Regulus Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2014 Τι θα πει HD voice για να καταλάβω. Δηλαδή πόσο διαφορά έχει η φωνή ενός ανθρώπου σε μεγαλύτερη δειγματοληψία; Κάντε μια δοκιμή. Γράψτε μια φωνή σε αρχείο WAV και μετά συμπιέστε την σε mp3 32kbps και 320kbps. Ακούστε τα δυο αρχεία για να δείτε αν είναι κατανοητή η φωνή ή όχι. Εντάξει στα 32 θα είναι πιο μουντή αλλά αυτό είναι αδιάφορο. Επίσης μπορείτε να ακούσετε ιντερνετικά ραδιόφωνα με χαμηλή δειγματοληψία. Αυτό το να προσφέρουμε π@π@ριές για να πουλήσουμε έχει καταντήσει αηδία. Επίσης η φωνή με λιγότερο περιβάλλοντα θόρυβο είναι λειτουργία του κινητού και όχι του provider αν και υπάρχει νομίζω μια τεχνολογία (μάλλον αυτό το HD) που απαιτεί και νέας γενιάς κινητό και υποστήριξη από τον provider. Έτσι για να θερμάνουμε την αγορά. Μετά από τόσα χρόνια κινητής τηλεφωνίας μας πουλάνε ακόμη χάντρες και καθρεφτάκια.
PaNtErAz Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2014 Ρε τι Vodafone και Cosmote και Wind μου λέτε;;; Όταν μαζεύετε υπογραφές να φύγουν οι "κακές" κεραίες από τις γειτονιές σας μην παραπονιέστε μετά... 1
kifinas Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2014 Φέτος άρχισε... Τον Φεβρουάριο... Κοντά 1,5 χρόνο παίζει στην COSMOTE.
21century Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Πολύ καθυστερημένα και με δίκτυο που έιναι μισό..
kostakis25 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Κάντε μια δοκιμή. Γράψτε μια φωνή σε αρχείο WAV και μετά συμπιέστε την σε mp3 32kbps και 320kbps. Ακούστε τα δυο αρχεία για να δείτε αν είναι κατανοητή η φωνή ή όχι. Εντάξει στα 32 θα είναι πιο μουντή αλλά αυτό είναι αδιάφορο. Επίσης μπορείτε να ακούσετε ιντερνετικά ραδιόφωνα με χαμηλή δειγματοληψία. αυτο ισχυει με την προυποθεση οτι η χαμηλη ποιοτητα ειναι στα 32kbps.. Το πιθανοτερο ειναι η hd κληση να ειναι καπου εκει...
ATG Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Το οτι μιλαμε για UK, δεν σας διαφευγει, ελπιζω. 1
Hetfield Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Τι θα πει HD voice για να καταλάβω. Δηλαδή πόσο διαφορά έχει η φωνή ενός ανθρώπου σε μεγαλύτερη δειγματοληψία; Κάντε μια δοκιμή. Γράψτε μια φωνή σε αρχείο WAV και μετά συμπιέστε την σε mp3 32kbps και 320kbps. Ακούστε τα δυο αρχεία για να δείτε αν είναι κατανοητή η φωνή ή όχι. Εντάξει στα 32 θα είναι πιο μουντή αλλά αυτό είναι αδιάφορο. Επίσης μπορείτε να ακούσετε ιντερνετικά ραδιόφωνα με χαμηλή δειγματοληψία. Αυτό το να προσφέρουμε π@π@ριές για να πουλήσουμε έχει καταντήσει αηδία. Επίσης η φωνή με λιγότερο περιβάλλοντα θόρυβο είναι λειτουργία του κινητού και όχι του provider αν και υπάρχει νομίζω μια τεχνολογία (μάλλον αυτό το HD) που απαιτεί και νέας γενιάς κινητό και υποστήριξη από τον provider. Έτσι για να θερμάνουμε την αγορά. Μετά από τόσα χρόνια κινητής τηλεφωνίας μας πουλάνε ακόμη χάντρες και καθρεφτάκια. Φιλε το HD Voice δεν ειναι μονο μεγαλυτερο ευρος δειγματοληψιας. Μη λες οτι να 'ναι. Μπουλτοζα να ειναι διπλα σου ο αλλος παλι θα ακουγεται, σε αντιθεση με τον παλιο codec οπου κι ο παραμικρος θορυβος δημιουργουσε προβλημα στην επικοινωνια. Ενδεικτικα τα πλεονεκτηματα ειναι η καθαροτερη φωνη κι οτι μπορουν πλεον να ακουγονται ξεκαθαρα ταυτοχρονες συνομιλιες, π.χ. να σου μιλανε 2 ατομα. Δοκιμασε το στην πραξη και θα δεις τη διαφορα.
kifinas Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Το οτι μιλαμε για UK, δεν σας διαφευγει, ελπιζω. Όχι, ούτε φυσικά ότι στην Ελλάδα υπάρχει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Βέβαια για να τα λέμε όλα και στην Αγγλιλα πρέπει να υπάρχει εδώ και 3, 4 χρόνια. Απλά τώρα ξύπνησε και το έβαλε η vodafone.
vrykolakas Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Αυτό είναι statement ή είναι ειρωνικό? Γιατί για Πάτρα και Vodafone έχω ακούσει τα χειρότερα. Γνωστός είχε πάρει το stick για Internet στην Αθήνα που σπουδάζει και όταν πήγαινε στο πατρικό του δεν μπορούσε καν να συνδεθεί... Δεν υπονοώ κάτι, να μάθω θέλω. Εντάξει, άλλο φωνή κι άλλο internet, ρε συ... Έχει μια βάση αυτό που λες, αλλά το ότι κάποιος έχει χάλια internet κάπου, δε σημαίνει ότι απαραίτητα θα έχει και χάλια φωνή εκεί...
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Εχω συνδεση cosmote και προσφατα εκαναν και μια δευτερη στην vodafone. μερα με την νυχτα. 1) το HD που εχει η ψοσμοτε ειναι τοσο καλυτερο που το καταλαβαινεις οσο ασχετος και να εισαι, αρκει να εχουν και οι δυο συμετεχοντες cosmote &3g. 2) στα ιδια σημεια (κινουμαι Θεσσαλονικη και ευρυτερη περιοχη) η cosmote εχει πολυ καλυτερο σημα και πολυ μεγαλυτερες ταχυτητες σε 3g ( δεν θα ανφερω το 4g... ειναι πονεμενη ιστορια για την vodafone) 3)επιτυχια στις κλησεις και πμιλια χωρις διακοπες? και παλι η cosmote εχει το πανω χερι... πραγματικα μετανοιωσα που εκανα την δευτερη συνδεση παρολο που μου την εκανα με μειωμενο παγιο και με καλυτερες "παροχες" (οσο αυτο γινεται με τα χαλκια που εχει η vodafone) απο οτι εχω στην cosmote. ΥΓ μου εδωσαν και δευτερη σιμ να την βαλω στο ταμπλετ :) (βλεπεις μου εδωσαν 2 γιγα ιντερνετ... μονο που δεν πιανει)
gpower2 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Τι θα πει HD voice για να καταλάβω. Δηλαδή πόσο διαφορά έχει η φωνή ενός ανθρώπου σε μεγαλύτερη δειγματοληψία; Κάντε μια δοκιμή. Γράψτε μια φωνή σε αρχείο WAV και μετά συμπιέστε την σε mp3 32kbps και 320kbps. Ακούστε τα δυο αρχεία για να δείτε αν είναι κατανοητή η φωνή ή όχι. Εντάξει στα 32 θα είναι πιο μουντή αλλά αυτό είναι αδιάφορο. Επίσης μπορείτε να ακούσετε ιντερνετικά ραδιόφωνα με χαμηλή δειγματοληψία. Αυτό το να προσφέρουμε π@π@ριές για να πουλήσουμε έχει καταντήσει αηδία. Επίσης η φωνή με λιγότερο περιβάλλοντα θόρυβο είναι λειτουργία του κινητού και όχι του provider αν και υπάρχει νομίζω μια τεχνολογία (μάλλον αυτό το HD) που απαιτεί και νέας γενιάς κινητό και υποστήριξη από τον provider. Έτσι για να θερμάνουμε την αγορά. Μετά από τόσα χρόνια κινητής Για όνομα του Θεού, μιλάμε για δειγματοληψία, όχι για αναλογία συμπίεσης!!! Η δειγματοληψία, ελληνιστί sample rate, είναι τα νουμεράκια 22Khz, 44,1KHz, 48KHz, κτλ που βλέπουμε να αναφέρονται στον ήχο. Αν θέλετε λοιπόν να δείτε τη διαφορά, κάντε κωδικοποίηση ένα αρχείο ήχου στα 22KHz και στα 48KHz και μετά ελάτε να μας πείτε τη διαφορά... Δε θα κουράσω με θεωρητικά στοιχεία, απλά το πιο κατάλληλο παράδειγμα, είναι η σύγκριση της ποιότητας της κλασσικής τηλεφωνίας με το Skype. Αυτή είναι και η διαφορά της κλασσικής κινητής με το HD Voice.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα