Tb/s Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 Καλησπερα παιδεςΕιμαι συνδρομητης στην Cyta και για 2η φορα μεσα στην 12μηνη συνδρομη που εχω κανει μου εμφανιστηκε προβλημα στο router ZTE ZXV10 H201L χωρις λογο .Συγκεκριμενα επεσε η συνδεση και δεν μπορω να εχω προσβαση ουτε στο router , ουτε στο τηλεφωνο ( συνδεδεμενο πανω στο ρουτερ ) και λογω οτι οι γραμμες στην cyta ειναι αβολτες δεν μπορω να συνδεσω απευθειας το τηλεφωνο στην γραμμη ουτε με spliter.Η cyta ως αναξιοπιστη μου ειπαν " δεν μπορουμε να κανουμε κατι και πρεπει να στειλουμε τεχνικο να δει την γραμμη σας απο βδομαδα." Επειδη ομως δεν μπορω να περιμενω την υποστηριξη διοτι χρειζομαι το internet για την δουλεια μου το μονο που σκεφτηκα ειναι να κανω re-install το firmware , αλλιως να παω να ζητησω αντικατασταση του router Για να μην τα πολυλογω θα ηθελα την βοηθεια σας ωστε να βρω το firmware ( .zip ή .bin ) του ρουτερ ZTE ZXV10 H201L για να μπορεσω να κανω re-install χωρις την βοηθεια τεχνικουΕιμαι σιγουρος οτι φταιει το router διοτι τωρα ειμαι συνδεδεμενος απο ενα παλιο router siemens που εχω και δουλευει μια χαρα , αλλα με ελαχστο speed .Ευχαριστω εκ των προτερων
Tb/s Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 Update του παραπανω post:Αλλαξα σημερα το router απο ZTE ZXV10 H201L σε Technicolor TG703Στην αρχη που εκανα την εγκατασταση του νεου ρουτερ δεν υπηρχε ουτε internet ουτε τηλεφωνο ( συνδεδεμενο πανω στο router παντα ) Μιλησα με την τεχνικη υποστηριξη και μου ειπαν οτι θα χρειαστουν να κανουν αυτοι καποιες ρυθμισεις στο router μου . Το τηλεφωνο λειτουργει κανονικα ομως η συνδεση μου απο 1.203 / 20.016 [kbps/kbps]:[up/down] που ειχα σε ολες τις προηγουμενες μετρησεις μου εχει πεσει στο 252 / 1.020 [kbps/kbps] [up/down] και παρολο που μου ειπαν οτι ο συγχρονισμος της γραμμης μου φαινεται ομαλος η αποκλιση ειναι τρομαχτικη.Το download σε πραγματικα επιπεδα εχει πεσει απο 1,3 ΜΒ/s (average ) στα 100KB/s το πολυ.Διαβασα σχετικα post απο αλλους χρηστες αλλα δεν καταφερα να βγαλω ακρη οποτε ελπιζω να υπαρχει καποια λυση στο προβλημα μου αλλιως θα πρεπει να αναφερθω και παλι στην τεχνικη υποστηριξη ή να αλλαξω παροχο!Εδω παραθετω σχετικα χαρακτηριστικα απο το router μου: DSL Connection Link Information Uptime: 0 days, 1:08:40 DSL Type: ITU-T G.992.3 Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 252 / 1.020 Data Transferred (Sent/Received) [MB/MB]: 78,12 / 964,60 Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,3 / 17,0 Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 37,4 / 20,2 SN Margin (Up/Down) [dB]: 37,4 / 23,2 System Vendor ID (Local/Remote): TMMB / ---- Chipset Vendor ID (Local/Remote): IFTN / BDCM Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Link (Remote): - Error Seconds (Local/Remote): 0 / 13 FEC Errors (Up/Down): 0 / 511 CRC Errors (Up/Down): 0 / 86 HEC Errors (Up/Down): 0 / 857 Στο test του router επισης μου βγαζει Χ στο internet ενω ειμαι συνδεδεμενος κανονικαTest Results DSL ATM Ethernet PPP IP Internet Connectivity to Gateway (46.103.127.4)
poulinos Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2014 αν και μαλλον μετα απο τοσο καιρο θα το εχεις λυσει το θεμα εν τουτοις βλεπω τεραστια margin που σημαινει οτι για καποιο λογο το ρουτερ δεν συγχρονισε σωστα.οποτε εκει απλα κανεις ενα Reboot το ρουτερ και βλεπεις.εφοσον δεν αλλαξες κατι αλλο αν ξανακανει το ιδιο ειναι θεμα του ρουτερ. το τεστ μπορει να βγει failed και να εχεις ιντερνετ για διαφορους λογους.ενας απο αυτους ειναι να μην αφηνει ο Isp Να γινει Ping Η διεθυνση που παει να κανει Ping το ρουτερ για να σου πει οτι το τεστ εγινε επιτυχως.οποτε ενω εχεις ιντερνετ το τεστ βγαινει failed.τιποτα παραξενο.σε μερικα ρουτερ στο λεει κιολας οτι αν καποια τεστ ειναι failed μπορει να ειναι λογω isp και οχι λογω οτι δεν παιζει κατι ή οτι εχεις καποιο προβλημα. επισης να χαιρεσαι που πηρες το technicolor και εδιωξες το zte.για το zte δεν μπορεις να βαλεις οτι firmware θες.πρεπει να ειναι της cyta για να μπουν αυτοι μετα να περασουν την τηλεφωνια ή να περαστει αυτοματα.και αμα δεν ανοιγε καν το interface δεν ξερω αν θα μπορουσες να περασεις το firmware.εκτος αν παιζει με tftp ή με jtag αλλα παλι δεν αξιζει καν τον κοπο.αν τωρα δεν ηθελες τηλεφωνο εκει οκ βαζεις οτι ρουτερ θες και εισαι μια χαρα. επισης λεμε οτι οι γραμμες ειναι voip οχι αβολτες.με ταση παιζει και η voip απλα ειναι voip και η ταση δεν ειναι πανω στο χαλκο αλλα την δινει το ρουτερ.δεν την δινει το dslam δηλαδη. και επισης η cyta καλα σου ειπε οτι ναι δεν γινεται να κανουν κατι απο μακρια.υποχρεωτικα τεχνικος θα ερθει εκτος αν μπορουσες να πας εσυ εκει και να σου αλλαξουν το ρουτερ.εφοσον το ρουτερ δεν παιζει και δεν ειναι Online δεν μπορουν να δουν τιποτα.βεβαια το κακο ειναι οτι σου ειπαν απο εβδομαδα αλλα λογικα τα weekend δεν θα εξυπηρετουν retail πελατες παρα μονο επαγγελματιες ασχετα που οκ εχεις χασει και το τηλεφωνο μαζι. τωρα πως γινεται να σου ειπαν οτι ο συγχρονισμος στα 1020/252 ειναι φυσιιολογικος δεν ξερω.καποιος επρεπε να εχει παρει μανιταρια ή ναρκωτικα για να το πει αυτο.επισης με το siemens γιατι εχεις ελαχιστο speed που λες?δεν συγχρονιζει στα 20?στα ποσα ειχε συγχρονισει?γιατι αν συγχρονισε και αυτο οσο το technicolor κατι γινεται μετα.εκτος αν ειναι κανα παλιο που ειναι σκετο adsl(g.dmt)και παιζει μεχρι 8megabit(8192 Θα βλεπεις με σχεδον 1 mbit up).Αλλα για το zte δεν το κοβω οτι εχασε τo firmware αλλα μαλλον παρεδωσε πνευμα .της πλακας ειναι.αμα δεν εφτιαχνε και με Hard reset τοτε....(εκτος αν εφταιγε κατι στο pc που δυσκολο).τωρα οταν βαζεις νεο ρουτερ πανω πρεπει να περαστουν απο αυτους οι ρυθμισεις εκτος αν γινονται αυτοματα απο tr-069 Οποτε λογικο που δεν ειχες κατι.επισης με 20 mbit πρεπει να εχεις 2mbyte κατεβασμα με ethernet απο καλο site. to technicolor αυτοι στο εδωσαν?εν τω μεταξυ ουτε adsl2+ δεν εχεις συγχρονισει
Tb/s Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 ευχαριστω για την απαντηστη και σορρυ που αργησα και εγω τοσο καιρο . Χαθηκα να σου πω την αληθεια , αν και μου ελυσες πολλες ΠΟΛΛΕΣ αποριες να σαι καλα ενα ενα .Συμφωνω οτι οι τεχνικοι της CYTA παιρνουν μανιταρια ναρκωτικα κλπ κλπ Το siemens που εχω ειναι της πλακας παλιο οποτε το αφηνουμε στην ακρη, Στα 20mbit και με αυτα τα στατιστικα δν πιανω 2mbyte κατεβασμα πιανω 1,3 με το ζορι ( απο καλο site) και με καλη αναλογια seed/peers , το technicolor ναι μου το αλλαξαν εκεινοι γιατι ευτχως τους προλαβα την παρασκευηΤο adsl2+ εχω προσπαθησει να το συγχρονισω και δεν μου εβγαινε ρε γαμωτο , απο κατι forum που ειχα διαβασει και με βινετο τιποτα δεν καταφερα.Παντως ευχαριστω για την αναλυση
poulinos Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2014 ευχαριστω για την απαντηστη και σορρυ που αργησα και εγω τοσο καιρο . Χαθηκα να σου πω την αληθεια , αν και μου ελυσες πολλες ΠΟΛΛΕΣ αποριες να σαι καλα ενα ενα .Συμφωνω οτι οι τεχνικοι της CYTA παιρνουν μανιταρια ναρκωτικα κλπ κλπ Το siemens που εχω ειναι της πλακας παλιο οποτε το αφηνουμε στην ακρη, Στα 20mbit και με αυτα τα στατιστικα δν πιανω 2mbyte κατεβασμα πιανω 1,3 με το ζορι ( απο καλο site) και με καλη αναλογια seed/peers , το technicolor ναι μου το αλλαξαν εκεινοι γιατι ευτχως τους προλαβα την παρασκευη Το adsl2+ εχω προσπαθησει να το συγχρονισω και δεν μου εβγαινε ρε γαμωτο , απο κατι forum που ειχα διαβασει και με βινετο τιποτα δεν καταφερα. Παντως ευχαριστω για την αναλυση οτι ειναι παλιο δεν σημαινει οτι μπορει να μην ειναι adsl2+.εξαρτατε το μοντελο(siemens).αλλα εσυ οταν εβαλες το Technicolor συγχρονισες 1Mbit/252kbit upload που σημαινει οτι κατι παει στραβα ή απλα ετυχε.για αυτο και δεν κλειδωσε και adsl2+ . H cyta που το ειδε το κανονικα δεν ξερω.Τωρα αν εκανες reboot και οκ συγχρονισε στα 20mbit που πρεπει τοτε αν κατεβαζεις με 1,3 γινεται ενα απο τα 2 παρακατω.η το dslam ειναι πιτα οποτε τις ωρες αιχμης δεν μπορει να σου δωσει παραπανω(εκει ομως τις ωρες μη αιχμης θα πρεπει να φτανεις τα 2 mbyte/sec)ειτε δεν κατεβαζεις απο καπου αξιοπιστα και για αυτο δεν σου δινει τερμα ή αλλιως εισαι με wireless και για αυτο δεν σου δινει τερμα.Οποτε συνδεσου με ethernet δοκιμασε να κατεβασεις κατι απο καποιον ftp ή απο καποιο καλο site Πχ www.nvidia.com ftp.otenet.gr ftp.ntua.gr ftp.forthnet.gr www.ati.com και δες ταχυτητα.Μπορεις να βαλεις και download manager.Το torrent καιι τα speedtests αστα στην ακρη.Επισης το wireless προσεχε, μην παιρνει καποιος.αν παλι δεν βγαλεις 2 mbyte τοτε κλεισε firewall μην σε κοβει κατι ή δοκιμασε με αλλο pc μηπως κατι με το Pc.ολα αυτα εφοσον εχεις σιγουρεψει οτι συγχρονιζεις στα 20mbit μεσα απο τον ρουτερ.Mην εχει συγχρονισει πχ στα 13 και λεμε γιατι δεν κατεβαζει παραπανω απο 1,3Mbyte.οποτε σηκωσε τα χαρακτηριστικα της γραμμη η δες ποσο συγχρονιζει.αν εισαι 13 ή 20 σιγουρα θα εισαι και adsl2+. Στο thomson/techcnicolor πρεπει να μπεις απο cli ή απο το config file για να το βαλεις καρφωτα σε adsl2+ απο Mutimode.αλλα κανονικα αμα δεν υπαρχει καποιο προβλημα θα πρεπει απο μονο του να παιξει adsl2+. δηλαδη τo multimode που εχει απο default πρεπει να το κανει να παιξει adsl2+/ http://www.insomnia.gr/topic/543018-thomson585v7-sn-margin-up-down-db/ σε αυτο το θεμα εχουμε γραψει πως το βαζεις σε adsl2+ annex a.επισης η cyta δινει και 6 Margin οσο ξερω.αν θες ζητησε τους το μηπως και το κανουν.θα ανεβεις παραπανω απο τα 20.εκτος αν σε εχουν ηδη σε 6ari.επισης και vdsl θα μπορουσες να βαλεις απο το αστικο κεντρο αν πραγματι παιζεις στα 20 Mbit που λες.απλα το attenuation σου δεν στεκει πολυ αλλα ενταξει.κατι αναφερει λαθος.δεν γινεται να εχεις τοσο μεγαλo attenuatIon ουτε το attenuation στο down να ειναι λιγοτερο απο το Up.Ξαναγραψε τα χαρακτηριστικα .και δες μηπως καταλαθος εβαλες κανα φιλτρο πριν το router ή εχει χαλασει κανα splitter και συγχρονιζες στο 1Mbit/256kbits. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα