Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τρελη μαγκια να κοροιδευεις καποιον που δεν ξερει ορθογραφια.Μπραβο μαγκες....

πεστα...!!!

Δημοσ.

Τρελη μαγκια να κοροιδευεις καποιον που δεν ξερει ορθογραφια.Μπραβο μαγκες....

ευχαριστούμε...

να τονίσω πως δεν κοροϊδεύω κάποιον για κάτι που ΔΕΝ έχει επιλέξει να κάνει... αλλά για κάτι το οποίο είναι ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ο ίδιος...

δεν κορόιδεψα κάποιον που είναι κοντός, φαφούτης, άρρωστος, χαζός, μαύρος... αλλά κάποιον ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟΣΟ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΑ!!! (δλδ επέλεξε να ξέρει τόση ορθογραφία όση ένας Νεάντερταλ)

νομίζω πως επισήμανα τη διαφορά, πάω τώρα να βρω κάποιον που έχει επιλέξει να κάνει κάτι κατακριτέο, για να τον κοροϊδέψω και αυτόν...

καληνύχτα σας

• Like 3
Δημοσ.

ευχαριστούμε...

να τονίσω πως δεν κοροϊδεύω κάποιον για κάτι που ΔΕΝ έχει επιλέξει να κάνει... αλλά για κάτι το οποίο είναι ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ο ίδιος...

δεν κορόιδεψα κάποιον που είναι κοντός, φαφούτης, άρρωστος, χαζός, μαύρος... αλλά κάποιον ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟΣΟ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΑ!!! (δλδ επέλεξε να ξέρει τόση ορθογραφία όση ένας Νεάντερταλ)

νομίζω πως επισήμανα τη διαφορά, πάω τώρα να βρω κάποιον που έχει επιλέξει να κάνει κάτι κατακριτέο, για να τον κοροϊδέψω και αυτόν...

καληνύχτα σας

...βασικά δεν είναι σόι αυτό που λες αδερφέ. Διότι αλλού είναι το θέμα - ούτε στο αν είναι Έλληνας και θα πρέπει "να ντρέπεται", ούτε στο αν..."επέλεξε" (χμ) να μην μάθει ορθογραφία, ούτε στο αν πχ είναι γραψοτέτοιος/τεμπέλης/γουατέβα για να στρωθεί να μάθει.

Το θέμα είναι (πέραν από το αν έχει διάθεση για αυτοβελτίωση ή όχι), πως στις μέρες που ζούμε, ΣΧΕΔΟΝ ΘΕΛΕΙ-ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ, υπάρχει στον μπράουζερ του "αυτόματος διορθωτής ορθογραφίας". Κι αν όντως (που είναι και το πιθανότερο) υπάρχει, είτε έχει επιλέξει το χειρότερο = να τον γράφει εκεί που δεν πιάνουν μπάιτς όσο αυτός ξεσκίζεται να του υπογραμμίζει με κόκκινο τα λάθη και να μην κάνει το γαμημένο το δεξί το κλικ για την επιδιόρθωση των λέξεων, είτε έστω να βαριέται να τον εγκαταστήσει αν δεν υπάρχει by default.

(...Tην περίπτωση να μην γνωρίζει στις μέρες μας για την ύπαρξη τέτοιων ευκολιών, την κόβω χλωμή πάντως, για να τον δικαιολογούσα πλήρως. Ειδικά κρίνοντας από το avatar του...)

Στην τελική λοιπόν, το ζήτημα είναι πόσο ΣΕΒΕΤΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ, τα μάτια, τα μυαλά τους, πρωτ' απ' όλα. Ας βάλει έναν ορθογράφο λοιπόν για να μην παθαίνουμε εγκεφαλικά εμείς, και το να μάθει να γράφει χωρίς την χρήση του είναι άλλο καπέλο - που θα πάρει και ΧΡΟΝΟ...

(...Κρατώ βέβαια και την ελάχιστη πιθανότητα της περίπτωσης εκ των πραγμάτων να υπάρχει αντικειμενικό πρόβλημα, σε σενάριο που δεν μπορεί να πάει ο νους μου....)

Τεσπα αν είναι μια φορά ρατσιστικό να του τη λες για το χρώμα του, είναι δυο να του τη λες για το μορφωτικό του επίπεδο...

Οπότε, απ' τη μια ΕΧΕΙ δίκιο ο Πέτρος για το ποστ του - από την άλλη έχουν και σε ΚΑΠΟΙΟΝ βαθμό ένα είδος "πρακτικού δικαίου" όσοι παρομοίως "κοροϊδεύουν", καθώς ΕΙΝΑΙ ένας τρόπος να αγγίξουν -κατά περίπτωση- τις ευαισθησίες κάποιων, ώστε να τους οδηγήσουν έμμεσα στο να βελτιωθούν....(βέβαια δεν είναι και ο πιο ενδεδειγμένος / πολιτισμένος τρόπος....)

Δημοσ.

@washcloud

μα αυτό προσπαθούσα να πω, ότι δεν ήταν ρατσιστικό το "κορόιδεμα"

εν έτη 2014 κάποιος που γράφει έτσι έχει επιλέξει (κατά τη γνώμη μου) να μη μάθει να γράφει σωστά.

Και αυτό είναι πιο σημαντικό από το να μη σέβεται εμένα που το διαβάζω...

Όπως κρίνω αυτούς που (ενώ έχουν αγορασμένο νυχοκόπτη) δεν έχουν κομμένα νύχια

προφανώς μου χαλάει την αισθητική, και νιώθω ότι δε με σέβεται, αλλά σημαντικότερο είναι πως υποβαθμίζει τον εαυτό του.

η ορθογραφία δεν έχει να κάνει με το μορφωτικό επίπεδο, δε του ζήτησα τη γνώμη του στην ποίηση, στη μουσική και την πολιτική.

ζήτησα να μην είναι πρωτόγονος σε "υποχρεώσεις" και απαιτητικός σε δικαιώματα (να έχει υπολογιστή και να τον χρησιμοποιεί)

Δημοσ.

Nαι βρε φίλε, αλλά όταν ένα παιδί δεν έχει μάθει ορθογραφία, συνήθως έχουν ευθύνη άλλοι κι άλλα από πίσω.

(...και βασικά, έχει απολύτως να κάνει με το μορφωτικό του επίπεδο...).

Το αν δεν βάζει έναν ορθογράφο, είναι άλλο καπέλο και σηκώνει άλλη κουβέντα και σίγουρα όχι εδώ και τώρα.

Δημοσ.

δε θα διαφωνήσω, είναι ήσσονος σημασίας...

θα σταθώ στο ότι κάθε άλλο παρά ρατσιστικό είναι το σχόλιό μου

Δημοσ.

..."Ήσσονος".......; Χμ.

Αν μιλάμε (που δεν μπορούμε να ξέρουμε) για κα'να "κακομαθημένο" πλουσιόπαιδο, μαζί σου.

Όταν όμως ΔΕΝ ξέρουμε, και με τις πιθανότητες να γέρνουν προς το ότι δεν είχε τις ευκαιρίες, είναι εντελώς ρατσιστικό, αδερφέ...

(....ΔΕΝ θεωρώ ότι πάει έτσι, αλλά για να σου δώσω να το καταλάβεις, στην πιο αθώα του ερμηνεία, είναι τερματισμένα ΣΚΛΗΡΟ, "απάνθρωπο", κτλ...Αλλά όπως είπα, δεν θεωρώ πως πάει έτσι, κι ότι είναι απλά ρατσιστικό...

Κι αν μη τί άλλο, θέλει βοήθεια, στήριξη, νουθεσία κτλ και όχι "κορόιδεμα" για την ανορθογραφία.)

...Εκτός κι αν ξέρεις κάτι περισσότερο για την περίπτωση (και εγώ αγνοώ), οπότε πάσο.

• Like 1
Δημοσ.

Σοβαρευτείτε παιδιά.

Ένα παιδάκι που έχει τελειώσει το Δημοτικό γράφει καλύτερα από δαύτον και μην μου πεις ότι πιστεύεις ότι υπάρχουν άτομα, που δεν έχουν τελειώσει ούτε το Δημοτικό αλλά παρόλα αυτά έχουν υπολογιστή και μπαίνουν στο internet.

Ντροπή και μόνο Ντροπή να "βιάζει" έτσι την Ελληνική γλώσσα.

• Like 1
Δημοσ.

Σοβαρευτείτε παιδιά.

και μην μου πεις

...πολύ αγενές το "σοβαρευτείτε". Καθώς προσωπικά θεωρώ πως είμαι όσο πιο σοβαρός γίνεται επί του παρόντος (νήματος).

Και προσωπικά το πήρα, καθώς δεν βλέπω άλλον να έχει ίδια άποψη με εμένα. Οπότε...

...συν το "μην σου πω", που μοιάζει να απευθύνεται σε έναν (τον "αποπάνω σου" - δηλαδή εμένα).

Για το οποίο θα σου ΞΑΝΑΠΩ, ότι μπορεί να κάνει Ο,ΤΙ θέλει με την ελληνική ή την όποια άλλη γλώσσα (ΟΠΟΙΑΣ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ) : πχ να την γράφει και στα ατ του, όπως είχε δηλώσει. Γούστο του και καπέλο του.

Το πρόβλημα δεν είναι το ξέσκισμα στη γλώσσα (που πάνω απ' όλα είναι ΔΙΚΟ του πρόβλημα - το οποίο δηλαδή ΘΑ το λουστεί στη ζωή του αργά ή γρήγορα, κατά πάσα δηλαδή πιθανότητα) : το πρόβλημα είναι ότι ΣΗΜΕΡΑ την ΕΧΕΙ την δυνατότητα και ανορθόγραφος να παραμένει, αλλά και τις ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ γλωσσικές ευαισθησίες να σεβαστεί, ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΡΗΜΑΔΗ ΤΟΝ ΟΡΘΟΓΡΑΦΟ.

Δημοσ.

...πολύ αγενές το "σοβαρευτείτε". Καθώς προσωπικά θεωρώ πως είμαι όσο πιο σοβαρός γίνεται επί του παρόντος (νήματος).

Και προσωπικά το πήρα, καθώς δεν βλέπω άλλον να έχει ίδια άποψη με εμένα. Οπότε...

...συν το "μην σου πω", που μοιάζει να απευθύνεται σε έναν (τον "αποπάνω σου" - δηλαδή εμένα).

Για το οποίο θα σου ΞΑΝΑΠΩ, ότι μπορεί να κάνει Ο,ΤΙ θέλει με την ελληνική ή την όποια άλλη γλώσσα (ΟΠΟΙΑΣ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ) : πχ να την γράφει και στα ατ του, όπως είχε δηλώσει. Γούστο του και καπέλο του.

Το πρόβλημα δεν είναι το ξέσκισμα στη γλώσσα (που πάνω απ' όλα είναι ΔΙΚΟ του πρόβλημα - το οποίο δηλαδή ΘΑ το λουστεί στη ζωή του αργά ή γρήγορα, κατά πάσα δηλαδή πιθανότητα) : το πρόβλημα είναι ότι ΣΗΜΕΡΑ την ΕΧΕΙ την δυνατότητα και ανορθόγραφος να παραμένει, αλλά και τις ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ γλωσσικές ευαισθησίες να σεβαστεί, ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΡΗΜΑΔΗ ΤΟΝ ΟΡΘΟΓΡΑΦΟ.

Εσένα αυτό είναι το πρόβλημά σου, να ενεργοποιήσει τον ορθογράφο...

Τι διαβάζουμε....

Δεν το συνεχίζω, μιας και θα γίνει προσωπική αντιπαραθέση αλλά είναι λυπηρό να σκέφτεται κάποιος έτσι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...