Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας σκέφτομαι να κάνω μια μικρή αναβάθμιση στο pc μου για να είναι λίγο ποιο γρήγορο. Ξέρω οτι θα με συμβουλέψετε να πάρω καινούργιο :P αλλά με ικανοποιεί μια χαρά και δεν σκέφτομαι για καινούργιο ακόμα :D λοιπόν έχει τα εξής :

Amd Athlon 64 x2 5200+

4gb ram 

Link.png Site: GA-MA770-UD3

ATI Radeon HD 4830

To τροφοδοτικο είναι Turbo-x 650w

σκέφτομαι να βάλω έναν ssd Link.png Site: αυτόν αν έχετε να προτείνεται  κάτι ακόμα πείτε μου μέχρι 150 το πολύ. Το χρησιμοποιώ για LoL skype και ίντερνετ γενικά.

• Απαντ. 87
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μέχρι 150€ ?

1) Έχεις την πολυτέλεια να μπορείς να βάλεις στην μητρική σου έναν επεξεργαστή πολύ πιο νέο ! 

Έχεις μια μητρική SOCKET AM2+  με έναν AMD BRISBANE διπύρηνο επεξεργαστή του 2006 ... !

http://www.cpu-world.com/CPUs/K8/AMD-Athlon%2064%20X2%205200+%20-%20ADO5200IAA5DD%20%28ADO5200DDBOX%29.html

Θα σου έλεγα λοιπόν να βρεις μεταχειρισμένο με 60-80€ έναν επεξεργαστή με πυρήνα DENEB/ THUBAN του 2010, εξαπύρηνο ή τετραπύρηνο, από τους

AMD PHENOM II X6 1100T  3,3Ghz

AMD PHENOM II X6 1090T  3,2Ghz

AMD PHENOM II X6 1055T  2,8Ghz

http://www.cpu-world.com/Cores/Thuban.html

http://www.cpu-world.com/CPUs/K10/AMD-Phenom%20II%20X6%201100T%20Black%20Edition%20-%20HDE00ZFBK6DGR%20%28HDE00ZFBGRBOX%29.html

AMD PHENOM II X4 975 BE  C3 REV.  3,6Ghz

AMD PHENOM II X4 965 BE  C3 REV.  3,4Ghz

AMD PHENOM II X4 955 BE  C3 REV.  3,2Ghz

http://www.cpu-world.com/CPUs/K10/AMD-Phenom%20II%20X4%20975%20Black%20Edition%20-%20HDZ975FBK4DGM.html

--------------------------------------------------------------------------------

Με προτίμηση στους δυο πρώτους  εξαπύρηνους ! Θα δεις ανάσταση στο σύστημά σου !!

2) Να βάλεις έναν φτηνό σχετικά SSD  των 120-128GB ! Τέτοιους βρίσκεις στα 55-65€ ! 

Καλές περιπτώσεις είναι οι:

Α) Mushkin Chronos 120gb

B) Intel 520   120gb

3) Αν μπορείς βρες και βάλει και περισσότερη μνήμη ram !

Αν έχεις ελεύθερα σλοτς προσπάθησε με κάθε τρόπο να ανεβάσεις την μνήμη στα 6 ή καλύτερα και 8GB !

Βέβαια και αυτές μεταχειρισμένες με χαμηλό κόστος !

**********Για να βάλεις οποιονδήποτε νεότερο επεξεργαστή της AMD από τους παραπάνω στην μητρική σου, πρέπει να κάνεις πριν την αλλαγή επεξεργαστή, ένα BIOS UPDATE στην μητρική  ανάλογα με το  rev της μητρικής που έχεις.

Όπως βλέπω η μητρική σου έχει βγει σε 3 rev.  (R1.0, R2.0 & R2.1)

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 2
Δημοσ.

Καταρχάς οχι απο πλαίσιο! Τώρα με 150€ εγώ δεν ξέρω τι θα αναβαθμιζα μιας και αν βάλεις κάρτα μπόρει να εχεις bottleneck απο τον επεξεργαστή. Μπορείς να αλλαξεις επεξεργαστη και μητρική και να βάλεις αυτα ας πούμε http://www.skroutz.gr/s/3219402/Asrock-970-Pro3-R2-0.html

http://www.skroutz.gr/s/2524846/AMD-FX-6300-Box.html

Υπ' όψιν οτι αν δεν εχεις ram ddr3 θα πρεπει να αλλαξεις και ram (35-40€).Αν κανεις την παραπανω αναβάθμιση μαζί με τον ssd θα είναι σαν να αγορασες καινουριο pc. Σε κάθε περίπτωση πάντως περιμενε και τη γνώμη κάποιου αλλου απο εδώ!

Ααα και το τροφοδοτικό που είναι turbo-x όπως θα σου πουν τα παιδιά εδώ είναι οτι χειροτερο. Ωστόσο η αλλαγή τροφοδοτικου πιθανότατα δεν θα εχει καμια διάφορα στην απόδοση αν αυτό που έχεις έχει πρόβλημα και δε λειτουργει σωστα.

Δημοσ.

Καταρχάς οχι απο πλαίσιο! Τώρα με 150€ εγώ δεν ξέρω τι θα αναβαθμιζα μιας και αν βάλεις κάρτα μπόρει να εχεις bottleneck απο τον επεξεργαστή. Μπορείς να αλλαξεις επεξεργαστη και μητρική και να βάλεις αυτα ας πούμε http://www.skroutz.gr/s/3219402/Asrock-970-Pro3-R2-0.html

http://www.skroutz.gr/s/2524846/AMD-FX-6300-Box.html

Υπ' όψιν οτι αν δεν εχεις ram ddr3 θα πρεπει να αλλαξεις και ram (35-40€).Αν κανεις την παραπανω αναβάθμιση μαζί με τον ssd θα είναι σαν να αγορασες καινουριο pc. Σε κάθε περίπτωση πάντως περιμενε και τη γνώμη κάποιου αλλου απο εδώ!

Ααα και το τροφοδοτικό που είναι turbo-x όπως θα σου πουν τα παιδιά εδώ είναι οτι χειροτερο. Ωστόσο η αλλαγή τροφοδοτικου πιθανότατα δεν θα εχει καμια διάφορα στην απόδοση αν αυτό που έχεις έχει πρόβλημα και δε λειτουργει σωστα.

Είναι λάθος αλλαγή ....

Οι PHENOM II X6 1090T και 1100Τ είναι δυνατότεροι από τον FX 6300 !!! Ναι καλά άκουσες !

Το παιδί ΔΕΝ έχει DDR3 μνήμες , οπότε θέλε κι άλλα χρήματα για εξολοκλήρου αλλαγή πλατφόρμας.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Από την άλλη με έναν AMD PHENOM 1090T στα 70-80€, στο υπάρχον σύστημά του, θα έχει και SSD δίσκο (60€)  και ίσως και +2GB RAM (20€) στο budget του !

Συνολικά θα είναι σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο από πλευράς ισχύος (βγάζοντας την καρτα γραφικών από την συζήτηση) αλλά και πληρότητας !

• Like 3
Δημοσ.

Βάλε (όπως είπε και ο  adtakhs) 1090Τ ή 1100Τ (μεταχειρισμένο) και ssd:  http://www.e-shop.gr/samsung-mz-7te120bw-840-evo-series-ssd-120gb-25-sata3-p-PER.306078. Θα έχεις ένα πολύ δυνατό pc (στο λέω σαν πρώην χρήστης 1090Τ).Και αργότερα αν θες κάνεις και oc τον cpu στα 4ghz,πάντα με aftermarket ψύκτρα.

• Like 3
Δημοσ.

Ξέρω οτι θα με συμβουλέψετε να πάρω καινούργιο :P αλλά με ικανοποιεί μια χαρά και δεν σκέφτομαι για καινούργιο ακόμα :D λοιπόν έχει τα εξής :

...

Το χρησιμοποιώ για LoL skype και ίντερνετ γενικά.

Πολύ καλά σκέφτηκες να αλλάξεις μόνο ssd αφού σου φτάνουν τα υπόλοιπα,ούτε πάνω από 4gb χρειάζεται κανείς ακόμα αν δεν παίζει υπέρ παραγωγές παιχνίδια... ή κάνει σοβαρή δουλειά.

Άσε τους άλλους να σου λένε να στήσεις server,αφού σου φτάνει εσένα όπως είσαι τώρα μείνε με αυτά και όταν θα τα βαρεθείς ποια ή όταν βαρύνουν πολύ ξανά ρωτάς για νέο σύστημα. 

• Like 1
Δημοσ.

Πολύ καλά σκέφτηκες να αλλάξεις μόνο ssd αφού σου φτάνουν τα υπόλοιπα,ούτε πάνω από 4gb χρειάζεται κανείς ακόμα αν δεν παίζει υπέρ παραγωγές παιχνίδια... ή κάνει σοβαρή δουλειά.

Άσε τους άλλους να σου λένε να στήσεις server,αφού σου φτάνει εσένα όπως είσαι τώρα μείνε με αυτά και όταν θα τα βαρεθείς ποια ή όταν βαρύνουν πολύ ξανά ρωτάς για νέο σύστημα. 

Το θέμα λέει ΑΝΑΒΆΘΜΙΣΗ !!!

Η ερμηνεία της λέξης αναβάθμισης έρχεται από μόνη της και μεταφράζεται σε " Δεν μου φτάνει το σύστημά μου" !! Επίσης όλα τα παραπάνω που6 γράφει ο ενδιαφερόμενος  μεταφράζονται ως " Πιστεύω πως ένας SSD θα μου λύσει το πρόβλημα ".

Η επιλογή του να γράψει εδώ την σκέψει του, μεταφράζεται σε " είναι σωστό να πάρω έναν SSD ? Θα λυσει το πρόβλημα?"

Και εδώ λοιπόν ξεκινά η συζήτηση στην οποία ΠΡΟΤΕΊΝΟΥΜΕ έναν AMD PHENOM II X6 1090T/1100T  σαν την ΣΩΣΤΟΤΕΡΗ λύση για ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ μέσα στο BUDGET του παρέα με έναν SSD !

Αυτό που προτείνεται είναι να μετατρέψει ένα γηρασμένο PC  σε ένα σύστημα με επιδόσεις αρκετά ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ από αυτές που έχει ο μέσος όρος οικιακών συστημάτων παγκοσμίως  και με κόστος μόλις +80€  !! Όχι δηλαδή τίποτα σπουδαίο .

Αλλά ξέχασα ..... πρέπει να σκάσει 1000€ στην INTEL για να θεωρηθεί αναβάθμιση κάτι ... ή να πάρει CORE I3 ....

ELF , το παραπάνω που προτείνεται είναι ο ΟΡΙΣΜΟΣ της έννοιας  "ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ" και αγγίζει το νούμερο 1 part ενός συστήματος που είναι ο επεξεργαστής ! Μιλάμε για ΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟ της επεξεργαστικής ισχύος , ίσως και παραπάνω, με 80€ συν αύξηση της αποκρισιμότητας με έναν SSD .......!

• Like 4
Δημοσ.

Αυτό που προτείνεται είναι να μετατρέψει ένα γηρασμένο PC  σε ένα σύστημα με επιδόσεις αρκετά ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ από αυτές που έχει ο μέσος όρος οικιακών συστημάτων παγκοσμίως  και με κόστος μόλις +80€  !! Όχι δηλαδή τίποτα σπουδαίο .

Αλλά ξέχασα ..... πρέπει να σκάσει 1000€ στην INTEL για να θεωρηθεί αναβάθμιση κάτι ... ή να πάρει CORE I3 ....

Και στο skype ή στο lol που κολλάει ο μέσος όρος οικιακών συστημάτων παγκοσμίως;;;;

Ναι μεν θα κερδίσει πολύ ταχύτητα λόγου ποιο δυνατών πυρήνων αλλά εδώ μόνο τους δυο θα δουλεύει και τους άλλους απλά θα τους τροφοδοτεί για να τους βλέπει,δεν θα του προσφέρουν τίποτα απολύτως.

Και εγώ δεν του πρότεινα να σκάσει 1000€ ίσα ίσα που του είπα να πάρει μόνο ssd αφού αυτός θα του δώσει μεγάλη αίσθηση ταχύτητας ενώ με τον επεξεργαστή του δεν έχει πρόβλημα ο ίδιος αφού λέει « με ικανοποιεί μια χαρά »

Καλύτερα να μην δώσει λεφτά σε αρχαιολογίες και όταν του βαρύνουν αυτά που έχει να τα δώσει τότε σε κάτι νέο,μπορεί να του αντέξουν και μέχρι τους νέους k12/broadwell π.χ.

Δημοσ.

@Χρήστος15 πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να αλλάξεις τροφοδοτικό.

Μετά, αν δε σε ικανοποιούν οι επιδόσεις στα παιχνιδια που παίζεις κοιτάς για αλλαγή cpu και gpu.Αν είσαι ΟΚ σε αυτό το τομέα πας με 1000 για ssd.Έχω παρόμοιο pc (x2 6000, 4670) και ο ssd έκανε τεράστια διαφορά.

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις :) . Το πρόβλημα είναι οτι ας πούμε οταν παίζω μιλάω και στο skype ακούω και τραγουδάκια απο spotify κάποιες στιγμές τα fps μπορεί να φτάσουν 20 θα μου πείτε και τι περιμένεις απο αυτό που έχεις και πολλά είναι.. θέλω απλά να πάρει λίγο αέρα ο υπολογιστής να είναι πιο χαλαρός δεν ξέρω αν με καταλαβαίνετε... να μπορώ να δω και ένα βιντεάκι σε fullHD :P . Απο ότι κατάλαβα ψάχνω για έναν μεταχειρισμένο επεξεργαστή και έναν ssd. Tώρα δεν ξέρω αν ανεβάσω και λίγο ακόμα το budget λέτε να πάρω και μια κάρτα γραφικών?

θα σκεφτόμουν να πάρω καινούργιο pc αλλά είναι η τελευταία χρονιά που είμαι φοιτητής οπότε μετά θα σταματήσω το skype και το LoL... βασικά δεν θα έχει τόσο "κάψιμο" και έχω και καινούργιο laptop αν το θέλω για κάποια δουλειά αργότερα απλά στο σταθερό κάποια πράγματα τα απολαμβάνεις  περισσότερο :)

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις :) . Το πρόβλημα είναι οτι ας πούμε οταν παίζω μιλάω και στο skype ακούω και τραγουδάκια απο spotify κάποιες στιγμές τα fps μπορεί να φτάσουν 20 θα μου πείτε και τι περιμένεις απο αυτό που έχεις και πολλά είναι.. θέλω απλά να πάρει λίγο αέρα ο υπολογιστής να είναι πιο χαλαρός δεν ξέρω αν με καταλαβαίνετε... να μπορώ να δω και ένα βιντεάκι σε fullHD :P . Απο ότι κατάλαβα ψάχνω για έναν μεταχειρισμένο επεξεργαστή και έναν ssd. Tώρα δεν ξέρω αν ανεβάσω και λίγο ακόμα το budget λέτε να πάρω και μια κάρτα γραφικών?

θα σκεφτόμουν να πάρω καινούργιο pc αλλά είναι η τελευταία χρονιά που είμαι φοιτητής οπότε μετά θα σταματήσω το skype και το LoL... βασικά δεν θα έχει τόσο "κάψιμο" και έχω και καινούργιο laptop αν το θέλω για κάποια δουλειά αργότερα απλά στο σταθερό κάποια πράγματα τα απολαμβάνεις  περισσότερο :)

Αν αλλάξεις τον επεξεργαστή στο σύστημα με έναν X6 1090T και βάλεις και έναν SSD ίσως και λίγη ακόμα ram, πίστεψέ με θα αλλάξεις PC μετά την δευτέρα παρουσία ....

Η κάρτα γραφικών, είναι παλιά αλλά θα πάρει και αυτή τα πάνω της , με τον νέο επεξεργαστή. Θα σου έλεγα να αλλάξεις πρώτα όλα τα άλλα και για κάρτα γραφικών να δεις μελλοντικά.

Κόλλημα δεν θα έχεις κανένα, μιας και όταν κάνεις πολλά πράγματα ταυτόχρονα, ο φόρτος θα μοιράζεται στους 6 πυρήνες του συστήματος, οπότε όλα θα τρέχουν απρόσκοπτα !

Δημοσ.

Ωραία και τώρα που βρήκαμε τι χρειάζομαι ,το πρόβλημα είναι οτι έψαξα εδώ στις αγγελίες και δεν βρίσκω κάτι ξέρετε που αλλού μπορώ να ψάξω? επίσης η μητρική μου τον υποστηρίζει?

Δημοσ.

Ωραία και τώρα που βρήκαμε τι χρειάζομαι ,το πρόβλημα είναι οτι έψαξα εδώ στις αγγελίες και δεν βρίσκω κάτι ξέρετε που αλλού μπορώ να ψάξω? επίσης η μητρική μου τον υποστηρίζει?

η μητρική σου υποστηρίζει τους παρακάτω επεξεργαστές ανάλογα με την έκδοσή της !

Α) έκδοση 1.0 

http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=2982

Β) εκδοση 2.0

http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=3097

γ) Εκδοση 2.1

http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=3302

Όλες αν δεις την λίστα, υποστηρίζουν τους PHENOM II X6 με τα τελευταία bios.

Σου ξαναλέω πως πριν εγκαταστήσεις τον επεξεργαστή πρέπει να βάλεις το τελευταίο bios ! Δες ποια έκδοση έχεις και κατέβασε το ανάλογο.

Για επεξεργαστή ψάχνεις στις αγγελίες εδώ ή σε adslgr.com, thelab.gr, e-pcmag.gr, hwbox.gr, avclub.gr κ.λ.π. B)

Μπορείς να βάλεις και αγγελία ζήτησης.

Δημοσ.

Κοίταξε τη μητρική σου και προχώρα σε αγορά phenom ii x4/x6 αναλόγως τι παίρνει και πόσα θα δώσεις όπως σου πε και ο adtakhs.Και έναν ssd να του βάλεις και θα αναβαθμιστείς σημαντικά.Αυτό σε συμφέρει οικονομικά.Τώρα για 6300-1090Τ αυτοί είναι πολύ κοντά.

Δημοσ.

Έβαλα αγγελία για τον επεξεργαστή γιατί δεν βρίσκω κάτι. Αν κάποιος δει κάτι ας βοηθήσει. Σκέφτομαι να πάρω και ραμ, αλλά δεν ξέρω η ραμ μου απλά πρεπει να είναι ddr2 , η συχνότητες δεν μας πειράζουν ε? τώρα έχω 2x1gb και μια 2gb..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...