funbreaker Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 Το ψηφιακό σήμα ήρθε και στο χωριό μου, και μας βάζει σε έξοδα. Έχουμε στο χωριό μια παλιά TV που η μόνη έξοδο που έχει είναι της κεραίας. Τώρα με την αλλαγή σε ψηφιακό σήμα θα πρέπει είτε να πάρουμε καινούργια TV είτε να βρω τρόπο να συνδέσω έναν αποκωδικοποιητή που έχω στην παλιά αυτή TV, η οποία κατά τα αλλά είναι μια χαρά και μας εξυπηρετεί απόλυτα.Επειδή όμως στο χωριό συνόλικά πηγαίνουμε ελάχιστες μέρες τον χρόνο θα ήθελα να αποφύγω τα έξοδα για νέα TV.Γνωρίζει κανείς λοιπόν αν υπάρχει η δυνατότητα να συνδέσω αποκωδικοποιητή σε τέτοια TV?
guardianx71 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 Νομίζω ότι Site: εδώ είσαι εφόσον ισχύουν αυτά που γράφει. http://www.antennashop.gr/files/product/1848_normal.jpg Φαίνεται ότι πέραν του loop έχει και rf modulator 1
VonLoutsos Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 Από ένα γρήγορο τσεκ που έκανα, είδα οτι πολλοί αποκωδικοποιητές εκτός από το rf in έχουν και rf out άρα συνδέεις το καλώδιο τηλεόρασης στο rf out και από εκει στην τηλεόραση ( εννοείται οτι βάζεις το καλώδιο που έρχεται από την κεραία στο rf in ). Πάρε εδώ και έναν που το κάνει και το είδα και εγώ http://www.e-shop.gr/crypto-redi-25-p-PER.603547 1
rnd Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 ΛΑΘΟΣ! Δες τι γράφει από πάνω ο guardianx71, εάν η τηλεόραση διαθέτει μόνο είσοδο RF, χρειάζεσαι RF modulator, που μόνο μερικοί εξωτερικοί αποκωδικοποιητές έχουν ενσωματωμένο. Το RF out είναι απλώς μια έξοδος του εισερχομένου σήματος, χωρίς να έχει προστεθεί τίποτα σε αυτό, και πολλές φορές είναι και προβληματικό στη χρήση. Δες εδώ γενικότερα. Πάρε τον Edision Mini Triton 2 SD που σου προτάθηκε, μιας και είναι ο πιο γνωστός και σύγχρονος. 1
funbreaker Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 ΛΑΘΟΣ! Δες τι γράφει από πάνω ο guardianx71, εάν η τηλεόραση διαθέτει μόνο είσοδο RF, χρειάζεσαι RF modulator, που μόνο μερικοί εξωτερικοί αποκωδικοποιητές έχουν ενσωματωμένο. Το RF out είναι απλώς μια έξοδος του εισερχομένου σήματος, χωρίς να έχει προστεθεί τίποτα σε αυτό, και πολλές φορές είναι και προβληματικό στη χρήση. Δες εδώ γενικότερα. Πάρε τον Edision Mini Triton 2 SD που σου προτάθηκε, μιας και είναι ο πιο γνωστός και σύγχρονος. Ευχαριστώ για την αποσαφήνιση. Εντελώς πληροφοριακά: Το rf-out δηλαδή για τί ενέργειες μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Επειδή έχω έναν δέκτη, μπορώ να πάρω σκέτο rf-modulator και να παρεμβληθεί μεταξύ δέκτη και tv?
rnd Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 Εντελώς πληροφοριακά: Το rf-out δηλαδή για τί ενέργειες μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Το RF out των εξωτερικών αποκωδικοποιητών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να στείλεις το σήμα της κεραίας και σε επόμενη συσκευή, αλλά καλό είναι να αποφεύγεται η χρήση του αφού πολλές φορές δημιουργεί παράσιτα στο σήμα, και μερικές φορές δεν λειτουργεί σωστά όταν ο εξωτερικός αποκωδικοποιητής είναι σβησμένος. Δηλαδή είναι κάτι σαν την έξοδο του βίντεο στην οποία έβαζες συνήθως ένα μικρό καλώδιο κεραίας για να συνδέσεις το βίντεο με την τηλεόραση, ώστε να έχει σήμα και η τηλεόραση, αλλά στους εξωτερικούς αποκωδικοποιητές είναι πολύ χειρότερης ποιότητας. Εάν λοιπόν θέλεις να στείλεις σήμα και σε άλλη συσκευή, καλύτερα να χρησιμοποιήσεις διακλαδωτή καλής ποιότητας στο κεντρικό καλώδιο της κεραίας, αξίας μόλις 2-3 ευρώ, και από εκεί και πέρα δύο ξεχωριστά καλώδια προς τις συσκευές. Επειδή έχω έναν δέκτη, μπορώ να πάρω σκέτο rf-modulator και να παρεμβληθεί μεταξύ δέκτη και tv? Δεν ξέρω εάν συμφέρει οικονομικά να χρησιμοποιήσεις εξωτερικό αποκωδικοποιητή + εξωτερικό RF modulator + καλώδια σύνδεσης, άσε που περιπλέκεται υπερβολικά η συνδεσμολογία. 1
Jimchristof Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Θα ήθελα να ρωτήσω.. Ενδιαφέρομαι και εγώ για έναν αποκωδικοποιητή που να διαθέτει modulator... Μετά από περίπου 6 χρόνια, κανένας από τους παραπάνω δεν είναι διαθέσιμος. (έχω ένα παλιό βίντεο, αλλά δεν ξέρω τη συνδεσμολογία μεταξύ αποκωδιοποιητή-βιντεο-τηλεόρασης) Μπορώ να χρησιμοποιήσω οποιονδήποτε αποκωδικοποιητή διαθέτει RF out και όχι loop ή πρέπει να διαθέτει απαραίτητα modulator. έχετε κανέναν να μου προτείνετε?? Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2021 από Jimchristof
afm Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Οποιαδήποτε τηλεόραση που κυκλοφορεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το 1985 έχει υποχρεωτικά υποδοχή scart. Οπότε αν η τηλεόραση σου είναι μετά το 85 πάρε οποιοδήποτε αποκωδικοποιητή με scart και συνέδεσε τα με ένα καλώδιο scart to scart. Τώρα αν είναι πιο παλιά: α. συνέδεσε έναν οποιοδήποτε αποκωδικοποιητή (που έχει υποδοχή scart) με ένα καλώδιο scart to scart με το παλιό σου video. β. Βάλε την είσοδο του video στο AV. γ. Από το rf out του video δώσε σήμα μέσω ενός καλωδίου κεραίας στο rf in (antenna) της τηλεόρασης σου. δ. Κάνε αναζήτηση στα uhf στην τηλεόραση και θα δεις την εικόνα του αποκωδικοποιητή. Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2021 από afm 1
Jimchristof Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 Tέλεια ευχαριστώ. Θα το δοκιμάσω και θα σας απαντήσω.
Jimchristof Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 To έκανα και λειτουργεί κανονικά. Η τηλεόραση δείχνει τέλεια με τον αποκωδικοποιητή, αν και αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα. Όταν βάζω ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ κασσέτες να δώ, φαίνεται ένα ελαφρύ τρεμοπαιξιμο στην οθόνη, και η εικόνα 4-5 εκατοστά στο πάνω μερος της οθόνης, φαίνεται να φεύγει δεξιά. Όταν συνδέω το βίντεο σε σύγχρονη τηλεόραση, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Και ξαναλέω, ότι το πρόβλημα αυτό εμφανίζεται με μερικές κασσέτες. Γνωρίζει κανείς την αιτία?
afm Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Προφανώς είναι πρόβλημα του tracking. Βρες στο telecontrol του video τα κουμπιά που ρυθμίζουν το tracking (+) και (-) για να το ρυθμίσεις χειροκίνητα ή πάτησε το autotracking για να ρυθμιστεί μόνο του, αυτόματα. Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου 2021 από afm 1
Jimchristof Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Βρήκα το tracking, και το πρόβλημα διορθώθηκε μερικώς. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2021 από Jimchristof
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα