Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οπως αναφερει και ο τιτλος ενδιαφερομαι να αντικαταστησω το Thomson Tg585v7 που εχω απο την Forthnet εδω και χρονια (τωρα ειμαι στην wind) διοτι και πριν και τωρα εχω αρκετα προβληματα με disconnects (καθε 3-4 μερες) και με την εμβελεια του στο καινουριο σπιτι που μετακομισα.

Δυστυχως το budget μου ειναι 30-40ευρω max οποτε δεμπορω καν να σκεφτω draytek η καποια απο τις αλλες ακριβες λυσεις. Απο την αλλη το χρειαζομαι μονο για downloading-internet surfing.

Το ξερω οτι υπαρχουν αρκετα νηματα με διαφορες αναφορες αλλα θα προτιμουσα μια προταση για τις συγκεκριμενες αναγκες μου και το συγκεκριμενο budget μου. Αν καποιος εχει το χρονο να μου προτεινει κατι αξιοπιστο σε αυτα τα λεφτα θα το εκτιμουσα απεριοριστα.

Δημοσ.

η wind δεν σου έδωσε ρουτερ?  :blink: και μην αγχώνεσαι, οι περισσότεροι που δίνουν 200 ευρώ για ρουτερ (και είναι πολλοί απο ότι βλέπω) το ίδιο ιντερνετ με εμάς εχουν :P

Δημοσ.

Δεν μου δωσαν και απο οτι εχω διαβασει στο φορουμ μεχρι τωρα για τα ZTE ισως και να ειναι καλυτερα. Ομως σιγουρα πρεπει να βρω καποιο τροπο να βελτιωσω την κατασταση γιατι λειτουργει οριακα το συστημα στο σπιτι.

Δημοσ.

χαχα ναι, ίσως και να είναι καλύτερα... αλλά ότι είναι δωρεάν το παίρνουμε :P θα μπορούσες να δοκιμάσεις και με το ZTE για να δεις αν φταίει η γραμμή η το ρουτερ που έχεις τώρα. να τους πάρεις τηλέφωνο να τους πεις να σου δώσουν. για την εμβέλεια δεν ξέρω να σου πω και παίζει ρόλο πως είναι το σπίτι που το έχεις.

το v7 πάντως το έχω δουλέψει με wi-fi μέσα από τουλάχιστον 3-4 τοίχους και έπαιζε με 1-2 γραμμές (με usb κεραία)

Δημοσ.

Δεν μου δωσαν και απο οτι εχω διαβασει στο φορουμ μεχρι τωρα για τα ZTE ισως και να ειναι καλυτερα. Ομως σιγουρα πρεπει να βρω καποιο τροπο να βελτιωσω την κατασταση γιατι λειτουργει οριακα το συστημα στο σπιτι.

zte δινουν που ειναι οτι χειροτερο υπαρχει indeed.διπλα να εισαι δεν θα πιανει.εχει πολλα θεματα.χαμηλο sync,αποσυνδεσεις,χαμηλο wireless,αποσυνδεσεις wireless.συν οτι νομιζω το πληρωνεις 20 ευρω στην wind.τωρα με 30-40 ευρω μονο tp link ή dlink μπορεις να παρεις σε καινουριο.κατι καλο λιγο πιο πανω απο το budget ειναι το tp link 8970.υπαρχει και το 8968 σε πιο φτηνο.εκτος αν βρεις κανα thomson 585 v8 μεταχειρισμενο ή καινουριο εδω στις αγγελιες και το παρεις αμα το εχουν και φτηνα.απλα τo thomson θα εχει την ιδια εμβελεια με αυτο που εχεις .παντως ισως με ενα router να μην μπορεις να καλυψεις με wifi ολο το σπιτι οποτε να χρειαστεις Repeater,powerline,access point αναλογως τι θες να κανεις.προσπαθησε μετα να βαλεις το ρουτερ σε καποιο καλο σημειο και καπου στην μεση του σπιτιου μακρυα απο τοιχους και εμποδια μηπως και παιξει καλυτερα ετσι.

Οπως αναφερει και ο τιτλος ενδιαφερομαι να αντικαταστησω το Thomson Tg585v7 που εχω απο την Forthnet εδω και χρονια (τωρα ειμαι στην wind) διοτι και πριν και τωρα εχω αρκετα προβληματα με disconnects (καθε 3-4 μερες) και με την εμβελεια του στο καινουριο σπιτι που μετακομισα.

Δυστυχως το budget μου ειναι 30-40ευρω max οποτε δεμπορω καν να σκεφτω draytek η καποια απο τις αλλες ακριβες λυσεις. Απο την αλλη το χρειαζομαι μονο για downloading-internet surfing.

Το ξερω οτι υπαρχουν αρκετα νηματα με διαφορες αναφορες αλλα θα προτιμουσα μια προταση για τις συγκεκριμενες αναγκες μου και το συγκεκριμενο budget μου. Αν καποιος εχει το χρονο να μου προτεινει κατι αξιοπιστο σε αυτα τα λεφτα θα το εκτιμουσα απεριοριστα.

για να δεις αν τα disconnects ειναι λογω χαλκου ή λογω thomson πρεπει να δοκιμασεις και αλλο ρουτερ.εστω και απο κανα φιλο κανα δανεικο.το λεω γιατι το Thomson ειναι γενικα πολυ καλο ρουτερ και πολυ σταθερο.μπορει ομως να υπαρχει προβλημα στο χαλκο οποτε και εταιρεια που αλλαξες πηρες παλι τον ιδιο χαλκο οποτε τα ιδια προβληματα.εκει αν ειναι χαλκος ή θα μπει βλαβη στον οτε ή θα σου αλλαξουν profile με σκοπο να μεγαλωσει τo margin να μειωθει η ταχυτητα ωστε να εισαι πιο σταθερος.αν μπορεις γραψε τα χαρακτηριστικα της γραμμης σου μεσα απο το ρουτερ.192.168.1.254 broadband connection,dsl connection,view more και μετα ,details.επισης οτι θα παρεις αλλο ρουτερ δεν σημαινει οτι θα καλυψει ολο το νεο σπιτι.εκει μπορει να χρειαστει να βαλεις Repeater ή να βαλεις καποιο  access point(μπορεις να χρησιμοποιησεις και καποιο παλιο adsl router σαν access point αμα σου περισσευει κανενα)( και αρκει να μπορεις να ριξεις Utp αναμεσα στα 2 ρουτερ)ή να πας σε powerline και μετα access point ή σε Powerline με ασυρματο πανω.

επισης καλο θα ηταν να βαλεις πιο καινουριο firmware για το thomson v7 .

η κατεβαζεις απο το site της forthnet

http://www.forthnet.gr/Article.aspx?a_id=3954

ή κατεβαζεις απο εδω.

http://download.modem-help.co.uk/mfcs-A/Alcatel/Modems/TG585/v7/

για το v7 και κατεβαζεις το 8.2.6.5 το generic.

wizard ή παρεις απο εδω ή απο το site της forthnet ενα και το ιδιο.

επισης για τις αποσυνδεσεις αν πιανουν τα χερια σου κανεις διαφορες δοκιμες.απο δοκιμη σε κατανεμητη/χωνευτη ή δοκιμη να βγαλεις τα παντα και να αφησεις μονο το ρουτερ στην κεντρικη πριζα.

η να λυσεις την κεντρικη πριζα να αφησεις μονο τα καλωδια που ερχονται απεξω και να δεις αν εχεις και εκει αποσυνδεσεις.επισης αν εχεις συναγερμο πρεπει να εχει φιλτρο.δεν θελουμε μεγαλα τηλεφωνικα καλωδια γιατι μερικες φορες ακουω κατι για 8 μετρα καλωδια και μου πεφτουν τα μαλλια.παντως αν εχεις ενα disconnect καθε 3-4 μερες τοτε μια χαρα.βεβαια προσεχε με το Thomson γιατι καποιες φορες το thomson δεν κανει disconnect αλλα κανει Reboot Λογω kernel warm reboot καπως ετσι.αυτο στρωνει μερικες φορες με firmware.οταν κανει reboot εκει θα δεις οτι θα σβησουν ολα τα λαμπακιια σαν Reset.ενω αν κανει αποσυνδεση θα σβησει λογικα το broadband και το internet ή σκετο το internet.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...