαθητικούς που μου έχουν αναφέρει ακόμα και άτομα στην ηλικία μου να πάω σε κάποιον, αλλά δεν ξέρω τι ακριβώς κάνουν αυτοί.
lepaterious Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2014 Ακόμα χειρότερη είναι η πλήρης απουσία του αντιλόγου σε όλους αυτούς τους απατεώνες από την επιστημονική κοινότητα: Που είναι οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, να εξηγήσουν στον γενικό πληθυσμό - με απλά λόγια - ότι είναι απλώς απάτες? Εδω τοσους αιωνες προσπαθουν να πεισουν τον ανθρωπο οτι εγινε αυτος που ειναι απο την εξελιξη και οχι απο θεικη δυναμη και δεν τα καταφερνουν! Περιμενεις να πεισουν τον χαζο να μην παιζει με την υγεια του? Αφου ο χαζος ετσι και αλλιως θα κανει του κεφαλιου του γιατι να ασχοληθουν... Εδω υπαρχουν ανθρωποι που δεν εμβολιαζουν τα παιδια τους γιατι καποιος τους ειπε οτι αυτο ειναι κακο βεβαια αν το παιδι πεθανει θα τους φταει ο Ομπαμα ο Πουτιν οι αεροψεκασμοι και οι μασωνοι οχι η μαλακια στον Εγκεφαλο..... 3
timonkaipumpa3 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2014 Όπως είπε κάποιος... Η ιατρική είναι ΟΚ. Οι γιατροί κάπου το χάνουν... "Ουδείς αμαθέστερος των γιατρών εάν δεν υπήρχαν οι δικηγόροι".
Pantelwolf Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2014 http://www.thepressproject.gr/article/66657
Basilhs23___ Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2014 Εδω τοσους αιωνες προσπαθουν να πεισουν τον ανθρωπο οτι εγινε αυτος που ειναι απο την εξελιξη και οχι απο θεικη δυναμη και δεν τα καταφερνουν! Μπλα μπλα μπλα. Η θεωρία της εξέλιξης δεν απορρίπτει τον θεό ούτε σχετίζεται με θεούς και δαίμονες. Το αν αντέδρασαν σε αυτή η εκκλησία και οι συντηριτικοί στην Βρετανία με αποτέλεσμα να φοβόταν να δημοσιεύσει ο Δαρβίνος το έργο του και το κρατούσε μόνο μεταξύ ορισμένων γεολόγων και επιστημόνων που μελετούσαν τα είδη στο ζωικό βασίλειο μέχρι τον θάνατό του είναι άλλο πράγμα. 1
GreyHorse Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2014 Μπλα μπλα μπλα. Η θεωρία της εξέλιξης δεν απορρίπτει τον θεό ούτε σχετίζεται με θεούς και δαίμονες. Το αν αντέδρασαν σε αυτή η εκκλησία και οι συντηριτικοί στην Βρετανία με αποτέλεσμα να φοβόταν να δημοσιεύσει ο Δαρβίνος το έργο του και το κρατούσε μόνο μεταξύ ορισμένων γεολόγων και επιστημόνων που μελετούσαν τα είδη στο ζωικό βασίλειο μέχρι τον θάνατό του είναι άλλο πράγμα. Ε όχι και δεν απορρίπτεται. Μιλάει ο Δαρβίνος για Αδάμ φτιαγνένο από χώμα και Εύα από πλευρό; 8
idomeneas7 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2014 Η δυτικη ιατρικη ειναι για σοβαρα προβληματα. Οταν ομως εχω ενα απλο κρυολογημα, προτιμω το αφεψημα, την σουπα και το χλιαρο μπανιο απο το να χαπακωθω. Δεν θα παω σε εναλλακτικο γιατρο για να μου πει τι να κανω, οταν δεν εχω κατι σοβαρο απλα το αντιμετωπιζω με φυσικους τροπους. 3
Orpheas1992 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2014 Η αληθεια ειναι καπου στη μεση ως συνηθως.Η δυτικη ιατρικη εχει βοηθησει παρα πολυ την ανθρωποτητα και συνεχιζει να το κανει για την πλειοψηφια των ασθενειων προσφεροντας επιστημονικα αποδεδειγμενες λυσεις και θεραπειες με πειραματα και ερευνες πολλων χρονων. Η εναλλακτικη ειναι στις περισσοτερες περιπτωσεις απατεωνια. Αυτο ομως δεν αναιρει το γεγονος οτι οταν αρρωσταινω και τρωω μια κοτοσουπα γινομαι αλλος ανθρωπος ή οτι το τσαϊ με βοηθαει.Βεβαια και αυτες οι "διατροφικες" θεραπειες μπορει να υπαγονται στην δυτικη ιατρικη και να εχουν επιβεβαιωθει τα αποτελεσματα τους μεσα απο ερευνα δεν ξερω... Το βεβαιο ειναι οτι τα φαρμακα περιεχουν ουσιες που προφανως υπαρχουν στη φυση σε καποιες τροφες και με την καταναλωση τους μπορεις να εχεις καποια βελτιωση, οχι βεβαια με την ιδια αποτελεσματικοτητα αφου η περιεκτικοτητα και η συνθεση των ουσιων ειναι σαφως καλυτερη στο φαρμακο. 1
Basilhs23___ Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Ε όχι και δεν απορρίπτεται. Μιλάει ο Δαρβίνος για Αδάμ φτιαγνένο από χώμα και Εύα από πλευρό; Από που προήλθε ο πίθηκος από τον οποίο μετά προήλθε ως εξέλιξη ο άνθρωπος δεν το λέει ο Δαρβίνος. Από που προήλθε ο πρώτος οργανισμός στον πλανήτη ή οι πρώτοι 2 οργανισμοί που άρχισαν να αναπαράγονται δεν το λέει καμια θεωρία. Τα υπόλοιπα είναι να έχουμε να λέμε.
GreyHorse Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Από που προήλθε ο πίθηκος από τον οποίο μετά προήλθε ως εξέλιξη ο άνθρωπος δεν το λέει ο Δαρβίνος. Από που προήλθε ο πρώτος οργανισμός στον πλανήτη ή οι πρώτοι 2 οργανισμοί που άρχισαν να αναπαράγονται δεν το λέει καμια θεωρία. Τα υπόλοιπα είναι να έχουμε να λέμε. Το ότι δεν το απαντά ΑΚΟΜΑ η επιστήμη δεν σημαίνει ότι δεν το έχει απαντήσει η θρησκεία σου που λέει σαφέστατα ότι ο άνθρωπος δεν προήλθε από τον πίθηκο αλλά από το τίποτα πήρε χώμα το έφτυσε και τον έφτιαξε ο Θεός και από το πλευρό του έφτιαξε την Εύα. Αλλά τι κάθομαι και απαντάω, ούτε τα ουσιαστικότερα δεν γνωρίζεις, αφού ο άνθρωπος δεν κατάγεται από τον πίθηκο. 1
timonkaipumpa3 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Που η Εύα δεν ήταν η πρώτη γυναίκα του Αδάμ....
NT1G Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Οταν ομως εχω ενα απλο κρυολογημα, προτιμω το αφεψημα, την σουπα και το χλιαρο μπανιο απο το να χαπακωθω. Δεν νομίζω η δυτική ιατρική να σου λέει να χαπακωθείς για ένα απλό κρυολόγημα, εμένα τουλάχιστον μου έχει πει να πάρω κανένα απλό αντιπυρετικό σε ακραία περίπτωση κάποιου πυρετού, να ξεκουραστώ και να πίνω υγρά.
V for Vagelis Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Από που προήλθε ο πίθηκος από τον οποίο μετά προήλθε ως εξέλιξη ο άνθρωπος δεν το λέει ο Δαρβίνος. Από που προήλθε ο πρώτος οργανισμός στον πλανήτη ή οι πρώτοι 2 οργανισμοί που άρχισαν να αναπαράγονται δεν το λέει καμια θεωρία. Τα υπόλοιπα είναι να έχουμε να λέμε. Εχω την εντύπωση ότι ο Δαρβίνος αναφέρεται σε τετράποδα θυλαστικά ως πρόγονους μας, όχι; Επίσης τσέκαρε τη θεωρία της αρχέγονης σούπας.
lepaterious Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Από που προήλθε ο πίθηκος από τον οποίο μετά προήλθε ως εξέλιξη ο άνθρωπος δεν το λέει ο Δαρβίνος. Από που προήλθε ο πρώτος οργανισμός στον πλανήτη ή οι πρώτοι 2 οργανισμοί που άρχισαν να αναπαράγονται δεν το λέει καμια θεωρία. Τα υπόλοιπα είναι να έχουμε να λέμε. Ναι πριν 200 χρονια ο Δαρβινος δεν ηταν φυσικα σε θεση να σου απαντησει απο που προηλθε ο πιθηκος γιατι δεν ειχε και τα τεχνικα μεσα αλλα δεν παραμυθιαζε κιολας τον ανθρωπο οπως καποιοι αλλοι που δεν ειχαν επιστημονικη εξηγηση.. Ο Δαρβινος δεν ξυπνησε ενα πρωι και ειπε οτι προερχομαστε απο τον πιθηκο εκατσε και εκανε ερευνα και παρατηρηση... Παντως σημερα η επιστημη διαθετει πολλα εργαλεια για να αποδειξει απο που προηλθαμε.
black_rabBiT Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Θελω σοβαρες αποψης και απο ατομα η δυνατον που να αγγιζουν γνωσεις ιατρικης. Δεν είμαι ούτε σοβαρός άνθρωπος ούτε έχω καμία σχέση με την ιατρική. Εγώ ασχολούμαι με τις ταβανόπροκες αλλά θα σου πω την ταπεινή μου γνώμη. Η διαφορά της δυτικής ιατρικής με την εναλλακτική ιατρική είναι οτι η πρώτη σου έδωσε την πολυτέλεια να την αμφισβητείς, να μπαίνεις στο φόρουμ και να ρωτάς ποια από τις δύο είναι η καλύτερη. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις