Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,

Εχω ενα λαπτοπ με windows 8 περιπου 2 χρονια. Πριν 2 μηνες εβγαλε ξαφνικα μπλε οθονη και προσπαθουσε να κανει repair μονο του αλλα παντα κολλουσε. Μετα απο καποιες προσπαθειες κι αφου το repair κολλουσε το παρεκαμψα. Για καποιο διαστημα ηταν ενταξει... μεχρι που ξανααρχισε να βγαζει μπλε οθονη χωρις καποια λογικη. Μπορει σε μια μερα εκει  που απλα το ειχα ανοικτο να εκανε επανεκκινηση 5-6 φορες, μπορει και καθολου.Το ιδιο μεχρι και σημερα αν και γενικα κανει 1 restart την βδομαδα. Εχουν σβηστει και καποιες εφαρμογες του store των windows απο μονες τους.

Το error που βγαζει ειναι Kernel_data_inpage_error. Εκανα αναζητηση στο internet και ακολουθησα τα βηματα που προτειναν ομως χωρις αποτελεσμα. Συνηθως κολλουσε μονο του στην προσπαθεια ανασυγκροτησης. Λογικα ειναι προβλημα του σκληρου δισκου ή/και ισως την μνημης RAM.

Επειδη δεν εχω πολυ χρονο να ασχοληθω τωρα για επιδιορθωση ηθελα να ρωτησω τα εξης:

1) Υπαρχει περιπτωση να φταιει κατι αλλο απο τα παραπανω? Οσο περναει ο καιρος χειροτερευει?

2) Το φορματ του δισκου θα διορθωνε το προβλημα?

3) Το προβλημα λυνεται μονο με αντικατασταση του δισκου? ποσο θα κοστιζε κατι τετοιο?

Ευχαριστω εκ των προτερων

Δημοσ.

τρεξε πρωτα ενα

http://www.hdsentinel.com/

και ενα

http://www.memtest.org/

να δεις τι και αν φταιει κατι

και μετα φορματ.

Η αντικατασταση του δισκου εξαρταται απο το πρωτο τεστ............και βεβαια το κοστος αναλογα αν βαλεις μηχανικο δισκο ή ssd(καλυτερη λυση..........840evo)

Δημοσ.

Καλημερα,

Ευχαριστω για την απαντηση. Και τα δυο ειχαν προβλημα στο unzip. Μετα απο πολλες προσπαθειες καταφερα να ανοιξω το hdsentinel αλλα κατα την εγκατασταση εβγαζε συνεχως σφαλματα. Το τεστ εγραψε αυτο:

There are 626 bad sectors on the disk surface. The contents of these sectors were moved to the spare area.
Based on the number of remapping operations, the bad sectors may form continuous areas.
There are 1421 weak sectors found on the disk surface. They may be remapped any time in the later use of the disk.
It is recommended to examine the log of the disk regularly. All new problems found will be logged there.

It is recommended to backup immediately to prevent data loss.

Tα αρχεια τα εχω αποθηκευμενα αλλου. Αυτο που με προβληματιζει ειναι πως θα λυθει το προβλημα  :wacko:
Δημοσ.

Δυστηχώς ο δίσκος σου λογικά εχει φτάσει στο τέλος αν δείς απο τα σφάλμα αλλα και την γενικότερη συμπεριφορά που παρουσιάζει , μπορείς παντως να τον βάλεις σαν 2ο σε ενα αλλο pc να τρέξεις απο εκει το hdsentinel να δεις αν θα σου βγάλει παλι την υγεία ή οχι και ρίξε του και ενα format γιατι ποτε δεν ξέρεις

Δημοσ.

Ευχαριστω πολυ ! Δυστυχως δεν εχω πολυ χρονο να ασχοληθω αυτο τον καιρο. Ελπιζω να κρατησει ακομα λιγο και μετα θα κανω φορματ κι αν συνεχισει θα κανω αντικατασταση. Παντως ειναι παραξενο γιατι ειναι 2 χρονων το πολυ. Ισως χτυπηθηκε καπου. Οπως και να χει να στε καλα.

Δημοσ.

Παντως ειναι παραξενο γιατι ειναι 2 χρονων το πολυ.

...και στα πόσα χρόνια παύει για εσένα "να είναι παράξενο"...;

Οι δίσκοι είναι από τα πιο ευαίσθητα μέρη ενός υπολογιστή (ειδικά καθώς είναι από τα λίγα μέρη που βασίζονται κατά πολύ σε μηχανική λειτουργία και όχι μόνο σε ηλεκτρονική). Η διάρκεια δε ζωής τους, περισσότερο επαφίεται στην "τύχη", με βάση ένα σύνολο παραγόντων που καθορίζουν πόσο πολλή θα είναι αυτή...

Τεσπα σε γενικές γραμμές να έχεις κατά νου ότι ένας δίσκος είναι για χρήση 3 περίπου χρόνων. Μπορεί να βγάλει προβλήματα στα 2 (στον έναν, στο εξάμηνο, στον μήνα, στην μέρα - προφανώς όσο μειώνεται ο χρόνος έχει περισσότερο να κάνει με την "τύχη" που είχε κατά την κατασκευή του. Ή να το πω αλλιώς, με την ποιότητα κατασκευής είτε αφορά υλικά είτε συναρμολόγηση) - όπως μπορεί να βγάλει στα 4, στα 5.

Όπως μπορεί και να μας θάψει όλους.

Το τί θα κάτσει στον καθένα, είναι αυτό που διαμορφώνει (εκ των υστέρων κι επί τοις πράγμασι) τις στατιστικές διάρκειας ζωής σε παγκόσμιο επίπεδο.

Όσο για τα ερωτήματά σου :

1) Μάλλον όχι / πιθανότατα ναι

2) Δύσκολα. Έως πολύ. Διότι το πρόβλημα (με βάση αυτά που μας μετέφερες από το HDS) δεν είναι "σοφτγουερικό", αλλά "χαρντγουερικό". Παρ' ολ' αυτά, μια επανεγκατάσταση λειτουργικού σχεδόν επιβάλλεται - στην κατάσταση που φαίνεται να είναι ο δίσκος. Υπ' όψιν δε πως υπάρχει η περίπτωση να μην καταφέρει καν να ολοκληρωθεί (εξαρτάται από την κατάσταση στην οποία θα είναι ο δίσκος όταν θα πεις να την κάνεις). Οπότε αν υπάρχει περίπτωση να δυσκολεύεσαι οικονομικά, καλύτερα να μην την δοκιμάσεις, διότι μπορεί να βρεθείς χωρίς δίσκο. Άσε τα πάντα ως έχουν σε αυτή την περίπτωση, κι όσο αντέξει.

3) Η αντικατάσταση δίσκου είναι εκ των ων ουκ άνευ. Ειδικά αν το λάπτοπ είναι εργαλείο κάποιας δουλειάς (εργασία ή σπουδές), διακινδυνεύεις να χάσεις πράγματα. Στην περίπτωση που είναι, και ΑΝ δεν αντιμετωπίζεις στενότητα που είπα, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να προβείς άμεσα σε αγορά. Όφελος της οποίας θα είναι να κάνεις εγκατάσταση στον νέο δίσκο, και να έχεις στην άκρη τον παλιό, μπας και κάτι δεν πάει καλά.

Όσο για το κόστος, είναι κάπως σχετικό :

Ένας ΣΚΛΗΡΟΣ δίσκος αυτή τη στιγμή, ξεκινάει από τουλάχιστον 40 Ευρώ, στα 160GB χωρητικότητας, και από ένα κάρο απόψεις δεν συμφέρει ΚΑΘΟΛΟΥ.

Εξαρτάται κυρίως από τις ανάγκες σου σε χωρητικότητα, αλλά παίζουν και άλλες παράμετροι που έχουν να κάνουν με το συμφέρον σου, ώστε να αποφασίσεις πόσα χρήματα θα πρέπει να διαθέσεις. Με βάση αυτό, σε γενικές γραμμές μια καλή περίπτωση είναι να δώσεις και πάλι γύρω στο 40άρι και να πάρεις έναν (συγκεκριμένο) δίσκο (ο οποίος είναι στα 500GB και έχει και την μέση καλή εγγύηση των 3ων χρόνων), από συγκεκριμένο κατάστημα (για το eShop πρόκειται που έχει "παντού" καταστήματα που λειτουργούν ως σημεία παραλαβής. Το αναφέρω καθώς λες δεν πολυέχεις χρόνο, προφανώς ούτε καν για μετακινήσεις. Ταυτόχρονα γλυτώνεις και τα μεταφορικά που συνήθως είναι γύρω στο τάληρο, αν τον παραλάβεις από κατάστημα του  eShop που είπα).

"Ιδανική" πάντως, είναι η περίπτωση να πάρεις (eShop πάλι) αυτόν τον δίσκο : http://www.e-shop.gr/western-digital-wd7500bpkx-750gb-black-sata-p-PER.304726 στα 60Ε, 750GB (κι ας ίσως είναι τυχόν "πολλά" για εσένα), με την μέγιστη δυνατή εγγύηση αντικατάστασης της αγοράς, η οποία είναι 5 χρόνια. Εγώ λέω να τον πάρεις με κλειστά τα μάτια, και ξέρω τί λέω...

(...αν τυχόν σε βολεύει/προτιμάς το Πλαίσιο, στην ίδια τιμή τον έχουν και αυτοί : http://www.plaisio.gr/laptop-tablet/laptop-hardware/hdd-ssd-skliroi-diskoi/Western-Digital-Sata-III-750GB-WD-Scorpio-Black-7500BPKX.htm. Τα υπόλοιπα καταστήματα που τον έχουν, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είναι κοντά σου και θα χρειαστεί να πληρώσεις επιπλέον για μεταφορικά.)

Στο κόστος που ρώτησες, υποψιάζομαι πως εννοείς και τα "εργατικά" αν απευθυνθείς για την αλλαγή δίσκου σε τεχνικό. Δύσκολα θα σου πάρει λιγότερο από 20άρι. Τη στιγμή που στην συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, πρόκειται για κάτι όχι πιο ιδιαίτερα δύσκολο/χρονοβόρο από πχ το να αλλάξεις SIM κάρτα σε κινητό, το να αλλάξεις τον δίσκο ενός λάπτοπ. (...σε κάθε περίπτωση που χρειαστείς οδηγίες, εδώ είμαστε.)

Επίσης φαντάζομαι πως το "φορμάτ" (την επανεγκατάσταση των Win 8) σκοπεύεις να το κάνεις ο ίδιος (οπότε γλυτώνεις και το 20-30άρι -ή και παραπάνω- που μπορεί και να σου κοστίσει αν δώσεις να το κάνει άλλος). 

Σε αυτή όμως την περίπτωση, αν θες να βάλεις λειτουργικό σε νέο δίσκο, ίσως και να έχεις κάποιο θέμα. Ειδικά εάν το παρόν λειτουργικό είναι "νόμιμο" (περασμένο ήδη στο λάπτοπ που πήρες) και αν θέλεις να το περάσεις και στον νέο δίσκο (περίπτωση σχεδόν επιβεβλημένη, εάν πρόκειται για λάπτοπ σε χώρο εργασίας, το να έχει το λειτουργικό με το οποίο το αγόρασες).

Αν πάλι έχεις κανονικό δισκάκι εγκατάστασης Windows (και όχι τα "τροποποιημένα" που δίνουν μαζί με τα λάπτοπ, τα οποία χρειάζονται τον αρχικό δίσκο παρόντα για να μπορέσει να γίνει εγκατάσταση), είτε αγορασμένο είτε οτιδήποτε άλλο (αντεγραμμένο πχ), ή έστω δεν σε νοιάζει τί "σόι" λειτουργικό θα βάλεις στον νέο δίσκο (ακόμη κι αν το μηχάνημα θα βρίσκεται σε χώρο εργασίας και όχι σε κατοικία), τότε όλα οκ και δεν χρειάζεσαι οποιαδήποτε βοήθεια από εμάς πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.

...Κι ένα τελευταίο, το οποίο δεν ξέρω αν σε αφορά και αν το έχεις συνειδητοποιήσει :

Πιθανά αρχεία που σου είναι "πολύτιμα", βρίσκονται αυτή τη στιγμή εν κινδύνω. Οπότε πρέπει να κάνεις αντίγραφά τους σε κάποιο άλλο μέσο (εξωτερικό δίσκο, USB flash stick, οπτικά δισκάκια). ΑΜΕΣΑ.

Δημοσ.

Ευχαριστω για την κατατοπιστικη απαντηση.

Δεν ειχα αντιμετωπισει προβλημα με τον σκληρο δισκο σε κανενα απο τα 5 laptop που εχω χρησιμοποιησει γι αυτο παραξενευτηκα.

Ευτυχως εχω αποθηκευμενα ολα τα αρχεια μου σε εξωτερικο δισκο. Οποτε δεν χανω τιποτα να δοκιμασω ενα φορματ. Βεβαια ειμαι σχεδον σιγουρος πως δεν θα "γιατρευτει" ο δισκος και δεν γλιτωνω την αντικατασταση (κατι που προφανως ηθελα να αποφυγω για οικονομικους λογους) αλλα η δοκιμη θα δειξει.

Ευχαριστω και για τις προτασεις για αγορα. Η προτεινομενη χωρητικοτητα ειναι μια χαρα.

Τωρα το φορματ, η εγκατασταση του δισκου και των windows 8 ειναι ενα θεμα. Δεν εχω ξανακανει φορματ ουτε εχω cd εγκαταστασης. Θα πρεπει να απευθυνθω σε φιλο σχετικο με το αντικειμενο. Εχω και το product key των windows αποθηκευμενο οποτε πιστευω δεν θα εχω προβλημα. Αλλιως θα πρεπει να απευθυνθω σε καποιον τεχνικο (εξτρα εξοδα) και δυστυχως δεν εχω καποιον υποψιν μου. Η βλακεια ειναι οτι μου ετυχε τωρα που δεν εχω πολυ χρονο λογω μιας δουλειας. Θα ξεμπερδεψω σε 2-3 βδομαδες και θα ασχοληθω. Ελπιζω να λυθει το προβλημα με το λιγοτερο οικονομικο κοστος  B)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...