nikos9393 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 Καλησπέρα παιδιά… έχω ένα πρόβλημα με το pc (φίλου) και ψάχνω την ποιο οικονομική λύση που υπάρχει. Είναι ένα desktop που έχει μια μητρική P5G41-M LX2/GB/LPT μια κάρτα γραφικών asus δυστυχώς δεν θυμάμαι το μοντέλο και αφού είναι off το pc δεν ξέρω ποια είναι (τέλος πάντων απλά κάνει σε αυτή την μητρική). Και 2*2GB RAM αλλά είναι διαφορετικές μεταξύ τους (δεν ξέρω γιατί και δεν ξέρω αν αυτό δημιουργεί κάποιο πρόβλημα. Το pc τερμάτισε κανονικά και δεν ξανά άνοιξε ποτέ. Στο πληκτρολόγιο και στο ποντίκι ανάβουν τα λαμπάκια τους όλα τα ανεμιστηράκια και ο σκληρός ακουγόταν να λειτουργούν αλλά μέχρι εκεί..!!! δεν δίνει κανένα άλλο σημείο ζωής . Το έβαλα να δουλέψει μόνο με την μια RAM και μετά μόνο με την άλλη Του έβγαλα την κάρτα γραφικών και το έβαλα να δουλέψει με την on board που έχει η motherboard πάλι τίποτα. Μέχρι και τον σκληρό έβγαλα αλλά τίποτα σήμα στην οθόνη δεν είδα. Έκανα την καρδία μου πέτρα και το πήγα σε έναν τεχνικό (να πληρώσω να μου το φτιάξει). Μου είπε ότι έχει χαλάσει η motherboard και ότι δεν αξίζει να το επισκευάσουμε και μου πείτε αντίστοιχα pc για να αγοράσω καινούριο. ΠΟΤΕ πείρα τον πύργο μ και έφυγα. Από περιέργεια googlάρα και είδα ότι αυτή η κάρτα καινούρια κάνει 45 ευρώ. Οπότε μετά από όλα αυτά καταλήγω στα εξής ερωτήματα. Όντως είναι η motherboard ή θα την αγοράσω τζάμπα γιατί δεν του έχω και πολύ εμπιστοσύνη. Αξίζει να αγοράσω μια ίδια ή αντίστοιχη και αν ναι μπορείτε να μου προτείνεται ποια μοντέλα για να ψάξω.. (να κρατήσω όλα τα άλλα εξαρτήματα που έχω, cpu, γραφικά, RAM) Να αγοράσω καινούργια ή μεταχειρισμένη και αν προτείνετε μεταχειρισμένη υπάρχει κάποια αγγελία εδώ μέσα??? Ευχαριστώ
Xristaras12 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 γράψε ποιον επεξεργαστή έχεις και τι δουλείες κάνεις με το pc δοκίμασε με άλλο τροφοδοτικό,αν και φαντάζομαι θα το έκανε και το τεχνικός που το πήγες. Αν το pc είναι μόνο για δουλειές γραφείου θα σου έλεγα να δώσεις τα λεφτά να πάρεις μια καινούρια αν δεν έχεις τα λεφτά για αναβάθμιση.
nikos9393 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 Λοιπόν ο επεξεργαστής είναι Intel core duo στα 2.9Ghz τώρα το μοντέλο του δεν το ξέρω. Το pc χρησιμοποιείτε για gaming (ελαφρά). Εγώ δεν δοκίμασα με άλλο τροφοδοτικό και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι ούτε ο ‘’τεχνικός’’ το δοκίμασε. Δηλαδή είναι πιθανό να έχει θέμα το τροφοδοτικό και να έχω κάνει κομμάτια όλο το pc τζάμπα??? Πως μπορώ να τσεκάρω αν φταίει το τροφοδοτικό? Μόνο αν έχω δεύτερο ε?
Xristaras12 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 ναι. Εφόσον ανοίγει το pc σημαίνει οτι δίνει τάση το τροφοδοτικό ΟΜΩΣ αν του έχει καέι καμία 12άρα γραμμή να μην φτάνει να τροφοδοτήσει τα υπόλοιπα. επίσης αφαίρεσε τις ραμ τελείως και bootαρε το σύστημα. Αν η μητρικη είναι οκ χωρίς ραμ θα σφυράει το μηχάνημα(εφόσον έχεις speaker στην υποδοχή της M/B)
nikos9393 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 Έβγαλα και το τροφοδοτικό από πάνω. Δηλαδή τώρα πρέπει να ξανά συναρμολογήσω όλο το pc και να το πάω πάλι σ αυτόν και να τον ρωτήσω αν έχει δοκιμάσει άλλο τροφοδοτικό. Αν μ πει ότι έχει σημάνει ότι θέλω motherboard αλλιώς ψάχνω για τροφοδοτικό σωστά?
Delta² Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2014 Είχα εντελώς παρόμοια συμπτώματα (δηλαδή να γυρνάνε τα ανεμιστηράκια, να ακούγονται οι στροφές στον σκληρό και DVD) αλλά απο κεί και πέρα τίποτα στο boot. Τελικά ήταν τροφοδοτικό . Στο πλαίσιο που πήγα και τους ρώτησα (χωρίς να τους πάω το μηχάνημα) μου είπαν ότι μάλλον κατά 99% είναι κάποιο πρόβλημα με τη μητρική ή CPU αλλά ότι θα πρέπει να τους πάω το μηχάνημα για να αποφανθούν τελικά. Δεν τους το πήγα γιατί είχα μια δική μου διαίσθηση αλλά και γιατί το τροφοδοτικό ήταν παλιό (4+χρόνων), αγόρασα καινούριο τροφοδοτικό και τελικά είχα δίκιο. Απλώς πάρε τηλ. τον τεχνικό και ρώτα τον αν θυμάται αν δοκίμασε άλλο τροφοδοτικό στο μηχάνημα σου.
xconst2 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2014 γεια σας αλλαξε την μπαταρια του bios της μητρικης η βγαλτην για μερικα δευτερολεπτα .
nikos9393 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Αυτό με την μπαταρία το έκανε και μπροστά μου δεν αντέδρασε το pc χάχανα τροφοδοτικό είμαι 90% σίγουρος ότι δεν δοκίμασε θα ξανά πάω το pc αύριο από εκεί να δω τι θα μου πει και αν δεν έχει δοκιμάσει τροφοδοτικό να το κάνει επιτόπου μπροστά μου…!! Ευχαριστώ για την βοήθεια…
nikos9393 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Καλησπέρα παιδιά.. μόλις γύρισα από τον «τεχνικό» δοκιμάσαμε άλλο τροφοδοτικό αλλά τίποτα το pc δεν λέει να ανοίξει. Μας λέει είναι μητρική σίγουρα.. του λέω ωραία να πάρουμε μια? Και μου λέει δεν αξίζει είναι δύσκολο να βρεις και αν βρεις θα κάνει 70-80 ευρώ. (εντωμεταξύ έχει και ένα θέμα η κάρτα γραφικών έχει δύο εξόδους και η μία δεν δουλεύει.. έχει κάτι ανεμιστιράκια πάνω (με δική του πατέντα)). Και μας λέει αυτός μάζεψε 500 ευρώ να πάρεις ένα καινούριο pc πολύ καλό και κάτι τέτοιες βλακείες. Τι προτείνετε? Να βρω μια μεταχειρισμένη μητρική ή δεν αξίζει τον κόπο? Ευχαριστώ
Thanos1972 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Βασικα καλα σου απαντησε ο τεχνικος.δεν σου λεει βλακειες.απο εκει και περα βεβαια και η λυση της μεταχειρισμενης μητρικης ειναι μια καλη λυση.
looproll Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 http://www.e-shop.gr/gigabyte-ga-g41m-combo-retail-p-PER.526015 Πάρε αυτήν για παράδειγμα βάλε και τα πράγματα σου πάνω και έχεις πάλι το ίδιο pc, αν δεν έχεις επιπλέον χρήματα να διαθέσεις ευτυχώς έχεις εύκολο socket lga 775, Για όποια αναβάθμιση σου λέει κάποιος ακόμα και μια οικονομική με core i3 ή pentium αν υποθέσουμε οτι κρατήσεις και το κουτι και τροφοδοτικό θα χρειαστείς μνήμες ddr3, ενδεχομένως σκληρό δίσκο και dvd αφού δεν θα βρείς στις περισσότερες μητρικές σύγχρονες ide/atapi συνδεση δεν... κοινώς στην ξετφίλα ενα 200αρι ευρώ οπότε μπορείς να κάνεις την δουλειά σου οικονομικότερα αρκεί να μην έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις Αν ψαχτείς και για μεταχειρισμένη όλο και κάτι θα βρείς αν έχεις χρόνο (μτχ σημαίνει οτι δεν ξέρεις ακριβώς την κατάσταση της και επίσης δεν υπάρχει καμία εγγύηση ουτε του προιόντος ουτε οτι θα δουλεύει δηλ. ρίσκο π.χ. να μην δουλεύει ο on board ήχος ή κάποιος controller ή να μην σου κάνει εγκατάσταση κάποιου driver και να ψαχνεις τι φταίει)οτι θελεις κάνεις Επίσης ο τεχνικός σου δεν σου είπε καμία βλακεία και δεν φταίει ο ίδιος πουυ ξενέρωσες επειδή σου χάλασε ο υπολογιστής απλά έκρινε σωστά οτι λόγω παλαιότητας δεν αξίζει να ασχοληθείς με κάτι τόσο παλιό, για παράδειγμα ο πιο φθηνός celeron g1820 σε στοκ ταχύτητα 2,7ghz είναι ταχύτερος απο τον κορυφαίο διπύρηνο conroe για lga 775 Χ6800 που είναι χρονισμένος στα 2,93 στοκ ταχύτητες μιλώ πάντα και όχι υπερχρονισμένο, απο αυτό μπορείς να κρίνεις και μόνος σου
nikos9393 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Ναι εντάξει έχεις ένα δίκιο απλά τα έχω πάρει λίγο μαζί του γιατί αυτός έφτιαξε το pc (πριν 4 χρόνια βέβαια) και είχε πάρει 500-600 κατοστάρικα με μεταχειρισμένη κάρτα γραφικών που άρχισε να υπολειτουργεί (μετά από μισό χρόνο δεν δούλεψε η μία έξοδος της). Του ζήτησε αναβάθμιση στην RAM (και ενώ ξέρει αυτός το έχει στήσει όλο) του φέρνει διαφορετική ξέρω γω… και μετά γυρίζει και μας λέει είναι λάθος που δουλεύει με 2 διαφορετικές και μπορεί αυτό να έχει προκαλέσει το πρόβλημα και κάτι τέτοια… και για την κάρτα γραφικών τα ίδια μας έλεγε ενώ του είχαμε πει ότι έχει χαλάσει και είχε πει τότε (ε σιγά αφού δουλεύει η άλλη έξοδος παίρνε από εκεί ξέρω γω. Και τώρα που χάλασε τα γυρίζει και τα ρίχνει πάνω μας. Και δεν έπρεπε να το δουλεύεις με διαφορετικές RAM (αυτός την είχε βάλει) και ούτε αυτή την κάρτα γραφικών έπρεπε να έχεις πάνω (που πάλι αυτός μας είχε πει να την κρατήσουμε!! ) γιατί με έχει τσαντίσει ποιο πολύ. Τέσπα ευχαριστώ για την βοήθεια και για την γνώμη σας.. Έχετε να προτείνετε κάτι στα 500-600 ευρώ για desktop για παιχνίδια? Ευχαριστώ
vrykolakas Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 δεν θα βρείς στις περισσότερες μητρικές σύγχρονες ide/atapi συνδεση δεν... Για το συγκεκριμένο θέμα υπάρχουν οι converters IDE to SATA, βέβαια.
looproll Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 @ vrykolakas έχεις δίκιο παράλειψη μου ναι υπάρχουν, φαντάζομαι είναι και plug &play όχι όπως σαν κάρτα (με θύρες sata) σε expansion slot που θέλει driver για να παίξει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα