DiscoVolante Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2014 Εχω αγορασει την Sapphire R290X Battlefield Limited Edition και δεν μπορω να παιξω ανετα διοτι η καρτα θορυβει αρκετα. Η αεροψυξη τελεια με κουτι της Coolermaster. Σε full load η καρτα περα οτι ζεσταινεται αρκετα παραγει εναν εκκωφαντικο θορυβο ο οποιος ειναι αρκετα ενοχλητικος. Φανταστειτε επαψα να χρησιμοποιω ηχεια και εχω βαλει ακουστικα......Η σκεψη μου ηταν να την δωσω και να αγορασω μια αναλογη σε επιδοσεις. Ποια ομως? Σκεφτηκα για την Nvidia GTX780.....Την αποψη σας. Εαν εχετε και κανα link που να εχει αναλογο συγκριτικο για θορυβο και θερμοκρασιες θα ηταν πολυ σημαντικο για την τελικη μου επιλογη.
Zapee995 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2014 Αν ενδιαφερεσαι για φθηνη αλλαγη, κοιτα καμια aftermarket ψυκτρα για τη καρτα σου. Η συγκεκριμενη reference ψυτκρα ειναι απο τις χειροτερες που εχουν βγει ποτε στην αγορα, τοσο σε θορυβο οσο και σε αποδοση. 2
Prospector8 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2014 Προφανώς εχεις παρει την reference εκδοση της 290Χ, δλδ απο τις πρώτες υλοποίησεις που ειχανε βγει, και ναι κανανε αρκετο θορυβο. Αργοτερα βγηκανε και οι custom υλοποίησεις οπου ο θόρυβος και οι θερμοκρασίες μειωθηκαν παρα πολυ. Οποτε κοιτα να αγοραζεις custom υλοποίησεις στις μελλοντικές σου καρτες, και το καλύτερο που θα μπορούσες να κανεις τωρα ειναι να την πουλησεις και να πας ή στις καινουργιες nvidia gtx 970/980 ή να παρεις ξανα την ίδια σε custom υλοποίηση this time οπως αυτη http://www.skroutz.gr/s/4601757/Asus-Radeon-R9-290X-4GB-DirectCU-II-90YV05C1-M0NA00.html
DiscoVolante Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2014 Επομενως η καρτα που εχω (Sapphire R290X Battlefield Limited Edition) ειναι reference. Επομενως τι με συμφερει? Αν ειναι για ψυκτρα ποια προτεινετε? Ποια τελικα ειναι η καλυτερη custom R290X σε επιπεδα θορυβου και θερμοκρασιας???
Millennium Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2014 Μπορείς να κοιτάξεις για καμμιά Arctic Accelero Xtreme. 5
SPANK Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Πολύ δυνατές και κυρίως ποιοτικές οι Arctic Accelero αλλα ειναι λίγο τσιμπημένες οι τιμές τους βέβαια εδω ειναι που λέμε οτι πληρώνει παίρνεις , και αφου θέλεις να την βάλεις την συγκεκριμένη κάρτα που ειναι καλή και ακριβή νομίζω τα αξίζει τα χρήματα της και θα δεις διαφορές και στον θόρυβο και σε θερμοκρασίες
sotkiritsis Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Επομενως η καρτα που εχω (Sapphire R290X Battlefield Limited Edition) ειναι reference. Επομενως τι με συμφερει? Αν ειναι για ψυκτρα ποια προτεινετε? Ποια τελικα ειναι η καλυτερη custom R290X σε επιπεδα θορυβου και θερμοκρασιας σε όποια custom και αν πας θα μεινεις ευχαριστημενος http://www.skroutz.gr/s/4601757/Asus-Radeon-R9-290X-4GB-DirectCU-II-90YV05C1-M0NA00.html και για ψήκτρα https://coolbytes.gr/aircooling/24864-arctic-accelero-xtreme-iv.html
Apoll Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Επομενως η καρτα που εχω (Sapphire R290X Battlefield Limited Edition) ειναι reference. Επομενως τι με συμφερει? Αν ειναι για ψυκτρα ποια προτεινετε? Ποια τελικα ειναι η καλυτερη custom R290X σε επιπεδα θορυβου και θερμοκρασιας??? Αφού έχεις την 290Χ δεν λέει να την σκοτώσεις για να πάρεις άλλη. Αγόρασε το Arctic Accelero IV. Διαφορετικά υδρόψηξη, αλλά αυτό θα σου κοστίσει πιο ακριβά. Ο θόρυβος είναι γνωστός για το reference cooler. Και μόνο για watercooling κάνουν. Δυστυχώς δεν μένω Ελλάδα, διαφορετικά θα σου πρότεινα για ανταλλαγή με μία PNY 780 XLR8 OC που έχω (θέλω να πάω trifire με την 295Χ2 που αγόρασα).
aetos1988 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Αφού έχεις την 290Χ δεν λέει να την σκοτώσεις για να πάρεις άλλη. Αγόρασε το Arctic Accelero IV. Διαφορετικά υδρόψηξη, αλλά αυτό θα σου κοστίσει πιο ακριβά. Ο θόρυβος είναι γνωστός για το reference cooler. Και μόνο για watercooling κάνουν. Δυστυχώς δεν μένω Ελλάδα, διαφορετικά θα σου πρότεινα για ανταλλαγή με μία PNY 780 XLR8 OC που έχω (θέλω να πάω trifire με την 295Χ2 που αγόρασα). Αυτό αρκεί να καταλάβουμε ότι δεν μένεις Ελλάδα 6
Prospector8 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Απλα να αναφερω οτι δεν ειναι και το πιο απλο πραγμα στο κοσμο να βάλει την ψυκτρα αλλα ουτε είναι πολύ δυσκολο. Απλα θελει ΠΟΛΥ προσοχή. Το δεύτερο πράγμα που θέλω να τονίσω ειναι οτι απο μερικές εταιριες χάνεις την εγγυηση σου αν πειραξεις την reference υλοποίηση τους οπότε δεν θυμαμαι και εγω αν με την Sapphire ειχες ακομα εγγυηση αν έβγαζες την ψυκτρα τους. Οπότε σκέψου τα ολα αυτα, οπως και ότι θα πιάνει 3slots το minimum, και αν δεν σε ενοχλει τπτ απο ολα αυτα τότε η Arctic IV θα σε αφησει παραπάνω απο ικανοποιημενο. 2
Apoll Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Με τη Sapphire δεν χάνεις την εγγύηση αν αλλάξεις την ψύκτρα. Εξ ού και χρησιμοποιούνται κατά κόρον για υδρόψυξη. Βέβαια δεν θα την αλλάξουν αν την καταστρέψεις στην διαδικασία αλλαγής της ψύκτρας. Οπότε θέλει προσοχή, καλό διάβασμα του manual, πάρα πολύ χρόνο και υπομονή, και επίσκεψη σε φόρουμ το οποίο έχει άτομα που έκαναν την διαδικασία. (δεν παραθέτω λινκ, αλλά μπορώ με pm). Βέβαια με το Accelero, θα χρειαστείς μερικά υλικά επιπλέον. VRM heatsinks (τα οποία δεν έχει), Artic silver MX-4, και Akasa AK-TT12-80 Thermal Adhesive Tape. Αυτό αρκεί να καταλάβουμε ότι δεν μένεις Ελλάδα Kάνει το κουτί να δείχνει με Χριστουγεννιάτικο δέντρο επίσης, και ήταν προσφορά 100 κομμάτια από την Sapphire για £699 το περασμένο Σαββατοκύριακο. Θα ήμουν τρελός να το άφηνα έτσι. βέβαια παρατηρείς ότι το ψυγείο είναι σε λάθος θέση, γιατί το κουτί μου είναι αριστερό και όλα είναι αναποδογυρισμένα. Οπότε έτσι είναι αυτή τη στιγμή, και περιμένω αύριο τις βάσεις για την σταθεροποιήσω εκεί, μαζί με φίλτρα σκόνης, και καλώδια επέκτασης για να του βάλω τα 2 Piranha fans. Αυτά, μέχρι για πλήρη υδόψυξη προς τέλος του έτους μεριά. Όσον αφορά την κάρτα, αθόρυβη ακόμα και σε full load. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα